Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye Grand Prix'sini nasıl takip edeceksiniz?
İstanbulparkta tabiki 3 8.57%
Tv den izleyeceğim 26 74.29%
Fiyatlar yüzünden protesto amacıyla izlemiyeceğim 1 2.86%
F1 artık sıradanlaştı izlesemde olur izlemesemde farketmez 5 14.29%
Oy Verenler: 35. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 11-05-2008, 17:53   #171
Senior Member

remus01 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: yok
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
massaya tebrikler. iyi yarış çıkardı.
benim anlamadığım sert yumuşak lastik arası geçiş mc de çok farklı.

remus01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-05-2008, 17:56   #172
www.otvyehayir.com

binRR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance
epeyidir araba odaklı idi yarışlar vede seyretmiyordum, güzel yarış oldu, sürücü odaklı olunca biraz eskiye dönüş var

binRR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-05-2008, 19:12   #173
Üye

massa hiç rahat değildi bence, son turlar hariç ter atmıştır baya.
burada massa'nın 3.7 saniye arkasında yarışı tamamlamak mclaren için şu arabayla büyük başarı bence.

kanal d spikerleri rezildi valla rtl'den izledim ben direk.

SwiTch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-05-2008, 20:05   #174
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Yarış sonunda kendisi de dedi. ilk başlarda çok zorladı şaşırdım falan dedi sonradan 3 pit stop yapıcağını öğrenince rahatladım gibilerden birşey söyledi.

Eski 11-05-2008, 20:16   #175
Excalibur

ertan2512 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 206 XS
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
6-7 turluk reklam verdi herifler ya mümkünse ne kanald versin bidaha nede o sipiker olsun...

Eski 11-05-2008, 20:44   #176
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Bir Türkiye gp si daha geride kaldı, önümüzdeki sene inşallah yerinde hep beraber grupça
gider izleriz.

Start anında fisinin yaptığına açıkcası bir anlam veremedim, Ve heikkinin yaptığı
geçiş hamlesinden sonra aptalca kiminin direk önüne kırması.. hem kendisine hemde kimiye zarar vermesine rağmen yarış boyunca geçtiği araçları geçiş esnasında sonra direk önüne kırmasına çok sinirlendim, bu adamın geçiş çalışması lazım..

Ben bu yarışda Hamiltonu kutluyorum 3 pit stratejisiyle yapabileceğinin en iyisini yaptı ve
gelecek yarışlarda Ferrari ve Mc mücadelesinin daha da rekabetçi olacağının sinyalini verdi.

Kubica için pek fazla birşeye söylemeye gerek yok sanırsam arka sıralarda gezinmekten başka
birşey yapmadı.

Ve massa tebrikler, Önümüzdeki yarış monoca gp sindede umarım aynı ivmeyle devam eder

Eski 11-05-2008, 20:58   #177
MdfyM Team

Hamilton savaştı Massa kazandı

2008 Türkiye Grand Prix'ini bir kez daha Ferrari pilotu Felipe Massa kazandı. Formula1 kariyerindeki ilk zaferini de İstanbul Park'ta kazanan Brezilyalı sürücü bu pistteki üçüncü zaferine 2008 seznunda ulaştı. Yarışı ikinci sırada Lewis Hamilton tamamlarken Kimi Raikkonen podyumun üçüncü basamağının sahibi oldu.

Start öncesinde takımlar son hazırlıklarını yaparken Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül gride geldiler. Bernie Ecclestone ile birlikte takımlara şans dileyen Cumhurbaşkanımız daha sonra yarışı izlemek için yerine geçti.

Yarışın startı ile birlikte ilk sıradaki Felipe Massa iyi bir çıkışla ilk sıradaki yerini korudu. Massa'nın arkasında yarışa 3. sırada başlayan Hamilton ise ilk virajı Kimi Raikkonen'in önünde dönmeyi başardı. İyi bir çıkış yapan Alonso ve Kubica'da startın kazanan isimlerindendiler.

Fisichella ile Nakajima'nın ilk virajda çarpışmasının ardından iki sürücü de yarış dışı kalırken ilk tur da güvenlik aracı piste girdi. Güvenlik aracı pistteyken sıralama şu şekilde oluştu. Massa, Hamilton, Kubica, Kovalainen, Alonso ve Raikkonen. Güvenlik aracının pistten çıkmasıyla yarış tekrar başladı.

Startta arka lastiği hasar alan Kovalainen 2. turda pit alanına girmek zorunda kaldı. Start anında Alonso'nun arkasında kalan Raikkonen 1 tur sonra İspanyol pilotu geçmeyi başardı. İlk beş tur geçildiğinde ilk sekiz sürücü 10 saniye diliminde yar alıyorlardı. Heikki Kovalainen planlanmayan pit stopundan sonra en arkaya düştü.

Kovalainen 11 tur sonra 17. sıradaki Sutil'i start düzlüğü sonunda geçmeyi başardı. Ancak bu geçiş sırasında iki sürücü arasında bir temas yaşandı. Yarışın lideri Massa ile ikincisi Hamilton arasındaki fark ilk 11 tur sonunda fazla açılmazken 3, 4, ve 5. sıradaki pilotlar ile lider arasındaki fark yaklaşık 5 saniye açıldı.

Yarışta 15 tur geride kaldığında Fernando Alonso planlı şekilde pit alanına giren ilk sürücü oldu. Bu turun hemen ardından Lewis Hamilton'da pit alanına yöneldi. Hamilton pit stopundan önce yarışı ikinci sırada sürdürüyordu. Hamilton'ın pit stopu 6.4 saniye sürdü. Felipe Massa 19. tur geçilirken ilk pit stopu için pit alanına girdi.

Massa piste tekrar lider olarak dönmeyi başardı. Ancak ikinci sıradaki Hamilton ile farkın açılmadığı görüldü. 24. turda Lewis Hamilton çok yaklaştığı Felipe Massa'ya atağını gerçekleştirdi. Arka düzlükteki 12. viraj da atağını yapan Hamilton temiz şekilde Brezilyalının önene geçmeyi başardı.

Hamilton ilk pit stopun ardından açık şekilde Massa'dan daha hızlı turlar atıyordu. Hamilton Massa'yı geçtikten sonra arayı açmaya başladı. 1 tur sonra aradaki fark 1.2 saniyeye kadar çıktı. 26. turda Toro Rosso pilotu Sebastian Bourdais aracının hakimiyetini kaybederek spin attı ve çakıl havuza saplandı. Bu sorun Bourdais için yarışın sonu oldu.

28. tur geçilirken Hamilton liderliğini sürdürürken ikinci sırada Massa ve ilk pit stopların ardından Kubica'yı geçen Raikkonen 3. sıradaydı. Kovalainen arka sıralardaki çıkışını devam ettirirken Timo Glock ile müthiş bir mücadeleye girişti. İki sürücü 1 tur boyunca 2 kez birbirlerini geçtiler ancak Kovalainen bu mücadelenin kazanan ismi oldu.

30 tur geçildiğinde Felipe Massa 2. pit stopunu gerçekleştirdi. Aynı turda Kubica'da pit alanına yöneldi. Massa piste üçüncü sırada geri döndü. Yarışın bitimine 14 tur kala yarışın lideri Lewis Hamilton 3. kez pit alanına girdi. 5.9 saniye pit alanında kalan Hamilton Raikkonen'in önünde yarışa 2. sırada döndü.

Bu pit stopun ardından yarışın yeni lideri Felipe Massa oldu. Yarışın bitimine 4 tur kala Kimi Raikkonen önündeki Hamilton'a çok yaklaştı. Ancak kalan sürede Raikkonen atak yapacak vakit bulamayınca yarışı üçüncü sırada tamamladı. Felipe Massa bir kez daha İstanbul Park'ta finiş çizgisini ilk sırada geçerek hat-trick yaptı.

Lewis Hamilton ise podyumun ikinci basamağına çıkarak 8 puanın sahibi oldu. İlk üç pilotu BMW Sauber pilotları takip etti. Kubica 4. olurken Heidfeld 5. sırada kendine yer buldu. Fernando Alonso yarışı 6. sırada bitirirken yarıştan puan alan son iki isim sırasıyla Webber ve Rosberg oldu.

17 pilotun tamamladığı yarışta en hızlı turu Kimi Raikkonen attı.

Türkiye Grand Prix'sinin ardından Kimi Raikkonen 35 puanla şampiyonadaki liderliğini sürdürürken Lewis Hamilton ile Felipe Massa 28 puanla 2. sırayı paylaştılar.

turkiyef1.com

Eski 11-05-2008, 20:59   #178
MdfyM Team

Massa: 'Muhteşem bir sonuç'

Türkiye Grand Prix'ye ismini yazdıran Felipe Massa, İstanbul Park'taki üst üste kazandığı üçüncü zaferi "muhteşem" olarak niteledi.

Nefes kesen, heyecan dolu mücadelede üç pit-stop stratejisi uygulayan rakibi Lewis Hamilton'ı geride bırakmayı başaran Brezilyalı pilot, bu sezon Ferrari'nin dördüncü GP zaferine imza attı.

Bugünkü sonuçlarla klasmanda, takım arkadaşının 7 puan gerisinde, ikinci sıraya yükselen Massa, "Muhteşem. Bugün çok zor bir yarış oldu. Lewis yarış boyunca sürekli baskı yaptı. Yarışın başında daha hafif olduğunu düşünüyordum, çünkü gerçekten beni ciddi olarak zorluyordu" dedi.

Massa, "Pite girdiğimd e, onun arkasında çıkacağını düşünüyordum, yani muhtemelen daha az yakıt yükü vardır sanmıştım. Ancak takımdan bana Lewis'in üç pit-stop yapacağı söylenince bu bana yardımcı oldu" diye konuştu.

Brezilyalı pilot, "Lewis çok güçlüydü zaten arkamda tutamadım ve beni geçti. Ancak yine de kazanma şansımın yüksek olduğunu biliyordum. Çünkü üç pit-stop gerçekten benim için oldukça rahatlatıcıydı. Yine de pit-stoplardan sonra arada önemli bir boşluk açabildim" dedi.

İstanbul Park'ta kazanmanın çok zor olduğunu belirten Massa, "Üçüncü kez podyumun tepesine çıkmak muhteşemdi. Buradan bir pasaport alabilirim diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Lastik seçiminin de oldukça güç olduğunu belirten Massa, özellikle sert lastiklerin daha yumuşak opsiyon lastiklerinden daha iyi gittiğini gördüklerinde tercih yapmakta zorlandıklarını kaydetti.

Massa, "Lastik seçiminde çok zorlandık, çünkü sert ve yumuşak lastikler arasındaki fark çok büyük değil" dedi.

Brezilyalı pilot, "Fakat bugün gerçekten soft lastikleri kullanmayı istiyordum. Lewis'in sert lastiklerle çok hızlı olduğunu görünce, lastik seçiminde hata yapmış olabileceğimizi düşündüm" diye konuştu.

Ferrari'nin, güçlü performansını Monako'da da sürdürebileceğini vurgulayan Brezilyalı pilot, "McLaren geçtiğimiz sene Monako'da çok güçlüydü. Ancak biz de Monte Carlo için çok çalışmıştık. Umarım iyi bir araca sahip olur ve orada yenid en kazanırız" dedi.

turkiyef1.com

Eski 11-05-2008, 21:00   #179
MdfyM Team

Hamilton: 'Sonuçtan çok mutluyum'

Lewis Hamilton, üç pit-stop stratejisine rağmen İstanbul Park'ta ikinci olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Mücadeleye üçüncü cepten başlayan Hamilton, yarışta bu kadar güçlü bir rekabet sergilemeyi beklemediğini itiraf etti.

Massa ile mücadelesini kaybetmesine rağmen sonuçtan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Hamilton, "İkinci olmaktan dolayı mutluyum. Dünkü strateji ise bir hayal kırıklığıydı. Heikki harika bir iş çıkarıp daha ağır bir depoyla beni geçmeyi başarmıştı. Fakat verilere bakarsak doğru lastik seçimi yaptığımdan dolayı mutluydum" dedi.

Hamilton, "Burada Ferrarilerle mücadele etmenin çok zorlu olacağını biliyorduk. Bu y&uu ml;zden amacımız mümkün olduğunca çok puan almaktı, ilk 5'de yer almak bizim için harika bir sonuç olacaktı. Fakat aracın dengesi ve lastikler iyiydi ve Massa'yı takip edip solladım. Yumuşak lastikler kesinlikle kötüydü, bu yüzden doğru lastik kullandığım için de mutluyum" diye konuştu.

Takımın lastik dayanıklılığından duyduğu endişeden dolayı 3 pit-stop stratejisini tercih ettiğini söyleyen İngiliz sürücü, "Lastiklerin geçtiğimiz yıl olduğu gibi sorunlu olacağını düşündüler. Benden 3 pit-stop yapmamı istediler, en güvenli yol buydu. Maalesef bu strateji bize yarışı kazanacak güçlü bir pozisyon sağlamadı" dedi.

Klasmanda Raikkonen'le arasındaki puan farkını 7'ye düşüren Hamilton ayrıca pit-stoplardaki başarılarından dolayı takıma teşekkür etti.

turkiyef1.com

Eski 11-05-2008, 21:02   #180
MdfyM Team

Kovalainen: 'Giden puanlara yazık oldu'

Heikki Kovalainen, sıralamalardaki başarılı performansının ardından, iddialı olduğu bir yarıştan puansız dönmenin üzüntü verici olduğunu söyledi.

İspanya’da geçirdiği ciddi kazanın ardından yarışa ikinci cepten başlayan Fin pilot, startta Kimi Raikkonen’le çarpışmasından sonra yarışı iyi bir dereceyle bitirme şansını yitirdi.

Temas esnasında Raikkonen ön kanadı zarar görürken, Kovalainen, lastiğindeki delinmeden dolayı erkenden pite girmek zorunda kaldı.

Pitten çıktıktan sonra yarışa son sırada devam eden Kovlainen, rakiplerinden bazılarını geride bırakarak ancak 12. sıraya yükselebildi.

Gazetecilere konuşan Kovalainen, “Benim için şanssız bir yarış oldu. Gridin kirli tarafından start aldım. Starttan sonra Kimi ile hafif bir temas oldu, bu da sol arka lastikte küçük bir del inmeye yol açtı” dedi.
Fin sürücü, “Başta lastiğin zarar group görmediğinden emin değildim. Güvenlik aracı piste girdikten sonra yeni lastik için pite girmem gerektiğini anladım” diye konuştu.

Pitten çıktıktan sonra ağır yakıt yükü ve trafik nedeniyle pozisyon kazanmanın zor olduğunu kaydeden Kovalainen, bununla birlikte elinden gelenin en iyisini yaptığını ancak puan alamadığını söyledi.

Kovalainen , “Bu tür şeyler hep oluyor. İyi bir hafta sonu geçirdim. Araca dönmekten dolayı da mutluyum. Fakat bugün puan alabilecek mümkünken, buradan puansız ayrılmak üzüntü verici. Fakat Monako için gerçekten iyimserim” dedi.

turkiyef1.com

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları