Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Serbest Bölge > Haberler, Alıntılar ve Makaleler

Bölüm Notları

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 25-01-2008, 15:24   #21
Facelift Operator

berlingo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi atomkarınca Mesajı Göster
umut bir arkadaş geldi kombi tesisatcısı, petekler yarım dedi, biz günde 20 m3 e yakın yakıyoruz az ısınıyor ama ev. baymak 24maxi var evde, aynı kombiden amcamlarda var onlar 8 ila 10 m3 arasında yakıyor, arkadaş dedi kombide birşey yok, petekler yarım mış, birde boylarını büyütmek gerekiyormuş, kafamız karıştı o yüzden, ne yapsam bilmiyorum artık.
abi valla bu iş çok karmaşık çok zor gerçekten mühendislik iş yani bakma bizim sucular rastgele nasıl kolayına gelirse boruyu döşeyip kaynatıp kaynatıp geçiyo

bak şimdi kombide bi sorun olmadığını düşünürek yazıyorum.

tesisatta hata olabilir mesela kombiden kazandan çıkan sıcak su sirkülasyon pompasıyla tesisata gönderilir su en kısa sürede yavaşlamadan soğumadan radyatörlere gidip orada dolaştıktan sonra da yine soğuyan suyun kombiye /kazana geri dönmesi gerekir. Tesisatta ne kadar az dirsek kavis atlatma olursa su o kadar hızlı gider gelir. atıyorum kombiden su çıktı hemen bi 90 lık dirsek çıktı karşısına ordan geçti bi L sonra kavis filan derken yavaşlayıp gidiyor yani boruların bile eğimli döşenmesi gerekir su eğimi su yolu diye bi şey var yani.

sonra radyatörlerin hava yapmış olabilir. yan taraftaki hava purjörlerindne havası alınabilir ama şimdi anlatmak biraz zor abi.

radyatörlerin gerçekten de yetersiz olabilir abi onun içinde radyatörleri değiştirmen gerekir o değiştirme işi içinde sadece kullanım alanlardakini büyütürsen daha iyi olur . salon veya oturma odası gibi ayrıca evde banyopan , havlupan gibi gereksiz şeyler varsa onları da kapat abi onlar sırf süs bi işe yaramaz anca havlu bez falan filan böyle şeyleri kurutur

Mesajı son düzenleyen berlingo : 25-01-2008 - 15:27
berlingo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-2008, 15:31   #22
Gerçekçi OL imkansızıİSTE

atomkarınca - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: yok
Blog Kayıtları: 2
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi berlingo Mesajı Göster
abi valla bu iş çok karmaşık çok zor gerçekten mühendislik iş yani bakma bizim sucular rastgele nasıl kolayına gelirse boruyu döşeyip kaynatıp kaynatıp geçiyo

bak şimdi kombide bi sorun olmadığını düşünürek yazıyorum.

tesisatta hata olabilir mesela kombiden kazandan çıkan sıcak su sirkülasyon pompasıyla tesisata gönderilir su en kısa sürede yavaşlamadan soğumadan radyatörlere gidip orada dolaştıktan sonra da yine soğuyan suyun radyatöre geri dönmesi gerekir. Tesisatta ne kadar az dirsek kavis atlatma olursa su o kadar hızlı gider gelir. atıyorum kombiden su çıktı hemen bi 90 lık dirsek çıktı karşısına ordan geçti bi L sonra kavis filan derken yavaşlayıp gidiyor yani boruların bile eğimli döşenmesi gerekir su eğimi su yolu diye bi şey var yani.

sonra radyatörlerin hava yapmış olabilir. yan taraftaki hava purjörlerindne havası alınabilir ama şimdi anlatmak biraz zor abi.

radyatörlerin gerçekten de yetersiz olabilir abi onun içinde radyatörleri değiştirmen gerekir o değiştirme işi içinde sadece kullanım alanlardakini büyütürsen daha iyi olur . salon veya oturma odası gibi ayrıca evde banyopan , havlupan gibi gereksiz şeyler varsa onları da kapat abi onlar sırf süs bi işe yaramaz anca havlu bez falan filan böyle şeyleri kurutur
benim istediğim de mühendis benzeri birin gelip yerinde incelemesi Umut. Nasıl nerden bulacağım bilmiyorum. Evimde Z kolidor var, baymak servisi bilgisayradan hesapladı kombi yeterli diyor, ama ben şüpheliyim. Petekleri büyütsek bile kombi yeterli olabilirmi, senin dediğin gibi L türü köşe dönüşler çok sanırım bizde. Gereksiz havlupan vs yok evimde. Birde eski petek ve kombiyi peşinata saydırarak yeni kombi ve petek alabilirmiyim Umut.

Eski 25-01-2008, 15:34   #23
Facelift Operator

berlingo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

abi o eski kombi ve peteği kimse almaz yani tabi bu bayinin bileceği iş sonuçta ama satmak zor olur bayi için onları o yüzden pek yanaşmazlar.

kombiler 2-3 yıl radyatörlerde 10 yıl garantilidir sanırım eğer garantileri bitmediyse direk kombi üreticisine mesaj at ara hergün sıkıştır o zaman bişi yapabilirler

Eski 25-01-2008, 15:38   #24

sağolsun müteahhit en ucuzları döşemiş binaya herkesin sorunu aynı

Eski 25-01-2008, 15:38   #25

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi berlingo Mesajı Göster
abi o eski kombi ve peteği kimse almaz yani tabi bu bayinin bileceği iş sonuçta ama satmak zor olur bayi için onları o yüzden pek yanaşmazlar.

kombiler 2-3 yıl radyatörlerde 10 yıl garantilidir sanırım eğer garantileri bitmediyse direk kombi üreticisine mesaj at ara hergün sıkıştır o zaman bişi yapabilirler
denerim Umut. 1 haftada 100ytl yaktığım çok oluyor. usandım artık

Eski 25-01-2008, 16:49   #26
Senior Member

Acar - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: -
Yaw bana da 180 geldi geçen ay, kıç kadar ev ne biçim iş anlamadım

Eski 25-01-2008, 17:22   #27
the essence of racing

Şu güncel sitelerden değilse oralardaki yeni yapılan bir çoğunda izolasyon falan yeterli değil.

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-2008, 20:34   #28
Senior Member

Acar - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: -
Site dumankaya da izolasyon kötü olabilir dediğin gibi, inşaat işçiliği filan 0 çünkü

Eski 26-01-2008, 01:37   #29
the essence of racing

Hıı bizim amca oradan Stüdyo daire aldı sanırım yakın zamanda.. Gerçi onunki direkt Kurtköy olacak geçiyor.

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-01-2008, 01:39   #30
Uur

max-ime - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Valla bizim Ankara'da gelen gazın kalorisinin ve basıncının ciddi manada düşük olduğunu söylüyor uzmanlar.Ne kadar kombiyi yakarsak yakalım boş.Zaten bu sene merkezi sistem evler bile ısınamamaktan şikayetçi.

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları