Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 01-10-2008, 23:25   #1
FA

just717067 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .
Timo Glock’la soru - cevap

İnişli çıkışlı bir sezon geçiren Toyota'nın Alman sürücüsü Timo Glock Singapur Grand Prix'sinde gayet başarılı bir performans sergileyerek yarıştan 4. sırada ayrılmayı başarmıştı. Alman sürücü yarış sonrası soruları yanıtladı.

S – Karanlıkta elde edilmiş bir dördüncülük… Sonuçtan memnun musunuz?

Timo Glock: Yaptığım işten ve çıkardığım yarıştan memnunum. Pist çok engebeliydi ve yarış neredeyse iki saat sürdü. Dolayısıyla, zor bir yarıştı. Yarışta, yapılan hataların affolmayacağını, bu nedenle konsantrasyonun büyük önem taşıdığını biliyorduk ve ben 61 tur boyunca hata yapmadığım için kendimle gurur duyuyorum. Bu denli engebeli bir pistte yarışacak olan aracın ayarlarını yapmak oldukça zorlayıcıydı. Takım bu konunun üzerinde çok çalıştı ve araçtan alabileceğimiz en mükemmel performansı aldık.

S – Bu, çaylak sezonunda elde ettiğin üçüncü ilk dört içindeki yarışındı. Olayların gidişatından yana memnun musun?

TG: Sezon başlamadan önce, kendime koyduğum hedef, sezonu 20 puan alarak tamamlamaktı ve sezonun bitmesine henüz üç yarış daha olmasına rağmen, hedefime hali hazırda ulaştım. Bu gayet iyi. Sezonun başında, yeni bir araca ve takımla çalışmak gibi kavramlara alışmak zorunda kalacağımı ve bir sürü yeni şey öğrenmem gerekeceğini biliyordum. Ancak, işler çok yolunda gitti ve ortaya koyduğum gelişimden yana çok memnunum. Sezonun başında, Jarno’ya denk bir performans sergilemenin hiç de kolay olmayacağını biliyordum, ancak hedefim sezonun ikinci yarısında onun iyi performansına yaklaşmaktı ve bunu başardım.

S – Hafta sonu, senin için teknik açıdan nasıl geçti?

TG: Fazlasıyla ustalık isteyen sıralama turları koştum. Bu, aslında beklediğimiz bir şeydi. Cuma günkü ikinci antrenmandan sonra, Cumartesi günkü sıralamaların, pistin engebeli oluşu dolayısıyla, bizim için zorlu geçeceği belli olmuştu. Ancak Cumartesi günü, aracımın ayarlarına sadık kaldım ve piste ve aracıma daha uyumlu bir sürüş ortaya koymaya çalıştım. Q1’de, trafik sorun yarattı. Fakat, Q2’de –özellikle son turda, baskı altında olmama rağmen- iyi bir iş çıkardım ve bu Q3’e kalmamda yeterli oldu. Tur zamanımdan da fazlasıyla memnundum.

Belki altıncı veya yedinci de olabilirdim. Ancak, fazla yakıtım olduğundan dolayı aracım ağırdı ve zorlamak istemedim. Tur zamanımdan ve sıralamalarda elde ettiğim sekizincilikten memnunum. Yarışta da her şey yolunda gitti. İkimiz de (Jarno ve ben) iyi birer çıkış yaptık ve ben başlangıçtan itibaren ilk altıya girme konusundaki iddiamı ortaya koydum. Sıcaklık, nem ve özellikle de tümseklerin etkisi nedeniyle fazlasıyla zorlayıcı bir yarıştı ancak ben hiçbir yanlış yapmadım ve iyi bir iş çıkardım.

S – Spot ışıklarının altında yarışmak nasıl bir duyguydu?

TG: Son dönüş ve bazı diğer noktalar karanlıkta kalıyordu, ancak ilk antrenmanlarda bu duruma alıştım. Champ Car’da yarıştığım zamanlardan dolayı, akşam yarışlarına zaten alışığım. Dolayısıyla zaten, karanlıkta kalabilecek bazı noktalar olduğunu tahmin ediyordum. Bu, çok temel bir sorun değil, fakat çok hızlı gittiğiniz için gözleriniz ışık farkına ani olarak uyum sağlamakta zorlanabiliyor.

S – Özel bir kask siperi tonu denedin mi?

TG: Cuma günü önce orta koyulukta bir siper kullandım, ancak daha sonra ışıktan oluşan kontrastı azcık da olsa önleyen turuncu siperi kullanmaya başladım.

S – Tümsekler hakkında neler söyleyeceksin?

TG: Valensiya’daki yeni pistin yüzeyi engebesiz ve mükemmeldi. Sanırım, herkes Singapur’da da böyle iyi bir yüzeyle karşılaşmayı umuyordu. Ancak, galiba bir noktayı atlıyoruz. Bu yollar yarış haricinde de kullanılıyorlar, dolayısıyla engebeli olmaları çok da şaşırtıcı değil. Champ Car’da bunun gibi sokak yarışlarıyla bir sürü defa karşılaştım. Bu tip yarışlarda yüzeyin biraz engebeli olması doğaldır. Kariyerim boyunca üzerinde yarıştığım en engebeli pist San Jose’ydi, ancak Singapur da bu konuda San Jose’ye fazlasıyla yakın.

S - Gece programına nasıl adapte oldun?

TG: Yarışın gece yapılacak olması, benim için bir sorun teşkil etmiyordu. Singapur’a Çarşamba günü geldim ve Avrupa saatini kullanmaya devam ettim. Sabah 4’e kadar uyanık kalmak ve gün boyunca uyumak biraz garip hissetmeme sebep olduysa da, benim için büyük bir sorun yaratmadı. Benim için asıl sorun, bu Cuma’ya kadar Singapur’da kalıp, Cuma günü Japonya’ya buradan geçeceğim için Singapur saatine alışmak durumunda olmam. Önümüzdeki hafta sonu, Tokyo’da bazı takım organizasyonlarımız olacak, dolayısıyla bu kadar kısa süreliğine Avrupa’ya dönmek bana mantıklı gelmedi.

S – Singapur’daki organizasyonla ilgili neler düşünüyorsun?

TG: Singapur’un harika bir iş çıkardığını düşünüyorum. Formula 1, ışıkların altında mükemmel görünüyordu. Şehir de çok heybetli ve şahane görünüyordu. Çok büyük bir kalabalık vardı ve atmosfer çok güzeldi. Atmosferin bende yarattığı duyguyu tarif etmem gerekirse, büyük organizasyonlardaki futbol maçlarındaki kadar harikulade olduğunu söyleyebilirim.

Kod:
TurkiyeF1.Com

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları