"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #151 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 10-01-2006 Yaş: 24
| Re: Nürgburgring Nordschleife Alıntı:
![]() Csl bebesi ![]() csl.. porsche un üzerinde atlarmış mış mış... peeeehhh | |
| | |
| | #152 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
| Re: Nürgburgring Nordschleife
yaa birak simdi.. yeni CSL gelsin de... 0 480bhpyi bir yerlere alalim 420bhpyle hahaha 480tane beygirlen 360beygiri 11sn gecmis.. lafini ediyorsun haha |
| | |
| | #153 |
maaaademm eşitlikten yanasın.. porsche a da v8 4.0 lt motor ver de... eşitlik sağlansın |
| | |
| | #154 |
| Over 330km/h Kayıt Tarihi: 09-06-2006
CSL silik lastiklerle yaptı o tur zamanını
|
| | |
| | #155 | |
| |
| | |
| | #156 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
abi lastikler slick degil artofrally nin de dedigi gibi sunulan cup lastikler 7:40 --- 161.217 km/h -- Porsche 997 Turbo, 480 PS/ ??? kg, Michelin Cup Sport tyres (Motortrend) mesela burda da porsche nin opsiyonel olarak sundugu lastikler var. fabrikasyon yani. |
| | |
| Reklam |
| | #157 |
Ya şimdi şöyle bir durum var yabancılar çok itiraz ediyor buna artı bir alman olarakda mercedes ciler de itiraz edio. Şöyle tartışmalara şahit oldum. Ring pisti bildiğin gibi 20km bir pist virajda var hız yapılcak yerlerde var baya. Bir kaç vidyo izlemişti bildiğiniz bump ve hafif tümsekli yerlerde var. Porsche ring zamanlarını, ferrari fiorano zamanlarınyla benzetiyorlar Şöyle izah edeyim Ferrari araçlarını piyasaya çıkcağı anlarda test ediyor Fiarona pistinde verilen hızlanma datalarını bildiriyo, Tur zamnalarını bildiriyor. Mesela Ferrari F430 için Car&Driver ve Motortrend gibi dergiler 0-100km hızlanmada 3.6saniye ve 3.8 saniye gibi hızlar gerçekleştirdiler. Bu testler Fiaronoda gerçeklelştirdi. Ama dışarda mesela diyelim hollanda dergisi herhangi piyasada verilen F430 u aynı test pilotuyla test ettiğinde bu derecelere ulaş**ıyordu. Şöyle bir söylenti çıkmıştı (ki hala var) ferrari fabrika verilerini tutturmak imkansız gibidir. Çünkü araçların ayarı Fiarona ya göre yapılıyordu. İtalyanlar 3.6snye diodu , Alman dergisi ise hayır daha kötü bir derece diyordu. Bu gibi kavramlar Porsche içinde Ring zamanları için söylendi. Mesela 7.40 saniye diyorlar 997 Turbo için ama bu imkansız çünkü Carrera GT den ii zaman yada bir Zonda gibi. 480hp araç otovitesli 1650kg imkanı yok supercar araçlara 10 saniye fark gibi. Ancak dediğim gibi piste göre ayarlar yapılırsa süspansion , belki şanzıman yada lastik bu değerler çok oynar. Aynı şeyi Ferrari Fiaronada yapıodu, Porschede Ring te yapıo. Böyle karşılıklı ataşma gibi diyim. Valla en güzel olay vidyoda araçları görmek yada canlı şahit olmak. Kağıt üzerindeki olaylar garip gelio bana. M3 CSL 7.50 çekio ama M6 8.09 çekio tamam m3 csl track aracı olsa bile m6 ile arasında olsa olsa 3-4 saniye fark olur 19 saniye ne demek?? bi kapa gözünü say 19 a kadar o zaman m6 yetişti demek. Bu değerler hiç sağlıklı deil aslında ama |
| | |
| | #158 | |
. cunku ringde arabanın sınırlarını deneyebilecegin cok cesiti yerler var kısa uzun keskin hızlı virajlar engebeler uzun duzlukler vs vs . ve inan bana bura için yapılan ayar da oldukca mantıklı olur.ayrıca 997 turbo 7.40 yapıyor evet ama carrera gt de 7.28 yapıyor onceki sayfalarda verdigim zamanlara bakarsan gorebilirsin. ayrıca sen 997 turboya 480 hp diye hmm bişi yapamaz dersen olmaz tabii ki ki zaten bir supercar bu turbo yaa yani neyi tartısıyoruz ki. ayrıca derecelerin saglıklı olma konusuna gelirsek porsche de en iyi dereceleri genelde bu işin ustası olan walter rohrl yapar her arabanın neredeyse sınırlarına kadar gidebileb bir adam cunku arabalaraın gelisiminde 1. planda bir isim. ve derecelere bakarken kimin yaptıgına bakarsak daha iyi sonuclara varırız mesela iki arabın da sport auto tarafından yapılmıs degerlerine bakarak sonuca daha net ulasırız. | |
| | |
| | #159 |
Sport auto Horst von saurma yapıo , Saurmayı ne bmw ciler ne mercocular, ne ferrariciler, ne lambocular sevio. Söylentilere göre saurma Porsche testlerinde en son maximum performansı verdiği iddia ediliyormdiğer araçlarda ise daha mütevazi davrandığı söyleniyor. Porsche forumlarında ve diğer forumlardada çıktı ""Von Saurma Porsche muppet ""diye. Ben turboya 480hp diye birşey yapamaz demedimki. Demek istediğim şuydu 480hp araç 600hp lik araçlara 10 saniye fark atmış anlatrmak istediğim oydu.Tabikide turbo parçası olayından ara hızlanma her turbo araçta gayet yüksek olur 200hp de olsa 500hpde olsa. Bu track zamanını olumlu etkiler Benim izah etmek istediğim ring zamanlarında bazı dergiler tarafından araçların ayarlarının ring pistine göre yapıldığı ve değerlerin çok daha iyi çıktığıydı. 3 sene porsche kullandım ve porschenin hız ve zaman konularındaki fazla optimistik davrandığını biliyorum. Tabi bu olay ferrari içinde geçerli Fiarono daki değerleri her baba yiğit tutturumaz diye bir kavram var mesela oda aynı. Benim mukaysem pist olarak Fiarono&Ring değil zaman değerleri optimistik olarak mukayese olaraktı. Ayrıca şuna katılmıyorum 997 Turbo hiç bir zaman bir exotic supercar olmadı. O bir Carrera modifiyeli Carrera hpede öyle duracak. 997 Turbo bir super GT dir ama asla exotic supercar değildir. |
| | |
| | #160 | |
dunyanın 4 bir yanından gelip burada arabalaraını test ediyor firmalar ve her firma burayı biliyor sadece porschenin hizmetinde olan bir yer degil ki. yani hem porschelerin ayarları buraya gore yapılıyorsa cok da yerinde bir karardır haksız mıyım. dunyada nurburgringden daha zorlu daha sınayıcı baska bir yer var mı gunluk yasamında karsılasıp arabanı deneyebilecegin butun herseyi sınıyor zaten. buraya gore ayar yapmak bir kagıt ustunde avantaj saglama degil mantıklı bir teknikdir. porschelerin fabrika verilerini tutturma konusuna gelince ben fazla zorlandıklarını dusunmuyorum cunku 911 i ele alırsak 4.7 acıklanan deger 4.7 .4.8 olarak olcluyor rahatlıkla cunku motorun konumu cok ideal kalkıs için. turbo konusuna gelirsek de bugun 7.40 cok oyle aman aman bir derece degil hele ki gt3 ler 7.39 yaparken. yani bugun bir evo 9 8.11 yapıyor bırakında turbo 7.40 yapsın. 7.40 yapan supercarlar ise slr var mesela klaus ludwig in 7.40 ı var slr la ford gt var 7.42 yapmıs murcielago 7.43 yapmıs ki onun ne kadar agır kaldıgını biliyoruz pist kullanımında. yani 480 hp ile 600 hp lik arabalara fark atması cok dogal bişi porsche modelleri her zaman oyle oldu zaten. ha simdi turbo nun derecesi carrera gt ile aynı cıksaydı nooluyo ya dersin de bu gayet normal. 911 turbo ve gt2 kesinlikle bir modifiyeli carrera degil avrupada uretilen normal bir sekilde satın alınabilecek en yuksek seviyede spor otomobil sınıfındadır. bugun dunyanın en yetkin dergilerinden olan autocar ferrari 599 ve turbonun testini aynı anda yaptık diye boburlenip ralipleri en ince ayrıntısına kadar karsılastırıyorsa bu arabanın oldugu yer acıktır. turbo,599,murcielago.... | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|