Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Serbest Bölge > Haberler, Alıntılar ve Makaleler

Bölüm Notları

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 04-09-2008, 16:08   #21
nuriQocca

cookies - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: civic'98 HB
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi oğuzk Mesajı Göster
Ankara'nın gözünü seveyim arabaylada metroylada aynı* dk. batıkent-emek
*=çoğu zaman
ankara komik zaten 10-20 araba arka arkaya oLunca trafik diyoLar

Eski 04-09-2008, 16:08   #22
renaultsport

clioGT - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: RS
daha genişlemez herhalde o yollar
milletin işyerinin içindne filan geçer herhalde
he ama mesela atıyorum: yazlığa giderken atlarım metrbose giderim acap kolaylık oldu bana. orası ayrı...

Eski 04-09-2008, 16:09   #23
renaultsport

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SULTANOGLU Mesajı Göster
sus piskopatmısın
o mis gibi lahana gibi kokan balatamı özledim ağır trafik altında

Eski 04-09-2008, 16:10   #24
Eşşek Ne Anlar Hoşaftan.

metro çalışması varmı pekı ? bu geçici bir çözüm olmasın ?

Eski 04-09-2008, 16:11   #25
renaultsport

yok öyle bi çalışma hasan
sanırım planalr içinde de yok

Eski 04-09-2008, 16:20   #26
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi orhansah Mesajı Göster
metrobüs yolu inşaatı bitince e-5 ten avcılar-m.köy de 45 dakika falan sürer muhtemelen
Yol boşsa...Ki boş olma gibi bi ihtimali yok

Eski 04-09-2008, 16:22   #27
nuriQocca

cookies - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: civic'98 HB
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi thekillingroad Mesajı Göster
Kullanan tabii şikayetçi olmaz Nuri. Ona dokunmayan yılan benim ebemi öpse umrunda değil ki adamın.

20 yıl bekletmekten iyi falan değildir işte abicim. Ne olacak bu böyle mi gidecek yani, şimdi o hat dışındaki herkes sonsuz kadar çile çekecek, böyle çözüm mü olur?
Dünyanın neresinde görülmüş kendi trafiğini kaldıramayan yolun daraltılıp ortasından otobüs geçirildiği? Bu bir çözüm değil ki, o güzergahı kullananlara yönelik, tek taraflı bir çözüm, aynı zamanda da o taşıtı kullanmayanlar için de işkence, ceza gibi bir şey.

Niye metro yapmıyorlar? Yok ki bunun açıklaması. Habire altlı üstlü asfalt geçirip duruyorlar ordan burdan. Ne gereği var? Bir sürü örnek yok mu Avrupada? Yerin altından dolanmak zorunda toplu taşıma.

Yapmayın. İBB kadar kötü metropol yönetimi Dünya üzerinde heralde parmakla gösterilecek kadar falandır. Savunulacak hiç bir yanı yok şu metrobüs işinin.

Ha bir de, yanlış hatırlamıyorsam, çok sık geçmiyorum oralardan, ayda bir falan, orada emniyet şeridi de yok artık yolda.
Emniyet şeridi ambülansa mı ait kardeşim, o gelirse metrobüs yolundan geçer diyerek emniyet şeridini kaldırıyorsun? Şeritlerden darlığı da keza ayrı konu. Yok yani böyle iş olmaz abicim.

Deleceksin toprağı, salınacaksın aşağı, İBB'deki bütçe çok az kurumda var daha önce de söyledim, çatır çatır yapar metrosunu petrosunu..
ozan her ne kadar iş güzarLıkLarı oLsada car cur da etseLer sistematik çaLışamasaLarda bunLarında eLLerinde bi pLan bi kroki vardır heraLde değiLmi..bunun bir güzergahı var hat avcıLardan başLayıp kartaL soğanLık-tuzLa ya kadar gidecek her yerde çaLışma başLatmak yerine etap etap tamamLıyoLar..ha bu kesin çözümmü bence kesinLikLe değiL ama ist.anLatmaya gerek yok biLiyosun..meseLa Y.T.Ü binası çağLayan'da resmen dersLikten uzanırsın yoLa..keza maç sırasında aLisamiyen'e uçma tehLikesi var üst geçitte oLacak bir kazanın..e işin içine tipik bürokrasi deniLen Lanet durumda girince kaçınıLmaz sonuç.bu yüzden kısa vadede iyi bir proje bence..yoksa kim istemez moskova gibi Londra gibi metro ağımız oLsun..adam gibi taşımacıLık yapıLsa yine bir kısmı yöneLir topLu taşımaya..ama bizim insanımızında bireyseL huyLarı var artık örf adet oLmuş,ayağına metro götürsen tutturur benim arabam var niye bineyim herkesLe aynı yere der..hemde benzin mazot bu fiyat şaka gibi haLa tek başına arabsında insanLar..yakıştıramıyo kimse kendinin metroya da otobüse de..en büyük sevineceğim şey 'doLmuş-minibüs'oLayının azaLtıLması yahu böyLe nefretLik bir durum varmı acaba..haLa bangLadeş gibi minibüs hizmeti..her şey bireyde biter bireyde başLar abicim..bu budur yani başka mantıkLı açıkLaması yok..

Eski 04-09-2008, 16:34   #28
Çılgın Programcı

80486 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: VW T5 hiç kırmızı & Opel Combo CityPlus 1.3 cdti
dün maslak sanayiden nişantaşına 2 saat sürdü 17.30 sanayiden çıktım normalde 10 dk sürüyor o yol...metrobüs yolları berbat etti normaldede benim arabam yok iş dışında metrobüse bindim ama eziyet be kardeşim arabası olanlara toplu taşımaya yönlendirme diyorlarda bu insanlar e-5 güzergahında mı yaşıyor arabasız gidecekler her zaman adam gibi bir iş yapamazlar mı zaten metro yap olmadı tepeden götür falan bu ne ya yolu ayır metrobüse birde git milyon euro para ver her birine yazık valla yazık... ...

Eski 04-09-2008, 16:42   #29
the essence of racing

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi cookies Mesajı Göster
ozan her ne kadar iş güzarLıkLarı oLsada car cur da etseLer sistematik çaLışamasaLarda bunLarında eLLerinde bi pLan bi kroki vardır heraLde değiLmi..bunun bir güzergahı var hat avcıLardan başLayıp kartaL soğanLık-tuzLa ya kadar gidecek her yerde çaLışma başLatmak yerine etap etap tamamLıyoLar..ha bu kesin çözümmü bence kesinLikLe değiL ama ist.anLatmaya gerek yok biLiyosun..meseLa Y.T.Ü binası çağLayan'da resmen dersLikten uzanırsın yoLa..keza maç sırasında aLisamiyen'e uçma tehLikesi var üst geçitte oLacak bir kazanın..e işin içine tipik bürokrasi deniLen Lanet durumda girince kaçınıLmaz sonuç.bu yüzden kısa vadede iyi bir proje bence..yoksa kim istemez moskova gibi Londra gibi metro ağımız oLsun..adam gibi taşımacıLık yapıLsa yine bir kısmı yöneLir topLu taşımaya..ama bizim insanımızında bireyseL huyLarı var artık örf adet oLmuş,ayağına metro götürsen tutturur benim arabam var niye bineyim herkesLe aynı yere der..hemde benzin mazot bu fiyat şaka gibi haLa tek başına arabsında insanLar..yakıştıramıyo kimse kendinin metroya da otobüse de..en büyük sevineceğim şey 'doLmuş-minibüs'oLayının azaLtıLması yahu böyLe nefretLik bir durum varmı acaba..haLa bangLadeş gibi minibüs hizmeti..her şey bireyde biter bireyde başLar abicim..bu budur yani başka mantıkLı açıkLaması yok..
E iyi güzel son söylediklerin harika da.
Neden metro yapılmıyor bunun açıklaması yok ki. Şu an yeraltı taşımacılığıyla ilgili bir planları projeleri yok. Bizim insanımız hıyardır, ayağına metro gelse arabasına binmek ister evet, ama burdan yola çıkıp o zaman metro götürmeyelim mi demeli?

Bak kısa vadede çözüm olması için bir çözüm olması gerekir ortada. Atıyorum, hibe olarak 500mio dolar verir biri çıkıp, bununla helikopter alırsın insanları taşırsın çok ucuza mesela. Al işte yani kısa vade çözüm. Ama metrobüs İstanbul trafiğini daha kötü hale getirdi, inşaatından bahsedmiyorum sadece, bittiği yerlerde de yol ortada. Yol daraldı, şeritler daracık oldu, emniyet yok. Bunlara sebep olan şey çözüm olamaz.

Ağzından yel alsın, Anadolu Yakası'na öyle bir şey yaparlarsa ben o hattı sabote ederim, ciddi ciddi söylüyorum yaparım bunu. Gece gider torpil atarım tellere duraklara, yola barikat falan kurarım.

Bürokrasi diyorsun da, bürokrasi her boka karşıyor ülkemde. Metroya zorluk çıkartıp metrobüse kolaylık çıkartmıyor ki.

Ben sana söyleyeyim.
Metro işine girseler, birincisi yatırım gerekecek, parayı harcamak istedikleri başka yerler var belli.
İkincisi bitmesi nereden baksan 10 yılı alacağı ve bu sürede de haliyle bir çözüm olmayacağı için, oy kaybedecekler. Şu an binlerce kendisinden başka sineği düşünmeyen adamın oyunu almış durumdalar, bir de binlerce cahil adamın. Metro olsa kafası basan adamın oyunu alabilirdiler anca, onların da sayısı az. Özetle kendi çıkarları için metro yerine otobüs yapıyorlar yolun ortasına, bu kadar basit.

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-09-2008, 16:50   #30
ZugoR

oğuzk - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Combo CP SP CDTİ
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi cookies Mesajı Göster
ankara komik zaten 10-20 araba arka arkaya oLunca trafik diyoLar
bazen 5 şeritli ist yolumuz tıkanıyor ama

Bookmarks

Konu Seçenekleri