Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye Grand Prix'sini nasıl takip edeceksiniz?
İstanbulparkta tabiki 3 8.57%
Tv den izleyeceğim 26 74.29%
Fiyatlar yüzünden protesto amacıyla izlemiyeceğim 1 2.86%
F1 artık sıradanlaştı izlesemde olur izlemesemde farketmez 5 14.29%
Oy Verenler: 35. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 09-05-2008, 18:28   #81
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Bu pistte tren den başka bişey oynanmaz.

Eski 09-05-2008, 18:29   #82
arıza

diger pistlerde de trencilik var

Eski 09-05-2008, 18:51   #83
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Nereye varmaya çalışıyoruz bilmiyorum ama pist yeterince geniş değil ayrıca düzlükleri de az. o yüzden pek bi aksiyon beklememek lazım.

zaten sıralama turları yarışta sürprize yer vermeyecek şekilde iyi işliyor.

Eski 09-05-2008, 19:04   #84
Senior Member

iceOfman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: kangoo
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to iceOfman
Hakikaten ya artık heyecan istiyoruz nedir tren gibi geçiş yok aksiyon yok gir pite lastiği değiştir çık oh ne ala nerde eski yarışlar mirim bizim zamanımızda neler vardı şimdiki gençliğe yazık ya sonraki gençlik 5 10 seneye kadar f1 kalmaz heralde ne desiniz
adı kalsa da yarışları antika olur

iceOfman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-05-2008, 19:16   #85
Senior Member

remus01 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: yok
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
bir alt kategorideki gibi sırf sürücülükte olmasın ama birazcık action olsun
çok şey mi istiyoruz?

remus01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-05-2008, 19:31   #86
Excalibur

ertan2512 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 206 XS
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
bostancıda bmwnin etkinlikleri var 3 gün boyunca iş çıkışı kendimi oraya atıcam

Eski 09-05-2008, 20:29   #87
FA

just717067 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .
Kubica araç ayarlarından memnun değil

BMW Sauber pilotu Robert Kubica, serbest antremanlar sonrasında yaptığı açıklamada, F1.08'in ayarlarından memnun olmadığını ifade etti.

Sabah seansında süspansiyon problemi yaşayan Robert Kubica ikinci seansı altıncı sırada tamamlarken, takım arkadaşı Heidfeld günü 10. sırada bitirdi.
Kubica, sabah seansındaki problem nedeniyle araç ayarlarını optimize etmek için gerekli mesafeyi katedemediğini belirtti. Kubica bununla birlikte sıralamalara kadar araçta ideal ayarların yapılacağını ifade etti.

Kubica, "Maalesef küçük bazı teknik problemlerden dolayı sabah pistte çok fazla zaman geçiremedim. O nedenle öğleden sonraki programı sıkıştırmak zorunda kaldık" dedi.

Kubica, "Aracın dengesi üzerinde hala problemlerimiz var. Fakat bazı set-up opsiyonları test ettik, bunları analiz edip en iyisini seçeceğiz. Yarın için iyimserim" diye konuştu.

Heidfeld ise, lastiklerin performansından endişe duyduğunu belirterek, soğuk pistte lastikleri ısıtmada sıkıntı yaşadığını söyledi.

Alman sürücü, "Uzun sürüş fena değildi. Lastikler ısınmaya başlar başlamaz iyi sonuçlar gelmeye başladı ancak bu çok uzun zaman aldı. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor" dedi.

Fisichella iyimser konuştu

Giancarlo Fisichella, Force India'nın cuma antremanları ikinci seansında kaydettiği ilerlemenin cesaret verici olduğunu söyledi.

Serbest antremanların sabah bölümündeki derecesini 0.8 saniye geliştiren İtalyan pilot günü 14. sırada tamamladı.

Fisichella, "Bu sabah aracın dengesinden ve yol tutuşunun zayıf olmasından dolayı gerçekten büyük sıkıntı yaşadım. Fakat daha sonra araçta yaptığımız birkaç değişiklikle araç çok daha istikrarlı hale geldi" dedi.

İtalyan pilot, "Dolayısıyla iyi bir öğleden sonra olduğunu düşünüyorum. İkinci seansta kesinlikle gözle görülür bir ilerleme kaydettik" şeklinde konuştu.

Fisichella aracın performansından duyduğu iyimserliğe rağmen, üç sıra geriden başlama cezası aldığını hatırlatarak, sıralamalarda çok zorlu bir mücadelenin yaşanacağını söyledi.

Teknik direktör Mike Gascoyne ise, Force India'nın İstanbul Park'ta elde edeceği sonuç hakkında temkinli bir iyimserlik gösterdi.

Gascoyne, "Bazı problemlere rağmen verimli bir gün oldu. Tahmin edildiği gibi yol tutuşunda biraz problem yaşadık. Lastiklerden istediğimiz performansı almada da sorunlarımız oldu" dedi.

Alonso Renault'nun hızından memnun

Sabah bölümünü 4. sırada tamamlayan Renault pilotu, pist şartlarının "kesinlikle" ideal olmadığını belirterek, "Fakat bu tüm takımlar için geçerliydi. Programızı çok fazla etkilemedi" dedi.

İspanyol sürücü, "Yarın için bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor. Özellikle de aracın genel dengesi üzerinde... Fakat aracın bugünkü performansı, hafta sonunun geri kalanı için ümit verici" diye konuştu.

İkinci seansı 16. sırada tamamlayan Nelson Piquet ise, buna rağmen İstanbul'da başarılı bir sonuç alacağını söyledi.

Piquet, "Oldukça normal bir gün oldu benim için. Sabah seansında araç ayarları üzerinde yoğun şekilde çalıştım. Öğleden sonra ise lastik testleri yaptım" dedi.

Brezilyalı pilot ayrıca, "Araçta ideal dengeyi bulmayı amaçlıyorduk. Bunu da başardık. Her iki seansta da bir problem yaşamadım. Genel olarak hazırlığımız iyi ve yarın için iyi bir sonuç alacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.

Başmühendis Pat Symonds ise beklemediği hava durumunun kendisini şaşırttığını belirterek, düşük sıcaklığın yol tutuşunu sağlamada olumsuzluklara neden olduğunu söyledi.

Raikkonen sabah seansında kaybettiği vakte yanıyor

Dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, günü lider kapamasına rağmen sabah seansında kaybettiği "çok değerli vakte" yanıyor.

Vites kutusu problemi nedeniyle sabah seansını son sırada geçiren Raikkonen, "En iyi cumalardan biri değildi" diye konuştu.

Raikkonen, "Sabah bölümünde, vites kutusundaki arıza yaşamadan önce sadece bir zaman turu yapma imkanı buldum. Daha sonra ise piste çıkamadım. Öğleden sonra da araçta doğru ayarları bulma konusunda sıkıntı yaşadım" dedi.

Bugün yaşadığı en büyük problemin lastikleri doğru ısıya göre ayarlamak olduğunu kaydeden Raikkonen, "Fakat yarın pistin yol tutuş seviyesinin iyileşeceğini düşünüyorum. Yine de zorlu bir durum olacak" şeklinde konuştu.

Sabah seansında çok değerli vakitleri kaybettiğini vurgulayan Fin sürücü, "Bununla birlikte en azından analiz edebilecek yeterli verimiz var. Bununla da hafta sonunun geri kalanının üstesniden gelebiliriz" dedi.

Pazar günü İstanbul Park'ta hat-trick yapmayı hedefleyen Felipe Massa ise, sabah seansının en hızlı ismi olmasına rağmen öğleden sonra üçüncü sıraya geriledi.

Massa, "Genel olarak verimli bir gün oldu. Pist çok hızlı. Sanki biraz kirli gibiydi, o yüzden hata yapmak çok kolaydı. Ayrıca hava sıcaklığının düşük olması da lastikler açısından problem doğurdu. Özellikle en büyük problemimiz buydu" dedi.

Massa, "Çok çeşitli ayarlar denedik. Şimdi bunları analiz etmemiz gerekiyor. Yarın ve Pazar günü çok rekabetçi olabileceğimi düşünüyorum. Burada bir kez daha kazanmak muhteşem olacak" diye konuştu.

Kod:
TurkiyeF1.Com

Eski 09-05-2008, 20:30   #88
FA

Webber: 'Yüzde 100 benim hatamdı'

Red Bull pilotu Mark Webber, serbest antremanların ikinci seansında yaptığı kazanın kendi hatası olduğunu belirterek, takımdan özür diledi.

Avustralyalı sürücü bitime yaklaşık 30 dakika kala aracın kontrolünü kaybederek lastik bariyerlere çarpmış ve aracın önünü tümüyle tahrip olmuştu.

Bu nedenle günü 19. sırada tamamlayan Webber, 6. virajda pistten çıkarak yaptığı kazanın "yüzde 100 kendi hatası" olduğunu belirterek, işaretlere rağmen virajı çok geniş aldığını söyledi.

Webber, "Benim hatamdı, takımdaki herkesten özür diliyorum. Umarım yarın bu hatamı telafi ederim" diye konuştu.

Takım arkadaşı David Coulthard ise, günü dördüncü sırada tamamlayarak Red Bull'un yüzünü güldürdü.

Fisichella'ya ceza geldi

Force India pilotu Giancarlo Fisichella'ya 3 sıra gerileme cezası verildi. İtalyan pilota bu ceza ilk antrenman turlarında pit alanından ayrılırken kırmızı ışıklara uymadığı için verildi. Giancarlo Fisichella 1. antrenmanlarda piste ilk çıkan pilottu.

Ancak İtalyan sürücü hazırlık turuna başlarken pit alanındaki kırmızı ışıklara riayet etmedi ve yarış hakemleri tarafından incelendikten sonra cezaya maruz kaldı. Fisşchella yarışa sıralamalardaki derecesi 3 sıra düşürülerek başlayacak.

Kod:
TurkiyeF1.Com

Eski 09-05-2008, 21:15   #89
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

İyi yakalamışlar

Eski 09-05-2008, 23:22   #90
FA

Kovalainen: ‘Yeniden kokpitte olmak çok güzel’

Heikki Kovalainen, iki hafta önce İspanya Grand Prix’de geçirdiği ciddi kazanın ardından yeniden pistlere dönmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Serbest antremanların ilk seansında ikinci en hızlı zamanın sahibi olan Fin sürücü, ikinci seansta beşinci sıraya gerilemesine rağmen yeniden kokpitte olmanın keyif verici olduğunu belirtti.

Kovalainen, “Araca dönmek çok güzel. Herşey harikaydı. İlk seansın sonunda opsiyon lastiklerini çıkarttım fakat fren ısısı tam doğru değildi. Dolayısıyla o zaman turunda istediğim hızı yapamadım” dedi.

Öğleden sonra araç ayarlarının yanı sıra lastikler üzerinde çalıştığını kaydeden Kovalainen, “Çok verimli ve olumlu bir gün oldu” diye konuştu.

Günü Kimi Raikkonen’in 0.036 saniye gerisinde ikinci sırada tamamlayan takım arkadaşı Lewis Hamilton da bugünkü çalışmadan memnun olduğunu söyledi.

Hamilton, “Lastikler ve araç ayarları üzerine yoğunlaştım. Şimdiye kadar sonuçlar çok kötü gözükmüyor. İlk seansta, pist şartlarından dolayı herkes sürüş açısından zaman kaybetti. Ancak zorlu fakat keyif verici olan pistte daha sonra şartlar iyileşti” dedi.

İlk seansta aynı set lastikler kullandığını ve bir problem yaşamadığını kaydeden İngiliz sürücü, “Günün sonunda yeni set lastikleri denedim ancak bu biraz zaman kaybetmeme neden oldu. Yine de genel olarak aracın hızı ve istikrarlı olmasından memnunum” dedi.

Glock sıralamalarda ilk 10’u hedefliyor

Toyota pilotu Timo Glock, serbest antremanlardaki performansının ardından yarınki sıralama turlarında son seansa kalmayı hedeflediğini ifade etti.

Günü 12. sırada tamamlayan Glock, “Her iki seans da oldukça iyi geçti. Araç gün boyunca iyi bir performans sergiledi” dedi.

Lastiklerde aşınma ve understeer probleminden yakınan Glock, “Son turumda pist dışına çıktım. Aracın bordürlere çarpmasını engelleyemedim, bu yüzden ön kanat zarar gördü. Benim hatamdı. Son beş dakikayı kaçırmış oldum. Fakat buna rağmen iyi bir cumaydı” dedi.

Yarınki sıralamalarda iyi bir sonuç elde etmenin çok önemli olacağını belirten Glock, İstanbul Park’taki yarışta sollama yapmanın güç olacağını kaydetti.

Glock, “GP2’deyken burada başarılı yarışlar çıkarmıştım. Fakat sollama yapmanın zor olduğunu biliyorum. O yüzden sıralama sonuçları bu hafta sonu önemli olacak. Hedefimiz ilk 10 içine girmek. Bu yıl aynı şeyi ilk iki yarışta başarmıştım” diye konuştu.

Yedinci olarak hafta sonuna iyi bir başlangıç yapan Jarno Trulli ise, “Yılın zorlu bir zamanında Türkiye’ye geldik. Hava sıcaklığı daha önceki senelerde karşılaştığımız gibi olmadı. Pist şartlarının gün içinde farklılık göstermesine rağmen iyi bir gün oldu” dedi.

İtalyan pilot, “Lastik ve ayarlar üzerindeki programızı planlandığı gibi tamamladık. Herhangi bir problem yaşamadık. Araç da sorunsuz gözüküyor. Fakat yine de çalışmamız gereken alanlar var” şeklinde konuştu

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları