Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Anket Sonuçlarını Göster: Sizce yarışı kim kazanır?
Raikkonen 14 70.00%
Massa 1 5.00%
Hamilton 3 15.00%
Kovalainen 1 5.00%
Kubica 0 0%
Tabiki ALONSO 1 5.00%
Oy Verenler: 20. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 20-07-2008, 21:17   #71
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Button tam bir hayal kırıklığı yaşıyor

Jenson Button, takımın ortaya koyduğu zayıf performansın ardından Almanya Grand Prix’den üzgün ayrıldı. Sert lastiklerle rakiplerinin hızını karşılayamayan İngiliz sürücü mücadeleyi 17. sırada tamamlayabildi.

Button, “Bugün yarış üzücüydü. Açıkçası 17. bitirmiş olmaktan dolayı hayal kırıklığı yaşıyıromu. Rosberg’in sollamasını engellemek için erken pit stopa girdim. Hem Rosberg hem de Barrichello’ya karşı çok zaman kaybettim, çünkü ilk pit stopun ardından sert lastiklerle yeterli performansı gösteremedim” dedi.

Aracın çekişinin de çok kötü olduğunu ifade eden Button, “Virajlarda çok fazla zaman kaybettim. Güvenlik aracı piste girince hemen opsiyon lastiklerine geçmek için pite girdim. Fakat ne maalesef bir tur geride olmama rağmen, yarışın liderini sollayama imkanım olmadı” diye konuştu.

Button, “Özellikle son yarışlardaki en iyi sıralama performansının ardından böyle bir sonuç almaktan dolayı gerçekten büyük üzüntü yaşıyorum. Fakat bugün yaptıığımız hatalardan gerekli dersleri çıkaracağız” şeklinde konuştu.

David Coulthard’ı geçmeye çalışırken meydana gelen kaza nedeniyle yarış dışı kalan Rubens Barrichello da bugünün hatırlamak istemediği bir gün olduğunu ifade etti.

Kazadan sonra piste dönmesine rağmen, aracında yarışa devam edemeyecek kadar çok hasar olan Barrichello, “Yarış iyi başlamıştı. Startta birkaç pozisyon kazandım, stratejimiz de mümkün olduğunca uzun gitmeye yönelikti” dedi.

Barrichello, “Ne yazık ki rekabetçi bir hıza sahip olamadık. Çekişle ilgili bir sorun vardı. Bu arada Piquet Jr.’ı podyuma çıktığı için tebrik ediyorum” diye konuştu.

turkiyef1.com

Eski 20-07-2008, 21:18   #72
MdfyM Team

Fisichella’ya 25 saniye zaman cezası

Giancarlo Fisichella, geçiş izni verilmemesine rağmen yediği turu geri aldığı gerekçesiyle 25 saniye zaman cezası aldı.

İtalyan sürücünün, araçların monitöründe, güvenli görüldüğünde, “Tur yiyen araçlar sollama yapabilir” mesajının çıkacağını, aksi taktirde tur yiyen sürücünün turu geri alamayacağına ilişkin FIA’nın 40.12. maddesini ihlal ettiği belirtildi.
Yarış hakemleri mücadele sonunda yaptığı açıklamada Force India pilotunun, Timo Glock’un kazası nedeniyle ortaya çıkan güvenlik periyodunun ardından turu geri almaması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
Fisichella cezanın ardından yarışı 14. değil, 17. sırada bitirmiş oldu.

Eski 20-07-2008, 23:29   #73
MdfyM Team

Raikkonen’in McLaren itirafı

Ferrari için zorlu geçen Almanya GP’nin ardından konuşan Kimi Raikkonen, McLaren’ın şu an Ferrari’den daha hızlı olduğunu belirtti.

Raikkonen, Hockenheim sonuçlarının McLaren’ın şu an Ferrari’den daha hızlı olduğunu gösteriyor mu? Sorusuna, “Öyle görünüyor” cevabını verdi.

Raikkonen, “Bu hafta sonu kesinlikle çok güçlüydüler. Ayrıca son yarışta da çok iyiydiler. Umarım yakında problemlerimize çözüm bulur ve olmamız gereken noktaya geri döneriz” dedi.

Dünya şampiyonu Fin sürücü, “Umduğumuz sonuç kesinlikle bu değildi. Çok zorlu bir hafta sonu geçirdik. Aracı geliştirmenin yollarını bulmamız lazım” diye konuştu.

Raikkonen, “Ayarlar veya başka bir nedenden dolayı, bilemiyorum ancak tüm hafta aracı kontrol etmekte zorluk yaşadım. Yarışın başında da bu problemle uğraştım” dedi.

Fin pilot, “Testlerde durumu analiz edip bir çözüm bulmamız gerekiyor. Maalesef puan kaybettik, fakat sonuçta bu bir yarış, şimdi çok fazla endişeye katılmadan önümüze bakmamız lazım” ifadelerini kullandı.

turkiyef1.com

Eski 21-07-2008, 00:05   #74
MdfyM Team

Eski 21-07-2008, 10:52   #75
Senior Member

Otomobil: megane rs
hamido gene hatasız bi sürüşle yarışı kazanmayı herkesten çok haketti. takımın geri zekalı kararı yüzünden 1. gelemese hakkaten büyük şanssızlık olurdu. takımın kararı her ne kadar hamido için şanssızlık ise massa nın sc den sonra lastiklerinde ve frenlerde sorun yaşaması da hamido için büyük şanstı. yoksa iki araç arasında sadece yarım saniye fark vardı ve sc dan sonra bu kadar fark açamaz, daha sonra da gelip elini kolunu sallaya sallaya geçemezdi. mclaren ın buna duacı olması lazım.

raikkonen sc ye kadar pazar gezmesine çıkmış gibiydi. eski hızından eser yok. bence mclaren hem hız olarak hem de dayanıklılık olarak ferrarinin 1 diil en az 2 adım önünde. bi kere her yarışta ferrarinin 1 aracı mutlaka bi sorun yaşayıp yarışın belli bir bölümünde yavaş kalıyor. yok egzoz kopuyor, yok frenler bozuluyor, yok lastik değiştirmeyi unutuyorlar vs vs vs. hamido ise kusursuz bi araçla kusursuz yarışlar çıkarmaya devam ediyor. bu gidişle ferrarinin sürücüler şampiyonluğunu geçtim markalar şampiyonluğunda da işi çok zor. 1-2 yarış daha böyle giderlerse hamido massayı da kimi yi de ayırır gider..

Eski 21-07-2008, 11:32   #76
Senior Member

iceOfman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: kangoo
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to iceOfman
Şu bir gerçek ki Ferrari 2 sezondur kan kaybediyor geçen yıl nasıl şanpiyon oldular belli bu yıl öndeler ama sanki geriden gelip geçecekler havası var...

Bir an önce toparlanmaları lazım yoksa bu takımi içinde pilotlar içinde kötü olur...

Dayanıklılık neredeyse sıfır oldu her yarış her sıralama bir sorun var ayarlar yanlış yapılıyor kimi zaman pit stratejisi kabusa dönüşe biliyor ....

Ros brawn jean tod schumi gitti gideli toparlanamadılar taktik dehalar kayboldu istekli sürüş maksimum hız eridi efsane 4 yıllık başarı hızla eriyor ve rakipler arayı kapatıyor ...

Pilotlar sanki hafta sonu gezintisine çıkmışlar araçlar iki kişilik olsa eşleride gelecek neredeyse massa ikinci pilot denildi kimi gelince ortalık ayağa kalktı ama kimi balon çıktı
massa bir nebze daha iyi oda elinden gelen bu zaten daha iyi olsa kimi gelmez sutil gelirdi

Takımında pilotlarında silkinip kendini toplaması lazım Ferrari kısa zamanda adına yakışır bir takım olması lazım çok basit hatalar yapılıyor

bunlar benim düşüncelerim tabi katılan katılmayan arkadaşlar olur

iceOfman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2008, 14:08   #77
arıza

bnce bukadarda ferrari yi kötülemeyin 1-2 yarışta ferrari böle gitmişti kaldıki mclarende bi ara kötüydü ve ferrariden hızlı olan takıma da bakın mclaren kaç yıldır böleler ferrari bir çaresine bakıcaktır mclaren gibi... ancak ferrarinin teknik detaylarda eskisi kadar iyi oldugunu düşünmüyorum bn genede başa çıkarlar diyordum ancak biraz zorlanacakları kesin mclaren ve hamilton iyi işler yapmaya devam ediyor ivmeyide yakaladılar 1-2 yarış daha hamiltonu zirvede görebiliriz sonrası belli olmaz... bnce nelsonda bi tebrigi hakediyor...

Eski 21-07-2008, 14:47   #78
anneyi beklerken

elysion - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: belki bi gün STI-
Blog Kayıtları: 2
allahtan izleyememişim yarışı..

Eski 21-07-2008, 14:53   #79
arıza

neden ki son 15 turu güzeldi...

Eski 21-07-2008, 14:54   #80
anneyi beklerken

elysion - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar