Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Pist

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 24-05-2007, 13:32   #11
Club MdfyM

blacksporting - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 04 Palio Sporting
Re: Dtm 2007

Teşekkürler..

Eski 24-06-2007, 13:49   #12
FA

just717067 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .

Abt DTM'den emekli oluyor

Christian Abt, Norisring'de yaptığı açıklamada, sezon sonu itibariyle DTM'den ayrılacağını açıkladı. Alman pilot, 2000 yılından bu yana serilerde sürüş gerçekleştiriyordu. "Kararımı 3 gün önce verdim" diyen Abt, "Bu kendiliğinden, hazırlıksız olarak verilmiş bir karar. Herhangi bir sebebe bağlı değil. Artık DTM'de elde edebileceğim bir şey olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Abt, Alman Super Touring şampiyonasını DTM'e girmeden evvel 1999'da kazanmış, DTM'de ise herhangi zafere imza atamamıştı. 40 yaşındaki pilot, yarışlardan tamamiyle elini çekmeyeceğini ancak gelecek sezon nasıl hareket edeceğine de karar vermediğini belirtti.

Abt, "Kendime yeni hedefler belirleme vaktimin geldiğini düşündüm. Önümüzdeki yıl için bazı şeyler yapmalıyım ama bunun için şimdiden bir açıklama yapmayacağım. Birçok pilot Audi ile diğer yarışlarda büyük başarılar sergiliyor ama ben Le Mans'ta şahsım için parlak bir gelecek görmüyorum" diye konuştu.

"Şahsiyetime uygun bir yarış serüveni yaşadım, zor bir kişiliğe sahip oldum. Fakat insanların beni adil bir pilot olarak hatırlamalarını istiyorum" diyen Abt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Takımı kurarken, bizden sonra gelecek gençlere yer açmak üzere plan yaptık. Bunu da Mattias Ekstrom ve Martin Tomczyk ile gerçekleştirdik. Şimdi her ikisi de şampiyonanın tepesinde."

Kod:
TurkiyeF1.com

Eski 29-06-2007, 18:53   #13
FA

Hakkinen: 'Pilot baskısı azalacak'

Mika Hakkinen, DTM mücadelesinde bazı pilotların sezonun ikinci yarısında yeteri derecede baskı uygulayamacaklarını ileri sürdü. Bilindiği gibi DTM'deki ünvan mücadelesi, sezonun birinci yarısında pilotlar arasında çok yakın bir farkla süregelmişti.

"Şu an itibariyle de çok yoğun bir baskı ve yakın markaj göremiyorum" diyen Hakkinen, "Şampiyonada buna benzer iki yarış daha olursa, o zaman pilotları çok açık olarak ayırt edebiliriz. Pilotların esas potansiyellerini, tutarlılıklarından fark edebilirsiniz. Bu bağlamda, takımlarını ne derecede motive ettiklerini ve aracın problemlerini nasıl analiz ettiklerini göz önünde bulundurmalısınız. Üç yarış geçmeden kimin nasıl bir başarı sağlayacağını iyice tahmin edebiliriz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Hakkinen şu an itibariyle 8. sırada yer alıyor. Ancak, şampiyonanın lideri olan Bernd Schneider'dan sadece 15.5 puan geride bulunuyor.

Kod:
TurkiyeF1.Com

just717067 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-06-2007, 01:24   #14
Üye

pek ilgilenemedim burayla.
mercedes son birkaç yarıştır domine ediyor.

ben biraz resim ekleyeyim

SwiTch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-07-2007, 23:39   #15
FA

Hakkinen'in şansı yaver gitti

Mika Hakkinen, Mugello'daki DTM yarışında 15.cilikten zirveye tırmanarak, sürpriz bir zafer kazandı. Güvenlik aracı piste girmeden önce ikinci pit stopunu da yapmış tek pilot olan Hakkinen, güvenlik aracının piste girmesiyle avantaj elde etti. Eski Formula 1 şampiyonu pilot, pole pozisyonunu elde eden Mattias Ekstrom tarafından son 15 turda şiddetli bir baskıya maruz bırakıldı. Öyle ki, Audi sürücüsü Ekstorm, Hakkinen'in sadece yarım saniye ardından bitiş bayrağını gördü.

Paul di Resta, yarışın başlarında üst seviyelerde yer edinebilmek için iyi bir performans ve hız sergiledi ancak, Mercedes pilotu son şampiyon Bernd Schneider tarafından geçildi. Persson Motorsport pilotu, ileride yer alan pilotlarda baş gösteren bazı problemlerin avantajıyla 3.lüğü elde etti ama ilk ikide yer almak için gerekli performansı asla bulamadı. Di Resta, geriden de herhangi bir ciddi baskıya maruz kalmadan yarışı tamamladı.

Daniel la Rosa'nın 4. sırada tamamladığı yarışta Mike Rockenfeller, yarışın sonlarına doğru Alexandre Premat'ı geçerek 6. sıraya yerleşti. Diğer bir Audi pilotu Martin Tomczyk, yaşadığı pit stop probleminin ardından bir de spin attı. Timo Scheider ise kısır bir başlangıcın ardından iyi bir çıkış yaptı. Sonuçlar, Ekstrom'u Bernd Schneider'ın önünde şampiyona liderliğine sevk etti.

1. Mika Hakkinen Mercedes 1h03:10.117
2. Mattias Ekstrom Audi + 0.371
3. Paul Di Resta Mercedes + 3.198
4. Bruno Spengler Mercedes + 8.722
5. Daniel La Rosa Mercedes + 9.420
6. Mike Rockenfeller Audi + 10.073
7. Alexandre Premat Audi + 11.975
8. Tom Kristensen Audi + 12.251
9. Markus Winkelhock Audi + 16.558
10. Susie Stoddart Mercedes + 22.144
11. Bernd Schneider Mercedes + 26.877
12. Mathias Lauda Mercedes + 7 tur

Eski 16-07-2007, 23:41   #16
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

mercedes genel olarak son birkaç yıldır belirgin şekilde hızlı. ben mercedes takımlarını destekliyorum.

Eski 18-07-2007, 22:22   #17
FA

Spengler, Scheider için ceza istedi

Bruno Spengler, DTM yetkililerine seslenerek, kendisini çim alana ittiği gerekçesiyle Timo Scheider'a ceza verilmesini istedi. "Scheider düzlüklerde son derece aptalca ve agresif bir sürüş sergiliyor" diyen Kanadalı Mercedes pilotu, "Bu tür hareketler şiddetle cezalandırılmalıdır. Kendisi, daha önce Hockenheim'da yaşadığımız kazayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Ancak ben geçmişi düşünen ve su yüzüne çıkarmak isteyen birisi değilim. Sadece şu anda neler olup bittiğine bakarım. Zaten artık kendisinden daha yapıcı bir davranış da beklemiyorum açıkçası. Tek istediğim, yarış otoritelerinin duruma el atması" şeklinde konuştu.

Spengler'ın Mugello'da elde ettiği dördüncülük, kendisini DTM sıralamasında 3. sıraya yerleştirdi.

Kod:
TurkiyeF1.com

Eski 25-07-2007, 14:04   #18
FA

Hakkinen sezonun kalanı için ümitli

Mika Hakkinen, kazandığı ikinci DTM zaferinin, kendisine şampiyonada yeniden çeki düzen verme konusunda ivme kazandırdığını söyledi. "Yarışta başarılı olmam ve herhangi bir hata yapmamam harikuladeydi" diyen Hakkinen, "Bu benim için çok ciddi bir itici kuvvet oldu. Takımım şimdi, şampiyonadaki takımlarla aramızdaki farkı kapatmamız gerektiği vurgulanan zamana kıyasla çok daha motive olmuş bir durumda" şeklinde konuştu.

Şimdilik şampiyonluk konusunda çok da iddialı olmadığını belirten Hakkinen, "Yarışları kendi çapında analiz etmek gerek. Şu anda şampiyonluğu aklımdan geçirmiyorum. Her sene Zandvoort'taki kum, pisti normalden daha fazla dikkat gerektiren bir hale sokar. Her şeye rağmen öne çıkmak için her pilot gibi elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Kod:
TurkiyeF1.Com

Eski 21-09-2007, 13:10   #19
FA

Audi ikilisinin hedefi Mercedes'in umutlarını silmek

Audi'nin şampiyonluk yarışçıları Mattias Ekstrom ve Martin Tomczyk, yaptıkları açılamada, ana hedeflerinin Mercedes'in hafta sonu sergileyeceği eşitlik çabalarını elimine etmek olduğunu söyledi. Ekstrom ve Tomczyk her ne kadar zirveyi paylaşıyor olsalar da, Bruno Spengler ve Bernd Schneider, kalan iki raundda matematiksel olarak galibiyeti elde edebilir.

Basına açıklamada bulunan Tomczyk, "Eğer bu stratejimizi başarabilirsek çok sevineceğiz. Mattias ve benim aramda da herhangi bir uyuşmazlık yok, çok iyi anlaşıyoruz" dedi. 2004 şampiyonu Ekstrom ise, "Martin bizim ufak meselemiz. Esas problem ise, içimizden birinin şampiyon olup olmayacağı" şeklinde konuştu.

Audi'nin motorsporları bölüm başkanı Wolfgang Ullrich de, bu hafta sonu Barcelona'daki hedeflerinin, şampiyonluğu Audi lehine garantilemek olduğunu kaydetti.

Kod:
TurkiyeF1.Com

Eski 21-09-2007, 22:57   #20
membran member

CrKN - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 4 tekerli kara taşıtı

just cok sagol ellerine saglık..

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları