Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Anket Sonuçlarını Göster: Sizce yarışı kim kazanır?
Raikkonen 14 70.00%
Massa 1 5.00%
Hamilton 3 15.00%
Kovalainen 1 5.00%
Kubica 0 0%
Tabiki ALONSO 1 5.00%
Oy Verenler: 20. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 19-07-2008, 22:42   #41
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Rosberg yarıştan puan çıkarmayı hedefliyor

Nico Rosberg, sıralama turlarını 13. sırada tamamlamasına rağmen Almanya Grand Prix’den puanla ayrılma şansının yüksek olduğuna inandığını belirtti.

Yarışa 13. cepten başlayacak olmasına karşın takımın kaydettiği ilerlemeden memnun olduğunu ifade eden Rosberg, yarışa hazırlığının iyi olduğunu söyledi.

Sürücülerin birbirine yakın zamanlar kaydettiğine dikkat çeken Rosberg, “Son 10’a kalabilirdim fakat sonuçta olmadı. Bununla birlikte araçtaki ilerlemeden oldukça memnunum” dedi.

Rüzgarın yoğunluğu ve yönünün sürekli değiştiğini belirten Rosberg bunun aracını etkilediğini vurgulayarak, “Yarın iyi bir yarış çıkarmayı ve puan almayı umuyoruz. 13. sıradan başlayarak bunu başarabiliriz” diye konuştu.

Takım arkadaşı Kazuki Nakajima ise günü 16. sırada bitirdi. Aracın potansiyelini ortaya çıkaramadığını belirten Japon sürücü, “Maalesef bugün son turda, özellikle de üçüncü sektörde araçtan tam olarak faydalanmakta başarılı olamdığımı düşünüyorum” dedi.

Nakajima ayrıca, “İlk seansın sonunda zamanların birbirine çok yakın olmasının bedeli benim için ağır oldu. Ancak hemen her turda aracın daha da iyiye gittiğini hissettim. Umarım iyi bir yarış çıkarırım” diye konuştu.

turkiyef1.com

Eski 19-07-2008, 22:43   #42
MdfyM Team

Sıralama performansı Alonso için sürpriz oldu

Fernando Alonso, Almanya Grand Prix sıralama turlarında ortaya koyduğu güçlü performansın kendisini şaşırttığını söyledi.

Yarınki mücadeleye beşinci cepten başlayacak olan İspanyol pilot, "Çok mutluyum. Hoş bir sürpriz oldu" ifadelerini kullandı.

Nelson Piquet'nin ilk seansta elenmesinden sonra takımın sıralama şansları konusunda endişeye kapıldığını itiraf eden Alonso, "Zaten sıralamalara gelirken, aracın performansı hakkında bazı şüphelerimiz vardı. Nelsinho ilk seansta kalınca, endişelendik. Fakat sonuçta bu beşincilik hoş bir sürpriz oldu" dedi.

Alonso, "Bu hafta araç ayarları tam olarak doğru değildi. Rüzgür da aracı etkiliyordu. O yüzden araçlarımızda biraz dengesizlik yaşadık" diye konuştu.

Eski dünya şampiyonu Renault pilotu bu sonuca karşın yarış hızı konusunda hala kaygılı olduklarını belirterek, son grand prix'lerde yaşadıkları en büyük sorunun bu olduğunu ifade etti.

Alonso, "Göreceğiz... Yarış hızı, her zaman en büyük problemlerimizden biri oldu. Araç çok fazla kayıyor. Dolayısıyla lastikler diğerlerinden daha fazla aşınıyor. Rakiplerimizden daha hızlı olamıyoruz. Yarın ki endişemiz de bu. Umarız. sonuna kadar aynı yarış hızını koruruz" dedi.

turkiyef1.com

Eski 19-07-2008, 22:45   #43
MdfyM Team

Ferrari: 'Asıl yarış Pazar günü'

Almanya Grand Prix sıralama turlarında istedikleri sonucu alamamalarına rağmen sakin görünen Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, takımın henüz gerçek gücünü ortaya koymamış olabileceğini ifade etti.

McLaren pilotu Lewis Hamilton, sıralama turlarının son seansının son turundaki derecesiyle pol pozisyonunu Felipe Massa'dan çekip almıştı.

Kimi Raikkonen'in de Jarno Trulli ve Fernando Alonso'nun arkasında altıncı cepte kalmasına rağmen soğukkanlılığını koruyan Domenicali, asıl mücadelenin yarınki yarışta yaşacağını belirtti.

Raikkonen performansı konusunda ITV'ye konuşan Domenicali, "Gerçekten mükemmel bir tur değildi, o yüzden yarınki yarışa bakmamız lazım. Önemli olan yarşıtaki istikrar. Yarın en önemli etken bu olacak" dedi.

Ayrıca Raikkonen'in araçta kendini çok rahat hissetmediğine değinen Domenicali, takımın yarış öncesinde Fin sürücünün durumunu iyileştirmeye çalışacağnı söyledi.

Domenicali, "Her zamanki gibi soğukkanlı olmamız gerekiyor. Gelişmelere kavrayıp değerlendirmemiz lazım. Şimdi yarın için ne yapılması gerekiyor bunu düşünmemiz gerek" dedi.

turkiyef1.com

Eski 19-07-2008, 22:45   #44
MdfyM Team

Kovalainen "ralli-crossların" ardından sonuçtan memnun

Sıralama turlarının SON seansında iki kez pist dışına çıkan Heikki Kovalainen, Almanya GP'ye üçüncü cepten başlayacak olmasından dolayı sevinçli olduğunu söyledi.

Fin sürücü son seansın ilk hız turunda stadyum bölümünde çakıl havuzundan geçmiş, ardından da son virajı alamayarak çimleri ziyaret etmişti.

Buna rağmen son seansın en hızlı üçüncü ismi olmayı başaran Kovalainen, "Son dört beş haftadır araç gerçekten çok iyi bir performans sergiliyor. İleriye dönük çok önemli adımlar attık" dedi.

MP4-23'ün şu ana kadar haftanın en iyi performansını ortaya koyduğunu belirten Kovalainen, "Son seansa kaldığımda, pol pozisyonu için mücadele edebileceğim konusunda kendime güveniyordum" diye konuştu.

Kovalainen, "Fakat son seansın ilk turunda 12. viraja gelirken, aracın arkasında kontrolü kaybettim. Neler oldu bilmiyorum ama virajı geniş almak zorunda kaldım, ondan sonra da pist dışına çıktım. Sanırım aracın önünün altında biraz hasar var" dedi.

McLaren pilotu ayırca, "İkinci hız turumda ise son virajdan çıkarak biraz ralli-cross yaptım. Dolayısıyla, bugünkü bu ralli-crossları da hesaba katarsak, üçüncü olduğum için mutluyum" şeklinde konuştu.

Bu arada Ferrari ile McLaren arasında çok fazla bir hız farkının olmadığını da ifade eden Kovalainen, yarınki mücadelede kazanmak için araçtan azami verimi almaları gerektiğini söyledi.
Fin sürücü, "Zamanlar hala birbirine yakın. Bir gün onlar bir gün biz öndeyiz. Bu o anın durumuna bağlı oluyor" dedi.

turkiyef1.com

Eski 19-07-2008, 22:46   #45
MdfyM Team

Kubica: 'Antremanlara göre iyi bir sonuç'

Yarışa yedinci cepten başlayacak olan Polonyalı sürücü, "Elbette kolay olmayacak. Daha yukırada olmamız iyi olurdu ancak hızımıza bakarsak mutluyum" dedi.

Özellikle ilk serbest antremanlarda yaptığı hata yüzünden birkaç problem yaşadığını kaydeden Kubica, aynı sorunların ikinci ve üçüncü serbest antremanlarda da sürdüğünü ifade etti.

Kubica, "O yüzden bu hafta çok fazla mesafe kat edemedik. Fakat sıralamalar biraz daha iyiydi. Burada biraz daha şanslıydım" dedi.

Heidfeld ise, ikinci seansta hata yaptığını kabul ederek, bu yüzden son seansa kalamadığını söyledi.

Sıralamaları 12. sırada tamamlayan Heidfeld, "Bu sonuç tabii ki üzüntü verici, özellikle de ikinci seansta çok iyi bir performans gösterirken. İkinci bölümdeki ilk hız turumun son sektöründe birazsıkıntı yaşadım. Understeer nedeniyle lastikte aşınma başladı. İkinci hız turumu ise kendim berbat ettim" dedi.

Heidfeld, "Parabolika'dan sonra virajdan önce frene basmakta biraz geç kaldım, arka tekerler kitlendi ve olan oldu. Şimdi yarınki yarışta puan mücadelesi vereceğim. En düşük hedefim bu" şeklinde konuştu.

turkiyef1.com

Eski 19-07-2008, 22:47   #46
MdfyM Team

BMW Sauber umudunu yağmura bağladı

BMW Motor Sporları Başkanı Mario Theissen, takımın sıralama turlarındaki zayıf performansının ardından yarınki mücadele sırasında yağmurun yağmasını umuyor.

Robert Kubica, Almanya Grand Prix'ye 7., takım arkadaşı Nick Heidfeld ise 12. cepten başlayacak.

Theissen, "Açıkçası, sıralama turlarında daha iyi bir sonuç bekliyorduk. Her iki sürücümüz de serbest antremanlar sırasında araçlarından memnun değildi. Bunlara ilaveten başka olaylar da yaşadık" dedi.

Theissen, "Sıralamaların ilk bölümünde Robert bir aracın arkasına takıldı. Nick sıralamaların ikinci bölümünde spin attı, belki bu yüzden son seansa kalamadı. Şu anki sonuçlara göre bizim için kolay bir yarış olmayacak" dedi.

Hava şartlarının değişken olduğuna dikkat çeken Theissen, "Bu durumda, yağmur altında geçilecek bir yarış kesinlikle bize yardımcı olacaktır" dedi.

turkiyef1.com

Eski 20-07-2008, 15:28   #47
MdfyM Team

Kovalainen'e kural ihlali cezası

Heikki Kovalainen, Almanya Grand Prix sıralama turlarının ikinci seansı sırasında, yakıt yüklemeye ilişkin kural ihlali nedeniyle 5 bin avro para cezası aldı.

McLaren Mercedes pilotu, yarış hakemleri tarafından FIA düzenlemelerinin 29.2. Maddesi’ni ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırıldı.

Yapılan açıklamada, “23 numaralı araç, ikinci seansta FIA’nın yakıt yükleme sistemi konusunda onaylamadığı ekipman kullandı, bu nedenle yakıt yükleme işlemi sırasında motor durdurulmuş olmalıydı” denildi.

Bu arada sözkonusu para cezası Kovalainen grid pozisyonunu hiçbir şekilde etkilemedi.

turkiyef1.com

Eski 20-07-2008, 15:30   #48
MdfyM Team

Kubica: ‘Renault ve Toyota işimizi zorlaştırıyor’

Robert Kubica, Renault ve Toyota gibi takımlarla mücadele etmek zorunda kalmalarının BMW Sauber’in işini zorlaştırdığını ifade etti.

BMW Sauber, Kubica’nın Kanada Grand Prix’de takımın ilk zaferini kazanmasından bu yana Ferrari ve McLaren’ı performans açısından yakalayabilmiş değil.

Red Bull, Renault ve Toyota ise dünkü sıralamalara da bakılacak olursa, BMW ile aralarındaki farkı kapamış görünüyor. BMW ayrıca dün sezonun en kötü sıralama performansı sergilemiş, Kubica yedinci, Nick Heidfeld ise 12. sırada kalmıştı.

Kubica dün gazetecilere yaptığı açıklamada, rakiplerinin hızlarını artırmalarının BMW Sauber’in işini zorlaştırdığını belirterek, “Zor bir şey değil, sıralamalardan pol pozisyonundan 0.6 saniye daha yavaştık ancak Kanada’da kazandık” dedi.

Polonyalı sürücü, “Problem, dediğim gibi sadece, bizden daha hızlı olan Ferrari ve McLaren değil. Şimdi artık Toyota ve Renault’da bazen önümüze girerek hayatımızı karmaşıklaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Bu arada Ferrari ve McLaren ile aralarındaki farkın sezonun ilk yarışlarına göre arttığını kabul eden Kubica, “Hızımızı artırmak zorundayız. Son yarışa şampiyonluk şansına sahip olarak girmeyi umuyorum” dedi.

turkiyef1.com

Eski 20-07-2008, 15:31   #49
MdfyM Team

Herkese keyifli seyrler

Eski 20-07-2008, 16:21   #50
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

hahahahahha. ron la bu herif iddiaya girmiş heralde kız üzerine ama ron kazandı

Bookmarks

Etiketler
almanya