Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye Grand Prix'sini nasıl takip edeceksiniz?
İstanbulparkta tabiki 3 8.57%
Tv den izleyeceğim 26 74.29%
Fiyatlar yüzünden protesto amacıyla izlemiyeceğim 1 2.86%
F1 artık sıradanlaştı izlesemde olur izlemesemde farketmez 5 14.29%
Oy Verenler: 35. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 06-05-2008, 18:19   #51
Ikon The Verbal Hologram*

|Unique| - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Oha Prekazi diyo

Eski 06-05-2008, 18:22   #52
Senior Member

iceOfman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: kangoo
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to iceOfman
Angry

Demek hala çim yok açık alanda oysa diğer yarışlarda tv de görebiliyoruz çimenler üzerinde piknik havasında geç,iyor ve çok güzel bir görüntü gibi yeşillik üzerinde

iceOfman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2008, 18:50   #53
Senior Member

barisy - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: corolla d4d mmt
açık alan için tavsiyeniz var mı ? 3 ayrı çim alan var, bunlardan hangisini tavsiye ediyorsunuz . görüş ,seyir kalitesi açısından . tabii keşke 700 verip en iyi yerden izlesek ama bütçe meselesi.

barisy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2008, 19:54   #54
FA

just717067 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .
700 diye Gold'u kastediyorsan, en iyisi Gold değil. Hatta en kötü yer bile diyebilirim.

Eski 06-05-2008, 19:56   #55
FA

Patrese, 15 yıllık rekorunu kaybedeceği için üzgün

Riccardo Patrese, Rubens Barrichello'nun bu hafta sonu Türkiye'de yarışarak, Formula 1 tarihindeki en tecrübeli pilotu ünvanını elinden alacak olması sebebiyle üzgün olduğunu söyledi

Barrichello, İstanbul'da kariyerinin 257. F1 yarışını tamamlayacak ve Patrese'nin 256. yarışlık rekorunu egale edecek. Barrichello adına mutlu olduğunu ifade etmesine rağmen Patrese, 1993 Avustralya yarışından bu yana elinde bulundurduğu rekoru kaybedeceği için kendini biraz mutsuz hissettiğini itiraf etti.

Patrese şöyle konuştu: "Kendimi üzgün hissediyorum. Rekoru elimde tuttuğum için mutluydum ama rekorlar da kırılmak için vardır. Söyleyebileceğim tek şey, bunu başardığı için Rubens'i tebrik etmek.

Uzun bir kariyeri var. Rekoru ise, Formula 1'de uzun yıllar boyunca ayakta kalabileceğinizi, bu işi iyi yaptığınızı, sizinle çalışan insanlarını yaptığınız her şeyi takdir ettiğini gösteriyor."

Hafta sonu Türkiye'de ailesi ve arkadaşları ile kutlama yapacak olan Barrichello ise, bunun kendisi için önemli bir hadise olduğunu ifade etti. Barrichello, "Formula 1'deki en tecrübeli pilot olmak, benim için harika bir durum. Formula 1'de uzun bir kariyerim oldu ve bir çok güzel hatıram var. Ama 1993'te bu serüvene başladığım günkü heyecan ile bugünkü arasında herhangi bir farklılık hissetmiyorum."

Barrichello ve Patrese, birbirlerine karşı 1993 yılında sadece 1 kere karşı yarıştı. O sene Barrichello, Jordan ile ilk defa F1 sahnesine çıkarken, Patrese de Benetton takımında F1'deki son yılını geçiriyordu.

Trulli İstanbul'da ilk 6'yı hedefliyor

Jarno Trulli, Toyota'nın kaydettiği başarılı sonuçları Türkiye Grand Prix'de de sürdürebileceği konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

Trulli, İstanbul'da ilk 6'ya girmelerinin elde edecekleri en iyi sonuç olduğunu söyledi. Bu yılki tüm sıralamalarda son seansa kalmayı başaran ve son üç yarışı puanla bitiren İtalyan sürücü, "İspanya'da çok güçlü olduğumuzu gösterdik. Bu nedenle Türkiye GP'de de kendime güveniyorum. Ancak ilk 6 içinde yer alabilmek için maksimum performans sergilemek zoruda kalacağımızı da biliyorum" dedi.

Orta gruptaki rekabetin birbirine çok yakın olduğunu ve çok küçük zaman farklılıklarının sıralama da büyük farklara neden olduğunu belirten Trulli, "Bu sezon şu ana kadar her pistte rekabetçi bir performans sergiledik. Yine sıralamalarda ilk 10 içinde yer alarak yarıştan puanla ayrılmayı bekliyoruz. Aynı sonuçları tekrarlayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Takım arkadaşı Timo Glock da, 2006'da GP2 serisinde podyumun tepesine çıktığı İstanbul'dan iyi bir sonuçla ayrılacağını umuyor.

Glock, "Türkiye'yle ilgili güzel anılarım var. GP2'de iyi sonuçlar ve heyecan verici yarışlarım oldu" dedi.

Bu sezon henüz puan kaydedemeyen Glock, "2006'da İstanbul'da Lewis Hamilton'la dişediş bir mücadele içinde olmuştum. Türkiye'de hep iyi sonuçlar aldım. O nedenle bu pistte başarılı olmak için iyi bir geçmişim var" şeklinde konuştu.

Alonso: 'Çok heyecanlı ve iyimserim'

Türkiye Grand Prix'si öncesinde İspanyol basınına açıklama yapan Renault'nun İspanyol pilotu Fernando Alonso, "Türkiye'de yarışacağım için çok heyecanlı ve iyimserim" dedi.

Alonso, As gazetesine yaptığı açıklamada, sezonun 4. Grand Prix'si olan Barcelona yarışını tamamlayamamasına rağmen, Renault olarak daha iyiye doğru gittiklerini, bunun ilk sonuçlarının da Türkiye'de alınabileceğini belirtti.

"Barcelona'da birkaç puan alabileceğimiz halde fırsatı değerlendiremedik. Takım için önemli olabilirdi ama ne ben ne de Nelson yarışı tamamlayabildik" diyen Alonso, araçtan alınan verimin iyi olduğunu kaydetti.

Yarışın gerçekleşeceği İstanbul Park için "Çok sert ve hızlı bir pist. Bazı virajların sonu görünmüyor. Bu da pisti daha zor hale dönüştürüyor. Özellikle 8. viraj çok eğlenceli" değerlendirmesinde bulunan İspanyol pilot, "çok eğlenceli" bulduğu pistin, pilotlar için bir "Rus dağı" olduğunu, burada yarışmaktan zevk aldıklarını ifade etti.

Alonso, Renault takımı olarak canla başla çalıştıklarını ve hedeflerinin sadece rakiplerle olan farkı kapatmak olduğunu vurgulayarak, "Bunun kolay olmayacağını biliyorum ama yine de başaracağımızdan eminim. Şu andan itibaren her şey olabilir. Şimdiye kadar yapamadığımızdan farklı olarak, eğleneceğiz" dedi.

Force India, İstanbul'da güçlü bir sıralama umuyor

Force India, bu hafta sonu Türkiye'de yapılacak yarış için sıralama performanslarını artıracak bazı çözümler bulduklarını ve sıralamalarda ikinci bölüme kalmak istediklerini açıkladı.

Teknik Sorumlu Mike Gascoyne, sıralama problemleri için bazı cevaplara sahip olduklarını düşündüklerini söyleyerek şunları kaydetti: "Barselona'da antrenman ve yarış formumuz nispeten iyiydi ancak sıralamalarda çok gerilerdeydik. Cumartesi günü, Cuma günü bulunduğumuz mevkilere yakın olmayacağımız da açıktı. Bunların sebeplerine baktık ve bazı noktaları belirledik."

"İlk üç yarışta gösterdiğimiz sıralama formunu İstanbul'da sergilememek için bir sebep göremiyorum. Birlikte kalınabildiği sürece puan alınabileceğini, Giancarlo'nun finişleriyle gösterdik. Bunu Türkiye'de de yapıyor olmalıyız."

VJM01'in gelişen temposunun bu sefer açık bir şekilde ortaya çıkacağına inanan Fischella ise, "Şu anda beklediğimizden daha iyisini yapıyoruz, Avustralya'nın dışında her yarışı ilk 12'de bitirdik.

Performansımızın neden düştüğünü analiz etmek için çok zaman harcadık ve Türkiye'de aynı problemleri yaşamayacağımız konusunda umutluyum" şeklinde konuştu.

Kod:
TurkiyeF1.Com

Eski 07-05-2008, 00:40   #56
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

İstiklal Marşımız normal çalsaydı keşke ne gereği var Tarkanın söylemesinin şimdi..
Söylerken vücut haraketleri yapmasa bari..

Eski 07-05-2008, 00:48   #57
Senior Member

iceOfman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: kangoo
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to iceOfman
Arrow

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi prost Mesajı Göster
İstiklal Marşımız normal çalsaydı keşke ne gereği var Tarkanın söylemesinin şimdi..
Söylerken vücut haraketleri yapmasa bari..
O meşur oyununu oynarmış kollarını açıp

Şaka maka az kaldı yine bu 4. yıl olacak dimi ya burada yarış yapılmazken keşke burdada olsa diyorduk bir çoğumuz şimdi ya biletlerin pahalı olmasından yakınıyoruz ya pist güzel değil diyoruz en önemliside artık f1 heyecanlı değil diyoruz ne çabuk geçmiş yıllar

iceOfman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-05-2008, 00:52   #58
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Benim gibi birinin bu yarışda olmaması ayrı bir olay ya neyse..

Seneye artık kesin organizasyon yapıp hep birlikte gideriz inşallah

Eski 07-05-2008, 01:31   #59
FA

Ferrari İstanbul'da yeni burun tasarımını kullanmayacak

Ferrari'nin, ilk olarak Barselona'da kullandığı yeni burun tasarımını Türkiye Grand Prix'de kullanmayacağı belirtildi.

tasarımı, başarılı olmasına rağmen pistin düşük downforce gerektiren yapısı nedeniyle İstanbul'da kullanmayacağı ifade edildi.

Takım menajeri Luca Baldisserri yaptığı açıklamada, "Son iki yarışta kazandığımız ivmeyi İstanbul'da korumayı umuyoruz" dedi.

Baldisserri, "Kimi ve Felipe'nin kullandığı araçlar temel olarak İspanya'da kullanılanlarla aynı özelliklerde. Tek bir fark var, o da yeni burnu İstanbul Park'ta kullanmayacağız" diye konuştu.

Baldisserri, "Çünkü bu aero tasarım orta ve yüksek downforce seviyelerinde etkili olarak sonuç verecek şekilde yapıldı. Türkiye'de ise düşük bir downforce gerekiyor" dedi.

Kod:
TurkiyeF1.Com

Eski 07-05-2008, 01:34   #60
Junior Member

Nasuh - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

iceOfman< Evet hala toz toprak ,umarım bu sene bir çözüm bulunmuştur.

barisy<Açık alanın en büyük avantajı ,yarışta başka bölümlere gidilebilmesi.benim tavsiyem yarış startını silver türübün 1 in yanındaki açık alanda izlemek, startdan sonraki arbede en güzel ordan görülüyor =)
daha sonra fotograf çekmek için veya araçları daha yakından görmek için ugun yerlere gidilebilir.yarış esnasında 3 bölmede geçiş yapabilirsiniz
Sıralama turunda yarışı nerden izlemek istediğinize karar verirsiniz .
Türübünde yarış seyretmek pek bana göre değil , öyle 2-3 saat boyunca plastik koltuklarda yarış seyretmek iyi birşey olmasa gerek .
Açık alanda çok daha rahat bir yarış zevki mevcut , gerçekten piknik havasında izlemenin tadı başka.

Mesajı son düzenleyen Nasuh : 07-05-2008 - 01:36
Nasuh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları