| |
03-07-2007, 11:52
|
#1 | | FA
Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 23 Otomobil: . | Champ Car Doornbos ilk zaferini aldı
Robert Doornbos, gün içindeki olumsuz şartlara rağmen Sebastien Bourdais ile arasına 2.9 saniye fark koyarak ilk Champ Car zaferine imza attı. Minardi USA takımının pilotu, ıslak ve kaygan yolda liderliği muhafaza ederken, Simon Pagenaud son virajı geniş alınca üçüncü sıraya, ardından da takım arkadaşı Will Power'ın ardından dördüncü sıraya düştü.
Power ise yarışı üçüncü sırada tamamladı. Doornbos, Bourdais (Newman/Haas/Lanigan Racing) ile kuru zeminde birincilik mücadelesi yaparken, kendi taktiklerinin üstün gelmesiyle başarıyı elde etti.
Justin Wilson beşinciliği elde ederken, Alex Tagliani, sondan bir önceki turda pozisyonu Neel Jani'den kapmaya çalıştı ve son turda muvaffak oldu, ancak daha sonra sekizinci sıraya düştü. Graham Rahal ise, Newman/Haas/Lanigan takım adına yedinci sırada yer aldı. Pole pozisyonunu elde etmiş olan Tristan Gommendy, PKV Racing adına yarışta iki tur tamamladı. Pilotun arıza yapan motoru, yarışın kalan kısmında mücadele etmesine müsaade etmedi.
Pozisyonlar:
1. Robert Doornbos, Hollanda
2. Sebastien Bourdais, Fransa
3. Will Power, Avustralya
4. Simon Pagenaud, Fransa
5. Justin Wilson, İngiltere
6. Neel Jani, İsviçre
7. Graham Rahal, ABD
8. Alex Tagliani, Kanada
9. Oriol Servia, İspanya
10. Ryan Dalziel, İskoçya
11. Katherine Legge, İngiltere
12. Tristan Gommendy, Fransa
13. Alex Figge, ABD
14. Dan Clarke, İngiltere
15. Paul Tracy, Kanada
16. Jan Heylen, Belçika
17. Bruno Junqueira, Brezilya |
| |
03-07-2007, 14:00
|
#2 | | FA
Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 23 Otomobil: . | Re: Champ Car Bourdais, Doornbos'a ateş püskürdü
Sebastien Bourdais, Pazar günü Mont-Tremblant'ta önünü kesen Robert Doornbos'u topa tuttu. Alman pilot, mevcut şampiyonu engellemesi sonucu Champ Car zaferini kaptırmış, böylece Fransız liderle zirve yarışına girişmişti. Bourdais, Doornbos'un yarış esnasında kural ihlali yaptığını ileri sürerek, "6. ya da 7. viteste iken, birisi sizi yeşillik alan üzerinden geçmeye çalışıyor. Bu bana göre hiç güvenli bir hareket değil" dedi.
Bütün bunlara rağmen Minardi Team USA pilotunun zaferi kazanacak hıza sahip olduğunu da kaydeden Bourdais, şöyle konuştu: "Bu başarılı bir pilot için utanç verici bir hadise. Böyle şeylere tenezzül etmek hiç yakışmıyor."
Doornbos ise, rakibinin eleştirilerine kulak asmayarak, kural ihlali yapmadığını, yarışı bileğinin gücüyle kazandığını söyledi. "Bu zaferi sonuna kadar hak ettiğimi düşünüyorum" diyen Doornbos, "Eğer Sebastien beni geçebileceğini düşünüyor idiyse, bunu denemeli ve gerçekleştirebilmeliydi" şeklinde konuştu. |
| |
03-07-2007, 14:25
|
#3 | | TeamRS
haha sebastien a iyi olmuş bence. buradaki çekişme f1 de yok maalesef pilotlar çok daha fazla seçeneğe sahip geçiş yapmak için.
__________________ |
| |
03-07-2007, 14:41
|
#4 | | FA
Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 23 Otomobil: . | Re: Champ Car
Evet. Rastladıkça takip ediyorum, oldukça çekişmeli bir seri.
Yalnız herkes Sebastien'ı F1'de görmek istiyor. Bende istemiyor değilim. |
| |
03-07-2007, 15:02
|
#5 | | FA
Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 23 Otomobil: . | Re: Champ Car
Champ Car Serisine bu yıl ilk kez katılan Minardi Team USA, Kanada'nın Mont Tremblant Pistinde Pazar günü yapılan yarışı, serinin "çaylak" pilotu Robert Doornbos ile zafere ulaştı.
Doorbos böylece Champ Car klasman lideri Sebastien Bourdais ile puanını da eşitlemiş oldu. 25 yaşındaki eski Formula 1 Pilotu Hollandalı Doornbos, Mont Tremblant'ta yarışa 5. sıradan start aldı. Büyük bir bölümü yağmur altında yapılan yarışta Sebastien Bourdais ikinci, Will Power ise üçüncü olarak podyuma çıktılar. Bourdais yarıştan sonra Doornbos'un kendisini sık sık bloke etmesinden şikayetçiydi. Fransız Pilotun, üç kez blokaj amaçlı yarış çizgisini değiştiren Doornbos'u zaferinden dolayı kutlamadığı görüldü. Pole pozisyonunda yer alan Tristan Gommendy ise motor arızası nedeniyle start alamadı. Champ Car, Mont Tremblant sonrası puan durumu:
1. Sebastien Bourdais - 145
2. Robert Doornbos (R) - 145
3. Will Power - 131
4. Justin Wilson - 113
5. Alex Tagliani - 112
6. Simon Pagenaud (R) - 97
7. Oriol Servia - 91
8. Graham Rahal (R) - 91
9. Neel Jani (R) - 88
10. Paul Tracy - 74
11. Tristan Gommendy (R) - 74
12. Bruno Junqueira - 70
13. Ryan Dalziel (R) - 69
14. Katherine Legge - 56
15. Dan Clarke - 55
16. Alex Figge (R) - 38
17. Mario Dominguez - 36
18. Matt Halliday (R) - 18
19. Jan Heylen - 18
20. Roberto Moreno - 9
R: Çaylak
|
| |
09-07-2007, 14:20
|
#6 | | FA
Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 23 Otomobil: . | Re: Champ Car Champ - Toronto yarışını Power kazandı
Will Power, Champ Car'da sezonun ikinci galibiyetini elde ederek, Toronto caddelerinde üstünlüğünü ilan etti. Power, PKV Racing'den Neel Jani ve RSPORTS pilotu Justin Wilson'ı geçerek, etrafında yaşanan aşırı kaos ve keşmekeşe rağmen damalı bayrağı ilk ulaşan pilot oldu. Sebastien Bourdais, birbirleriyle beşincilik mücadelesi verdikleri sırada Minardi Team USA pilotu Robert Doornbos tarafından lastik duvarlara çarpmak zorunda bırakıldı.
Start anındaki iki kaza ise, Forsythe Championship Racing'den Paul Tracy'yi ve PKV'den Tristan Gommendy'yi yarış dışı bıraktı.
Oriol Servia, Bourdais ve Wilson'ın önünde olduğu sırada, düşük yakıt ile başladığı yarıştaki son turuna kadar Forsythe onuruna göz dikti ama başaramadı. Pilot daha sonra uzun bir liste oluşturan kazazedeler arasında yerini aldı.
Pacific Coast Motorsports pilotu Ryan Dalziel ise, yarışın bir ksımında lider olarak sürüş yapmasının ardından mevkiini Power ve Jani'ye bıraktı. Kırık ön kanadı sebebiyle starttan sonra 4. sıraya düşen Simon Pagenaud'un ardından, Dale Coyne Racing adına Bruno Junqueira beşinci sırada yer aldı.
Bourdais ile yaşadığı çarpışmanın ardından Doornbos ise, yeniden ön kanat taktırarak elde ettiği 6'lık için iddialı bir yarış sergiledi. |
| |
10-07-2007, 15:33
|
#7 | | FA
Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 23 Otomobil: . | Re: Champ Car Bourdais, Doornbos'a karşı sakin
Sebastien Bourdais, şampiyonadaki rakibi Robert Doornbos tarafından Pazar günü Toronto'da geçilmesinin ardından sükûnetini muhafaza ediyor. "Robert ufak bir hata yaptı ama yarışın sonucuna olan etkisi büyük oldu" diyen Bourdais, "Onun gözlerinden alayabiliyorum ki üzgün. Yarışın ardından da özür diledi zaten. Bu sezon gerçekten kötü bir şansımız var" şeklinde konuştu.
Doornbos, yaşanan çarpışmanın, son derece ustalık gerektiren pist şartlarında yarışın sonuna soğru yaşanmış üzücü bir kaza olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu başlı başına bir yarış hadisesi, olması muhtemel sıradan şeylerden biri. Her zaman herkese olabilir. O bölgede frenlere asılmamın ardından Sebastien'den kaçmaya çalıştım ve etrafında döndüm. Ama olan oldu."
Doornbos, şu anda Power'ın 2 puan ardından ikinci sırada yer alıyor. Bourdais ise 1 puan farkla 3. sırada bulunuyor. Wilson, Dalziel için üzülüyor
Justin Wilson, Toronto'da kendisiyle pozisyon mücadelesine girişmesinin ardından kaza yapan çaylak Ryan Dalziel için üzüldüğünü söyledi. RSPORTS pilotu 8. virajda Dalziel ile kapışması esnasında geniş açılı dönünce, İskoçyalı pilot lastik bariyerlere çarpmak zorunda kalmıştı.
"Ryan için çok üzgünüm. Pacific Coast Motorsports'da herkes oldukça fantastik bir yarış yaşadı" diyen Wilson, Dalziel'in kazadan sıyrılma imkanı olduğunu da ifade etti. Wilson, şöyle konuştu: "Ben de onun gibi duvara doğru kaymaya başlamıştım ama bir anda manevra yaparak kurtuldum. Benim bakış açıma göre, kendisi biraz yavaşlayarak bana müsaade etseydi, büyük ihtimalle kaza da yaşanmazdı."
Wilson yarışı 3. olarak tamamlarken, sezonun en iyi yarışlarından birini çıkarmayı hedefleyen Dalziel ise ancak 7. sırada yer alabilmiş ve çok sinirlenmişti. |
| |
10-07-2007, 17:38
|
#8 | | TeamRS
hehhee amerikada kavga da olur şimdi
__________________ |
| |
10-07-2007, 17:44
|
#9 | | FA
Doornbos'a Macaristan'dan beri gıcığım zaten.
Hepimiz Bourdais'iz |
| |
10-07-2007, 17:51
|
#10 | | TeamRS
bende sebastien i sevmiyorum ya wilson ile doornbos u tutuyorum. f1 in tutunamayan pilotları orda şampiyon olma yolunda
__________________ |
| |
Mesaj Kuralları
| You may not post new threads You may not post replies You may not post attachments You may not edit your posts HTML kodu Kapalı | | | | | |