"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 22-07-2005 Yaş: 18
| Takımlar F1'in çevreci teknolojiye öncülük etmesini umuyor
Takımlar, Formula 1'in, gelecekteki çevreci ulaşım teknolojilerinin gündemini belirleyebileceğine inanıyor. F1'in çevreci düzenlemelere geçmesi için takımları teşvik eden FIA da bu çerçevede, gelecek yıldan itibaren Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi'ni (KERS) hayata geçirmeyi planlıyor. BMW'den Mario Theissen ve Honda'dan Ross Brawn, Formula 1'in sadece kendi başına çevreci bir spor dalı haline gelmekten çok, yol teknolojiyle bağlantılı oldukları sürece, sporun bu alandaki gelişmelere öncülük edebileceğini düşünüyor. Theissen, "Prensipte KERS'in, Formula 1'de uygulanacak çok sayıda etkin teknolojinin sadece başlangıcı olmasını umuyoruz" dedi. Bununla birlikte çalışmalarının yol araçları teknolojisine aktarılmasının zorunlu olduğunu belirten Theissen, bu şekide çevreci çalışmalarının dünya genelinde yaygınlaşabileceğini ifade etti. Theissen, "Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Benim beklentim, bugün kullandığımız motorların yerini, gelecekte vites kutusu, elektrik motoru jenaratörü, elektrik depolama ünitesi ve belki de çok çeşitli şanzuman tipleriyle kompleks daha küçük motorların alacağı yönünde" diye konuştu. Theissen, "Gerçek yenilik, bu bağımsız ünitelerin çok daha etkili motorlarda entegre edilmesi olacak. F1'in buna öncülük edebileceğini düşünüyorum" dedi. Brawn da, KERS'in Formula 1 teknolojileri için yeni bir dönemin başlangıcı olması gerektiğini vurgulayarak, bunun çevreci teknolojilerin ön sıralarında olduğunu kaydetti. Hibrid teknolojisinin gelişmesi ve ısı geri dönüşüm teknolojinin yol araçlarında etkin bir şekilde kullanılabileceğine işaret eden Brawn, F1'in bu teknolojilerin çevreci ve etkin bir şekilde gelişiminde önemli rol oynayabileceğini söyledi. TurkiyeF1.com |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|