"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| renaultsport | 700 milyar dolar reddedildi
TEMSİLCİLER MECLİSİ 700 MİLYAR DOLARLIK DESTEK PAKETİNİ REDDETTİ 29.09.2008 21:13 ABD Temsilciler Meclisi, 700 milyar dolarlık kurtarma planı yasa tasarısını reddetti. ABD'de hükümetin 700 milyar dolarlık kurtarma planı yasa tasarısı, temsilciler meclisindeki oylamada, 205'e karşı 228 oyla reddedildi. Karar borsalarda şok etkisi yarattı! Brezilya Borsası Bovespa 44 bin 772 puana kadar gerileyerek yüzde 13.61 gibi rekor oranda düşüş kaydetti. ABD Borsası yüzde 4 geriledi. Nasdaq Composite ise yüzde 6.89 oranında geri çekildi. S&P 500 endeksindeki düşüş yüzde 6.17'ye ulaştı. National City Bank hisseleri % 50, RBS % 25, UBS % 15 aşağıda. DEVREYE FED GİRDİ Fed, diğer merkez bankalarıyla yaptığı dolar likidite sağlama işlemleri için limiti 290 milyar dolardan 620 milyar dolara çıkardığını açıkladı. Fed, 28 ve 84 günlük ihalelerle verdiği likidite limitini 150 milyar dolardan 300 milyar dolara çıkardı. 28 günlük ihaleler için limit 75 milyar dolar olarak kalırken, 84 günlük ihalelerin toplam limiti 225 milyar dolara çıktı. Fed ayrıca 1-2 haftalık ihalelerle açarak toplam 150 milyar dolar daha verecek. Fed bugün açıkladığı ihalelerle fonlamayı 1 trilyon doların üzerine çıkaracak. PETROL FİYATLARI ÇÖKTÜ Petrol % 10 düşüşle 96 dolara indi. Güvenli liman olarak bilinen altının dolar/ons fiyatı ise yüzde 3 yükselerek 910 doları geçti. BUSH'TAN ACİL TOPLANTI ABD Temsilciler Meclisi'ndeki oylamadan hemen sonra ABD Başkanı George Bush, Bayaz Saray'dan ekonomi heyeti ile acil bir toplantı düzenledi. Başkan adayı Obama da bir açıklama yaptı. Obama, "Bu pakette eksiklikler vardı. Bizim için öncelik Amerika Birleşik Devletleri halkıdır. Paket üzerinde daha çalışacağız" dedi. |
| | |
| | #2 |
| ...::: вмω ƒαηı :::... |
hayırlısı olsun umarım bizi derinden etkilemez..
__________________ ![]() WWW.OTVYEHAYİR.COM |
| | |
| | #4 |
| '95 | öle deme birader. her şeyin bir sonu vardır, hayat iniş çıkış. bu da geçer.
__________________ |
| | |
| | #5 | |
| Senior Member | Alıntı:
ama hayatımızdan götürdükleri ve zararları kalıcak
| |
| | |
| | #6 | |
| '95 | Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #7 | |
| Senior Member | Alıntı:
bir siyasi partinin zararı sadece kendi ekonomim değildir ben durumum gayet iyi herşeyimide kendim yaptım bundan sonra devam ederimde bu şekilde ama farkındayım sağlığımı kaybediyorum eskisi gibi değilim zihin ve vucut açısından ama ben bunları düşünürken kendim odaklı değil genel halkımız ve genel ülkemizin ekonomisi açısından baktım benim halkımdaki insan fakir olmuş ben zengin olmuşum ne yazar yani?? yolsuzluk almış başını gidiyor durmadan devlete ait olan bir şirket satılıyor yabancıya artık şirket kaldımı bilmiyorum ama yani şeriat gelme ihtimali var haaa dersin asker ne güne duruyor asker gelsede ayrı bir dert ülke en az 15 yıl geriye gidiyor bu bu şekilde kaldıktan şirketler satıldıktan sonra ayrı bir dert sıcak para bitince ne olacak halimiz? kısacası benim korkularım bunlar ben kendim olarak düşünmedim hiç... | |
| | |
| | #8 | |
| '95 | Alıntı:
Şeriat,darbe,şirketler,15 yıl.
__________________ | |
| | |
| | #9 |
| Senior Member | şeriat olabilitesini görsemde darbe olur o sırada diyorum eğerki darbe olursa ülke 15 yıl geriye gider 15 yıl bu 15 yıl emin ol gider de darbe olursa zaten çözümde o değil şirketler konusunda yanılıyormuyum satılmadımı bundan kısa bir geçmişte baya olaylar olmadımı birkaç büyük şirkette bukadar çabuk mu unutuldu? abartma değil gelecek ile ilgili birçok senaryo var fakat hepsi bana çok kara geliyor hiç birinin sonucunda halkımız kazanamıyacak gibi geliyor... |
| | |
| | #10 |
| MuRaT Kayıt Tarihi: 01-05-2004
|
Reddedildi derken? Oylama cuma gunu. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|