Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Pist

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 30-06-2006, 21:37   #211
Senior Member

artofrally - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: Nürgburgring Nordschleife

ben size istanbul parka gitmiş birinin tecrübesini anlatıyım...

1 tur atıyorsun... frenler ve lastikler iptal oluyor diyor...

mercedes amg ler 3 tur dayanabiliyormuş... ford gt... lamborghini filan 2 tur...

hemen lastik atıyorlarmış... ve frenler nerdeyse bitiyormuş...

yani ömerin dediği gibi... standart bir araçla... standart gidilebilir otoyoldaki gibi abanıcaksan , standart arabayla turun yarısında bırakırsın bence..

artofrally Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-06-2006, 21:47   #212
Senior Member

Quattro - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Arkadaşlar bence bunda tecrübeyede gerek yok..Ozancım çok kaptırmış kendini
Körfez'ede çıktın diye hatırlıyorum..İstanbul Park'ıda Ring'ide unutalım bildiğimiz Körfez'de altındaki arabada ister m3 ister uno olsun döndüğünde gene biticek Ki birde Ring'den bahsediyoruz aman diyorum

Quattro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-06-2006, 22:04   #213
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi artofrally

mercedes amg ler 3 tur dayanabiliyormuş... ford gt... lamborghini filan 2 tur...

yani ömerin dediği gibi... standart bir araçla... standart gidilebilir otoyoldaki gibi abanıcaksan , standart arabayla turun yarısında bırakırsın bence..

yalnız bunlar aracların duzgun kullanılmadıgını dusundurttu bana. hele hele bu arclar lamborghini ve ford gt ise istanbul parkta ust uste 10 tur falan hiç sorun yaratmaz pilotların bir surusunu gozden gecirmesi gerekir bu durumda.

2 turda ford gt nin lastikleri bitmesi diye bişi yok hele frenler 2 turda imkansız.

Eski 30-06-2006, 22:51   #214
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OmerRS
yalnız bunlar aracların duzgun kullanılmadıgını dusundurttu bana. hele hele bu arclar lamborghini ve ford gt ise istanbul parkta ust uste 10 tur falan hiç sorun yaratmaz pilotların bir surusunu gozden gecirmesi gerekir bu durumda.

2 turda ford gt nin lastikleri bitmesi diye bişi yok hele frenler 2 turda imkansız.
dürüst olayım... bunu bizzat deneyen birinden duyduğumda... aynı tepkiyi verdim...

yok artık daha neler o kadar para mara veriyosun özel bu işler için tasarlanmış nerdeyse araçlara... sadece 2 tur olur mu dedim...(ki kötü şöförler değiller)

aynen öyle dedi... onun elinde deneyim var... benim elimde teorik bilgi..

o yüzden iddalaşamadım..

Eski 30-06-2006, 23:11   #215
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

evet ama bunu iddialasamamamız o kişinin soylediklerinin dogru olmasını garanti etmez.

bu lastikler bu arabayla 100 lerce tur atıyor istanbulpark gibi bir yerde. fren diskleri kor olana lastikler dumduz olana kadar test ediliyor. ben burada o kişiye degil de ford a guvenirim. cunku boyle bir arabyı yapmak oyle basit bir iş degil hele ki bir "yarıs arabasını" yeni bastan yaratmak hiç oyle iki turda bitti diye yerle bir edilecek bir calısma degil.

yani discovery deki bmw 6 serisi belgeselini izlemişsinizdir ring de ard arda kac tur attırıyolardı hatırlıyosunuzdur. ya da aynısının ford gt için olanı vardı ki gt yi laguna seca da kac tur boyunca sonuna kadar zorladılar acımasızca. ki bu zorlama limitleri yukarı cekme amacı ford un kendi iyiligi için kendi imajları için yani daha kotu bir performansı bu araba kaldırmaz.

Eski 30-06-2006, 23:58   #216
Senior Member

Omer mantıken seninle aynı şeyi düşünüyorum... ama dediğim gibi denemeden de bilemeyeceğim..

benim elimde tek bir deneyim var...

arkadaşımın s3 ü... körfezde 5 6 tur attı... frenleri cayır cayır yandı gözümüzün önünde kül oldu...

ki körfez istanbul parkın kaçta kaçı... ve çıktığın süratler çok az... oysa istanbul parkta 300 den 60 lara düştüğün yer oluyordur..

bilemiyorum o yüzden...

Reklam
Eski 01-07-2006, 04:56   #217
Over 330km/h

VCY1982 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:

Süper bir noktaya değindin. Bir tanıdık abimin arkadaşı F430la gidio birinci tur pisti tanıma amaçlı , ikinci tur bitmiş ve su kaynatmış bunu çok sevdiğim bir abim anlattı arabada oda varmış çünkü.
Ayrıca 360 modena sahibi biriyle yaptığım sohbetde istanbul parkta keifli bir haftasonu geçirmişler ardından direk zeytinoğlu ve fermasa baskı balata lastik fln.

VCY1982 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-07-2006, 12:22   #218
Üye

Alıntı:

mantıklı bence de doğrudur

aklıma le mans 24 hours arabaları geldi direk düşünün ne kadar dayanıklılar

Mesajı son düzenleyen SwiTch : 01-07-2006 - 12:25
SwiTch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-07-2006, 14:56   #219
M3-Power

M3-Arif - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OmerRS
hayırdır ozan bu yaz avrupa gezisi mi var. valla arif oldukca tecrubeli bu konuda o herseyi anlatır heralde tur basına 13 euro idi galiba. ama 5 tur için arabanın ustunde degişiklik lazım bence.

Orayada zam geldi, artik 14€

comming soon: Z06
M3-Arif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-07-2006, 14:58   #220
M3-Power

M3-Arif - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi thekillingroad
ActiveX orası Türkiye değil

Şu an için ertelenmiş gibi, ben doğumgünümde turlarım diyordum ama Ağustos sonunda falan kaydı sanırım
Arif'i bekliyoruz artık yapacak bir şey yok. Sanırım pek pahalı değil.

Değişiklik derken. Sen gazcısın rollcage'in olmalı falan mı diyorlar, yoksa sen araba dayanmaz diye mi diyorsun..
Zaten flying lap atmam yani. İlk turdan sonra beklerim 10-15dk kadar. Anca kendime gelirim zaten ki en iyi ihtimalle bir M3'le misal 10dk'da atsam turu.. 10dk maksimum atak gidemem, çatlarım

Bir de. Araba kiralama işi.. İnternetten baktığım için olsa gerek, saçma sapan fiyatlar var. Almanya'da araba kiralama ucuz falan filan diye duyuyoruz hep, 5günlük 3.20i kirası için 400€ falan diyor. Böyle mi gerçekten fiyatlar? Munchen'den alıp Nuremberg'de teslim etmem buna neden oluyor olabilir m? Geri munchen'e gelsem daha mı ucuz olur?
Bir de.. M3 kiralayan şirket yok mu ya? Netten bakmak hata mıdır bu araba kiralama işine..

Arif yetiş ya
aksam ayrintili anlatilirim

comming soon: Z06
M3-Arif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları