Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Anket Sonuçlarını Göster: Sizce yarışı kim kazanır?
Tabii ki Alonso! 1 10.00%
Raikkonen 4 40.00%
Massa 1 10.00%
Hamilton 4 40.00%
Kovalainen 0 0%
Kubica 0 0%
Başka biri... 0 0%
Oy Verenler: 10. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 04-10-2008, 23:40   #11
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Yerel Saatler

Local yani tr saatler

Eski 04-10-2008, 23:41   #12
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

SUZUKA geri gelmeli... Bu pist suzukanın yanında beni hiç sarmadı...

Eski 06-10-2008, 14:03   #13
FA

just717067 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .
McLaren Japonya'da zafer hesapları yapıyor

Singapur GP'deki ilk gece yarışının ardından takımlar Japonya Grand Prix için Fuji'ye hareket etmeye başladı. Singapur'dan her iki klasmanda lider olarak ayrılan McLaren Mercedes, Fuji Dağı'nın gölgesinde geçilecek yarışta da kendine güveniyor.

S - Japonya Grand Prix'nin zorlukları neler?

Vodafone McLaren Mercedes CEO'su Martin Whitmarsh: "Fuji özellikle zor bir pist değil, yani gerek araçtan olsun, gerekse sürüceden, üst seviye bir performans beklemiyor. Tabii yağmurun yağması durumunda durum farklı oluyor. Sonuç olarak, ham güç ve aerodinamik etkiden çok, mühendislik zekasının ön plana çıktığı bir yer."

"Yarış öncesinde Fuji'ye araç için çok sayıda küçük parça getiriyoruz. Araçta en iyi dengeyi sağlayarak en iyi tur zamanını elde edebilmek için mühendislerimizle yoğun bir şekilde çalışacağız."

"Havanın iyi olmasını umuyoruz. Ancak bir dağ eteğinde yarıştığınızda bunun her zaman olmayacağını geçtiğimiz sene gördük."

S - Felipe Massa'nın pit stop problemine rağmen Lewis Hamilton niye kazanamadı? O sırada Hamilton ikinci sıradaydı, oysa 15'nci cepten başlayan Alonso kazandı fakat Hamilton üçüncü olabildi.

Mercedes-Benz Motor Sporları Direktörü Norbert Haug: "Lewis ilk pit stopuna kadar ikinci sıradaydı. İlk güvenlik aracı periyodu 15'nci turda başladı ve kısa süre sonra da araçlar pite girdi. Ancak daha önce pite gren pilotlar da olmuştu. Bunlardan biri de David di, ki pit stopundan sonra yaklaşık 20 tur kadar Lewis'in önünde gitti. Bu da Lewis'in hızını çok ciddi manada yavaşlattı. Güvenlik aracından sonra trafik olmadan yarşıan pilotlar avantajlıydı, sonuçta, bu yüzden mevcut güvenlik aracı kuralları eleştiriliyor."

S - Fuji'de sürücüler ve takımı bekleyen zorluklar neler?

Norbert Haug: "Fuji Dağı'ndaki 4.5 kilometrelik pist sürücüler ve mühendisler için zorlu. Yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki düzlük Formula 1 takvimindeki tüm pistlerde olduğundan daha uzun. Burada araçlar 20 saniye tam gaz yarışıyor. 10. virajda 70 kilometreye düşünüyor, bu da hem sürücüler ve özellikle de mühendisler için doğru ayarları bulmakta zorluk oluşturuyor. Geçtiğimiz yılki veriler, o yarış yağmurlu geçtiği için, ancak sınırlı olarak kullanılabilir."

S - Sezonun bitimine üç yarış kala Hamilton sürücülar klasmanında 7 puanlık bir avantaja sahip ve takım olarak Fuji öncesi lidersiniz. Bu yarışa yaklaşımınız nasıl?

Norbert Haug: "Üç hafta içinde, iki farklı kıtada 3 grand prix, 3 farklı zaman dilimi zaten başlı başlına sürücüler ve takımlar için bir sıkıntı. Lewis'in, şampiyona liderliğini geri aldığı Silverstone'daki yarışın ardından McLaren Mercedes 77 puan kaydetti. En yakın rakibimiz Ferrari ve BMW Sauber sırasıyla 43 ve 46 puan toplayabildi.
Takımdaki herkes Brezilya'daki son yarışın ardından zafere ulaşmak için çok sıkı çalışacak."

Kod:
TurkiyeF1.com

Eski 06-10-2008, 20:23   #14
FA

Fernando Alonso ile soru-cevap

Singapur'da sezonun ilk podyumunu ve zaferini yaşayan Renault pilotu Fernando Alonso, Japonya Grand Prix öncesinde soruları cevapladı:

S - Fernando, Singapur'da sezonun ilk zaferini yaşadın. Bu aynı zamanda takımın da son iki yıl içindeki ilk galibiyetiydi? Neler hissettin?

Fernando Alonso: "Aşırı derecede mutlu oldum. Sezon zorlu bir başlangıç yaptık. Dolayısıyla kazanmak için mücadele etmek inanılmaz görünüyordu. Fakat takım vazgeçmedi. Çıtayı asla düşürmedik. Singapur'daki ilk serbest antremanlardan itibaren iyi bir hıza sahiptik. Araç iyi gidiyordu. Hafta sonu için beklentilerimiz yüksekti."

"Sıralamalarda çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Ancak yarışta şansımız döndü ve yaşanan durumdan avantajlı çıkmasını bildik. Müthiş bir duyguydu. Son birkaç aydaki üstün gayretlerinden dolayı bu zaferi mümkün kılan tüm takım üyelerine teşekkür etmek istiyorum."

S - R28'in Fuji'de de böyle rekabetçi olabileceğini düşünüyor musun veya bu performansınız pistin özelliğinden mi kaynaklanıyordu?

FA: "Cadde pistlerinin her zaman sıradışı olduğu doğru. Performans seviyeniz aracınızın rekabet gücüne, ayarlarına ve risk alma yeteneğinize bağlı. Singapur'da kullanılmak üzere bazı yeni parçalar geliştirmek için çok çalıştık. Bu çalışmayı sezonun geriye kalan yarışları için de yaptık. O yüzden Fuji'de hızımız tatmin edici olabilir. Serbest antremanlardan itibaren elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız."

S - Araç ayarları bakımından göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şeyler neler?

FA: "Pist çok uzun bir düzlüğe sahip. Dolayısıyla aere ayarlar yine çok önemli olacak.
Bununla birlikte bazı orta ve düşük hızda geçilen virajlar var. Özellikle son birkaç viraj ikinci viteste geçiliyor. Dolayısıyla takım, özellikle yavaş bölümlerde büyük önem arzedecek mekanik yol tutuşu ve downforce seviyesini tespit etmek için çok çalışmak zorunda kalacak. Bu konuda diğer pistlerde uyguladığımıza benzer bir program tatbik edeceğiz."

S - Japonya Grand Prix hedefin nedir?

FA: "Singapur'daki zaferin ardınadan tüm takım, bu duyguyu yeniden yaşamaya kararlı. Yarışlara konsantre olup Singapur'daki mücadele seviyemizi önlerde rekabet edecek şekilde tekrarlamaya çalışmalıyız. Bununla birlikte gerçekçi olmak lazım. Ferrari ve McLarenlar'ın hızını yakalamak zor olacak. Fakat biz yine de, önlerde mücadele çok yakın seyrettiği için mümkün olduğunca iyi puanlar alabilmek maksadıyla elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

Kod:
TurkiyeF1.com

Eski 06-10-2008, 20:24   #15
FA

Japonya GP - Toyota - Değerlendirme

Toyota pilotları Jarno Trulli ve Timo Glock, Japonya Grand Prix hakkındaki düşüncelerini dile getirdi:

Jarno Trulli: Fuji Speedway'e gelmek güzel. Geçen yıl buradaki tesislerden çok etkilenmiştim. Singapur'la kıyaslarsak, Fuji Speedway'da çok daha şanslı bir hafta sonu geçirmeyi heyecanla bekliyorum. Singapur'da ilk altıda bitirebilirdim ancak yaşananları unutmak zorundayım. Daha önce hiç başıma gelmeyen hidrolik problemi yaşadım. Gerçekten büyük hayal kırıklığıydı. Çünkü markalar klasmanında dördüncüden beş puan gerideyiz."

"Fakat Japonya Grand Prix'de iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Bu, takım olarak bizim için ve tabii ki Japon taraftarlar için önemli bir yarış. Hem benim hem de takım için bu sezonki en iyi yarışımızı çıkartmamız mümkün. Taraftarların, her zamanki gibi bize büyük bir destek vereceklerini biliyorum. Güçlü bir sonuç elde etmek için sert bir mücadele sergileyeceğim."

Timo Glock: "Singapur benim için iyi bir yarış oldu. Beş puan aldığım için mutluyum. Fakat takım olarak markalar klasmanında zemin kaybettik. Dolayısıyla acilen yeniden çıkış yapmamız gerekiyor ki, bu da Japonya'da yüksek puanlar almamız manasına geliyor.
Bu benim Fuji Speedway'e ilk ziyaretim olacak. Bir Toyota pilotu olarak yarışı sabırsızlıkla bekliyorum. Eminim ki, taraftarlar bize büyük destek verecek."

"Bu pistte daha önce sürüş yapmadığım için bir tahminde bulunmak zor. Fakat bu sezon birçok yarışta güçlü bir performans sergiledik. Rekabetçi olmak için motivasyonumuz çok yüksek. Singapur araçlarımız için oldukça tümsekli bir yüzeye sahipti. Dolayısıyla gerçek potansiyelimizi gösteremedik. Ancak Fuji'de aynı problemi yaşayacağımızı sanmıyorum. Burada havanın bir problem olabileceğini duydum. Aslında yağmurlu havalarda sürmesini severim. Benim en güçlü yanlarımdan biri de bu. Fakat havanın nasıl olacağına pek de önem vermiyorum."

Kod:
TurkiyeF1.com

Eski 06-10-2008, 20:24   #16
FA

Japonya GP - Honda - Değerlendirme

Japon ekibi Honda, Fuji Speedway'da kendi seyircisi önünde sezonun 16'ncı yarışına çıkacak. Fuji, Honda Motor'un kurucusu Soichiro Honda'nın doğduğu Şizuoka bölgesinden yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Honda kendi evindeki grand prix'lerde 1988 ve 1991 olmak üzere iki kez zafere ulaştı. Takım pilotları da geçtiğimiz yıllarda burada başarılı sonuçlara imza attı. Rubens Barrichello, 2003'de podyumun tepesine çıkarken, Jenson Button da 2004'de podyum finiş yaptı. İngiliz 2005'te de ilk sıradan start aldı.

Jenson Button: "Japonya Grand Prix, kendi evinde olmasından dolayı her zaman özel bir hafta sonu olmuştur. Bir Japon takımında yarışıyorsanız, her zaman müthiş bir taraftar desteğiniz var demektir. Çok etkileyici insanlar, mükemmel bir atmosfer oluşturuyorlar."

"Benim için, Japonya Grand Prix'nin gerçek evi Suzuka. Dünyanın en iyi pistlerinden biri. Gelecek yıl Suzuka'da yarışmayı şimdiden heyecanla bekliyorum. Bununla birliket geçtiğimiz yıl Fuji Speedway'de yarışmak da keyifli olmuştu. Fuji, kıvrımlı virajları ve yüksek hızda geçilen bir pit düzlüğünün karışımı hoş bir pist. Oldukça sıradışı apeksler var. Benim için yoğun bir hafta sonu olacak. Odaiba'daki her yıl düzenlenen Tokyo Motorsporları Festivali'ne katılacağım. Çok harika bir organizasyon, taraftarlarla buluşmak için çok güzel bir fırsat."

Rubens Barrichello: "Fuji Speedway benim için etkileyici bir pist. Burası, orjinal olarak düşünüldüğünden farklı olarak tur sonuna doğru dar, zorlu virajlarıyla ilgi çekici. Geçen sene kuru pistte sınırlı sürüşler yapabilmiştik. Dolayısıyla pistin normal bir yarış hafta sonunda nasıl olacağı konusunda bir kıyaslama yapamıyoruz."

"Sollama yapmak için muhtemel birkaç yer var. Japonya'da bulunmayı seviyorum. Burada takımın kendi evinde yarışta elimden gelenin en iyisini yapmayı istiyorum. Honda pilotları olarak burada her zaman iyi bir taraftar desteğimiz var. Japonların, Formula 1 konusunda çılgın ve eğlenceli tarafarları var."

Ross Brawn, Takım Patronu: "Honda için Japonya Grand Prix yılın en önemli olaylarından biri. Hepimiz kendi taraftarlarımızın önünde yarışıyor olmaktan büyük gurur duyacağız.
Bu benim Japonya'da Honda ile çıkacağım ilk yarış olacak. Ayrıca Fuji'ye ilk ziyaretim.
Dolayısıyla yarış hafta sonunu iple çekiyorum."

"Pist, geçtiğimiz yıl takvime dönmeden önce büyük değişikliklerden geçti. Tüm tesisler ve pistin yenilenmiş tasarımı çok etkileyici. İlk iki-üç viraj çok hızlı. Havanın durumu, geçtiğimiz yıl Fuji'de en çok konuşulan konu olmuştu. Sis ve muson yağmurları sıralama turlarını ve yarışı etkilemişti. Fuji Dağı'nın eteğinde olunca hava durumu belli olmuyor."

Kod:
TurkiyeF1.com

Eski 06-10-2008, 21:27   #17
Doctor

initial-d - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 1,6 Corolla
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
yağmur varmı acaba?hamilton alır bunu

Eski 06-10-2008, 21:33   #18
FA

Ayın 12'si parçalı bulutlu görünüyor. Yağmur yok.

Eski 06-10-2008, 22:41   #19
FA

Japonya GP öncesi Williams

Nico Rosberg

Singapur'daki 2.liğimizinardından Japonya'ya aynı momentum ile gitmek ve yüksek sonuçları devam ettirmek istiyoruz.

Fuji Speedway aracımız için en iyi pistlerden birisi değil ancak hava koşullarıbu hafta sonu büyük bir etken olabilir.Geçen seneki yarışta büyük bir yağmur oldu ve bu sene de tekrar yağması büyük bir olasılık. Eğer bu gerçekleşirse güçlü bir sonuç fırsatımız olacak çünkü aracımız yağmurda iyi gidiyor. Burasdı Toyota'nın kendi evindeki yarış ve kendi seyircilerimiz önünde sürmek için sabırsızlanıyorum.

Kazuki Nakajima

Kendi evimdeki yarış için gerçekten heyecanlıyım ve 3 sene sonra ilk defa Fuji'de olacağım. F3 takımımın kendi pistiydi ve bu sene burada Formula 1 aracı süreceğim, bu yüzden sabırsızlanıyorum. Şu anda tek Japon sürücü olduğum için taraftarlarımızın bazı beklentileri olacakve bu beni biraz sinirlendiriyor. atmosfer mükemmelolacak ve rahatlamak, hafta sonundan keyif almak ve bazı puanlar kazanmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Kod:
TrF1.net

Eski 06-10-2008, 22:59   #20
arıza

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi just717067 Mesajı Göster
Ayın 12'si parçalı bulutlu görünüyor. Yağmur yok.
12 sini kadar neler degişir fırat %80 dogru luk payı var ama bn daha çok %20 lik yanlış payını tercih ediyorum alonso açısından...

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları