"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #71 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
| Re: Drift eğitimi??
Ralli aracı.? Ona da feint diyoruz.. RWD Drift tekniklerinden biri. Ama verdiğin örnek gibi (el freni) başlamak için bir teknik. Sonrasında gaz müdahalesi şart.. Arka lastiklere gaz verilemediği sürece drift diye bir şey olmaz. Taunus güzel bir örnek.. Çok fazla güçlendirmeye gerekte yok. Mühim olan LSD olması. (Kilitli diferansiyel) LSD olmadığı sürece 200bhp bir araç bile yeri gelince çok yetersiz kalır, 120bhp bir RWD aracın yanında rezil olur. 100bhp dahi yeterli, LSD kullanıldığı sürece. Ancak çalışmak için yer en önemli sorun. Güzelcene geniş otoparklar lazım, kukalarla çalışmak için. Yolda çalışıp öğrenilecek bir şey değil drift. Fazlasıyla sakat.. barpeas AutoDrom'da kartinge gitmiştik bir gece, ama deliler gibi yağmur yağıyordu. Su birikintilerinde motorunu stop ettirenler falan oldu. O gece çok eğlenceliydi, tek kötü şey önlerde de slick olmasıydı. Ama yine de güzeldi, pratik açısından da faydalıydı. Ama ben inat ettim, gazla cebelleşemek yerine frene oturduktan sonra toplayıp gitmeye çalışıyordum çok zor oluyordu Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 01-11-2006 - 17:52 |
| | |
| | #72 |
| clthouse.com exotic cars! | Re: Drift eğitimi??
Ama ben kemerde bi dağ yolu buldum japonyadakiler gibi mükemmel drift virajları var ama illegal malüüm..
__________________ |
| | |
| Reklam |
| | #73 | |
| charlie_brown | Re: Drift eğitimi?? Alıntı:
ayrıca lsd sizde araç da drift yapabilir, doğru direksiyon müdehalesi ile patinajda olmayan tekerlek de patinaja geçirilebilir. başlangıç için ise shift locku öneririm. bu kendi denemem , araç 105hp 1250kg , pist genişliği 6.5m bu aralar çok uğraşmıyorum fwd bi araç aldığım için. kışın kar yağınca 2. bi video ekliycem. | |
| | |
| | #74 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Karlı yol apayrı bir durum, video pistte tabii ama, kardan bahsedeceksek durum çok farklı olur. Karda tabii ki LSD'ye gerek kalmaz çünkü diğer aracın bir direnci olmaz patinaja karşı. Çok rahat dönmeye başlar o da.Ama kupkuru ve kaliteli bir asfaltta LSD olmayan bir araçta mutlaka bir teker gücün tamamını çalmaya kalkacak, diğer tekerde dönmeyecektir. Kaymaya eğilim tabii ki önemli. Ancak araç kaydıktan sonra bu süreklilik teşkil etmezse, ona drift değil, feint deriz, ki bu da bir drifte başlama tekniğidir ama feint bir drift değildir, savrulmaktır. Savrulduktan sonra aracın kontrollü kayması için de LSD olmazsa olmaz diyebileceğimiz kadar önemlidir. Merak ettim videoyu izledim. Şimdi beğenmemezlik etmiş olmak istemem, güzel olmuş. Ama asfalt bir hayli kaygan göründü bana, yanılıyor olabilirim. Ayrıca araç düşük süratte iken kayabilmiş ve bir çok kez feint durumuna da düşmüş. Bir LSD olsa, o yarım kalanlar öyle mi biterdi sence? Bir de, stock araçlarda shift lock u pek tavsiye etmem. Tabii, benim arabam kırarım parçalarım diyorsak orası ayrı |
| | |
| | #75 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 10-01-2006 Yaş: 24
vaaay... bence 3.16 için gayet iyi driftti... bu arada mekan neresi? |
| | |
| | #76 |
| Tamed Racing Driver Kayıt Tarihi: 17-09-2006
dar köşeler için gerçekten güzel ama uzun bi virajı düşün, bence devam ettiremezdin, arabanın ağırlığı, gücü ve diferansiyel durumun sebebiyle. yani şunu, LSD siz ya da belli bi miktar gücün altındaki bi arabayla yapmak çok zor: bi dakka zor ne ya direkt imkansiz Mesajı son düzenleyen TheStig : 04-11-2006 - 04:11 |
| | |
| | #77 | |
| Eski 33DR555 | Re: Drift eğitimi?? Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #78 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 10-01-2006 Yaş: 24
peki bu videodakiler gibi yanlamak için ne gibi bir araca ihtiyaç var ![]() (bunu sonuna kadar seyredin bomba sonda) |
| | |
| Reklam |
| | #79 | |
| Russian Girls Fan | Re: Drift eğitimi?? Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #80 | |
| ѕιη¢є 1967 | Re: Drift eğitimi?? Alıntı:
hele ikinci eh be süperdi
| |
| | |
![]() |