Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Serbest Bölge > Haberler, Alıntılar ve Makaleler

Bölüm Notları

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 17-08-2007, 05:20   #71
ѕιη¢є 1967

forza61 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 206
Blog Kayıtları: 1
Re: Emin Çölaşan'ın işine son verildi

anlaşıldı tamam

forza61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-08-2007, 20:01   #72
Uur

max-ime - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Çölaşan neden seçildi?..
Ertuğrul Özkök'ün kalemini nasıl usta kullandığını anlatmama gerek yok. Size en ters gelen düşünceleri bile lezzetle okutmayı başaran ender kalemlerden biridir o..
Ama bu defa başaramamış..
İnsan kendisini inandıramazsa, başkalarını nasıl ikna eder..
Adı Hürriyet'le özdeşleşmiş, 22 yıl o gazetede aralıksız yazmış, ayrıldığı gün hâlâ gazetenin ve ülkenin tartışmasız en çok okunan yazarı ile Genel Yayın Müdürü el sıkışıyorsa, o ayrılık haberini, o yazar kendi köşesinde kendi verir, bir veda yazısı yazar, okurlarından ayrılırken..
Öyle mi oldu peki?..
Emin'in işine Aydın Doğan son vermiş..
Ne tesadüf.. Genel Yayın Müdürü, Yılmaz Özdil'i SABAH'tan transfer ediyor, birkaç gün önce.. Yılmaz'ın bile abartılı bulduğu reklamlarla ilan ediyor. Tam da bu sırada patron Emin'le çalışmak istemediğine karar veriyor.. Öyle denk düşüyor ki olaylar, Ertuğrul "Emin'in kovuluşunda söylenen sebepler olsa, Yılmaz'ı alır mıydık" diyebiliyor..
Ona öyle demezler ki, Sevgili Ertuğrul.. Ona "Minareyi çalanın hazırladığı kılıf" derler..
Emin ile mukayese edilecek yazar, bugün ülkemizde yok..
Doğrudur, yığınla AKP düşüncelisi, yanlısı, avukatı, yalakası arasında, muhalif kalemler az da olsa varlar. Varlıklarını sürdürüyorlar.. Ama onlar -ki içlerinde ben de varım -iktidarı fazla rahatsız etmiyor..
Çünkü onlar "Fikir yazısı" yazıyorlar.. Eee.. Herkes fikrinde özgür.. İmam bildiğini okuyor.
Oysa Emin farklı şey yapıyor.. Bir Uğur Mumcu o.. Köşesinde haber yayınlıyor.. Belgeli, kanıtlı..
Fikre gülüp geçenler, önlerine dangadanak bir belge konunca panikliyor, şaşkına dönüyorlar.
Emin'in kovulduğu gün, Ankaraİstanbul arasında yoğun bir telefon trafiğine sebep olan yazısını hatırlayın..
Türkiye'nin nereye gittiğinin, götürülmek istendiğinin belgesi bir derginin kapakları ve yazılarını koydu köşesine Emin.. Deprem yarattı..
Mal meydanda.. "Yok" diyemezsiniz.. "Emin'in fikri" deyip geçemezsiniz.. Öyle yazı vurur adamı.. Kalbinden vurur, sarsar..
Bu ülkede tonla devrimci, ilerici, çağdaş gazeteci vardı.. Seçip Uğur'u vurdular. Neden?.. Uğur bu tür gazeteciliği başlatan adamdı çünkü.. Köşesinde bilgiler ve belgeler yayınlardı. Apışıp kalırdı eleştirdikleri..
Aydın Bey istememiş.. Tamam..
Ertuğrul, o gazetenin Genel Yayın Müdürü, holdingin yayın gurubu yöneticisi olarak patronu ikna edemez miydi, en azından zamanlama açısından..
"Aydın Bey, Petrol Ofisi dedikoduları almış yürümüş, hükümetle nerdeyse 3 milyar dolarlık bir anlaşma yapıldığı söylentileri yayılmışken Emin'i atarsak, 'Pazarlığın parçası' diyebilirler. 22 Temmuz sonuçlarının bu kararı zorladığını iddia edebilirler.. Geçen hafta Yılmaz'ı aldık.. Onun transferini göz boyamak diye adlandırabilirler.. En azından bir süre bekleyelim" diyemez miydi?.
Sevgili Ertuğrul,
O yazıyı keşke hiç yazmasaydın!..
Bir gün sen de "Keşke" diyeceksin. Eminim!..

Hıncal Uluç

max-ime Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 18-08-2007, 21:36   #73
the essence of racing

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi kemalistanbul Mesajı Göster
Yani parasıyla almıyorlar mı?Bedava mı gazete basıp dağıtıyorlar inanmam böyle şeylere ama.
Herkes parasıyla almıyor bir kere bu doğru. Şurdan burdan kazanılan yıllık abonelikler vs falan had safhada. "İslami kesim" holdinglerinin alayında var zaten bu tarz şirketler arası ilişkiler.
Efendim Bisan bisiklet alın Türkiye gazetesine bir yıllık abonelik hediye, yok ona bunu alın bu hediye vs.. Bunlardan gerçekten bihaber misin?

Ayrıca, parasıyla olsa ne olur. Her gün 300bin tl, sen sabit bir şeye versen ne kadar umursarsın?

İnanmayabilirsin, ben sana olanı söylüyorum, bana da inanmayabilirsin.

Bizim apartmanın sadece bizim bloğuna her gün 3 tane Zaman gazetesi geliyor.
3 gün evde tuttuktan sonra geri dönüşüm kutusuna atan da ben oluyorum.

