"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye Grand Prix'sini nasıl takip edeceksiniz? | |||
| İstanbulparkta tabiki | | 3 | 8.57% |
| Tv den izleyeceğim | | 26 | 74.29% |
| Fiyatlar yüzünden protesto amacıyla izlemiyeceğim | | 1 | 2.86% |
| F1 artık sıradanlaştı izlesemde olur izlemesemde farketmez | | 5 | 14.29% |
| Oy Verenler: 35. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
| | Konu Seçenekleri |
| | #61 |
| FA Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 24 Otomobil: .
|
Eğer ışınlanacağını düşünüyorsan yarış sırasında yer değiştir. Ama bahsettiğin gibi yer değiştirmek, kafadan 8-10 tur kaçırmanı sağlayacaktır.
__________________ ![]() |
| | |
| | #62 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 13-09-2006 Şehir: İzmir Yaş: 29 Otomobil: corolla d4d mmt
| Alıntı:
| |
| | |
| | #63 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
|
eğer bu sene kapatılmasaydı kesinlikle 8. virajdan izlemeni tavsiye ederdim. anacak kapandı diye biliyorum. altenatif olarak 8. virajın çıkışında aşağı doğru inen düzlükte bir açık alan var yeri guzel gerçekten. bir de yarıuş sırasında burdan kalkıp başka yere gideyim diye sakın düşünme yarışın yarısını kaçırabilirsin.
|
| | |
| | #64 |
| Senior Member |
Bugün ferrari geliyor diye duydum heralde sabiha gökçene iniyordur gidip karşılasak falan adamlar sevinir ya ![]() ![]() |
| | |
| | #65 |
| F1 pilotları Anadolu Sağlık Merkezi'ne emanet Bu yıl Türkiye'de dördüncü kez gerçekleştirilecek olan ve dünyanın en büyük gösterisi olarak kabul edilen Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda pilotların sağlığı bir kez daha Anadolu Sağlık Merkezi'ne emanet ediliyor. ![]() 9-10-11 Mayıs yapılacak yarışların İstanbul ayağının sağlık partneri ve İstanbul Park'ın sağlık sponsoru Anadolu Sağlık Merkezi (ASM), bu yıl da F1 pilotlarının sağlığından sorumlu olacak. Anadolu Sağlık Merkezi'nin, Formula 1 yarış pistinde kurduğu tam donanımlı travma merkezi yarış süresince hazır bulunacak. Anadolu Sağlık Merkezi'nin oluşturduğu organizasyon içinde ambulanstan, helikopter ambulansına her şeyin düşünüldüğü donanımlı bir sistem tasarlandı. Yarış alanındaki olası bir kazada ilk müdahale, pistteki Acil Müdahale Merkezi'nde yapılıp hastanın stabilizasyonu sağlandıktan sonra gerekli durumlarda hasta en hızlı şekilde helikopter ambulans aracılığıyla Anadolu Sağlık Merkezi'nin acil servisine gönderilecek. Merkezle yarış sahası arasında sürekli bir bağlantı olacak ve acil ekibin aynısı bir başka ekip de hastanede hazır bekleyecek. Anadolu Sağlık Merkezi'nin Acil Servisi'nde bulunan iki travma odası, iki ameliyathane ve iki yoğun bakım odası yarış alanından gelebilecek acil durumlar için hazır bekletilecek. Pistte kurulan Acil Müdahale Merkezi'nin en az küçük bir hastane kadar donanımlı olduğuna dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Tıbbi Hizmetler Direktörü Prof. Dr. Metin Çakmakçı, cerrahi, nöroloji, ortopedi ve anestezi uzmanları ile aile hekimlerinin yanı sıra hemşire ve teknisyenlerden oluşacak ekibin hem pistte hem de hastanede eşgüdümlü olarak görev yapacağını söyledi Ayrıntılı ve altyapı gerektiren bu organizasyon için Anadolu Sağlık Merkezi bünyesinde oluşturulan ekibin başı Acil Servis Direktörü Op. Dr. Selçuk Kihtir de, "Ekip olarak üç gün boyunca orada olacağız. Doktorundan hemşiresine kadar bir travma ekibinin en büyük özelliği; yaralıya çok kısa bir süre içerisinde müdahale edilmesi ve gereken kararları organize bir şekilde yerine getirebilmesidir. Biz de ASM ekibi olarak deneyimlerimizle bunu başarıyla gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz" dedi. ÖZEL HABER Kod: TurkiyeF1.Com
| | |
| | #66 |
| MdfyM Team Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Antalya Yaş: 26
| Hamilton: "Şampiyon olacak kapasitem var"
F1 dünya şampiyonasında Kimi Raikkonen'in dokuz puan gerisinde yer alan Lewis Hamilton, ''süpermen değilim ama şampiyon olacak yeteneğim var'' dedi. ![]() Sezona Avustralya'da elde ettiği birincilikle başlayan, bekleneni veremediği Malezya ve Bahreyn yarışlarından sonra Barcelona'da üçüncü olarak podyuma geri dönen Hamilton, çaylak sezonundaki başarısının tesadüf olmadığını söyledi. İngiliz gazetesi The Sun'a konuşan Vodafone McLaren pilotu, "bazıları benim yeteneğimi sorguluyor. Süpermen değilim ama dünya şampiyonu olacak yeteneğim var" dedi. 23 yaşındaki Hamilton, ilk turlarda Fernando Alonso'nun Renault'suna arkadan çarptığı ve ancak 13. sırada finişe ulaştığı Bahreyn yarışında hata yaptığını kabul etti: "Herkes hata yapar. Nelson Mandela 90'ın üzerinde ama eminim ki o da bazen hata yapıyordur. Hayatta bunlar var. "Sadece bir yarışta yanlış yaptım ve insanlar hemen üzerime gelmeye başladı. Sadece bir kötü yarışla benim hakkımda değerlendirme yapamazsınız." Hamilton, herşeye rağmen kendisine yöneltilen eleştirilere fazla takılmadığını belirterek, "beni ilgilendiren asıl konu, yeteneklerimi en iyi şekilde kullanabilmek. Bahreyn'de bunu yapamamak beni kızdırdı. Herşeyi yerine oturttuktan sonra her takımla baş ederiz" dedi. cnnturk.com
__________________ |
| | |
| | #67 |
| Barrichello Türkiye GP'de 'en tecrübeli' olacak Brezilyalı pilot Rubens Barrichello, Türkiye Grand Prix'de İtalyan meslektaşının 256 yarışlık rekorunu ederek, F1 tarihinin "en tecrübeli" pilotu ünvanını almaya hazırlanıyor. İstanbul'da özel "257" tasarımlı tulum ve kask giyecek olan Barrichello, İtalyan pilot Ricard Patrese'nin 15 yıllık rekorunu egale edecek. Bu çerçevede Honda, Barrichello'nun aracının görünümünde de bu tarihi günü anmak için özel bir tasarım kullanacak. Kutlamalara geçtiğimiz hafta İspanya GP'nin ardından Barselona'da onuruna düzenlenen bir golf turnuvasına katılarak başlayan Barrichello, Real Club de Golf El Prat'da Patrese dahil Lewis Hamilton, David Coulthard, eski takım patroları, Jackie Stewart, Ross Brawn gibi isimlerle bir araya gelmişti. Bu arada Honda'dan Barrichello'ya Formula 1'in en tücrübeli pilotu ödülü olarak firmanın son hibrid araçlarından birini hediye edeceği belirtildi. Honda daha öncede başarılarından dolayı Brezilyalı pilota CBR 1000RR Fireblade model bir motosiklet hediye etmişti. Kod: TurkiyeF1.Com
| | |
| | #68 |
| Kovalainen Türkiye GP'de yarışacak Heikki Kovalainen, bu sabah gerçekleştirilen sağlık testlerinden geçerek hafta sonundaki Türkiye Grand Prix'de yarışmak için gerekli FIA onayını almış oldu. McLaren'dan bir sözcü yaptığı açıklamada, İspanya Grand Prix'de ciddi bir kaza geçiren Fin sürücünün, İstanbul'da takım arkadaşı Lewis Hamilton ile birlikte yarışaca çıkacağını doğruladı. FIA'dan yapılan açıklamada ise, "Bu sabah FIA Sağlık Heyeti Başkanı Prof. Jean-Charles Piette ve TOMSFED Sağlık Kurulu Başkanı ve Formula 1 şef doktoru Cem Boneval tarafından gerçekleştirilen kontrollerin ardından, Heikki Kovalainen'in 2008 Türkiye Grand Prix'de yarışmasına onay verilmiştir" denildi. İspanya GP' ;deki kazanın ardından hastaneye kaldırılan Kovalainen, Barselona'dan ayrılmadan önce bir gece müşahade altında tutulmuştu. Daha sonra ülkesine dönen Fin sürücü geçtiğimiz hafta normal fitness antremanlarına başlayarak, Türkiye'de yarışmaya hazır olduğunu açıklamıştı. Kovalainen, "Mümkün olan en kısa süre içinde yarışmaya dönmek istiyorum. Barselnoa'daki kaza nedeniyle şu an sadece yarışa odaklanmış durumdayım" demişti. Kovalainen ayrıca, "F1'le ilgili olan herkes, özellikle de FIA, sürücülerin güvenliği artırmak için sürekli çalışıyor. Fakat Formula 1 reskli bir spor. Bir pilot olarak bunun farkındasınız. Ancak bu konuyu pek düşünmezsiniz. Bu tür şeylerden endişe ederseniz, konsantrasyonunuzu kaybedersiniz" ifadelerini kullanmıştı. Hafta sonu İstanbul Park'ta hava durumu Bu hafta sonu tüm Formula1 Dünyasının gözü İstanbul'da İstanbul Park'ta olacak. Sezonun beşinci yarışı için tüm takımlar Kurtköy'deki İstanbul Park psitine geldiler. Bugün itibariyle İstanbul'da açık ve güneşli bir hava hakim. 17 ila 18 derece civarında bir sıcaklık mevcut. Meteorolejiye göre bugün ve yarış günü İstanbul'da yağış oloabilir. Cuma ve Cumartesi günü ise hava açık gözüküyor. Yarışı açık tirbünlerde izleyecek Formula1 severler için her ihtimale karşı yağmurluk ve şemsiyelerini yanında bulundurmalarını tavsiye ederiz. Button Honda'nın formundan ümitli Jenson Button, Honda'nın İspanya Grand Prix'de sergilediği performansın kendisine cesaret verdiğini söyledi. İngiliz pilot Katalunya'nın aracına uygun bir pist olmamasına rağmen Barselona'da 6. olarak takımının ve kendisinin bu sezonki ilk puanını kaydetmişti. Hala istedikleri noktaya ulaşamadıklarını ve yapılacak çok iş olduğunu belirten Button bununla birlikte, takımın gittikçe hızlanmasının ümit verici olduğunu söyledi. İngiliz sürücü, İspanya'daki performansına değinerek, "Çok cesaret verici. GP'de son sıralarda yer alıp bir puan bile kaydedemediğiniz yarışlardan sonra haneye 3 puan yazdırmak hoştu. İyi bir yarış oldu. Aracın hızı da harikaydı" dedi. Pistin doğası gereği Honda'nın İstanbul'da daha da güçlü olacağını belirten Button, buna karşın İspanya'daki başarısını tekrarlamanın zor olacağına inandığını kaydetti. Button, "Sıralamalarda iyi bir performans göstermek istiyorum. Bakacağız, eğer herkes finiş görürse puan almak zor olacak ancak tabii yine de amacım puan almak" dedi. Kubica İstanbul'de şeytanın bacağını kıracak İstanbul Park'ta son iki sezondur başarısız sonuçlar alan Robert Kubica, hafta sonunda şeytanın bacağını kırmayı amaçlıyor. Polonyalı pilot Türkiye'deki ilk yarışını lastik probleminden dolayı 12. sırada bitirmiş, geçtiğimiz yıl da yarışa beşinci cepten başlamasına rağmen yine lastik aşınması nedeniyle ancak sekizinci olabilmişti. Kubica bugün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, İstanbul Park'ın favori pistlerinden biri olmadığını belirterek, önceki senelerde Türkiye'de şansın yanında olmadığını belirtti. Kubica, "2006'da, F1'deki ikinci yarışımda lastikte problemler yaşamıştım. Geçtiğimiz yıl ise yarışa çok iyi başladım ama bu kez de aşınma sorunu ortaya çıktı" diye kon uştu. Bu yıl aracı kullanmanın ve yüksek performans göstermenin daha kolay olduğunu vurgulayan Kubica, "Bu yüzden umarım bu hafta sonu işler tersine döner" dedi. Son üç yarıştan puanla ayrılan ve sürücüler klasmanında üçüncü sırada olan Kubica ön sıralarda istikrarlı sonuçlar almasının da önemli olduğunu kaydetti. Polonyalı pilot, "Avustralya'da ilk sıradaydık ancak maalesef Nakajima ile kazayaptığım için yarışı bitirme imkanım olmadı. Malezya'da yarışa dolu depoyla çıktım ancak pozisyonumu geliştirdim. Barselona'da ise McLaren'a çok yakındık. Ve ilk turda onların önünde kalmamız gerektiğini biliyorduk" dedi. Massa'nın hedefi 3'te 3 İstanbul Park'ta son iki sezonun galibi olan Felipe Massa, 2008'de de podyumun tepesine çıkarak hat-trick yapmayı amaçlıyor. Massa yaptığı açıklamada, "Açıkçası İstanbul Park benim için özel bir pist. Niçin? Çünkü 2006'da burada Formula 1'deki ilk zaferimi yaşadım. Ve bir sonraki yıl bu zaferimi tekrarladım. Her iki yarışa da pol pozisyonundan başladım. Burada birkez daha kazanabileceğimi düşünmemek için hiçbir neden yok" dedi. Brezilyalı pilot, "8. viraj gibi hızlı bazı virajlara sahip. Ayrıca orta hızda geçilen virajlar da var. Fakat downforce'a ihtiyaç duyduğunuz ve oldukça yavaş olan son sektörde başarılı olmak zorundasınız. Burada hız ve downforce arasında doğru bir denge sağlamak durumundasınız" diye konuştu. 8. virajın tüm pilotlar için gerçekten zorlayıcı olduğunu belirten Massa, bununla birlikte bu virajı geçmenin eğlenceli yanının da bulunduğunu söyledi. Massa, "Bu haftaki hedefimi öğrenmek için akıl okuyucu olmanız gerekmiyor. Türkiye'de hat-trick rekoru kırmak istiyorum. Bence mümkün, ancak bundan hiçbir zaman emin olamazsınız" dedi. Barselona'da yarışa 3. cepten başladığını kaydeden Massa, "Sollamanın çok zor olduğu bir pistte kazanamadım. Şu an İstanbul için Kimi ile zorlu bir rekabet içindeyim ve bu keyif verici. İspanya'da ikinciydim ki bu da iyi bir sonuç sayılır. Fakat bu haftas onu kesinlikle daha iyisini yapmak için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu. Kod: TurkiyeF1.Com
| | |
| | #69 |
| De la Rosa: 'Yarışmaya hazırım' McLaren test ve yedek pilotu Pedro de la Rosa, Türkiye Grand Prix'de, Barselona'da ciddi bir kaza geçiren Heikki Kovalainen'in aracına geçip geçmeyeceğini bilmediğini söyledi. İspanyol pilot bu sabah EP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Yarışıp yarışmayacağım konusunda bir fikrim yok" diye konuştu. Kazadan sonra geceyi Barselona'daki hastanede geçiren Kovalainen, kendisinin yarışmaya hazır olduğunu söylemesine karşın, FIA sağlık heyetinin bugün hakkında vereceği kararı bekliyor. De la Rosa ise, önemli olanın Kovalainen'in en kısa süre içinde tam olarak iyileşmesi olduğunu belirterek, "Hazırlıklarımda herhangi bir değişiklik yok. Çünkü zaten her zaman yarışma ihtamil ini düşünerek çalışıyorum. Şimdiki tek fark, pistin saat yönünün tersine olması nedeniyle boynumun sol yanını güçlendirmem" dedi. Bu arada Mercedes-Benz Motor Sporları Direktörü Norbert Haug ise, de la Rosa'nın Kovalainen'in yerine yarışmaya hazır olduğunu belirtti. Haug, de la Rosa'nın McLaren'ın geri kalan pilotları arasındaki en tecrübeli sürücü olduğunu söyledi. Kod: TurkiyeF1.Com
| | |
| | #70 |
| Hamilton uçtu! Hafta sonunda koşulacak F1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'si öncesinde pilotlar çeşitli sosyal aktivitelerde boy gösteriyor. Vodafone McLaren pilotu Lewis Hamilton, Troya dans gösterisinde sahneye çıktı. ![]() Vodafone McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu, Yeşilköy'deki İstanbul Gösteri Merkezi'nde Troya dans gösterisinin bir parçası oldu ve sahneye uçarak geldi. Hamilton, gösteride, sahneye inip savaşı önleyen ve barışı sağlayan kişi rolünde oynadı. Sahneye özel ipler vasıtasıyla uçarak gelen genç pilot, savaşan iki grubun arasına girerek barışı sağladı. Lewis Hamilton, gösterinin sonrasında yönetmen Mustafa Erdoğan ile küçük bir şov yaptı. CNN Türk'ün canlı yayınında Reha Erus'un sorularını yanıtlayan 23 yaşındaki Hamilton, hafta sonunda koşulacak Türkiye Grand Prix'sini ve İstanbul Park pistini değerlendirdi: "Sekizinci viraj sezon içindeki en iyi virajlardan bir tanesi ve zorlayıcı. Çok uzun olduğu için hızınızı arttırdığınızda dört apex geçiyorsunuz ve bu da kaslarınızı zorluyor. "Puanlar bu sene de yakın. Aradaki farkı kapatabiliriz. İstanbul'da geçen defa güzel yarış geçirmiştik. Bunu yine tekrarlayabiliriz. "Herkes yarışın parçası ve herkesin hedefi kazanmak. Bunu yapabilecek yeteneğimiz var. Arkamızda büyük bir takım var kendimi hazır hissediyorum. Elimizden geleni yapacağız." Geçen yıl İstanbul Park'ta beşinci olduğunu hatırlatan Hamilton, "bu sene podyuma çıkmayı hedefliyoruz. Dünyada iki tane saat yönünün tersinde pist var. İstanbul bunlardan biri. Virajlarda sol tarafa yattığınız için boynunuzun sol tarafı ağrıyor. Diğer pistlerde sağ tarafınızı kullanıyorsunuz. Nefes nefese yarışlar olabiliyor. Her pist böyle değil" diye konuştu.
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|