"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Sizce yarışı kim kazanır? | |||
| Tabii ki Alonso! | | 1 | 10.00% |
| Raikkonen | | 4 | 40.00% |
| Massa | | 1 | 10.00% |
| Hamilton | | 4 | 40.00% |
| Kovalainen | | 0 | 0% |
| Kubica | | 0 | 0% |
| Başka biri... | | 0 | 0% |
| Oy Verenler: 10. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
| | Konu Seçenekleri |
| | #81 |
| FA Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 24 Otomobil: .
| Hamilton bugünkü sonuçtan memnun değil Lewis Hamilton, unutmak isteyeceği 2008 Japonya GP'sinin sonucundan memnun değil. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Hamilton önce ilk virajda yaptığı hata ile pozisyon kaybetti, daha sonra ise Felipe Massa ile olan olayı sonrasında spin attı ve cezası ile ancak 12. olabildi. Hamilton "Açıkçası bugünkü gibi bir sonuçtan memnun değilim ancak çoktan geride bıraktım ve yarın başka bir gün olacak. Üzücü bir şekilde iyi bir start alamadım ancak Kimi'nin hava koridoruna girdim ve içeriye daldım." "Biraz geç fren yaptım ancak herkes öyle yaptı. Bir çok araç 1. virajda genişten döndü ve ben diğerlerine göre biraz daha geniş girdim. Ancak cezayı geri alıp sonucu değiştiremezsiniz. 2. turda Felipe genişten döndü ve ben içeriye daldım ve ona yeteri kadar yer verdim. O bana oldukça sert dokunarak spin atmama neden oldu." "Bugünden alınacak olumlu yanlar da var. Sadece Felipe'ye 2 puan kaptırdım bu yüzden hiç bir şey bitmedi. Bugün olanları unutacağım ve ilerleyeceğim. Daha iki yarış daha var ve her ikisini de kazanmak hedefim." dedi. Motor sorunu yaşayan Kovalainen Bugün umut verici bir şekilde başladı ancak üzücü bitti. İyi bir start aldım ve ilk virajda genişten dönmeme rağmen Robert ve Fernando'nun arkasında kalmayı başardım. Onları yakalama konusunda oldukça iyimserdim çünkü aracım fantastikti ve bir anda motor durdu." "Bu gerçekten kötüydü çünkü tüm sene boyunca dayanıklılığımız harikaydı. Buna rağmen bugünkü performansım iyiydi ve Çin'e oldukça iyi hisler ile gidiyorum." dedi. Takım Patronu Ron Dennis "Bugün mücadeleci bir gündü. İlk virajda olanlar ile ilgili Lewis'e ceza verilmesine şaşırdık çünkü bu tür bir çok olay gördük ve ceza olmadı. Pilotlar fren noktalarını kaçırabilir ve genişten dönebilirler, bu tür olaylar olur." "Heikki oldukça güçlü pozisyondaydı ve etrafındaki araçlara göre önemli derecede yakıta sahipti ve bir anda nadir motor sorunlarından birisi ile karşılaştı. Şampiyona bakımından herşey daha da kötü olabilirdi ancak bu hayalkırıklığı ile sonuçlanan bir hafta sonu olduğu gerçeğini değiştirmiyor." "Yine de Lewis pilotlar şampiyonasında sezonun bitmesine 2 yarış kala 5 puan fark ile lider ve tüm takımın buradan itibaren sıkı çalışacağını biliyorum." dedi. Kod: TrF1.net
__________________ ![]() |
| | |
| | #82 |
| Piquet dördüncülükten memnun Sezon boyunca sık sık kazalara karışan ve yaptığı hatalarla gündeme gelen hatta geleceği ile ilgili spekülasyonlar çıkan Renault'un Brezilyalı pilotu Nelson Piquet'in inişli çıkışlı form grafiği Fuji'de de devam etti. Singapur Grand Prix'inde aracının kontrolünü kaybederek duvara çarpın Piquet istemeyerekte olsa Alonso'nun strateji üzerinde etkili bir rol oynamış ve takımın bu sezonki ilk galibiyetini kazanmasına yardımcı olmuştu. Bu haftasonu koşulan Singapur Grand Prix'in de ise takım üst üste ikinci galibiyeti Fernando Alonso ile kazanırken Nelson Piquet'n göstermiş olduğu güçlü performans takımın markalar klasmanın hedeflediği dördüncülüğe ulaşması adına büyük katkı sağladı. Yarışa on ikinci sırada başlayan Piquet takım arkadaşı Alonso gibi starttaki karmaşadan iyi yararlandı ve dördüncü olarak takımına çok değerli beş puan kazandırdı. Yarıştan sonra açıklamada bulunan Nelson Piquet, elde ettiği sonuçtan ve aracından memnun olduğunu, güçlü performanslarını sezon sonun kadar devam ettirmeyi umduklarını söyledi. " Takım adıma bu harika sonucu elde ettiğim için mutluyum. Startta biraz şanslıydım fakat daha sonra aracın sürülebilirliği oldukça iyiydi. İstediğim hıza ulaştım ve tek yapmam gereken konsantre olmak ve zorlamaya devam etmekti. Takım sezona çok güçlü bir şekilde vedaya hazır ve bunun devam etmesini umuyorum." Kod: TrF1.net
| | |
| | #83 |
| Heidfeld önündeki yarışlara bakacak Nick Heidfeld, dün sıralamalarda ilk bölümde elenmesinin ardından bugün tek pit stop stratejisi ile yarıştı ve ancak 9. olmayı başardı. Tek pit stop ile puan potasına giremeyen Heidfeld üzgün olduğunu ancak önündeki yarışlara bakacağını söyledi. Heidfeld "Önümzdeki Williams araçlarına göre iyi bir start aldım ancak Honda'lar arkadan daha yi kalktılar. İlk virajda çok kötü trafik vardı ve tüm karışıklıklardan kurtulduğum için şanslıydım." "Benim için en iyi 4. turda iki aracı birden geçmemdi. Tek pit stoptaydım, tek aracı kontrol etmek kolay değil. Artık önümüzdeki hafta sonu Şangay'da yapılacak olan yarış için sabırsızlanıyorum, orada sıralamalarda daha iyi olmalıyız." dedi. Mario Theissen "Robert gerçekten güçlü performans gösterdi. İlk virajdaki kaosun ardından liderliğe yükseldi. Daha sonra yarış içerisinde Fernando Alonso'ya geçildi ancak Kimi Raikkonen'e karşı başarılı savunma yaptı. Takımımız bu sezon 11. kez podyuma çıktı ve Robert 7 kez bunu başardı." "Nick de 16. lıktan 10.luğa yükselerek iyi iş çıkarttı ancak puan kazanamadı. Heyecanlı olacak Çin ve Brezilya yarışları için sabırsızlanıyoruz." dedi. Kod: TrF1.net
| | |
| | #84 |
| Williams kötü startlardan zarar görüyor Williams pilotları Nico Rosberg ve Kazuji Nakajima Japonya GP'sinde zayıf starttan kötü etkilendiler ve kötü geçen hafta sonunu iyiye çevirme şansı bulamadılar. Rosberg "Utançverici. İlk virajda kaza olması üzücü ancak bu konuda bir şey yapamadım." "Kazadan sonra elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Yarış performansımız harika değildi ve bir gelişim gösteremedim. Gelecek sefer için nerede gelişim gösterebileceğimiz konusunda çalışmalıyız." dedi. Kazuki Nakajima "Teknik bir sorundan dolayı startımız zayıf oldu ve geriye düştüm. Yakıtım da çok fazlaydı. Performansımdan memnunum ve bugün eğlenceli geçti." "Yarışın ilk bölümünde geçiş yapabildim ve sürekli ard arda sıralama turu gibi turlar attım. % 100 elimden geleni yaptım ve neredeyse benimle aynı stratejide olan Heidfeld kadar hızlıydım" dedi. Kod: TrF1.net
| | |
| Reklam |
| | #85 |
| Toyota düşük sıcaklıklardan kötü etkilendi Toyota'dan Jarno Trulli, 5.liğin bugün elde edebileceği en iyi sonuç olduğunu söyledi ve bu 4 puanı kendi evinde yarışan takımına adadı. Trulli "Bugünden mutlu olmalıyız ancak dürüst olmak gerekirse hem takıma hem de taraftarlara daha fazlasını vermek istiyordum. Gerçekten podyum yapabileceğimize inanıyordum ve bu 5.lik bugün öğleden sonra elde edebileceğimiz en iyi sonuçtu." "Starttan finişe kadar heşeyimi verdim ancak daha iyisini yapamazdık." "Tüm hafta sonu rekabetçi olduk ve araç yine yarışta iyiydi ancak düşük sıcaklıklar bize yardım etmedi. Bu yüzden araç biraz dengesizdi. Piquet'in Renault'unu arkamda tutmaya çalıştım ancak bugün çok hızlıydılar." dedi. Timo Glock "David Coulthard'ın kazasının ardından bazı parçaların üzerinden geçtim. O andan sonra araç tuhaf bir hal aldı ve sonunda 6. virajın çıkışında körbde aracın kontrolünü kaybettim." "Çimlere çıktım ve araç havaya kalktı. İndiğimde ise birşey kırılmış gibiydi." dedi. Kod: TrF1.net
| | |
| | #86 |
| Force India kötü sonuca rağmen iyimser Japonya Grand Prix'inde Force India, aracının rekabetçi olduğunu kanıtlamasına rağmen her iki pilotu Adrian Sutil ve Giancarlo Fisichella erken turlarda yarışa veda ettiler. Her iki pilotta starttaki karmaşadan yararlanarak gridde yükselmeyi başardı, Sutil lastiği patlayıp yarış dışı kalmadan önce onunculuğa kadar yükseldi. Fisichella da vites kutusu sorunu yaşamadan önce Nico Rosberg'in Williams'ı ve iki Honda ile mücadele ediyordu. Takımın teknik sorumlusu Mike Gascoyne yarıştan sonra şunları söyledi: " Takım adında utanç verici bir gündü, iyi bir iş çıkaracak şansa sahip olduğumuzu düşünüyorum. Adrian yarışa iyi başladı, ilk turun iyidi ve iki pit stop stratejisi belirledik ve yarışın geri kalanı için güven verici görünüyordu. Malesef lastik patlattı ve bu yarışının sonu oldu. İlk virajdaki bazı temasa rağmen Fisichella da güçlü bir performans sergiledi. Yaşanan arbedede ön kanadın burnuna hasar verdi ve bu da önden kayma sorunu yaşamasına nedne oldu." " Bir kez daha güçlü bir hız sergilememize rağmen takım için yüz kızartıcı bir sonuç oldu." Sutil de şansız bir yarış çıkardı ve henüz sekizinci turda lastik patlaması nedeniyle pit çıkışında aracından inmek zorunda kaldı. Sutil olayı şöyle yorumladı: " Düzlükte aniden lastik patladı ve aracı durdurmak zorunda kaldım. 10. sırada mücadele ederken ve iyi hissederken bunların yaşanması utanç verici. Harika bir start aldık 19. başladığım yarışta bütün sorunlardan uzak durdum ve iç kısımda kaldım, ilk virajın sonunda 11. sıraya kadar yükseldim. Ardından birkaç tur içerisinde onunculuğa yükseldim." " Herşey yolunda gidiyordu ve iyi vir stratejiye sahiptik, sadece bir kez daha şanssızlık yaşadık." Takımın sahibi Vijay Mallya, Sutik'in devam etmesi halinde puan kazanabilecek şansa sahip olduğunu söyledi. " Adrian harika bir yarış çıkarıyordu ve puan kazanamk için yüksek bir potansiyele sahipti, geçen sene yaptığı gibi, fakat şansımız yaver gitmedim." " Güçlü bir rakip olduğumuzu ve diğer takımlarla mücadele edebileceğimizi birkez daha kanıtladık, şu anda sahip olmamız gereken şey dinlenmek." Kod: TrF1.net
| | |
| | #87 |
| Massa Hamilton'a kasten çarptığı iddialarına tepki gösterdi Felipe Massa, pitten geçme cezası almasına yolaçan olayda, Lewis Hamilton'ın üzerine kasıtlı olarak sürdüğü iddialarına tepki gösterdi. Massa ve Hamilton, İngiliz pilotun rakibini geçme girişiminde bulunduğu 10. virajda çarpışmıştı. Massa kazanın, "yarışta meydana gelebilecek bir olay" olduğunu belirterek, gerçekten cezayı hak edip etmediğini sorguladı. Brezilyalı sürücü, "Hamilton çok geç fren yaptı, ben de geç frene bastım. Ardından virajın lik bölümünde biraz geniş aldım. Hamilton benim içerdeki çizgimi kullanıyordu ve beni biraz dışardan dönerek çakıllara doğru itti. Bu arada tekerler çakıllara girdi fakat bir sonraki viraj soldandı" dedi. Massa, "Ardından birbirimize temas etti. Bence bu her yarışta olabilecek bir olaydı. Fakat ben pitten geçme cezası aldım. Yarış sonrasında, bu cezayı çektikten sonra konuşmak biraz zor" yorumunda bulundu. Hamilton'a kasıtlı olarak çarpıp çarpmadığı sorulan Massa, "Kesinlikle hayır. Benim iki tekerim çakıldaydı. Aracı durduramadım. Çakıllı bölümdeydim çünkü beni çakıl havuzuna itti" cevabını verdi. Bu arada Hamilton'ın ilk turda Kimi Raikkonen'le arasındaki olaydan dolayı aldığı cezanın ise adil olduğunu söyleyen Massa, pitten geçme cezaları hakkında "Onun için evet, kendi olayım için emin değilim. Bana göre bu sadece bir yarış kazası, çünkü 10. viraja girerken çok geç frene bastım. Hamilton da beni geçmeye çalıştı. Virajın biraz dışındaydım, o içeri girince ben dışarda kaldım" dedi. Massa, "Beni dışarı çıkmaya zorladı, bu yüzden iki teker çakıllı alana çıktı. Yani kapıyı o kapadı ve araçlar temas etti. Bir sonraki viraj zaten benim lehimeydi fakat çakıla çıktığım için birşey yapamadım ve temas etti. Olay bu" diye konuştu. Ferrari pilotu, "Startta kötü bir çıkış yaptım ve Kimi, Hamilton'ı geçti. Herkes virajdayken fren yapmaya çalıştı. Çok daha geniş bir çizgiye yöneldi ve Kovalainen de daha geniş çizgideydi. Orada bir hengame yaşandı" dedi. Hamilton ile yaşadığı hadiseye rağmen aralarında iyi bir ilişki bulunduğunu söyleyen Massa, "Lewis'le iyi bir ilişkim var. Kasıtlı olarak birşeyleri mahvetmek hareket etmem. Gerçek bu" dedi. Kod: TurkiyeF1.com
| | |
| | #88 |
| arıza Kayıt Tarihi: 30-12-2007 Yaş: 22
|
2 yarış daha olsa alonso şampiyon olacak... ![]()
__________________ herşeyin bittigi yerde bn başlarım |
| | |
| | #89 |
| Williams şeytanın bacağını kıramadı Williams pilotları Nico Rosberg ve Kazuki Nakajima, Japonya Grand Prix'de başarılı bir start yapamadıkları için bir kez daha hayal kırıcı bir hafta sonu geçirdi. Teknik problem yaşayan Rosberg yarışı 11. sırada bitirirken, Red Bull pilotu David Coulthard ile çarpışmamaya çalışan Nakajima ön kanadını kırınca çok zaman kaybetti ve kendi seyircisi önünde yarışı 15. sırada tamamladı. Nakajima, "Üzüntü verici. İlk virajda böyle bir kaza yapmak çok hayal büyük bir hayal kırıklığı. Fakat yapabileceğim birşey yoktu" dedi. "Kazadan sonra, yarışın geri kalan bölümünde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Fakat yarşı hızımız çok iyi değildi, o yüzden bir ilerleme sağlayamadım" diye konuştu. Rosberg ise, araçtan memnun olduğunu ancak çok geriden start almasının puan mücadelesi vermesini imkansız hale getirdiğini söyledi. Rosberg, "Teknik problem nedeniyle kötü bir çıkış yaptık. Dolayısıyla grubun arkasına düştüm. Ayrıca depom doluydu. Performansım açısından memnunum ama daha iyi bir sonuç alabilirdik" dedi. Alman sürücü, "Yarışın ilk bölümünde sollama yapabildim. Kapasitemin yüzde 100'ünü kullandım, aynı yarış stratejisiyle yarışan Heidfeld kadar hızlıydım" şeklinde konuştu. Kod: TurkiyeF1.com
| | |
| | #90 |
| Briatore, harika Alonso ve Piquet'i övdü Renault patronu Flavio Briatore, pilotlarının Japonya Grand Prix'inde elde ettikleri 'harika' sonuçtan mutlu. Alonso, Enstone kökenli takıma bu sezon ikinci galibiyeti galibiyetini getirirken, Nelson Piquet çaylak sezonunda en iyi sürüşünü Fuji'de sergiledi. Her iki pilotu da iyi bir iş çıkaran Briatore, 2008 yılında amaçladıkları ön bölüme yükselme çabalarına takımın ulaştığını söyledi. " Takım, Fernando, Nelson ve Renault adına alınan bu muhteşem sonuçtan dolayı mutluyum. Galibiyet hakedilmişti: Fernando ve Nelson harika sürdüler, stratejimiz mükemmel çalıştı ve zorlu sezon başlangıcımızın ardından takımın bütün üyelerine göstermiş oldukları çaba için teşekkür etmek istiyorum." " Zirveye tekrar döneceğimizi söylemiştik ve bugün burada bunu doğruladık." Sezon boyunca sık sık kazalara karışan ve yaptığı hatalarla gündeme gelen hatta geleceği ile ilgili spekülasyonlar çıkan Renault'un Brezilyalı pilotu Nelson Piquet'in inişli çıkışlı form grafiği Fuji'de de devam etti. Singapur Grand Prix'inde aracının kontrolünü kaybederek duvara çarpın Piquet istemeyerekte olsa Alonso'nun strateji üzerinde etkili bir rol oynamış ve takımın bu sezonki ilk galibiyetini kazanmasına yardımcı olmuştu. Bu haftasonu koşulan Singapur Grand Prix'in de ise takım üst üste ikinci galibiyeti Fernando Alonso ile kazanırken Nelson Piquet'n göstermiş olduğu güçlü performans takımın markalar klasmanın hedeflediği dördüncülüğe ulaşması adına büyük katkı sağladı. Yarışa on ikinci sırada başlayan Piquet takım arkadaşı Alonso gibi starttaki karmaşadan iyi yararlandı ve dördüncü olarak takımına çok değerli beş puan kazandırdı. Yarıştan sonra açıklamada bulunan Nelson Piquet, elde ettiği sonuçtan ve aracından memnun olduğunu, güçlü performanslarını sezon sonun kadar devam ettirmeyi umduklarını söyledi. " Takım adıma bu harika sonucu elde ettiğim için mutluyum. Startta biraz şanslıydım fakat daha sonra aracın sürülebilirliği oldukça iyiydi. İstediğim hıza ulaştım ve tek yapmam gereken konsantre olmak ve zorlamaya devam etmekti. Takım sezona çok güçlü bir şekilde vedaya hazır ve bunun devam etmesini umuyorum." Kod: TrF1.net
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|