@SwiTch
Genellemeni çok yanlış buluyorum. Genellemedir tabii ki çatlayacağı bir nokta vardır, ama ben bu çizginin ötesinde bir derece yanlış buluyorum.
Hürriyet geçmişi olan bir gazetedir. Eğitime, bilime, sanata oldukça ağırlık veren gazetelerden biridir, ancak hiçbirinde Radikal'in ötesinde değildir mesela.. Cumhuriyet'ten de ileride olduğunu söyleyemem.
Yanlış genellemeye gelince.
Hürriyet artık iş adamları için bir çok rengi barındıran bir büyük gazetedir. Eğitimli insanlar için baba gazete asla değildir.
Benim etrafımdaki, eş dosttan saydığım eğitimli insanlardan 10 tanesinden 9u Hürriyet'i baba gazete olarak görmezler, mesela.

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-08-2007, 22:15   #74
MdfyM Team

t1022 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Bizim eve Hürriyet kesinlikle girmez mesela.

Eski 18-08-2007, 22:44   #75
Bass Guitar Player

diablo212 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi kemalistanbul Mesajı Göster
İnanmam valla yahu birde en pahalı gazetelerden biri 400-500bin lira falan sanırım.
Bedava dağıtılıyor hatta banada bir ara geldi baya sonra vazgeçtiler galiba anlamadım ne oldu.

Eski 19-08-2007, 03:58   #76
Üye

hürriyet konusunda siyasi yazıların seviyesinden, siyasi yazarların yazılarından bahsetmiyorum.
son zamanlarda artan paparazzi kısımları da görmezden gelirsek,

tamamen bilimsel ve kültürel bilgi daracığı bakımından hürriyet seviyesinde bir gazete yok. radikal bir tarafa hele hele cumhuriyet'in adı geçmez yanında.

Mesajı son düzenleyen SwiTch : 19-08-2007 - 04:01
SwiTch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-08-2007, 07:53   #77
Kime Emanet?

arif - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Audi A4 1.8Tq
Blog Kayıtları: 23

Gazetenin kendisini senelerdir gormedigimden birsey diyemem ama web siteleri hakkinda konusmak istiyorum. Ben Hurriyet.com adresini hemen hemen hergun ziyaret eden biriyim, sevdigimden degil ama genel gunluk olaylari almak icin, diger baktigim haber sitelerinin icindedir hurriyet.com

Bundan 4-5 ay once idi sanirim ciddi bir acik sacik hatunlarin resimleri sacma sapan haberleri ve ozellikle paparazzi tarzinda kimseye hicbirsey vermeyen ve ogretmeyen haberlerle anasayfasini doldurmaya basladi. Ana sayfanin nerdeyse %80'lik bir kismi yok kim nasil orgazm olmus, yok tavan nasil yaparsin, kimin kici, kimin gogusleri idi. Hurriyet bu ciplaktiktan aldigi hit ile diger en unlu 3-5 gazete web sitesinide yavas yavas kendine benzetmeye basladi ama hic biri hurriyet kadar abartmadi.

Sonra bir anda sanirim 1 ay once falandi Hurriyet.com ana sayfada kari/hiz/ yok kim kime kaymis gibi haberleri kaldirdigini Kadina saygi gosterdinigi falan filan yazdi yazdi koca harflerle, siteye girenlerin gozunun icine soka soka. Yorumlari okuyorum o gunlerde, herkez ove ove bitiremiyor Hurriyet'in bu tutumunu, her zamanki gibi cabuk unutan bir toplum oldugumuzdan bir Allah'in kuluda "ya hurriyet zaten bunu baslatan sendir ne bu simdi goz boyama demedi, yada dedi ama yayinlanmadi"

Ne oldu simdi unutuldu yine, hurriyet.com a bakin yine heryer kari kiz sacma sacma haberler ile dolu ana sayfa.

Evet hurriyet gazetesi iyi bir gazete gunluk haberleri yuzeysel olarak ogrenmek, ulkede asagi yukari neler oldugunu ogrenmek icin.

Hurriyet gazetesi gercekleri oldugu gibi degil, halkin duymak istedigi gibi veren bir gazete.

Ama %90 verdigi haber aslinda degerli degil, benim icin.

arif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-08-2007, 11:58   #78
Üye

internet sitesini o resimlerden dolayi sirkette acamiyorum. sol arkamda proje muduru sag arkamda da odasindan birim muduru masami goruyor. siteyi bir aciyorsun yarim sayfa yari ciplak kadin resmi.

gazetede de artti kari & kiz fotolari nedense.

yuzeysel haber ogrenmenin tam tersine, en iyi tarih & bilim & sanat & business vs. eklerini veren gazete hurriyet. kitap gibi ek veriyorlar. roportajlar cok kaliteli, bircok onemli kisinin, patronun hayat felsefesini gozler onune seriyor. kitap inceleme bolumleri cok basarili, kitabi alip okumaya bile gerek kalmiyor.
bunun haricinde is yasami & ekonomi nedir kisaca business hakkinda ufuk acici yazilar var.

anlatmakla bitmez, kitap okumaya vakti olmayanlar icin hurriyet bir kitap gibi. herkese gore degil.

bir 6 7 yil once alaman komsumuz gelmisti almanya'dan. turkce'si falan oldukca iyi olmasina ragmen tek anlamadigim gazete hurriyet diyordu hep ne hakkinda yaziyorlar niye yaziyorlar anlamiyorum diyordu.

kultur yazilari icin okumuyor gazeteyi cunku, gunluk kim kime ne demis, kim ne kadar calmis, kim asmis, kim kesmis, o haberler yetiyor ona.

Mesajı son düzenleyen SwiTch : 19-08-2007 - 12:18
SwiTch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları