"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| MdfyM Team Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Antalya Yaş: 26 Otomobil: n/a
| Ferrari'nin yeni aracı - F2009
10 yılda 8 kere takımlar şampiyonluğunu kazanan Ferrari'nin, radikal 2009 sezonu aracını (muhtemelen F2009) 7 Ocak civarı tanıtması bekleniyor. Aracın aşağı yukarı aşağıdaki temsili resme benzemesi bekleniyor. ![]() ![]() ![]() ![]() 2008 Brezilya Grand Prix'i sonrası Brezilya'da ulusal bir kanalda yayına çıkan Felipe Massa 2009 aracı ile ilgili bazı bilgiler verdi. Bu bilgilere göre; - Yeni aerodinamik düzenlemelerle araçların yaklaşık 4 saniye kadar yavaşlayacağı - Kullanılmaya başlanılacak olan slick (oluksuz) lastiklerin bu 4 saniyenin 3 saniyesini geri kazandıracağı - KERS sisteminin toplamda 40 kg civarında olacağı ve bir turda 6 saniye boyunca ekstradan 70-75 beygir güç sağlayacağı Bu bilgilerin dışında aerodinamik olarakta bir çok yenilik olacak. Yeni sezonda araçların görünümleri oldukça değişecek. Özellikle daralan arka kanatlar araçların şekillerini çok değiştirecek. Williams takımı sezonun son bölümlerinde yeni sezonda kullanılması öngörülen arka kanadı test eden ilk takım olmuştu. Bildiğiniz gibi 2009 kurallarına göre aerodinamik parçaların kullanımı bir hayli sınırlandırılıyor. Bununla beraber sanıyorum aerodinamik parçaların esnemesi durumu da ortadan kalkmış oluyor. Takımların, karbon kompozitlerin arasına çipler yerleştirerek belirli bölgeleri esnetebileceği konuşuluyor. Bu arada Ferrari, hafta içinde KERS'i F2008'e monte ederek piste sürecek. Aracın üstündeki kanatçıkları çıkararak, mümkün olduğunca 2009'a yakın bir spesifikasyon deneyeceklerdir. Ayrıca ağırlık dengesi için de önemli bir test olacak. Test Programı: Barcelona 17 Kasım - Badoer 18 Kasım - Badoer 19 Kasım - Badoer Jerez 9 Aralık - 10 Aralık - 11 Aralık - turkiyef1.com
__________________ |
| | |
| | #3 |
|
Bu arada arkadaşlar önemli bir dipnot geçmek istiyorum; Ferrari, Raikkonen için 9.000 km. lik bir test programı hazırlamış, yani yaklaşık bizim bir sezonda geçilen 19 gpden 11 gp daha fazla 30 gp'ye tekamül ediyor.
__________________ |
| | |
| | #4 |
| Üye Kayıt Tarihi: 25-12-2004
|
+ Ön kanatçıklar direksiyondan kumanda edilebilecek.
|
| | |
| | #5 |
| Bunu merak ettim, detaylı bir açıklama varmiki acaba!
__________________ |
| | |
| | #6 |
| '95 | mevzu çok mümkün altı üstü bir bilemedin iki servoya bakarda..acaba böyle bir imkan verildi mi acaba? herneyse.. yeni otomobiller muhteşem gözüktü gözüme. tıpkı eskiler gibi..gayet sade görünüyorlar ancak aerodinaminin son noktasında oldukları için bir o kadar da modern hatlara sahipler..muhteşem..
__________________ |
| | |
| Reklam |
| | #7 |
|
Ön kanatlarda pilot tarafından değişiklik yapılması eğerki böyle birşey olursa, sanıyorum düzlükte ve virajlarda bu çok büyük bir avantaj ama benim merak ettiğim şuki bu nasıl olacak! Ve bu çok büyük bir yenilik merak etmek elde değil
__________________ |
| | |
| | #8 |
| '95 | Düzlüklerde ciddi bir avantajı olmaz ön kanadın da..Virajlarda çok farkedecektir muhakkak..Ahzo..elbette arka kanattan daha yukarı derecelere ayarlanırsa oversteer,daha aşağıya understeere çevirecektir..herhalde +- 10 limit koyarlar..
__________________ Mesajı son düzenleyen VSO : 13-11-2008 - 23:01 |
| | |
| | #9 |
| Üye Kayıt Tarihi: 25-12-2004
| Limitli sayıda değişiklik yapılabilecek KERS'de olduğu gibi.
|
| | |
| | #10 |
|
[quote=VSO;2213997]Düzlüklerde ciddi bir avantajı olmaz ön kanadın da. [quote] Geçiş anında farkeder mutlaka, ama bunun nasıl gerçekleşeceği konusunda bir fikre sahip değilim açıkcası.
__________________ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|