Kazanma arzusunu kaybetmediğini vurgulayan Kimi Raikkonen bununla karşın Ferrari ile sözleşmesinin bitmesinden sonra ne yapacağı konusunda yorum yapmayı reddetti.
İspanyol El Mundo gazetesine demeç veren dünya şampiyonu Fin sürücü, "Kazanma arzum hiçbir şekilde azalmadı. Geçtiğimiz yıl da zafer kazanmadan üst üste altı yarış çıkarmıştım. Fakat sonunda şampiyon oldum" dedi.
2010 sonrasında pistlerde olup olmayacağı konusundai soruları cevapsız bırakan Raikkonen, "Karar vermek için acelem yok. Yerine getirmek istediğim bir yıllık daha sözleşmem var" diye konuştu.
Raikkonen, "2010'a gelince, bakacağız. Bu kolay bir karar değil, birçok şeyi değerlendirmek lazım" dedi.
Şu an için bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmediğini kaydeden Fin sürücü, "Hazır olduğumda (geleceğimle ilgili) kararı vereceğim. Ferrari de beni aceleye getirmiyor" şeklinde konuştu.
Raikkonen, "Formula dışında yapacak birçok şey var. Kendimi eğlendirmek için birşeyler bulacağım. Boş zaman konusunda hiçbir zaman problemim olmadı" dedi.
Bu arada 2010 sonrasında Ferrari ile devam etme ihtimalinin de bulunduğunu işaret eden Raikkonen, Fernando Alonso ile takım arkadaşı olabileceği sorusuna ise, "Neden olmasın" cevabını verdi. Ferrari pilotu, "Kim bilir, fakat sürücüler konusunda kararı veren kişi ben değilim" dedi.
turkiyef1.com