"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye Grand Prix'sini nasıl takip edeceksiniz? | |||
| İstanbulparkta tabiki | | 3 | 8.57% |
| Tv den izleyeceğim | | 26 | 74.29% |
| Fiyatlar yüzünden protesto amacıyla izlemiyeceğim | | 1 | 2.86% |
| F1 artık sıradanlaştı izlesemde olur izlemesemde farketmez | | 5 | 14.29% |
| Oy Verenler: 35. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
| | Konu Seçenekleri |
| | #111 |
| MdfyM Team Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Antalya Yaş: 26
| BMW Sauber pilotları tatmin olmadı
BMW Sauber çifti, İstanbul Park'taki sıralama turlarında bekledikleri sonuçları kaydedemediklerini bildirdi. ![]() Sezonun en kötü sıralama performansını gösteren Kubica 5. cebin sahibi olurken, Heidfeld yarışa 9. cepten start alacak. İkinci seansta en iyi ikinci dereceyi yapmasının ardından son bölümde daha iyi bir pozisyon elde etmeyi umduğunu belirten Kubica, buna rağmen mutlu olduğunu söyledi. Kubica, "Sıralama sonucu istediğim gibi olmasa da mutluyum. Yarış için iyi bir hız bekliyorum. İkinci senası ikinci sırada bitirdikten sonra biraz daha iyi bir sonuç bekliyorduk. Fakat yeniden yakıt aldıktan sonra aracın dengesi bazı virajlarda bozuldu. Bu yüzden aracı kullanmakta zorluk çektim" dedi. Polonyalı pilot ayrıca, "F azla yakıt yüküyle understeer problemi yaşadım. Verileri analiz edip bunun nedenini anlamaya çalışacağız" diye konuştu. Sonuçtan memnun olmadığını vurgulayan Heidfeld ise, sıralama performansının serbest antremanlardan daha iyi olduğunu kaydetti. Alman sürücü, "9. olmaktan dolayı tabii ki mutlu değilim. Bugünkü sıralamalarda daha iyi bir sonuç görebilirdim" dedi. Heidfeld, "Güneşin çıkması lastikleri ısıtmamda yardımcı oldu. Son hız turum, son sektöre kadar gerçekten iyiydi. Ancak son sektörde hata yaptım ve bu da bana 0.3 saniyeye maloldu. Yarışta pozisyonunumu geliştirebileceğimi düşünüyorum" dedi. turkiyef1.com
__________________ |
| | |
| | #112 |
| Hamilton: 'Lastik seçimim yanlıştı'
Lewis Hamilton, pol pozisyonu mücadelesinde yanlış lastik seçimi yapmasına üzüldüğünü ifade etti. Son seansta takım arkadaşı Heikki Kovalainen'in gerisinde kalan İngiliz sürücü yarınki yarışa üçüncü cepten başlayacak. ![]() Hamilton, rakiplerinin yumuşak lastikle mücadele ettiği sıralamalarda, daha tutarlı olduğunu düşündüğü sert lastikler kullanmaya karar vermişti. Hamilton, yanlış bir tercih yaptığını ve sert lastikleri kullanmanın bir hata olduğunu belirterek, "Benim için zor geçen bir seans oldu. İlk bölümde harika bir mücadele sergiledim. İkinci seansta ise opsiyon lastiklerinde sıkıntı yaşadım. O yüzden son seansta daha tutarlı olacağını düşündüğüm için sert lastiği tercih ettim" dedi. İngiliz pilot, "Sanırım yanlış bir karar verdim. Çok kötü değildi ama yeterince hızlı olamadım" şeklinde konuştu. Yarışa üçüncü cepten başlayacak olmasına rağmen Türkiye GP'de zafer için mücadele edeceğini kaydeden Hamilton, "İyi bir pakete sahibiz. Ben ve Kovalainen Ferrarilerle rekabet edebileceğimizi gösterdik" dedi. turkiyef1.com
__________________ |
| | |
| | #113 |
| Trulli sıralama performansına şaşırdı
Türkiye Grand Prix'de sekizinci cepten start alacak olan Jarno Trulli, sıralamalarda kendisinin bile beklemediği bir sonuç aldığını ifade etti. ![]() İtalyan pilot, "Yeniden ilk 10'da olmak elbette güzel. Beklediğimden daha iyi bir sonuç aldım" dedi. Bu sezon tüm sıralama turlarında son seansa kalmayı başaran Trulli, sıralama performansına rağmen aracın kontrolünde sıkıntı yaşadığını ifade etti. Trulli, "Gerçekten tatmin olmuş değilim. Doğru ayarları yapamadım. Bu yüzden de understeer ve oversteer problemleri yaşadım" dedi. İtalyan sürücü, "Bu, aracı sürmenin zor olduğu manasına geliyor. Seansın başında kaydettiğim aynı tur zamanlarını tekrarlayamadım" şeklinde konuştu. Pis tte etkili olan rüzgarın da aracın kontrolünü olumsuz etkilemiş olabileceğini kaydeden Trulli, "Fakat aynı şey diğer pilotlar için de geçerli. İçinde bulunduğumuz orta grupta sıkı bir mücadele var. O yüzden yarışta iyi bir sonuç için çok çaba sarfetmemiz gerekecek" dedi. Dünkü serbest antremanların ardından bugün kendine ilk 10'de yer bulmayı amaçlayan takım arkadaşı Timo Glock ise yarınki yarışa 15. cepten başlayacak. Glock, "Hayal kırıcı bir sonuç. Çünkü aracın dengesi gayet iyiydi. Sıralamalarda daha iyisini yapabilirdim" dedi. turkiyef1.com
__________________ |
| | |
| | #114 |
| Kovalainen'in birinci sıra heyecanı
Formula 1'de ilk kez ilk sıradan başlayacak olan Heikki Kovalainen, bugünkü sıralama performansından dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti. ![]() İspanya'da geçirdiği ciddi kazanın ardından İstanbul'da pistlere dönen Fin sürücü, yarınki yarışta Felipe Massa'nın yanında start alacak. Takım arkadaşı Lewis Hamilton'ı geride bırakmayı başaran Kovalainen, "Son birkaç hafta oldukça hızlı geçti. İspanya'daki kazadan yara almadan kurtulduğum için şanslıydım. Kısa sürede iyileşmem harika oldu. İspanya ve Finlandiya'da tedavimde bulunan sağlık ekiplerine buradan birkez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kovalainen, "Buraya gelirken, Perşembe günkü sağlık testinden geçeceğimi biliyordum. Yeniden araca geçeceğim için çok mutluydum. Bugün son seansta önümde hiç trafik yoktu. Yarın ilk sıradan başlamak zevk olacak" dedi. Kazadan sonra yarışa hazır olup olmadığı konusunda hiçbir zaman kuşkusu olmadığını belirten Kovalainen, "Fiziksel olarak kendimi yüzde 100 hazır hissetmeseydim buraya gelmezdim. Geçtiğimiz hafta normal kültür fizik hazırlıkları yaptım. Şu ana kadar da herşey yolunda gidiyor" diye konuştu. Sıralamalardaki lastik stratejisinin riskli olduğunu ancak sonuçtan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Fin sürücü, "Demek ki doğru karar vermişim. Burada hata yapmak çok kolay, rüzgar ve değişen diğer şartlar size etkiliyebiliyor" dedi. turkiyef1.com
__________________ |
| | |
| | #115 |
| Piquet TurkiyeF1.Com'un sorularını yanıtladı
Renault'un genç pilotu Nelson Piquet Jr., Cuma antrenman turlarından sonra Conrad Hotel'de TurkiyeF1.Com editörleri Rena Bilgin ve Berkem Ceylan'ın sorularını yanıtladı. Sezona kötü bir başlangıç yapan Brezilyalı genç piot gelecek yarışlardan umutlu olduğunu söyledi. Berkem Ceylan: GP2'deki ilk yılında mekanik gripi fazla olan bir araçla gerçekten güzel bir sezon geçirdin ve harika işler yaptın. Nelson Piquet Jr.: Evet, GP2'deki ilk yılım oldukça güzeldi. Her dakikasından büyük keyif aldığımı söyleyebilirim. Aracı sürmek de oldukça keyifliydi. Berkem Ceylan: Peki, 2 yıldır Formula 1'desin ve aerodinamik yapı daha ön planda. İki farklı tip aracı karşılaştıracak olursak, sürüş stiline hangisinin daha fazla uyduğunu düşünüyorsun? Nelson Piquet Jr.: Sanırım Formula 1 aracı stilime daha çok uyuyor. Ayrıca, F1 aracının kullanımının daha zevkli olduğunu düşünüyorum. Mekanik grip'in daha fazla olması ve aerodinaminin oldukça gelişmiş olması aracı sürmeyi kolay ve zevkli bir hale getiriyor. Rena Bilgin: Geçen sezon, Renault’da test pilotu iken, 2008 sezonunda büyük bir takım ile yarışmayı çok istediğini belirtmiştin. Nelson Piquet Jr.: Evet, bu gerçekten çok istediğim bir şeydi. Rena Bilgin: Bu sezon Renault ile yarışıyorsun. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsun? Nelson Piquet Jr.: Bulunduğum noktadan çok memnunum. Az önce söylediğim gibi, bu gerçekten bulunmayı hedeflediğim noktaydı. Bu sebepten dolayı, şu an çok mutluyum. Rena Bilgin: Henüz Formula 1’de çok yenisin. Formula 1’deki geleceğin ile ilgili düşüncelerin neler? Nelson Piquet Jr.: Evet, dediğin gibi çok yeniyim ve daha yolun başındayım. Başarılı olmayı ve bu başarımı uzun seneler boyunca sürdürebilmeyi umuyorum. Rena Bilgin: Sezona iyi bir başlangıç yapamadın bunun nedeni olarak Formula1 aracına alışma sürecini gösterebilirmisin? Nelson Piquet Jr.: Evet bu da bir unsur tabi. Ancak ilk 4 yarışta mekanik olarakta çok problem yaşadık. Şimdi aracımızı geliştirmek ve nerede hatalar yaptığımızı bulmakla uğraşıyoruz. Gelecek yarışlarda bu hatalarımızı düzelttiğimizde hem kendim hem takımım için daha iyi neticeler alabileceğimizi düşünüyorum. turkiyef1.com
__________________ Mesajı son düzenleyen prost : 10-05-2008 - 23:50 |
| | |
| | #116 |
| FA Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 24 Otomobil: .
|
Türkiye'den sıralama manzarası;
__________________ ![]() |
| | |
| | #117 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
|
İlgili bikaç kişiye bile bu şekilde muamele gösterirlerse olacağı buydu |
| | |
| | #118 |
| Doctor |
sunucuların alayı cahil ve saçma sapan konuşuyorlar.aptal bi heyecanları var. montoyanın indy de yarıştığını söyledi adam,sonra düzeltiyorum champ carda yarışıyor dedi ![]() yumuşak lastiğin çabuk bittiği için iyi yol tuttuğunu söyledi herif yaaa herşeyiyle rezalettiler 16:9 rtl den mi seyretsem acaba
__________________ Gönül istiyorki,sevip sevilirken bir mucize olsa zaman dursa... |
| | |
| | #119 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
ve bu yüzden de gitmeyeceğim.. elimde silver olmasına rağmen.. 400tl'lik bileti 200tl'ye satacağım, ilgilenen varsa ulaşsın bana. |
| | |
| | #120 | ||
| Alıntı:
![]() Alıntı:
__________________ | ||
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|