Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Anket Sonuçlarını Göster: Yarışın Galibi Sizce Kim Olacak?
Alonso 1 6.67%
Kovalainen 0 0%
Hamilton 5 33.33%
Heidfeld 0 0%
Massa 5 33.33%
Kubica 0 0%
Raikkonen 3 20.00%
Sürpriz Bir Pilot 1 6.67%
Oy Verenler: 15. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 19-08-2008, 18:38   #21
Senior Member

Otomobil: megane rs
pistin krokisini kimse koymamış. aşağıdaki linkten ulaşılabilir. muhtemelen 5 noktada pilotlar 300 km/h nin üstüne çıkacaklar gibi gözüküyor. Ayrıca, pist geçişe de imkan tanıyacak bir yapıda. ben çok keyifli bir yarış olacağını düşünüyorum..

The Official Formula 1 Website

Eski 20-08-2008, 12:44   #22
Senior Member

iceOfman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: kangoo
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to iceOfman
Arrow Valencia Öncesi Williams

Nico Rosberg: "Ara boyunca rahatlamak için bir kaç hafta boyunca Alplerde tatilimi geçirdim. Ailemle ve arkadaşlarımla da zaman geçirdim ama zamanımın büyük bölümü antremanlarda geçti. Valencia uzun zamandır merakla beklediğim bir yarış ve yeni bir cadde pisti. Okuduğum ve bildiğim kadarıyla pist harika ve güzel bir yarış bizi bekliyor."

"Atmosfer kesinlikle harika olacaktır çünkü İspanyol fanlar Formula 1'e bağlılar. Valencia pistinin aracımıza uyucağını düşünüyorum ve umuyorum ki iyi bir yarış geçirip güzel sonuçlarla İspanya'dan ayrılacağız."

Kazuki Nakajima: "Valencia'da iyi bir yarış bekliyorum. Pist iyi görünüyor ve yarışmak zevkli olacak. Monaco ve Canada gibi pistlerde aracımız iyi gidiyor ve umuyorum ki bu pistte de iyi bir performans sergileyeceğiz.

"Piste alışmak fazla uzun sürmeyecektir,ve ilk kez geri kalan pilotlarda benim gibi yeni bir pisti öğrenicekler.Güzel bir iki hafta geçirdim,arada Japonya'ya gittim ailem ve arkadaşlarımla birlikte zaman geçirdim,ve şimdi sezonun geri kalan yarışlarını heyecanla bekliyorum."

Sam Michael, Teknik Müdür: "Valencia cadde pisti takvime yeni eklendi. pilotlar için mühendisler için bazı ilginç bölümleri ile birlikte harika bir piste benziyor. Bir tur içindeki 25 viraj, pilotların konsantrasyonlarını korumalarını zorlaştıracak ve özelilkle sıralamalarda etki edecek. Çünkü bu pist pilotlar için çok yeni. Garajdan ilk çıkıldığında tolzu olacak ve cuma gününü sorunsuz geçmek yarış için büyük önem taşıyacak. Araçlar Valencia'da normalden daha alşak arka kanatlar kullanacaklar."

"Bridgestone, buraya cadde pistlerine uyan yumuşak ve süper yumuşak lastik bileşenlerini geritiriyor. Takımlar muktemelen bir ya da iki pit stop stratejisini kullanacaklar. Biz stratejimizi pistte biraz fazla veri tıpladıktan sonra cuma akşamı belirleyeceğiz."

iceOfman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-08-2008, 12:49   #23
Senior Member

Arrow Raikkonen: "Hafta Sonuna İyi Başlamalıyız"

Kimi Raikkonen, Valensiya'da Cuma günü Avrupa GP başladığında doğru ayarları bulup güçlü bir başlangıç yapmanın önemini vurguladı.

Cadde pisti, ayarlardaki belirsizlik, ttunma seviyeleri ve affetmeyen beton bariyerleri ile pilotlar için blnmez bir yer.

Son iki sıralamalarda 6. olması ile zayıf performans gösteren Raikkonen, Cuma antrenmanlarında çabuk bir şekilde adapte olup Pazar günkü yarışta iyi bir başlangıç pozisyonu elde etmeyi kendine görev biliyor.

Ferrari'nin resmi sitesinde konuşan Raikkonen: “Cuma gününden itibaren sürekli şekilde sürmenin diğer yerlerden daha önemli olduğu Valensiya'da iyi başlamak zorundayız"

“Aracı en iyi şekilde ayarlamaya çalışmak için sorunsuz bir hafta sonu geçirmeyi umuyorum, özellikle de sıralama turu için"

“Pistte geçiş için bazı imkânların olduğunu düşünmeme rağmen sıralamanın oldukça önemli olduğunu düşünüyorum"

Raikkonen'in sezonu, tek turda lastiklerini yeteri kadar ısıtamama nedeniyle biraz sekteye uğradı ve Fin pilot, Valensiya'daki sıcak hava tahmininin bu durumuna yardımcı olacağını umarken Gilles Villeneuve pisti gibi duvarlı pistte şansın da önemli bir rol olacağını düşünüyor.

Raikkonen: “Eğer sıcak olursa, bu durum Ferrari'ye yardım edecektir."

“Montreal'deki gibi bir parça şansa da ihtiyacınız var ve umarım Kanada'da olduğu gibi (buradaki yarışım) son bulmayacak"

“Sonuna kadar mücadele etmeli ve kazanmaya çalışmalıyız."

Raikkonen, şampiyona lideri Hamilton'dan sadece 5 puan geride ve son 7 yarışta daha istikrarlı performans göstermeye ihtiyaç duyduğunu kabul etmesine rağmen ünvnını korumak adına iyi bir konumda olduğuna inanıyor.

Raikkonen: “Bu sezon tekrar gösterdi ki, asla pes etmemelisiniz"

“İşlerin yolunda gitmediği bazı yarışlar oldu ama bir şekilde değerli puanlar toplayabildim"

“Macaristan sonrasındaki konumun, yarış öncesiden daha iyi, bir şey kaybetmedik. Ama istikrarlı bir şekilde daha iyi sonuçlar almalıyız"

“Şampiyonanın sonucunun, çok sıkı olacağını düşünüyorum. Ferrari ve McLaren, performans açısından çok yakınlar ve şampiyonluğu kazanmak için 3 pilot var"

Eski 20-08-2008, 13:21   #24
arıza

pistin krokisine baktım bn 300 km ye çıkılacak 3 yer gördüm...çok güzel olucak işallah bu yarış...

Eski 20-08-2008, 13:52   #25
Senior Member

barisy - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: corolla d4d mmt
geçişler 12 ve 17. virajlarda olur heralde.

barisy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-08-2008, 13:56   #26
arıza

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi barisy Mesajı Göster
geçişler 12 ve 17. virajlarda olur heralde.
10-12 . virajlar birde start düzlügünün sonu bana geçişler için en uygun geldi degişik bir pist...hayırlısı olsun herkese... ama yüksek hızlı virajları var baya böyle dümdüz yol yok nerdeyse.... ilk viraj silverstonedaki gibi krokisi güzel bakalım nasıl olacak yarış....

Eski 20-08-2008, 15:33   #27
Senior Member

Arrow Haug: "Güvenlik Aracı Valencia'da Taktik Üzerinde Etkili Olacak"

Norbertg Haug'a göre pazar günü ilk kez Formula 1'e ve Avrupa Grand Prix'ine ev sahipliği yapacak olan Valencia'da alışılmışın dışında daha fazla güvenlik aracı periyodu etkisi görüleceğini düşünüyor.

Sadece mühendisler ve pilotlar için yeni bir bilinmezlik teşkil etmiyor, pistin yapısı cadde pistlerinde alıştığımız süratın çok daha üstünde ortalama hıza sahip bir karakteristiğe sahip.

McLaren'in ortağı Mercedes Benz'in yarış şefi olan Haug, takımların pilotlara bu haftaki Valencia'daki hız hakkında kolaylıkla öğrenmelerini sağlamaları gerektiğini söyledi. Alman Auto Motor und Sport'a konuşan Haug şöyle konuştu: " Araçları pist üzerinde tutmalılar ve mümkün olduğunca fazla veri toplamalılar."

Haug ayrıca takımların strateji konusunda yeni Valencia pistinde yaşanacak özel durumları da düşünerek yarış planlarını ona göre hazırlamaları gerektiğini söyledi.

" Elbette, her zamankinden daha fazla güvenlik aracı hakkında taktiğimiz üzerinde düşünmemiz gerekiyor."

Eski 20-08-2008, 15:40   #28
Senior Member

Arrow Valencia Öncesi Bridgestone

Hirohide Hamashima - Bridgestone motorsporları lastik geliştirme direktörü: " Valencia cadde pisti yeni bir pist ve buda tüm takımlar için yeni bir mücadele anlamına geliyor.Pist yüzeyini araştırdık ve bunun sonucunda buraya en yumuşak olan lastikleri yani süper yumuşak ve yumuşak lastikleri getirmekte karar kıldık."

"Pist bir çok viraja sahip,ayrıca tur boyunca yüksek süratlere de ulaşılıyor. Diğer sokak pistleri gibi tutuş seviyesinin hafta boyunca gelişiceğini bekliyoruz. Valencia'da ağustos ayı olması nedeniyle oldukça yüksek sıcaklık görüceğimizi tahmin ediyoruz,bu yüzden takımlar lastik yönetimini ve seçimlerini iyi yapmalılar. Daha önce yarışmadığımız bir pist olduğu için herkes yeni şeyler öğrenicek ve yarış günü stratejik kararları ilginç olucaktır."

" 1997'de Formula 1'e ilk adım attığımızda Formula 1 araçlarıyla tüm pistler bizim için yeniydi. Bu yeni pistle beraber toplamda 200. yarışımızı kutluyor olacağız. Valencia şehiri testler için çok zaman harcadığımız bir şehir, cadde pistinde yarışmak bizim için özel olacak."

Eski 21-08-2008, 22:17   #29
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a
Hadi bakalım yarın antrenman turları var az kaldı ne üç haftaymış geçmedi birtürlü

Eski 21-08-2008, 22:45   #30
arıza

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi prost Mesajı Göster
Hadi bakalım yarın antrenman turları var az kaldı ne üç haftaymış geçmedi birtürlü
hakketen yaaaaa geçmiyor zaman... özledim yahu en sonunda çıkıcam dışarı F1 cilik oynıycam apachilerle...

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları