Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 09-10-2008, 20:51   #1
FA

just717067 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .
F1 takımları Kanada'yı yeniden takvime almaya çalışıyor

Formula 1 takım patronlarının, Kanada Grand Prix'nin yeniden takvime alınması için bir araya gelmeye hazırlandığı bildirildi.

FIA, bu hafta başında yaptığı açıklamada, Montreal'deki grand prix'nin takvimden çıkarıldığını duyurmuştu. Böylece gelecek sezon, 1950'den bu yana Kuzey Amerika'da ilk kez yarış olmayacak.

Honda Racing CEO'su Nick Fry yaptığı açıklamada, Kanada GP'nin takvimden çıkarılmasının kısa süreli bir problem olmadığını düşündüğünü belirterek, "Bu muhakkak çözülmesi gereken bir problem. Formula 1 dünya çapında bir seri. Şimdi bunun en büyük kıtalardan birinde olmaması ciddi bir problem. Dahası Kuzey Amerika, F1'in içindeki motor üreticileri için çok önemli bir kıta" dedi.

Fry, "Kuzey Amerika kıtasını, daha çok stratejik bir bakış açısıyla değerlendirmemiz ve popülaritemizi nasıl artırabileceğimiz üzerinde çalışmamız gerekiyor. Bunun sadece bir yarış olarak değerlendirilemeyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

BMW Motor Sporları Direktörü Mario Theissen ise, "Bu kararın bir açıklamasını yapamıyorum, nasıl böyle bir karar alındı onu da bilmiyorum. Sanırım bunu masaya yatıracağız" dedi.

Kanada GP'nin takvimden çıkarılarak Türkiye'deki yarışın 7 Haziran'a çekilmesiyle, üç haftalık geleneksel yaz tatiline ara açılmıştı.

Kanada'nın takvimde çıkarılma nedeni hakkında bir açıklama yapılmamasına karşın, bunun yaz tatiline yer açmak için alınmış olabileceği belirtiliyor. Kanada'nın takvime yeniden alınması durumunda ise, Türkiye GP'nin tarihinin birkez daha değiştirilmesi gerekecek.

Kod:
TurkiyeF1.com

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları