"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| DJ Halimeroooo :) Kayıt Tarihi: 27-04-2008 Şehir: Balıkesir Otomobil: Matrixxx
| ![]() Araba olsa, kamyon olsa neyse... Ama bu koca uçak. Ve 69 yolcu, uçağı arabaymış gibi, terminale ittirerek ulaştırabildi. Olay Çin'in Zhengzou Havaalanı'nda yaşandı. Çin Shandong Havayolları'na ait dev uçak normal şekilde havaalanına indi. Ancak indikten sonra, pistte kala kaldı. Uçağı terminale çekecek aracın da arızalı olduğu anlaşılınca, pilot anons yaptı ve yolculardan kibarca bir ricada bulundu "Sayın yolcular, uçağımız arızalandı ama pistte bırakamayız. Başka uçaklar inemeyecek. Bir el atsanız da terminale kadar ittirerek götürsek..." Anonsu duyan yolcular "Lafı mı olur abi" misali hemen yardıma koştu. Herkes kemerini çözdü, inip 20 tonluk uçağı ittirmeye koyuldu. Ama iş sandıkları kadar kolay olmadı. Yolculardan 69 erkek ve 7 mürettebat, yaklaşık 2 saatlik bir uğraştan sonra uçağı terminale yanaştırdı. Pilot ve havaalanı görevlileri daha sonra herkese teşekkür edip çay ikram etti. alıntı.MYNET'e Hoşgeldiniz
__________________ |
| | |
| | #2 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
|
hadi canımm gerçi itilir hani arabada ortalama 1.5 ton ve 3 kişi itebiliyor bu uçak 20 ton ise 40 kişi rahat itermiş gerçi arabanın itilebilirliği ile uçağın itilebilirliği arasında fark vardır ama ben inanmadım sanki kanatların insna boyundan daha yüksekte olması gerekirdi
__________________ Hayata pause ... |
| | |
| | #3 | |
| arıza Kayıt Tarihi: 30-12-2007 Yaş: 22
| Alıntı:
__________________ herşeyin bittigi yerde bn başlarım | |
| | |
| | #4 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
boş işler olmaz öyle şey
__________________ |
| | |
| | #5 |
| I`m The 6th Element....™ Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 29 Otomobil: Corsa
|
ucak MD 88 veya 83 ortalama kalkış ağırlığı 65-67 ton iniş ağırlığı ise 50-58 ton arasındadır..40 kişi tarafından itilebilmesi ihtimali saçmalık gibi geliyor bana hele gerçekten pist sonundan park alanına kadar sa yazıldığı gibi bu aşşağı yukarı 750 mt-1km lik bir mesafe demektir..ya bu çinlilerde asteriksin şurubundan var,ya da mynet çok fena sallamış diye düşünüyorum.. nedenleri ise 1: yukarıda yazdığım ağırlık-güç-mesafe oranları 2: hiçbir havalimanında (çok ilkel olanlar hariç) sadece 1 tane push-back aracı bulunmaz minimum 30 tane falan bulunur genelde misal istanbulda 50 tane vardır en az aşşağı yukarı. 3: uçak piste iniş yaptıktan sonra yakıtı bitmemiş 3 motor birden arızalanmamış ise (ki bu ihtimal çok çok çok zordur öyle birşey olsa manşetler "yolcular uçak itti" değil "FACİADAN DÖNDÜLER!" diye atılırdı..çünkü uçaklar iniş yaptıktan ve pisti terkettikten sonra (veya önce) motorlarını kapatmazlar park alanına gidip park fireni çekilene kadar kaç motoru varsa hepsi açık olmalıdır. 4: pilotun böyle bir istekte bulunması çin de bile çok acil bir durum haricinde imkansızdır hadi hepsi oldu diyelim,bu işi yolcular değil alandaki işçiler yapar. 5:uçaktan hemde pist başında yolcuların nasıl inebildiğini de düşünmek lazım.. 6: Mynet şaka yapma.
__________________ |
| | |
| | #6 |
| ÜzgünBakanÜye |
havadayken yolda kalmamışsa çok sorun etmem ben |
| | |
| | #7 |
| Cabin Crew Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Saitama / Japan Otomobil: Clio Sport | VDA 99
|
abi uçak CRJ değilmi?
__________________ |
| | |
| | #8 |
| I`m The 6th Element....™ Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 29 Otomobil: Corsa
| Tip olarak çok benziyorlar evet fakat crj 700 ise eğer,çok küçük..itenlerin boyları kanada anca yetişiyor ve ön dikmeki 2 adama dikkat et hemen hemen aynı boydalar..crjnin daha alçak olduğunu zannediyorum,ayrıca yolculardan 69 erkek 7 mürettebat diyor ki crj de 7 mürettebat olsun sanmıyorum..Hadi o da tamam ama 69 erkek e 50 de kadın desek atıyorum 110 kişi yapar...crj 700 68 yolcu kapasiteli bi de 900ler var bilmiorum ne kadar farklı kapasite..
__________________ |
| | |
| | #9 |
| Senior Member |
Geyik olsun diye çekilmiş bir foto ve uydurulmuş bir hikaye işte.
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|