Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Drift

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 13-07-2006, 23:46   #11
CLT

CooLBye - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 2001 Fiat Brava 1.6 16v & impo gt turbo (loadin..)
Send a message via Skype™ to CooLBye
Re: Drift eğitimi??

walla ben biliom da şöyle drift king japon abimiz warya onun eğitim düzeyinde yanee yanlış anlama sakın hee

Eski 14-07-2006, 02:03   #12
the essence of racing

Kimseden hele hele "illegal" şekilde dersini falan alma.. Üstüne bir de başına iş verirler promosyon.

Drift öyle şakaya gelecek bir şey değil. Bastım gaza verdim yanı asla değil. Zaten standart olarak fabrikadan çıktığında misal bir 3.30i bile drift yapabilecek bir araç değildir. Bunun için özel olarak tonlarca ayar yapılır, bir sürü parça değişir. Böyle araçlarla ancak ıslak zeminde drift yapabilmek mümkündür, onda da zaten LSD olduğu sürece (ahmak ıslatan kayganlığı ise 3.16i bile yapabilir, hatta Şahin'le de az buçuk olur) rahatça hemen her araç drift yapmaya müsaittir.

Resmi olarak tanınan bir spor değil zaten ve eğitim veren bir kurum da duymadım şu ana kadar. Japonya'da Keichi belki böyle bir şey yapıyordur.

Tekrar dönmek geldi içimden Türkiye'de birinden eğitimini falan almanı hiç tavsiye etmem. Zaten sokakta driftçi geçinenlerin %99'u hatta daha fazlası, viraj çıkışında gaza basıp arabanın arkasının kaymasını drift'ten sayıyor. Hem gereksiz olur, hem de tehlikeli olur. Trafik kültürü konusunda çok ama çok cahil olan bir toplumuz. Bu işleri iyice tehlikeli hale getirecek. Bak şimdi bir de Tokyo Drift girdi gösterime, ortalık "yancı baba"lardan geçilmez olarak. Dün gece Kadıkoy Siyami Ersek'in orada bir Kartal beni biçiyordu. Ona sorsan BMW'ye caka sattı, üstüme yan gelip şeklini koydu ortaya..

Teorik olarak birşeyler öğrenmek istiyorum dersen, sürüş teknikleri kısmında Yanlama konusu var. Orada bir takım şeyler yazıldı çizildi. İstenirse bilgim yettiğince ben ve başka üyelerimiz de sana yardımcı olmak için elinden geleni yapacaktır.

Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 14-07-2006 - 02:05.
thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-07-2006, 03:06   #13
Senior Member

artofrally - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

bu iş bence esasında bu kadar kasılacak bir iş değil...

malzemeleri söylüyorum....

1 trafiğe kapalı boş alan.... bu bir pist olabilir.. veyahut genişçe bir otopark vs benzeri... eni geniş boyu uzun bir alan da olabilir..

ilk başta arabayı boşlukta kaydırırsın... tepkilerine bakarsın... yavaş yavaş tepkileri algıladıkça neyin neye yol açıcağını yavaş yavaş çözmeye başlarsın...

daha sonra 2. aşamaya geçilir... eğer pistteysen virajda... değilsen boş arazideysen.. kukalarla... çevresinde yanlama çalışmalarına başlanır ki.. acaba gerçekten yanlarken kontrol edip istediğim yönü verebiliyormuyum öğrenilir..

bu böyle devam eder... git gide zorluk seviyesi arttırılır ve işlem tamamlanır...

yani anahtar 2 olay... boş bir alan... ve yanlamaya müsait bir araç...

PS: Tabii the_killingroadun dediği gibi... öyle çok profösyönel yanlamalar için araç ayarlarıyla kesinlikle oynanması lazım.

artofrally Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-07-2006, 03:31   #14
Gökhan

VeNoM_35 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Vectra GT

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi thekillingroad
Resmi olarak tanınan bir spor değil zaten...
Malesef bu yanlış, D1 olarak araştır istersen

LET's go !!!
VeNoM_35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-07-2006, 08:59   #15
CLT

zaten illegal durum elbette benm için uygun deil ve olamaz ama böyle mini eğitimler varsa die araştırmak istemiştim..

Eski 14-07-2006, 09:24   #16
Malatya Oto Drag Dernegi

blade44blade - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Fiat Doblo
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

dostum zaten ben sana illegal egitim veren inanları bulup egitim al demedimki. sadece boyle insanların oldugunu ve istersen egitim alabilecegini soyledim. Tabiki suda bir gercekki sen kendi basına ogrenmeye baslamıs olsan daha cabuk ogrenirsin.

Eski 14-07-2006, 18:28   #17
CLT

anladım blade cim..zaten ben illegal konusunda senin kötü bi fikir düşüneceğini düşünmedim

Eski 14-07-2006, 21:25   #18
the essence of racing

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi VeNoM_35
Malesef bu yanlış, D1 olarak araştır istersen
Teşekkür ederim. Haberim var D1'den.

Peki FIA'nın haberi var mı?

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-07-2006, 21:59   #19
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

drift spor degil arkadaslar sov organizasyonudur. motorsporlarında zaman onemlidir evrensel olarak ama drift te hız degil gorsellik ondedir ve bu da motorsporu tanımına uymaz. fabrikalar bununla ilgilenmez cunku teknolojilerini tanıtabilecekleri bir ortam degil.

ayrıca finlilerin teknigi ile bu bambaskadır onlar viraj capının ufaltmak için ugrasırlar o yuzden aracın arkasını dısarı savururlar.

Eski 14-07-2006, 22:49   #20
Ace

Acedriver - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Blog Kayıtları: 1
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya AIM yolu ile mesaj gönder Acedriver Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to Acedriver

tuning firmalarının peşinde koşacağı bir organizasyon...
dünyada ilgi çeken bişeyi belki otomobil üreticileri göz önüne almayabilir ama çok büyük bir firma kitlesi bu tip org lara destek verir ki veriyoda...
hem modifiye parçalarını tanıtırlar ki bunlar drift yapabilmek için gerekli bir kısmı...
hemde insanların yarışlardan daha çok ilgisini çekiyor show org ları

bugun bir drag organizasyonuna mı daha çok insan gelir drift organizasyonunamı?
arz talep kuralı geçerli olduğu sürece drift daha ilgi çekicidir...
sınuç olarak firmalarda mecburen ilgilenir...

ayrıca ileriki yıllarda seyirci etaplarına rally de drift etabı koyarlarsa hiç şaşmam

Mesajı son düzenleyen Acedriver : 14-07-2006 - 22:53.
Acedriver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları