Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Anket Sonuçlarını Göster: Sizce yarışı kim kazanır?
Tabii ki Alonso! 1 10.00%
Raikkonen 4 40.00%
Massa 1 10.00%
Hamilton 4 40.00%
Kovalainen 0 0%
Kubica 0 0%
Başka biri... 0 0%
Oy Verenler: 10. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 13-10-2008, 00:24   #101
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Serhan Acar'ın Yorumuyla 2008 Japonya GP

Tabii ki tartışılacak çok şey var, ama ben kendi açımdan yarışı anlatayım. Startın ardından Hamilton'ın ilk viraja girişinde, virajı dönmeye çalışmaktan önce, ne pahasına olursa olsun Raikkonen'e geçilmemek var bence. Mesela Kovalainen'in girişi, daha kontrolsüzdü mesela. Kimi'ye temas etti ama çok da büyük bir kabahati yoktu. Yani Hamilton'a verilen ceza bence haklı.

İkinci ceza Hamilton-Massa teması. Bu konuda da Komiserler Kurulu'nun haklı buldum. Massa, çok derinden girmek zorunda kaldı geç frenlemenin ardından şikana. Şimdi buradaki soru şu: Massa isteseydi, daha çok yavaşlayıp Hamilton'a temas etmeden sol virajı dönebilir miydi? Bence dönebilirdi. Zaten yarışta da söylediğim gibi, genelde arkada olan pilota daha büyük sorumluluk düşüyor bu tür temasları önlemek için. Yani bu ceza da haklı.

Ancak, geçen seneden daha çok olgunlaştım, hatalardan ders aldım diyen Hamilton'ın hem startta hem de ilk tur içinde yine sabırsız davranması, yarış içindeki şansını öldürdü bence.

Gelelim üçüncü cezaya. Burada suçlu olan birisi varsa, bence Bourdais sanki hiç orada değilmiş gibi virajı dönmeye çalışan Massa. Bourdais'nin kaçabileceği hiçbir yer yok. Kesinlikle haksız bir ceza oldu bana göre. Ferrari, diğer takımlara saygı göstermek konusunda çok istekli değil (bu dediğimi padokta belli bir süre geçirdikten sonra hissedebiliyorsunuz).

Cezalar böyle. Gelelim yarışa. Alonso, Singapur'un aksine, bugünkü yarışı tamamen kendisinin ve otomobilinin hızıyla kazandı. Özellikle ikinci bölümde, ulaştığı hız ve açtığı 12 saniyelik fark, gerçekten harikaydı. Kubica'nın elinden geleni yaptığına dair telsiz konuşmaları da harikaydı.

Basın toplantısı çevirim de iyi oldu.

Bugünkü yarıştan sonra, bol bol Ferrari taraftarı olduğuma dair eleştiri aldım. Nedense, McLaren'in başarısız olduğu bir yarıştan sonra Ferrari'ci, Ferrari'nin ortalıkta gözükmediği bir yarıştan sonra McLaren'ci ilan ediliyorum.

Ferrari'nin kazandığı bir yarışta, asla bir kişi çıkıp da Sen McLaren'i tutuyorsun demiyor. Veya bunun tam tersi de geçerli. Neyse, sizinle sık sık paylaştığım gibi bu konuda içim rahat.

Haftaya Lewis kazanırsa veya sezon sonunda dünya şampiyonu olursa, bu durumu bağıra bağıra anlattığımda da McLaren taraftarı olduğum söylenecek. Ben en iyisi bir başlık açıp, McLaren ve Ferrari'yi tuttuğuma dair gelen yorumları yayınlayayım ve herkes görsün ne kadar birbirine yakın sayıda yorum geldiğini.

Neyse, ben takılmıyorum artık bu taraf tutma işini. Herkes, tuttuğu pilot veya takıma göre dinliyor çünkü yayını.

Gelsin Şanghay, hem de sadece beş gün sonra...

serhanacar.com

Eski 13-10-2008, 01:17   #102
MdfyM Team

Konu @initial-d 'in yaptığı karşı takım taraftarlarını tahrik edecek yorum yaptığı
için kapanmıştı, yapılan yorumun taraftarlık'dan öte olup bir kişilik çatışmasına
dönüşmesine halinde ilgili yorum silinmiiştir.. Ve konu tekrar açılmıştır...

Bu konuyu genel olarak yazıyorum, isim vermeden örnekler de vereceğim. Herkes kendi üstüne düşen payı çıkarırsa her şeyin daha iyi olacağı kanısındayım...

insanların birbirine laf geçirdiği, herkesin en çok ben biliyorum havasında olduğu, milletin akşamları birbirini gıcık edip stres atmak için girdiği bir forum olmasını istemediğimi söylüyorum. Bu konuda, atışmaya varan yazışmalara mümkün olduğu kadar nazik şekilde müdahale ettim. Artık böyle yapmayacağım ama..

Bakın arkadaşlar, içinizden biri F1'i diğerlerinden daha fazla bilince kimse size madalya takmıyor, maaşınıza veya harçlığınıza zam yapılmıyor, kızlar arasında daha popüler olmuyorsunuz. Bırakın bu ben '19..'den beri seyrediyorum, en çok ben biliyorum' havalarını.

Yazışmalar, ben senden daha iyi bilirim atışmalarına dönüşmesin.. Kimin kimden daha fazla F1 bildiğinin hiçbir önemi yok, hayatta F1'den çok daha önemli şeyler de var...

Hitap tarzları gittikçe bozuluyor. Yazdığınız kişi, belki sizden 20 yaş büyük birisi bile olabilir. Bu bitirim kelimeler, bak kardeşim şeklinde dayılanmalar çok çirkin.

Arkadaşlar, herkes bu meşhur F1 bilgilerini netten takip ediyor, öyle değil mi? O zaman nasıl oluyor da biri çıkıp 'Spa'da Çarşamba günü yağmur yağdı' diyebiliyor?

Bunu yazan arkadaş Çarşamba gününü Spa'da geçirmedi herhalde. O zaman bu olayı gördüm havası nereden geliyor? Türkçe'de şahit olmadığınız olaylar için mişli geçmiş zaman kullanılır, Çarşamba günü Spa'da yağmur yağmış demek daha doğru değil mi?

Aynı şekilde birisi yazmış 'Spa pistini iyi bilirim' diye.. Bu adama sormazlar mı, Spa'da hangi otomobille kaç tur attın diye? Spa'yı bildiğin nedir, TV'de seyredip PS3'de turlamışsındır. Bunu zaten herkes yapıyor, o zaman Spa'da 4 tane GP'ye katılmışsın gibi hava atmak niye? Ne işe yarıyor veyahut?

Bir de, bence herkes her konuda haddini bilmeli. Ron Dennis'e sallayanlar, çifte dünya şampiyonu Alonso'ya beceriksiz diyenler, Schumi bu işten anlamazdı diyenler vs vs.

Arkadaşlar, Allah aşkına, size veya bana o otomobili verseler kaç kişi pitten çıkmayı başarabilir stop etmeden veya bir yere çakmadan? Her şey o kadar kolay mı? Kendinizi bu kadar büyük görmeyi nasıl becerebiliyorsunuz, aklım almıyor vallahi...
Sonuç olarak, bu yazdıklarımdan herkes istediği mesajı çıkarabilir, istediği kadarınız üzerine alabilir, Daha da fazla polemik olmaması için bu konuyu yazıyorum aklı selim
açıklamalar olmadığı sürece her yarış programında yer alan konu bunda sonra kilitlenecektir..

Umarım daha keyifli günler geçiririz forumda beraberce..

Mesajı son düzenleyen prost : 13-10-2008 - 02:18
prost Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-10-2008, 02:19   #103
MdfyM Team

Konu sabit bir süre için....

Eski 13-10-2008, 11:33   #104
Senior Member

Otomobil: megane rs
serhan acar ın söylediğine göre bourdais ye verilen ceza haksızmış. dediğim gibi tv de tam olarak gösteremediler o pozisyonu. ancak bu tür kararlar çok büyük tartışma konusu oluyor. kararların daha dikkatli verilmesi gerekir diye düşünüyorum. bi de aklıma gelmişken bu tip kararlardan sonra detaylı bi açıklama yapılıyor mu komiserler tarafından? mesela bourdais pitten kontrolsüz çıktı, massa ya yeterli alan bırakmadı, o yüzden 25 sn ceza verilmesi uygun bulundu falan gibi... her şeye rağmen hamido hala 5 puan önde ve her şey hala kendi elinde. tek yapması gereken sabırlı olup abuk sabuk işlerden kaçınmak. alonso bunu çok iyi yapıyordu mesela. sezon başında yakaladığı avantajı sezonun geri kalanında hiç yarış kazanmasa bile her yarıştan puan çıkartarak koruyabiliyordu. hamido nun kendini biraz bu yönde geliştirmesi gerek bence...

Eski 13-10-2008, 21:57   #105
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Ya yarışı büyük zorluklardan sonra ancak netten indirip izleyebildim.

Massa kesinlikle şanssız diye düşünüyorum. yani en azından herhangi bir avantaj yakalamasına izin verecek şans bile bulamıyor. bunlar ferrarinin hataları yarıştaki kaoslar vs vs temelli. ancak yine de iyi topladı bourdais teması olmasa idi daha çok puan alabilirdi. diğer taraftan da şöyla bakınca massa 1 hamilton muhtemel 2. olsa yine aynı sonuç olacaktı

alonso yapması gerekeni yapıyor son 2 yarıştır. ayrıca oldukça da şansılı.

piquet desteklediğim bir pilot daha da iyi olacağına inanıyorum. bu yarışta alonsodan aşağı bir iş çıkarmadı.

Eski 15-10-2008, 01:58   #106
FA

just717067 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .

Eski 15-10-2008, 12:01   #107
Üye

SwiTch - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Hamilton: "Massa Kasıtlı Vurdu"

McLaren takımı, Hamilton'un Japonya'da hata yapmasına rağmen pilotlarının yarışlara olan yaklaşımına tamamen destek olduğunu açıkladı.

Ron Dennis: " O yarış pilotu. Onu pilot yapan bu. Her fırsatta pozisyon mücadelesi verecek ve onu bunları yaptığı için durduramayız."

" Kesinlikle fayda bakımından ilk virajda daha temkinli olabilirdi. Onun bazı yaptıkları harika oluyor. Felipe'nin Honda'yı geçmesi ne kadar zaman aldı? 5 tur, 6 tur? Ancak Lewis geldi ve geçti."

" O harika bir pilot ve dünya şampiyonluğu için savaşıyoruz ancak bazen zorlanmalar olacak." dedi.

Takımın CEO'su Martin Whitmnarsh " Bu motorsporları. Zorlarsınız ve Kimi iyi kalkış yaptı. Lewis orada ne yapabileceğini görmek için vardı. O viraja geç frenle girdi, motorsporları bu şekilde ve ne yazık ki bu sefer onun için çalışmadı." dedi.

Dennis, Hamilton'a verilen cezanın ağır olduğunu söyledi.

Dennis " Her deneyimli motorsporları kişiliği bunu yarış kazası olarak görüyor. Bu tür ilk viraj kazaları yarışların bir parçasıdır. Bu konuda olağan olmayan bir şey yoktu." dedi.

Massa olayı hakkında konuşan Dennis: "Herkes TV görüntülerini izledi. O, yol dışındaydı ve Lewis'in yanına sürdü. Bu kadar basit ve herkes bunu görebilir."

" Felipe içeri girerek büyük bir hata yaptı, tamamen genişten döndü ve Lewis içeriye daldı ve % 100 içerideydi." dedi.

Lewis Hamilton ise Massa'nın kendisine kasıtlı vurduğunu söyledi.

Hamilton " Geç fren yaptı ve geçemedim. Virajı normal döndüm ve geri geldi ve agresif bir şekilde bana vurdu. Ben bunun oldukça kasıtlı olduğunu düşünüyorum." dedi.

trf1.net

SwiTch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-10-2008, 19:05   #108
Senior Member

volkan_gs - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Hakemler de böyle düşünüyor ki ceza verdiler Massa'ya.

Eski 15-10-2008, 21:06   #109
arıza

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi volkan_gs Mesajı Göster
Hakemler de böyle düşünüyor ki ceza verdiler Massa'ya.
bnde olsam bnde verirdim aynı olay raiyle hamilton arasında geçmişti ve hamilton düz geçmişti burda olan hamiltona olmuştur massa ceza bile alsa...

Eski 15-10-2008, 21:14   #110
Senior Member

volkan_gs - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Valla ben bu ceza olaylarında tamamen keyfi davranıldığını düşünüyorum abi. Artık neye ceza veriliyor neye verilmiyor belli değil, tek isteğim McLaren lehine dahi olsa şampiyonanın kaderine etki etmemesi bu cezaların.

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları