Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Serbest Bölge > Haberler, Alıntılar ve Makaleler

Bölüm Notları

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 09-11-2008, 11:16   #1
renaultsport

clioGT - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: RS
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
PKK'nın bombacısı yakalandı!

Suikast konusunda özel eğitim alan terörist yakalanmasaydı katliam yapacaktı

09.11.2008 08:25
İzmir'in Gaziemir ilçesinde düzenlenen operasyonda yakalanan zanlının terör örgütünün kamplarında bombalama, sabotaj ve suikast konularında özel eğitim aldığı, kentte bir süre keşif yaptığı ve hedefini belirleyip eylem için patlayıcıyı sakladığı yerden alınca yakalandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyesi ''Hugir'' kod adlı N.K'nin bombalı eylem talimatı alarak İzmir'e geldiğini tespit etti.

N.K'nin (24) posta dağıtıcıları V.G. (25) ve İ.K. (24) ile irtibat kurarak bu kişilerin evlerinde kaldığını belirleyen polis, takip başlattı.

Takip edilen zanlının bombalama için farklı yerlerde keşif çalışması yaparak hedefini belirlemesi ve patlayıcıyı sakladığı yerden çıkararak Gaziemir'deki eve götürmesi üzerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, ''Yaşar Turgut'' adına düzenlenmiş sahte kimliği kullanan N.K. ile ''yardım ve yataklık'' eden V.G. ve İ.K. yakalandı.

Evde dedektör köpeklerle yapılan aramada, koltuğun altında bir kutuda, zaman ayarıyla çalışma düzeneği kurulmuş yaklaşık yarım kilogramlık A4 plastik patlayıcı ele geçirildi.

Polis, N.K'nin, ''Hugir'' kod adıyla 2004 yılında terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına katıldığını, İzmir'in Konak ilçesine bağlı Eşrefpaşa semti Yeşillik Caddesi'nde 21 Ağustostaki bombalama olayını gerçekleştiren ve tutuklanan B.S. ile birlikte olduğu, bombalama, sabotaj ve suikast konularında özel eğitim alarak Türkiye'ye geldiği, terör örgütünce eylem yapması talimatıyla İzmir'e gönderildiğini tespit etti.

Gaziemir'de düzenlenen, 3 zanlının yakalandığı operasyonun ardından, çevrede oturan vatandaşların balkonlarına Türk bayrağı astığı ve polisleri alkışladığı bildirildi.

Zanlıların sorgusunun sürdürüldüğü belirtildi.

AA

Eski 09-11-2008, 12:04   #2
Eşşek Ne Anlar Hoşaftan.

Göktuğ dün haberlerde izlediğim ne varsa bu gün forumda maşallah devaju yaşıyorum şu anda .

Bir gün haber izleyim dedım ama normal gündede hiç birşey kaybetmiyormuşum

Eski 09-11-2008, 12:47   #3
renaultsport

clioGT - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: RS
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
gazeteye de yarın düşüyor bunlar
artık okumuyorum gazete bende
sabah elime alıyorum gazeteyi bir bakıyorum dünden bildiğim haberler oluyor

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri