"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye Grand Prix'sini nasıl takip edeceksiniz? | |||
| İstanbulparkta tabiki | | 3 | 8.57% |
| Tv den izleyeceğim | | 26 | 74.29% |
| Fiyatlar yüzünden protesto amacıyla izlemiyeceğim | | 1 | 2.86% |
| F1 artık sıradanlaştı izlesemde olur izlemesemde farketmez | | 5 | 14.29% |
| Oy Verenler: 35. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
| | Konu Seçenekleri |
| | #101 |
| Nefes alma, Efes al! Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Yaş: 23 |
__________________ ![]() Türkçe KONUŞ! |
| | |
| | #102 |
| Nefes alma, Efes al! Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Yaş: 23 | Bridgestone'un sert lastikleri pilotların başını ağrıtıyor Bridgestone, İstanbul'daki hava sıcaklığının beklediklerinden daha düşük olduğunu belirterek, bu durumun mühendisleri şaşırttığını belirtti. Japon lastik üreticisi, Türkiye'ye daha yumuşak lastikler getirmeleri gerektiği itirafında bulundu. Dünkü serbest antremanlarda pilotların sert lastiklerle yol tutuşu sağlamakta büyük sıkıntı yaşamasının ardından konuşan Bridgestone motor sporları lastik direktörü Hirohide Hamaşima, Mayıs ayında daha yüksek bir sıcaklık tahmininde bulunduklarını söyledi. Hamaşima, "Bu ayda Türkiye'de ılık bir hava olacağına inanıyorduk. Fakat rüzgar çok ve hava soğuk. Şu an için pist yüzeyindeki ısı yüksek değil" dedi. G elecek yıl İstanbul'a daha yumuşak lastikler getirebileceklerini ifade eden Hamaşima, "Beklediğimizden 10-15 derecede daha düşük bir sıcaklık var. Özellikle medium lastikler yaklaşık 10 tur sonra aşınmaya başlıyor" diye konuştu. Düşük ısının, sert lastiklerle, yol tutuşunu daha zor hale getirdiğini belirten Hamaşima, "Fakat çok kötü bir aşınma olmadan istikrarlı bir yarış seyredebiliriz" dedi. Alonso: 'Barselona'daki sıralamanın tekrarı zor' Fernando Alonso, İspanya Grand Prix sıralama turlarındaki başarısını İstanbul Park'ta tekrarlamasının zayıf bir ihtimal olduğunu söyledi. İki hafta önce Barselona'da yarışa ikinci cepten başlayan İspanyol pilot, Katalunya pistindeki başarısını tekrarlama şansıyla ilgili sorulan bir soruya, "Sıralama sonuçları, takımların seçecekleri stratejilere bağlı. Buna o anda karar verilmiyor" diye konuştu. Alonso, "İspanya GP'deki performansımı tekrarlamayı umuyorum, ancak sıralamalarda ilk çizgide olmak oldukça zor. En fazla ilk dört veya beş olabilir diye tahmin ediyorum" dedi. Aerodinamik ve mekanik değişikliklerin Barselona'da olumlu sonuç verdiğini belirten İspanyol pilot, bununla birlikte kendi evindeki mücadelede yarış dışı kalmasına neden olan motor arızasının tekrarlanması gibi bir lükslerinin de olmadığını söyledi. Barselona'daki heyecan ve motivasyona sahip olduğunu da kaydeden Alonso, "Çünkü araç, ilk üç yarışta kullandığımdan daha iyi durumda. Umarım bunu iyi bir sıralama performansıyla birleştiririz" dedi. Alonso, "Barselona'da çok önemli puanlar kaybettik. Artık buna tahammülümüz yok. Şu ana kadar yarış haftası aşağı yukarı Barselona'dakiyle aynı geçiyor. Bu da bizim için iyiye işaret" diye konuştu. Kod: TurkiyeF1.Com
__________________ ![]() Türkçe KONUŞ! |
| | |
| | #103 |
| Senior Member |
massa seviyor pistimiz. sunucu rezaletti.yarın umarım değişir. koca kanald de sunucu yok. |
| | |
| | #104 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 24-10-2007 Yaş: 23 |
Vay Be Massaya Maşallah
__________________ http://www.otvyehayir.com |
| | |
| | #105 |
| Senior Member |
Kimi son dönüşlerde hata yaptı. Ah Kimi ah!
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
| | #106 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004 |
İlginç.. BMW Pit Lane Park'taydım ben.. Yemişim sıralamayı.
__________________ www.otvyehayir.com |
| | |
| | #107 |
| Senior Member |
Ah be kimi yapılırmı ben sıralamalarda ferrariden duble bekliyordum belki bir mclaren araya girer dedim ama kimi ikisinide almışsın be umarım yarın duble olur massa da bir sorun yaşamaz sa iyi olur ayrıca mclaren hafif olduğunuda sanmıyorum resmen araya girmişler
|
| | |
| | #108 |
| MdfyM Team Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Antalya Yaş: 26 | Raikkonen 4. olmasına rağmen sakin
Sıralama turlarında takım arkadaşı ve McLaren pilotlarının arkasında kalan dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, dördüncü cepten başlayacak olmasına rağmen podyumun tepesine çıkmak için mücadele edeceğini söyledi. ![]() Son seanstaki ikinci hız turunda yaptığı hata nedeniyle rakiplerinin hızına yetişemediğini itiraf eden Fin sürücü, "Açıkçası gridde daha önce ceplerde yer almayı isterdim, fakat bu sonuçta kesinlikle dünyanın sonu değil" dedi. Raikkonen, "Asıl önemli olan, puanların alındığı yarış. Çok güçlü rakiplerle karşı karşıyayız. Sonuç pek de sürpriz olmadı" diye konuştu. Rakiplerinin yakıt yüklerini bilmediklerini ifade eden Raikkonen, "Yarın ilk pit stopa kadar da bu soruya bir cevap veremeyeceğiz" dedi. Son seansın ikinci turunda yaptığı hatadan dolayı biraz hayal kırıklığı yaşadığını anlatan Raikkonen, "Kabul etmeliyim ki, pit düzlüğünden öncesi son viraja uygun şekilde girmedim, bu yüzden de hız kaybettim" diye konuştu. Raikkonen ayrıca, "Araca güvenebiliriz, yarış hızı iyi. Araçtan azami performans çıkarmak ve mümkün olan en iyi puanları almak için elimizden geleni yapacağız. Kazanmak hiçbir zaman kolay değildir, fakat bunu elde etmekten de vazgeçecek değilim" dedi. turkiyef1.com
__________________ |
| | |
| | #109 |
| MdfyM Team Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Antalya Yaş: 26 | Alonso: 'Daha iyisini yapabilirdim'
Türkiye Grand Prix sıralama turlarında beklediği sonucu aldığını belirten Fernando Alonso, buna rağmen "daha iyi bir sonuç elde edebilirdim" diye konuştu. ![]() İki hafta önce kendi evindeki yarışa ikinci cepten başlayan Alonso, İspanya GP öncesinde Renault'nun hangi noktada olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı. Alonso, "Bugün kolayca son seansa kaldık. Yarışa yedinci cepten başlayacağım ki, bu aşağı yukarı beklediğim bir sonuçtu. Fakat yine de daha iyisini yapabilirdim diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Yarın start performansının çok önemli olacağını hatırlatan Alonso, puan mücadelesi vereceklerini kaydetti. İspanyol pilot, "İki hafta öncesinde hangi seviyede olduğumuzu unutmamak önemli. Kesin olan birşey var ki, o da sürekli gelişme kaydettiğimiz" dedi. İlk seansta elenen takım arkadaşı Nelsinho Piquet ise, "Benim için oldukça hayal kırıcı bir gün oldu. Takım arkadaşım rahat bir şekilde son seansa kalırken ben 17. sırada kaldım. Yarın kolay bir yarış olmayacak. Fakat tüm enerjimi harcayarak pozisyonumu geliştirmeye çalışacağım" diye konuştu. turkiyef1.com
__________________ |
| | |
| | #110 |
| MdfyM Team Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Antalya Yaş: 26 | Barrichello'nun derdi hız
Rubens Barrichello, Honda Racing'in Türkiye Grand Prix öncesinde beklediği kadar hızlı olmadığını ifade etti. ![]() Jenson Button'ın Barselona'da 6. olmasıyla İspanya GP'de sezonun ilk puanını alan Japon ekibi, İstanbul Park'ın araçlarına daha uygun bir pist olduğunu açıklamıştı. Ancak Barrichello ve Button bugünkü sıralamalarda son seansa kalmakta başarılı olamadı. Aracın dengesinden şikayet eden Brezilyalı pilot, "Bugün takımın gösterdiği çaba güzeldi. Bununla birlikte beklediğimiz kadar hızlı değildik maalesef" diye konuştu. Yarınki yarışa 12. cepten başlayacak olan Barrichello, "Araçta, lastik veya yoy tutuştan çok denge problemi vardı. Bugün alabileceğimiz en iyi sonucu aldığımıza inanıyoru m" dedi. Birinci ve ikinci sektörleri iyi geçtiğini belirten Barrichello, "Fakat son sektör bizim için iyi geçmedi. Gerçekçi olmak gerekirse, aracın kapasitesi şu an için bu" şeklinde konuştu. Lastiklerde problem yaşadığını söyleyen Button ise, 13. sıradan başlayarak puan almanın kolay olmayacağını ifade etti. Button, "Gerçekçi olursak bu sonuçtan memnun olmak zorundayım. Lastiklerde sıkıntı yaşadım. İlk seans fena değildi. Hız turlarımı sert lastiklerle yaptım. İkinci seansta ise diğer pilotların opsiyon lastikleri ile daha iyi zamanlar yaptığını görünce biz de lastikleri değiştirdik. Fakat nedense bu bana pek yaramadı. Yol tutuşunda problem yaşadım" dedi. turkiyef1.com
__________________ |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|