"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21 |
Bu sene sonunda sampiyonaya gercek bir pist otomobili geldi [astra btcc ] ethem g. opel e cup arabasından bozma bi clio ile karsı koymaya calısıyor henuz tam anlamıyla iyi bir pistimiz olmamasına ragmen speedpark tamamlandıgında orada yapılacak olan yarıslar simdiden umut veriyor bence bir ulkede otomobil kulturunun yerlesmesi için pist yarıslarının yaygınlasması sart ve tabi ki bu yarıslara araba hazırlamak(turkiyede) da o kadar önemli yorumlarınızı, haber ve gelismeleri yazarsanız sevinirim |
| | |
| | #2 |
| cok eski uye | Re: Türkiye Pist Şampiyonası
Açıkcası ben Ralliden daha fazla seviyorum Pist yarışlarını.Tr şampiyonalarında ethem hala yarışıormuki? ben bıraktı diye biliordum...yada sadece rallikros tamı bıraktı? Walla ethemin arabasıa karşı şu ana kdr en güçlü rakip Celal gülerhanın evo su idi.. bence Evo daha hızlı bi araç.ama Celal beyin açıkcası pilotajı daha kotu ethem genimden.
__________________ [Kurallara Aykırı İmza Boyutu] Tıklayın |
| | |
| | #3 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21 | Re: Türkiye Pist Şampiyonası
artık ethem genim bi clio ile yarısıyo 230 hp oma opel ingilterden astra coupe getirdi ve araba korfez pistinde su ana kadar yarısmıs en hızlı araba ben de turkiye rally samp dan fazla hoslanmıyorum cunku zengin kisiler (burası sart) bi grup n araba alıp rallyye katılıyo yapay bisey yani yorum için sagol |
| | |
| | #4 |
| cok eski uye | Re: Türkiye Pist Şampiyonası
peki astrayı kim kullanıo ? erkut kızılırmak tı snrm? aracın resmini gordum az once.... Hakikaten Cok vahşi... (bu arada su an Korfezdeyim.Ladies cup sıralama turları atıo...Sesleri berbat )
__________________ [Kurallara Aykırı İmza Boyutu] Tıklayın |
| | |
| | #5 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 28-05-2005 Yaş: 26 | Re: Türkiye Pist Şampiyonası
peki bu sene piste yarışan çok yetenekli gençler var. a.çıpa, k. akça. y.e. zümrüt gibi kartingden gelen ve bence türkiyenin en iyi pilotları bunlar için ne diyeceksiniz yorumlarınızı merak ediyorum
|
| | |
| | #7 |
evet astra yı erkut kızılırmak kullanıyor evet gercekten iyi pilotlar cıkmaya basladı en azından genc olmaları yeter |
| | |
| | #8 |
bu hafta sonu istanbul park ta pist yarısının bir ayagı var dereceleri merak ediyorum |
| | |
| | #9 |
yarıs sonuclandı pist bugun yagıslıymış sonucları bulursam yazacagım
|
| | |
| | #10 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21 | Re: Türkiye Pist Şampiyonası Sezonun 6. yarışında İlk kez İstanbul Park’ a çıkan şampiyonanın tüm kategori plotlarından damalı bayrağı ilk gören, 3 kapı numaralı Astra BTCC pilotu Erkut Kızılırmak olurken, Opel’ in genç pilotu Cemil Çıpa 5. turda mekanik arızayla kalarak, şampiyonluk kutlamasını bir sonraki yarışa bıraktı. Takım arkadaşının hemen ardında diğer maxi grup otomobillerinin önünde start alan ve ilk turda Astra’nın önüne yerleşen Opel’in Grup 1600 pilotu, örneğine az rastlanan mekanik arızayla yarışı terk etmek zorunda kaldı. Kulüpler Birliği tarafından organize edilen şampiyonada Amatör 1300, Grup 1600 ve Grup Maxi otomobillerin birlikte startında ilk 2 sırayı kazanan Opel pilotları, startla birlikte kendilerinden emin pilotajlarıyla rakiplerini arkalarında tutarken, Corsa’sının kalmasıyla Opel’ in genç pilotu yerini yarış sonunda Clio’nun direksiyonundak bir diğer genç pilot Berke Bayındır’a bıraktı. Grup 1600’de geçtiğimiz 5 ayağın 5’inde de birincilik kupasını kaldıran Cemil Çıpa, yarışı bitiremesede, en yakın rakibi Celal Kalkavan ile arasındaki puan farkını koruyarak, gruptaki liderliğini devam ettirdi. Birincilik kupasını şimdiye dek her ayakta evine götüren Opel Motor Sport’un Grup Maxi pilotu Erkut Kızılırmak ise en yakın rakibi ile arasındaki farkı açarak, hem kendisine hem de takımına son yarış öncesi şampiyonluk sevinci yaşattı. Caterham Cup ve Türkiye Bridgestone Formula 3 Şampiyonası yarışlarının ardından piste çıkan toplam 19 pilotun 8 turluk mücadelesinde Opel pilotu 19 dakika 53 saniyelik toplam zamanı ile pistin en iyi zamanına da imzasını attı. Gün sonuda başarılı Opel Pilotu Erkut Kızılırmak’ ın ikinciyle arasındaki fark toplamda; yaklaşık 4 saniye idi. Zaman zaman yağan yağmurun da etkisiyle tüm pilotların oldukça dikkatli bir pilotaj sergilediği ve kaygan zemin üzerinde yaşanan yakın takiplerle heyecanın arttığı yarışta, şampiyonada hemen ardında yer alan Kadir Akça’nın son turda darbesini almasına rağmen Opel pilotu Erkut Kızılırmak birinciliğini korudu. Birinci sıradaki Opel Astra pilotuna kürsüde, 2. sırada Berke Bayındır , 3. sırada Kadir Akça eşlik etti. Türkiye Pist Şampiyonası’nda yağmurun da etkisiyle artan rekabetle, yarışseverler keyifli bir pist mücadelesi izleme fırsatı buldu. Yarış sonunda; Grup Maxi’de Erkut Kızılırmak, şampiyonluk sevincini Opel takımındaki servis arkadaşlarıyla paylaşırken, Grup 1600’ de Opel takımını bekleyen şampiyonluk kutlamaları bir sezonun son ayağında İstanbul Park’taki yarışa kaldı. Copyright © motorspor.com, izinsiz kullanılamaz ! |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|