Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Anket Sonuçlarını Göster: Sizce Kim Kazanır
Lewis Hamilton 2 33.33%
Heikki Kovalainen 0 0%
Fernando Alonso 0 0%
Felipe Massa 4 66.67%
Robert Kubica 0 0%
Nick Heidfeld 0 0%
Kimi Raikkonen 0 0%
Sürpriz Bir Pilot 0 0%
Oy Verenler: 6. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 06-09-2008, 13:05   #11
Senior Member

iceOfman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: kangoo
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to iceOfman
Arrow Belçika GP 1. Ant. : Massa Lider

Sezonun 13. yarışı Belçika GP hafta sonu az önce tamamlanan 1. serbest antrenman seansı ile başlamış oldu. Spa Francorchamps pistinde yapılan ilk serbest antrenman seansında Ferrari pilotları Felipe Massa ve Kimi Raikkonen ilk 2 sırada yer aldılar.

Massa 1.47.284'lük derecesi ile ilk antrenmanların en hızlı ismi olurken takım arkadaşı Raikkonen yaklaşık 0.3 sn daha yavaş kaldı.

Ferrari pilotlarını Mclaren Mercedes pilotları takip etti. Mclaren ikilisinden Lewis Hamilton, Massa'yı yaklaşık 0.6 sn geriden takip etti. Kovalainen de hemn takım arkadaşının gerisinde yer aldı.

Bu iki takımın sürücülerini Renault'tan Fernando Alonso takip etti. Alonso'yu Red Bull'dan Mark Webber ve Toro Rosso pilotları takip ederken Toyota'dan Timo Glock 9., Renault'tan Piquet 10. oldular.

BMW Sauber pilotları düşük bir grafik sergilediler ve 11 ile 12. sırayı elde edebildiler.

iceOfman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-09-2008, 13:10   #12
Senior Member

Arrow Belçika GP 2.Ant.: Alonso Zirvede

Fernando Alonso, Spa'da yağmur ve kırmızı bayrağın olduğu ikinci antrenman seansının sonunda ilk sırada yer almayı başardı.

Sabahki seansın lideri Felipe Massa, Alonso'nun hemen gerisinde kaldı ama McLaren'den Heikki Kovalainen ve Lewis Hamilton ile takım arkadaşı Kimi Raikkonen'in önünde yer aldı.

Hamilton, seansın başlarında 1:48.805 ile Felipe Massa'nın 0.033 saniye önünce en hızlı turu attı. Ardından hava çiselemeye başladı ve daha da kötüleşti. Bu nedenle pilotlar, garajlarına döndü ve şartların düzelmesini bekledi. Bu yaklaşık olarak yarım saat kadar sürdü.

Ama Mark Webber, aracını garaja kadar getirebilenler arasında değildi. Avustralyalı pilot, Rivage'de kaydı ve aracının son önünü lastik bariyerlere vurdu. Artık seans onun için bitmişti.

Yağmurun kısa sürede geride kalmasına rağmen pilotlar piste döndüklerinde şartlar yine de kötüydü.

Kontrolünü kaybeden ilk isim Raikkonen'di. Fin pilot, 9.viraja yaklaşırken kaydı ve aracının arkasını bariyerlere vurdu. Bu darbe sonrasında sadece arka kanadı çıkmadı, bunun yanı sıra lastik bariyerlerden piste sıvı akışı oldu. Bunun yanı sıra Raikkonen'in aracından da sıvı karışmış olabilir. Piste akan sıvı, o bölgenin kayganlaşmasına neden oldu. Dünya şampiyonu, F2008 aracını garaja çekti.

Daha sonra Force India'dan Giancarlo Fisichella, bu durumdan nasibini aldı ve spin attı. Sonunda da yolun karşısında aracından inmek zorunda kaldı. Bu olaylar nedeniyle kırmızı bayraklar salladı.

Durmadan önce Alonso'nun da Stavelot'ta çakıl alanı ziyareti, kuru zemin lastikleri ile pistin henüz hazır olmadığının bir başka göstergesiydi. Bunun yanı sıra Renault'un diğer pilotu Nelson Piquet, seans devam ettiği zamanda bile pistin hâlâ aldatıcı olarak kaldığını kanıtlarcasına, viraja yaklaşırken körbün üstünde hafifçe sürttükten sonra Raikkonen'in 9. virajdaki durumunun benzeri olarak kaza yaptı ve arka kanadını orada bıraktı.

Ama bitime yakın dakikalarda süreler tekrar aşağı inmeye başladı. Nico Rosberg'in orta gruptan ilk 6'ya girmesi, koşulların geliştiğinin ilk göstergesiydi.

Ardından Kovalainen, takım arkadaşını 0.015 saniye ile geride bırakarak hedefi ileri taşıdı. Ama bu atak kısa süre sonra yenisi tarafından geride bırakıldı. Fernando Alonso, bu esnada sert lastiklerde olan bir kaç pilottan biri olmasına rağmen ilk sırayı 1:48.454 ile elde etti.

Massa ise Alonso'yu geçmeyi başaramadı. Daha sonra hava tekrar çiselemeye başladı ve Alosno'nun derecesi geliştirilemedi.

Alonso'nun arkasında Ferrari ve McLaren pilotları yer aldı. Rosberg'in son gelişmeleri seansın sonunda kendisini altıncı sırada tutmaya yetti.

Sebastian Vettel, Toro Rosso ile parlamaya devam etti. Vatandaşı Adrian Sutil ise, son turunda Forrce India aracını 8. sıraya taşıyarak sürpriz yaptı.

Toyota'dan Jarno Trulli ve BMW'den Nick Heidfeld, ilk 10'u tamamladı.

Eski 06-09-2008, 13:11   #13
Senior Member

Arrow Ferrari: "Raikkonen Hiç Olmadığı Kadar Motive"

Ferrari takım sorumlusu Stefano Domenicali Raikkonen'in son yarışlardaki problemlerine rağmen şimdiye kadar hiç olmadığı kadar motive olduğunu söyledi

Fin pilotun performansı, takım arkadaşı Felipe Massa ile karşılaştırılamayacak kadar kötüydü ve Raikkonen nisan ayındakı İspnaya Grand Prix'inden sonra hala ikinci zaferinin peşinde koşuyor.

Dünya şampiyonu pilot aracıyla rahat hissetmediğini kabul etse de Domenicali Fin pilot için motivasyonun sorun olmadığını söyledi.

" Bence Kimi'nin motivasyonu yüksek. O, bu anları sevmeyen insanlardan biri. Motivasyon açısından eminim ki içinde bu duyguya sahip, bizim takım olarak yapmamız gerekense onu desteklemek, onunla birlikte çok çalışmak ve hepinizin beklentilerini görmek için sabırsızlanıyorum."

Domenicali Ferrari'nin şampiyonluğu güvence altına almak için bir diğer pilota destekleyici rol oynamasını rica etmedeki maksadını tekrarladı ve takım patronu imalari kabul etmedi.

" Hayır, elbette değil, yalnızca bir yerine iki güçlü araca sahip olduğumuzu düşünüyorum, elbette olacağız, belki, geçen sene sezonun bu zamanında senin olmayacağını söylediğin şeyi yapabileceğimiz konusunda karar alabiliriz."

" Eğer geçtiğimiz yarışlara bakarsanız bir pilotun diğerine puan verdiği bir durum göremezsiniz."

Domenicali aynı zamanda son iki yarışta kendilerine pahalıya mal olan motor probleminin bu haftasonu yapılacak olan Belçika Grand Prix'i öncesi çözüldüğünü soyledi.

" Aynı sorundu, sürekli devam eden bir problemdi ama neyse ki bu sorunu ortadan kaldırdık. Elbette ki bu bize birçok noktayı gösterdi, problemin dışında kalite kontrol sisteminin yalnızca firma için değil aynı zamanda tedarikçi için de ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu önemini küçümseyemeyeceğimiz anahtar bir nokta." dedi.

Eski 06-09-2008, 13:26   #14
Senior Member

Arrow Alonso: "Benim Motivasyonum Toyota'yı Yenmek"

Fernando Alonso, motivasyonunu korumak için sezon için hedeflerini bir kez daha tekrarladı ve Renault'un Toyota'yı yenmesi için yardım edeceği konusuna odaklandığını söyledi.

İki kez dünya şampiyonu ve geçen sene McLarenle dört yarış kazanan İspanyol pilot bu sezon Renault'sunun rekabetçi olduğunu kanıtlayamamasıyla birlikte tepedeki takımlarla mücadele edemedi.

Renault pilotu şimdiye kadar sadece 18 puan elde edebildi ve sezonun bitimine altı yarış kala klasmanda sekizinci sırada yeralıyor. Fakat Alonso hedeflediği amaçların yardımıyla motivasyonunu koruduğu konusunda ısrarcı konuştu ve şu anki hedefinin Renault'yu sezon sonunda dördüncü sırada görmek olduğunu söyledi.

" Hedeflerinizi değiştirirsiniz. İstediğimiz tek şey kazanmak ve şampiyonluk için mücadele etmek fakat bunun gerçekleşeyeceğinin farkına varırsanız yeni hedefler belirlemeniz gerekiyor."

" Şu an benim için amaç markalar klasmanında Renault'u dördüncü sırada görmek için yardım etmek bu yüzden şu andan itibaren ki hedefim sezon sonuna kadar Toyota'yı yenmek. Beşinci ya da altıncı ya da on bir ya da on iki olduğumuzun bir önemi yok, ihtiyacımız olan onların önünde tamamlamak ve puanlar kazanmayı ümit etmek."

" Bu yeni bir motivasyon, buna Monza, Spa, Çin her neresiyse ulaşabilirsiniz, bütün hafta sonu boyunca çok çok iyi odaklanmanız gerekiyor çünkü hedeflerinize ulaşmak istiyorsunuz."

Renault şu anda rakibi Toyota'nın 10 puan gerisinde bulunuyor. Bununla birlikte Alonso takımını ateşlemeye başladı bile, cuma günü Spa'daki ikinci antreman seansında en hızlı isim olmayı başardı. İspanyol pilot bu durumun haftasonunda Renault takımının ne kadar güçlü olacağını göstermediğini kabul ediyor.

" Çok açık olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen diğerlerinden daha düşük yakıt yüküyle turlar attık ya da öyle tahmin etmek istiyorum."

" Fazla ya da eksik, diğer bazı takımlarla karşılaştırdığımızda benzer bir durum içerisinde olacağız. Normal pozisyonumuzun biraz net olmadığını düşünüyorum. Çünkü bazen sekizinci, bazen yedinci bazen de gridde 11. sırada yer alıyoruz bu yüzden bu haftasonu altıncı ya da yedinci olacağımız bir yer bizim için iyi sonuçlardan birisi olacak."

" Açıkcası Ferrari ve McLaren'in dört aracı yenilmez bu yüzden BMW Sauber ve diğer bütün takımları yenerseniz beşincilik için mücadeler edersiniz. Bu nedenle bundan daha fazlasını elde etmek zor."

Alonso ayrıca zaman çizelgesinde isminin en üst sırada olduğunu öğrendiğinde bunun kendisini ateşlediğini itiraf etti.

" Evet, kesinlikle. Sadece bir cuma günü ve Valencia'da cuma günü ikinci sıradaydım ve Q3'ün dışında kaldım bu yüzden haftasonuna iyi bir başlangıç olup olmadığını bilmiyorum."

" Fakat Spa özel bir yer. Spa ve Monaco'da gibi bu tip yerlerde iyi işler yapmak istiyoruz. Bu yüzden haftasonu iyi başladı ve sırlama turlarında iyi işler çıkarmak istiyorsak yarın daha büyük bir mücadele olacak."

Eski 06-09-2008, 13:27   #15
Senior Member

Arrow Raikkonen Kuru Bir Cumartesi Bekliyor

Kimi Raikkonen, Belçika Grand Prix'inin ikinci antreman seansında geçirdiği kaza sonucu çok değerli pist sürelerini kaybetmesinin ardından cumartesi günü yağmur yağmamasını umuyor.

Buradaki son üç yarışı kazanan Fin pilot dokuzuncu virajda aracının kontrolünü kaybetti ve lastik bariyerlere çarparak aracının arka kanadını kaybetti. Arka kanadı olmadan pite dönmeye çalışsa da aracı fazla hasar aldığı için zamanında onarılamadı ve Fin pilot yalnızca on tur pistte kalabildi.

" Dokuzuncu viraja gidiyordum, kerbin üzerinden hızla geçtim ve yağmurdan dolayı yüzeyi biraz kaygandı. Spin attım ve sonucunda lastik bariyerlere çarptım. Malesef ki yalnızca arka kanadı kırmadım zemine de zarar verdim ve zamanında onarılabilecek bir durum değildi."

" Erken bir zamanda gerçekleşmesi utanç verici, yeni lastiklerle gidiyordum, yağmur başladı ve biraz zaman kaybettim. Yarın sabah yağmur yağmamasını umuyorum böylelikle kuru zeminde daha istikrarlı turlar atabilirim."

" Sabah bölümünde ufak bir elektrik sorunu yaşadım, araç kötü değildi. Yarın ne yapabileceğimizi göreceğiz ve açıkcası hava durumu kilit rol oynayacak."

Kazaya rağmen Raikkonen bu öğleden sonra beşinci en hızlı isim oldu, sabah bölümümde ise ikinci sırada yeraldı.

Takım arkadaşı Felipe Massa güçlü performansını göstermeye devam etti ve günün en hızlı derecesine imza attı, buna rağmen öğleden sonraki seansta çok az bir farkla Renault'dan Fernando Alonso'nun arkasında ikinci sırada kaldı. Günün sonunda Massa şöyle konuştu:

" Değişken hava koşulları nedeniyle sıradışı bir gündü. Genel olarak çalışmadan memnunum, üç saat boyunca çalıştık. Araç oldukça iyi çalışıyor ve yaptığımız set up değişiklikleri pozitif sonuç verdi."

" Çeşitli çözümler denedik ve doğru karşılaştırmalar yaparak veriler üzerinde çalışmamız gerekiyor. Lastikler beklediğimiz gibi çalıştı: yumuşak lastikler daha fazla performans gösterdi. Doğru yolda ilerlediğimizi düşünüyorum."

Eski 06-09-2008, 13:27   #16
Senior Member

Arrow Hamilton, Ferrari'nin Hızı Karşısında Soğukkanlı

Lewis Hamilton, Spa'da Ferrari'nin maksimum hız avantajını önemsemiyor ve İtalyan takımı ile McLaren'in Belçika'da eşit düzeyde güçlü olacaklarını düşünüyor.

Ferrari'den Felipe Massa cuma günün en iyi derecesin imza atarken sabah bölümünde Hamilton'ın yaklaşık 0.6 saniye önünde yeraldı. Brezilyalı pilot sürücüler klasmanında rakibi Hamilton'ın 6 puan gerisinde bulunuyor, bununla birlikte sabah seansında rakibinde daha hızlı olduğunu gösterdi.

Fakat Hamilton seansların ardından Ferrari'nin McLaren'in önünde olmadığını düşündüğünü söyledi.

"Hala kazanmak için gidiyoruz. Onlar kadar rekabetçiyiz. Onlara oldukça eşit düzeydeyiz. Düzlüklerin sonundaki hız konusunda biraz daha hızlılar fakat bu sadece birkaç kilomotre/saat, dört ya da beş değil. Herhangi bir fark yaratacağını sanmıyorum."

" Bugün bazı bölümler diğerlerinden biraz daha fazla yağışlıydı ve bu biraz zorlaştıdı. Fakat dengeden ve bu haftasonu sahip olduğumuz paketten oldukça memnunum. Kesinlikle geçen sene olduğundan daha rekabetçiyiz. Ön sırada olmak için sadece zorlamaya devam etmemiz gerekiyor."

Hamilton sıralama turlarının ya da yarışın yağışlı olmasını önemsemiyor fakat İngiliz pilot kuru zeminle tam gaz mücadele etmeyi tercih edeceğini itiraf ediyor.

" Monaco ve Silverstone'da güçlüydük fakat aldırmıyorum. Eğer kuru olursa güzel olur. Kuru zemindeki mücadele harika fakat ıslak koşullarda kullanmak herkes için dikkat gerektiriyor, GP2'deki çocuklar bunu anladı."

" Bu gece ve gündüz gibi. Çok büyük farklılık var. Kuruyken zorlayabilirsiniz, virajları ve çimi kullanabilirsiniz fakat ıslak zeminde tutunma yoktur. Eğer beyaz çizgiye dokunursanız ya da kerbe kaza yaparsınız. Su birikintilerinin nerede olduğuna dikkat etmek çok önemli, kızaklama yaşayabilirsiniz."

Eski 06-09-2008, 14:46   #17
Senior Member

Arrow Belçika GP 3.Ant.: Heidfeld Lider

Belçika GP sıralama seansı öncesinde yapılan son antrenmanlarda Nick Heidfeld en hızlı isim oldu. 1.47.876'lık derecesi ile Heidfeld'i yaklaşık 0.3 sn geriden Kovalainen takip ederken onu Renault'tan Alonso takip etti.

Islak zemin altında başlayan son antrenman seansının ilk yarım saatinde bir çok takım ve özellikle önde gelenler piste çıkmamayı tercih ettiler. Seansın ilerlemesi ile hava ve pist koşulları iyileşti ve sürekli olarak tur zamanları gelişti.

Ön grup pilotlarından Lewis Hamilton en hızlı isim oldu ve seansı Massa'nın 0.4 sn önünde 4. sırada tamamladı. Massa'nın arkasından ise Vettel ve Raikkonen geldi.

Gelişmeleri aşağıdaki canlı anlatım bölümünden okuyabilirsiniz.

Eski 06-09-2008, 17:23   #18
arıza

mclaren iyi gerçektende rai gene geride kaldı ki arada baya bir fark ta var...start ta heikiyi geçmesi lazım rai nin sonrada öndekilerin peşine takılmalı çok zorlamalı bnce agır bir arabası var...ama pist gerçektende çok güzel akıcı hızlı bir pist okadar uzun olmasına ragmen sıkmıyor insanı...

Eski 06-09-2008, 17:30   #19
Senior Member

Otomobil: megane rs
raikkonen den bu hafta da bi şey çıkmaz. 4. sırada olması da dezavantaj, pistin kirli tarafından kalkacak. kalkışta sıra kaybedebilir. sonrasında ne kadar yükselebilir bilmem. havanın soğuk olması da ferrari için dezavantaj. bakalım massa ne yapacak. ekmeğini taştan çıkarması ve hamido yu mutlaka geride bırakması lazım ve bu konuda kimi den de bi yardım gelmeyecek gibi...

Eski 06-09-2008, 21:41   #20
Senior Member

Arrow

kimi şimdiye kaar olan performansı belli 4, başlaması ayrı ben kimiyi ilk 5 te göremiyorum arkadaşlar adam sakat her şey ortada boşuna uğraşıyor bu sene...
hamido ve massa arasında çetin bir yarış olabiir takımların taktik hatası ve ferrarinin son dönemdeki yolda kalma vakaları olmazsa

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları