"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #221 | |
| M3-Power Kayıt Tarihi: 01-09-2005 Yaş: 30
| Re: Nürgburgring Nordschleife Alıntı:
Evet Agustosta geleceksen, bende varim. Hatta bulusuruz senle beraberde birkac tur atariz. Bu arada haftaya Türkiyedeyim , ama M3le degil Vw passat tdi kombi ile gelecegim Bir tur 14€, 10tur sanirim 125€ ve yillik membercardi gibi birsey var oda 800€ civarinda. Piste arasira özel yarismalar falan oluyor, ozaman pist baskalarina yasak. ama diger günlerde herkese acik, ve ozaman kim isterse tur atabiliyor. Arabaya gelince, Pist herkese acik oldugu zamanlari, istedigin her türlü arabayla piste cikabiliyorsun, araba ister 50PS´lik Murat 124 olsun isterse 700PS´lik Porsche olsun. Hata yolcu otobüsünle bile piste cikabilirsin. Tek kural arabada pilaka olmasi, yani ozamanlari pilakasiz arabalar yasak, Pilaksiz araba mesela gercek yaris arabalari. Arabaya gelince sende sanirim E36 var ama hangi Model 318i, 328i, M3. Diyelimki 328i var, frenler sana anca bir tur dayanir, ikinci turda firenler asiri sicakliktan pek iyi tutmaz belkide hic tutmaz, tabiki bu senin sürüs sekline bagli. Standart M3´ün frnleri bile anca bir kac tur dayanir sonra onlarda asiri isinir, ama soguduktan sonra yine turlaya bilirsin. Tur zamanina gelince hic tecrübesiz iyi M3 E46 soförleri bile 10dakikka gibi zamamin altinda tur atamiyorlar, Nordschleife acayip sor bir bist, bosuna Grüne Hölle demiyorlar, türkcesi yesil cehenem. Gercekten Videodaki gibi basit degil pist, ben ilk kez dört yil önce ilk turumu attim. Ama Pisti videolardan coktan beri taniyordum, ama hic videodaki gibi basit görünmüyor. | |
| | |
| | #222 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
| Re: Nürgburgring Nordschleife
Bekliyorum Arif ![]() 14€ fena değil.. 5 tur atsam 70€.. her türlü değer.. 110km demek zaten ![]() git git bitmez yaa ![]() kaan Abi.. Şimdi anlatan kişiye yalancı demek istemem ama, Ford GT IP'de 2 tur atıyor ve lastiklrei bitiyor lafına ben gülerim ancak. Sen de böyle düşünüyorsun biliyorum ama. Almış GT'yi yan babam yan yapmış heralde... Yani şimdi, o lastikler 2 turda biter mi? Kaldı ki, fiyatlarını bilmemekle beraber zaten yarı slick almayı düşünüyorum bu imkan geçerse elime. Frenlere gelince.. O olabilir ona bir şey diyemem, tutmasını biliyorum ama ömrünü bilmiyorum M3 frenlerinin.. Ama.. Orası Ring.. Şu an %80, %90ı ezberimde diyebilirim pist için..Zaten gitme olayım kesinleşirse de 1 hafta gt4 başından kalkmam ![]() Ama yine de orası Ring işte ![]() Beni Körfeze salsan, 3-4 tur sonra abanmaya başlarım, Ring'de bu ihtimal yok. Az hızlı tın tın gidicem ben.. Daracık ve bri sürü kör dönüşü olan bir pist.. Ne kadar zorlayabilirim ki frenleri? ![]() Gaza da getirmeyin, almanyada ucuzdur diye 100€ da frenlere verirsem Nuremberg'den yürüyerek istanbula dönmek zorunda kalırım |
| | |
| Reklam |
| | #223 |
Teşekkürler. Şimdi gördüm karıştı biraz. 10tur fazla gelebilir.. Frenler konusunda düşündüğüm gibi o zaman.. Ben arka arkaya 2 tur bile atmam diye düşünüyorum. Kalbim dayanmaz zaten ![]() E36 3.16i Compact var bende, ama onla çıkmam tabii ki ![]() Umarım gidebilirsem bulusuruz orada. güzel olur ![]() Kiralama işi ne durumda abi? Hakkaten 3-4gün için 400€ mu vericem ben 3.20i lere? |
| | |
| | #224 |
Nordschleifeyi tanimayanlar icin burdaki videoyu tavsiye ederim M3 E46 vs 911 Turbo 580PS @ Nürburgring Lastiklere gelince, Piste ne lastik dayanir nede fren, M3´ün frenleri bile 5para yapmaz. Ama Nordschleife cok süratli bir pist oldugu icin ve okadar sert virajlar olmadigi icin normal yol lastigi yine baya dayaniyor. |
| | |
| | #225 | |
seni hayal kirkligna ugratmak istemem, ama 320´le 13 dakikanin altina bile gelemessin, cünki pist gercekten cok zor. Bazi kisiler m3, porschlerinle 13-14 dakikada zor aliyorlar. | |
| | |
| | #226 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
abi peki ufak bir gp tarzı pistte tur atmıssındır mesela iddia edildigi gibi ford gtnin fren ve lastiklernin 10 km de bitmesi sence ne kadar olası?
|
| | |
| | #227 |
Abi tur zamanımdan asla hayal kırıklığına uğramam.. Hiç amacım falan değil öyle güzel bir derece elde etmek.. Destur derler adama. Öyle bir piste ilk çıkışımda ne gazlayayım.. Gayet sakin giderim.. Kiralama olayı o kadar pahalı diyorsun ha? İşte o beni en çok kötü yapan kısmı oldu.. Bir de Almanya'da araç kiralamak ucuzdur diyorlardı... Eh.. 3.20i 4 günülk 400€ ise.. M3'e en az 800€ isterler.. Yattı M3 işi şimdiden.. |
| | |
| | #228 | |
ama bu performansdaki arabanin frenleri 10km bile dayanmamasi imkansiz birsey, hatta imkansiz bile diyebilirim. Tabi frenler 10km baya isinir belki 600-700derceye kadar, ama frenler yinede tutar, belki 100% tumaz ama en azindan 90-95% tutar. daha 18.06.2006 birkac ardasla fransadaki dijon kentindeki piste gittik, arkadasda tamamen standart bir M3 CSL vardi, resimlerde daha önce tanitmistim (gül renki). CSL´nin frenleri bile 5 tur dayandi, tabi frenler baya isindi ama yinede frenler en azindan 95% tutuyordu. Bu durum bakarsak Ford GT´nin frenleri barkac turlar bitecek durumda olmadigini düsünüyorum. | |
| | |
| Reklam |
| | #229 | |
Birde M3 kiralayan yer sanirim cok azdir. Ama bir 320i veyada bir 330i de baya keyif verir. Ve oraya gelirsek en azindan 3-5 M3 le gelirim, benim arkadas arasindaki herkezle turlayabilirsin | |
| | |
| | #230 |
Abi kullanmak önemli.. Yanda oturursam kalpten giderim ilk sola dönen virajda ![]() Çok sağol bu arada.. Fiyat bilgin var mı senin sorayım yine de.. Ben hala internette pahalı fiyat veriyorlardır diye kendimce ümitleniyorum ama.. Olmadı tek gün sadece Nuremberg'de mi kiralasam M3? Ama orada da burda kiralayan Ring'e çıkar diye deli fiyat mı verirler? |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|