"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| renaultsport | eBay’de İzlanda satılıyor ![]() Mali kriz yüzünden İzlanda elektronik ticaret şirketi eBay’de satışa çıkarıldı. İzlandalı sanatçı Björk'ün dahil edilmediği satış için son süre 17 Ekim LONDRA - Küresel mali krizde üç özel bankasını feda etmek, Kuzey Avrupa'nın hem vahşi tabiatı hem de refah ve demokrasi anlayışıyla nam salmış ülkesi İzlanda'yı 'satılığa çıkarttı'. Devletleştirilen bankalarının durumunu tazmin edebilmek için 4 milyar dolar kredi aldığı Rusya'nın eline bakar hale gelen İzlanda dün internetin alışveriş sitesi e-Bay'e düştü! Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketinde 'Kuzey Atlantik Okyanusu'ndaki orta Atlantik resifinde konumlanan İzlanda, kazanana yaşamaya elverişli bir çevre, meşhur atlarını sunuyor, mali durumunun ise biraz defolu olduğunu kabul etmek lazım' tanıtımıyla siteye konulan satış duyurusunda, İzlanda’nın açılış fiyatı dün sabah 99 pence’ten başlatıldı. Satış şartnamesinde en yüksek fiyatı verecek kişinin ülkeyi bizzat teslim alması koşulu da konulurken, dün öğlene doğru bu fiyat 17.28 milyon dolara yükselmişti bile. Yine de potansiyel alıcılara kötü haberler de var. İlandaki nota bakılırsa İzlanda'nın dünyaca ünlü sesi Björk 'satışa dahil' olmayacak. Yine de buna aldırmayan isimsiz 26 teklifçi isahneye çıkmakta gecikmedi. Ancak 85 fiyat teklifinde potansiyel alıcıları en fazla düşündüren sorular şunlar oldu: 'Volkanik patlama yahut depreme karşı sigorta sunuyor musunuz', 'Ödememin dondurulması ihtimali var mı', 'Ödeme biçimi olarak C.O.D kabul edecek misiniz'. eBay, İzlanda’nın satışı için son süreyi 17 Ekim olarak veriyor. Kuzey Atlantik Okyanusu'nda Avrupa ile Grönland arasında yer alan 320 bin nüfuslu İzlanda, jeolojik olarak aktif volkanların yer aldığı 102 bin kilometrekarelik bir coğrafyada konumlu. Daha önce ekonomisi tarım ve balıkçılığa dayalı İzlandalıların refah düzeyi son 10 yılda Avrupa Ekonomik Alanı'ndaki serbest ticaret uygulaması ve hizmet ve finans sektörün sayesinde iyiden iyiye zenginleştirmişti. Dünyanın ekonomik ve sivil özgürlüklerin en yüksek düzeydeki ülkelerinden biri haline gelen İzlanda 2007 BM İnsani Kalkınma Endeksi'nin ilk sırasında yer almuştu. Kişi başına düşen milli gelir üzerinden düşünüldüğünde dünyanın dördüncü büyük üretken ülkesi olan İzlanda BM Güvenlik Konseyi'nin geçici üyeliğine de aday. (Reuters) |
| | |
| | #2 |
| Salt Free BeKiR |
neymiş ne olmuşlar burda nerde o insan hakları ? 320 bin insanın kaderi sonuçta :s hem ülke öylemi satılır biraz örnek alır insan etrafından illa siyaset yaptıracaklar ya neyse anlayan anladı dünyanın çivisi çıktı bakalım daha ne görücez...
__________________ Önemli olan limitleri zorlamak... |
| | |
| | #3 |
| MiliTanZ. |
adamlar el altından satmıyolar hiçdeyilse
__________________ |
| | |
| | #4 |
| Salt Free BeKiR |
oda doğru
__________________ Önemli olan limitleri zorlamak... |
| | |
| | #5 |
| MuRaT Kayıt Tarihi: 01-05-2004
|
fiyat verelim bakalim belki aliriz ulkeyi soz boydan boya bi drag pisti + ultra luks bi track yaptiricam |
| | |
| | #6 |
| HKS bluewolf :) Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
iide nasıl satabilirler ben onu anlamıyorum insanlarıda mı satıyorlar veya alan kişi orduyuda mı alacak nedir satılan şey arazimi ?
__________________ |
| | |
| | #7 |
| renaultsport |
kaldırmışlar ilanı ![]() ne güzel teklif vercektim ya |
| | |
| | #8 |
| HKS bluewolf :) Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
kolpaydı muhtemelen
__________________ |
| | |
| | #9 |
| Eşşek Ne Anlar Hoşaftan. Kayıt Tarihi: 17-03-2006
| 5 £ alamazdın onu sunroof gibi ![]()
__________________ |
| | |
| | #10 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 12-06-2006 Şehir: 06 Otomobil: -_-
|
yuh bee..ben bi ara iyiden iyiye düşünüyodum iltica etmeyi izlandaya.kızları da çok güzeldir hee.yazık olmuş |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|