Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Motorsporları > Formula 1

Anket Sonuçlarını Göster: Sizce yarışı kim kazanır?
Raikkonen 14 70.00%
Massa 1 5.00%
Hamilton 3 15.00%
Kovalainen 1 5.00%
Kubica 0 0%
Tabiki ALONSO 1 5.00%
Oy Verenler: 20. Bu ankete oy veremezsiniz

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 15-07-2008, 17:20   #11
Excalibur

ertan2512 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 206 XS
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Kiminin kendini göstermesi lazım artık

araba pazarına gitmem lazım pazar nasıl izlerim sizce fikri olan varmı? 2 tane usb götürürüm tvyide götürdümmü izlerim derken aklıma anten yayınında cnn olmadığı geldi...

Eski 15-07-2008, 17:26   #12
FA

just717067 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .
Kimi'nin bu pistte nasıl bir performansa sahip olduğunu nasıl anlıyorsunuz, merak ettim.

2001-2002-2003-2004-2005'te yarışı bitiremedi. 2006'da 3. oldu. Mükemmel istatistik.

Eski 15-07-2008, 17:36   #13
FA

Trulli ilk altıya girebilme konusunda iyimser

Jarno Trulli son üç yarışını puanlarla tamamladıktan sonra bu hafta yapılacak olan Almanya GP'si için de oldukça iyimser olduğunu dile getirdi.

Jarno Trulli "Hockenheim pisti benim ilk yarışımı yaptığım zamandan beri çok değişime uğradı. Ben ormandaki aşırı hızlı düzlük için kişisel olarak uzun turları tercih ediyordum. Fakat yeni versiyon tamamen ilginç, geçiş yapmak için fırsat sağlıyor. Geçen haftaki Hockenheim testleri çok yararlıydı, lastikleri ve set-up'ları çalışma şansı bulduk ve bu bize umut verdi. Orada iki yıldır yarışmıyorduk. İlk defa Hockenheim'da geçerli bridgestone potenza lastiklerini kullandık ve bu, lastiklerin bu pistteki karakterini anlamamız için önemliydi." dedi.

Ayrıca "Bazı yeni aero parçaları ile iyi bir gidişat elde ettik ve bu yarış için aracımızdan umutluyuz. Son üç yarışı puanla bitirdim ve bu bizim şu an ne kadar rekabetçi olduğumuzu gösterir. Bu haftaki hedefim yine puan almak ve ilk altı için savaşmak. Bu konuda oldukça iyimserim." diye ekledi.

Eski 15-07-2008, 17:36   #14
Gerçekçi OL imkansızıİSTE

atomkarınca - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: yok
Blog Kayıtları: 2
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi just717067 Mesajı Göster
Kimi'nin bu pistte nasıl bir performansa sahip olduğunu nasıl anlıyorsunuz, merak ettim.

2001-2002-2003-2004-2005'te yarışı bitiremedi. 2006'da 3. oldu. Mükemmel istatistik.
herşeyin bir ilki vardı diyorum
Bence kimi alır

Eski 15-07-2008, 19:50   #15
FA

Raikkonen, Sıcak Bir Almanya GP Umut Ediyor

Kimi Raikkonen Almanya Grand Prix'sinde havanın sıcak olması için dua ediyor. Böylece Ferrari'nin Hockenheim'da parlayacağına inanıyor.

F2008'in rakibi MP4-23'e göre lastiklere daha nazik davrandığına inanılıyor ve bu da yarış rekabetçiliği açısından çok, yüksek sıcaklıkta lastiklerde çok fazla bozunma yaşanmayacağı anlamına geliyor. Bununla beraber daha agresif olan Mp4-23'ün tek turda lastikleri daha iyi ısıtabildiği biliniyor ve Mclaren hava daha soğuk olduğunda daha güçlü olabilir.

Bu yüzden Raikkonen, Hockenheim'da havanın mümkün olduğu kadar sıcak olmasını istiyor. Ancak daha önce verilen haberlerin aksine hava tahmin raporları haftasonu boyunca yine yağış beklendiğini söylüyor.

"Umarım Hockenheim'da genelde olduğu gibi sıcak olur. Aracımız yüksek sıcaklıkta gerçekten iyi ve lastiklerin kauçuk toplaması da çok fazla değil. Bu yüzden umarım sıcak olur. Geçiş yapmak zor. Ancak ön sıradan başlamak hayatı daha kolaylaştıracak olsa da sıralamalar sonucu belirlemiyor."

Raikkonen, Monako Kanada ve İngiltere'deki hayal kırıklıklarına rağmen, kendisinin ve takımının şampiyonadaki mücadelesi hakkında iyimser konuşuyor

"Şampiyonluğun belirsiz olacağını her zaman söyledim. Son üç yarışı kazanma şansım vardı ancak bazı şeyler yolunda gitmedi. Ancak bu bir yarış ve yakında tekrar kazanacağıma eminim."

"Her puan çok önemli olacak. Tıpkı geçen seneki gibi. Üç pilot aynı puanda ve dördüncü de sadece 2 puan geride. Bu oldukça ilginç bir durum."

"Geçen hafta burada testler yaptık ve oldukça iyi gitti. Bazı yeni bileşenleri denedik ve tur zamanlarını incelediğimizde denge harika."

"Ferrari'nin oldukça rekabetçi olacağına ve galibiyet için mücadele edeceğini düşünüyorum. F2008 konusunda iyi izlenimlerim var. Maksimumda olacağımıza güveniyorum."

Eski 15-07-2008, 23:41   #16
FA

Almanya GP Öncesi Williams

Nico Rosberg: "Öncelikle, Moskova'dan yeni döndüm ve oradaki şovun harika olduğunu söylemek istiyorum! Şehir başlı başına büyüleyiciydi ve Ruslar da bizi oldukça hoş karşıladılar ve bu sporu seviyor görünüyorlar. Kızıl Meydan'da ve Kremlin çevresinde sürüş yapmak asla unutamayacağım bir deneyimdi."

"Bu haftaya gelirsek, Hockeheim'da oldukça fazla deneyimim var ve geçmiş zaferlerim konusunda bir geri dönüşüm olacak. Bu yüzden orada olmak için sabırsızlanıyorum. Evimdeki yarış olduğundan, Alman taraftarlarının desteğini almak güzel olacak. Ancak orada herkes için harika bir atmosfer var ve çok hevesliler."

"Pisti gerçekten seviyorum. Bizim aracımıza da uyuyor. Ama yinde de pazar günü puan almanın zor olacağını düşünüyorum çünkü rekabet çok yakın. Biz her zamanki gibi en iyi olanı yapacağız."

Kazuki Nakajima: "Hockenheim'da yarış haftasonu için hazırlıklarımızı kolaylaştıran bir test haftasonu geçirdik. Ayarlar konusunda çok yol kat ettik. Bu yüzden iyi durumda olmalıyız. Şimdiye kadar Hockeheim'da birkaç kez yarıştım. Ancak o zaman F3'teydim. Bu yüzden orada ilk F1 yarışım oalcak ve yeni bir tecrübe olacak."

"Testler, piste alışmam için bana yardımcı oldu. Ayrıca hazırlanmamda yardımcı olması için fabrikada da zaman geçirdim. Harika bir pist ve mücadeleci. Silverstone ve Magny-Cours'a biraz benzer. Sabırsızlıkla bekliyorum."

Eski 16-07-2008, 21:17   #17
MdfyM Team

prost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

2006 yarışını hatırlayalım - Almanya

Almanya Hockenheim pistinde en son Formula1 yarışı 2006 senesinde yapılmıştı. Buna sebep ise son iki sene içerisinde Almanya yarış organizatörlerinin maddi kaygılar nedeniyle Nurburgring ve Hockenheim pistlerinde dönüşümlü olarak yarışların yapılma kararının alınmasıydı. Tabi Michael Schumacher'in emekli olması ve Almanya'da izlenme oranlarının düşmesi bu kararın alınmasında etkili olmuştu.

Sıralama:

Raikkonen en ön sırada

McLaren Mercedes takımının Finlandyalı sürücüsü Kimi Raikkonen uzun süre sonra bir yarışa en ön sıradan başlayacak. Almanya grand prixi sıralama turlarını ilk sırada tmamlayan Raikkonen yarın yapılacak yarışa gridin en ön sırasında başlama hakkını elde etti. Ferrari'nin eski Dünya Şampiyonu pilotu Michael Schumacher ise ikinci sırayı almayı başardı. Bu sezon McLaren takımının ilk pole pozisyonunu elde eden Kimi Raikkonen kariyerindeki 9. pole pozisyon derecesinide elde etmiş oldu.

Ferrari'nin diğer pilotu Felipe Massa ise sıralamalarda üçüncü cebin sahibi oldu. Honda için güzel geçen hafta sonunda Jenson Button dördüncü olarak takım için moral kaynağı oldu. Renault pilotlarından Giancarlo Fisichella ise ancak beşinci cepte kendine yer bularak yarınki yarışta Ferrarilerin daha rahat bir start alacak olmalarına neden oldu. Bunun dışında Şampiyona lideri Fernando Alonso'da kötü bir performans sonunda ancak yedinci sırada kendine yer bulabildi.

İki Renault pilotu arasına ise Honda'dan Rubens Barrichello girdi. Toyota takımının Alman sürücüsü Ralf Schumacher ise Pedro de la Rosa ile yaşadığı temasın ardından sekizinci hızlı turu atmayı başardı. McLaren Mercedes'ten Pedro de la Rosa Ralf ile çarpışmasının ardından patlayan arka lastiğini değiştirmek için pit alanına erken girince önemli saniyeler kaybetti. Pedro yarın yarışa dokuzuncu cepten başlayacak. İlk 10'a giren son pilot ise Red Bull takımından David Coulthard oldu.

Sıralamaların önemli anlarından biri ilk bölümde Toro Rosso takımından Scott Speed'in aracının kontrolünü kaybedip bariyerlere çarpmasıydı. Bu kazanın seans yaklaşık 5 dakika durduruldu. Son bölümde ise Kimi Raikkonen son hızlı turunda pist dışına çıktı ancak aracına herhangi bir hasar vermedi.

Basın Toplantısı:

Raikkonen: Son bölümde pist dışına çıktım ancak çok şey kaybetmedim. Zaten o turumda yavaştım. Lastiklerimizde bugün çok iyiyidi dün yaşadığımız sorunları bu sabah çözdük. En ön sırada bşlamak çok güzel Michael'de arkamda bakalım yarın ne olacak. Araç iyi ancak şu an tam istediğimiz yerde olduğumuzu söyleyemem.

Michael: Evet pit alanına girerken biraz arkadan aracım kaydı ve heyecanlı bir sahne oluştu. Şu an mutluyuz. Kimi'nin önde olmasının yanı sıra Alonso'nun geride kalması daha önemli bizim için. Son bölümde Fernando'nun önğünde çıktım ancak biraz kızmış galiba. Ama çıkarken onun orada olduğunu görmedim ve ben zaten pit yoluna çıkmıştım bile.

Massa: Hedefimiz ilk iki cepti ama şu anki sonuçtanda memnunuz. Her yarışta aracımız gelişiyor. Bundan dolayı yarıştanda çok umutluyuz. Son bölümde daha iyi bir derece elde edebilirdim belki ama biraz aracın tutunma sorunu vardı. Bu nedenle başaramadım.

Yarış:

Ferrari'den bir duble daha

Michael Schumacher Almanya grand prixini kazandı. Sezonun 12. yarışı Almanya grand prixini Ferrari'den Michael Schumacher kazanırken takım arkadaşı Felipe Massa'da ikinci olarak İtalyan takımının bu sezon ikinci duble finiş başarısını elde etmesini sağladı. Yarışa en ön sırada başlayan McLaren takımının Finlandiyalı pilotu Kimi Raikkonen ise finiş çizgisini üçüncü sırada geçerek podyumun en son basamağının sahibi oldu.

Yarışın son turlarında Kimi Raikkonen'e geçilen Honda sürücüsü Jenson Button ise yarışı dördüncü sırada tamamladı.

Renault'un Dünya Şampiyonu pilotu Fernando Alonso bu yarışta beşinci olarak dört puan aldı ancak takipçisi Michael Schumacher ile arasındaki puan farkının 11'e düşmesine engel olamadı. Bu yarışın ardından takımlarda ise Ferrari ve Renault arasındaki farkta 10'a düştü.

Michael Schumacher'in Hockenheim'de kazandığı zafer kariyerindeki 89. zaferi olurken bu pisttekide 4. zaferi oldu. 14 pilotun tamamladığı Almanya grand prixinde 8 pilotta yarış dışı kaldı. yarışın en hızlı turunu ise 1:16.455'lik derecesi ile Michael Schumacher elde etti. Williams pilot Nico Rosberg henüz 1. turda aracının arkadan kayması sonucu bariyerlere çarparak yarışı ilk terkeden pilot oldu.

Yarışın ilginç anlarından bir diğeri ise pole pozisyonunu kazanan Kimi Raikkonen'in henüz 10. turda pit alanına girmesi oldu. Raikkonen pit alanında sorun yaşayınca bu kendisine yaklaşık 5 saniyeye maloldu ve yarışa 8. sırada dönmesine neden oldu. Buna rağmen başarılı bir performans sonunda üç pit stop stratejisi ile podyuma çıkmayı başaran Raikkonen buradan aldığı 6 puanla Renault pilotu Giancarlo Fisichella ile puanını eşitledi (49).

Basın Toplantısı

Michael: "Şu an en önemli olay şampiyonada farkın 11'e düşmesi. Hafta sonu bizim için çok iyidi. Antrenmanlarda çok güzel çalışmalar yaşadık. Bridgestone lastikleride harika çalıştı ve araç harika bir hale dönüştü. Bu paket gerçekten neden bu performansı gösterdiğimizi kanıtlıyor. Bu performans belki biraz şaşırtıcı ama şampiyonadaki avantajı yakalamak herşeye rağmen harika. Yarış boyunca hiç bir sorun yaşamadık. Arada fark olduğu için güvenliği elden bırakmadık. Bazı araçların pist dışına çıkması nedeniyle pist biraz kirliydi buda tabi sürüşünüze etki ediyor. Şu anki peroformansımıza baktığımızda bu bize şampiyonluk için gerçekten öenmli derecede umut veriyor. Buna devam edersek arayı kapatabiliriz. Ancak Renault'un geri dönebileceğinide düşünmemiz gerek bu nedenle çalışmalarımıza ara vermeden devam etmemiz gerekiyor."

Massa: "Bizim hedefimiz buydu ve buna ulaştık. Dünkü performansımıza bakarsak yarıştada güçlü olacaktık. Her iki Ferrari'ninde en önde olması harika bir şey. Tüm takım hafta sonu boyunca harika bir iş çıkardılar. Yarışın başından sonuna kadar Michael ile arayı açmayı başardık. Podyuma biraz alışmaya başladım ama henüz birinici olamadım. Her yarışta podyuma çıkmaya çalışacağım umarım benim zamanımda gelecektir."

Raikkonen: "Dün bazı sorunlar yaşadık. Sıralamalrda istediğimiz kadar yakıt alamdık ve bu stratejimize etki etti. Yarışta erken pit stoptan sonra debriyajda yaşadığımız sorun nedeniyle zaman kaybetik ve bende birinciliği kaybettim. Bu noktadan sonra araç biraz sorun çıkattı tüm bunlara bakıldığında üçüncülük bizim için iyi gibi gözükoyr. Pit stopta sorunlar yaşadık ama daha sonra zamanlarımıza baktığımızda arayı kapattık. Ferrari'yi yakalamak için daha çalışmamız gerekiyor."

turkiyef1.com

Eski 16-07-2008, 21:18   #18
MdfyM Team

Raikkonen: 'Almanya'da şans hiç yanımda olmadı'

Kimi Raikkonen ve Ferrari, İngiltere Grand Prix’deki başarısız yarış stratejisinin ardından bu hafta sonu Hockenheim’da yeniden kazanmanın yollarını arıyor.

Bununla birlikte Fin sürücü, Almanya’daki yarışların tarihi olarak, olmasını umduğu sonuçları getirmediğini söyledi.

Raikkonen dün yaptığı açıklamada, “Almanya’daki yarışlar benim için hiçbir zaman iyi gitmedi. Ne Hockenheim’da, ne de Nurburgring’de, ki bu pistleri severim, şans benim yanımda değildi. Her ikisinde de her zaman rekabetçi yarışlar çıkardım. Almanya’daki en iyi sonucum pol pozisyonu almak oldu. Geçen yıl Nurburgring’deki yarışa herkesin önünde başladım, daha önce Hockenheim’da da öyle oldu, ancak hep zafer parmaklarımın arasından kayıp gitti” ifadelerini kullandı.

Ferrari ile Hockenheim’da ilk kez yarışacağını hatırlatan Fin sürücü, “Ferrari geçtiğimiz sene bu pistte duble yaptı. Ben ise üçüncü olarak podyuma çıkmıştım. Geçen hafta burda bazı testler yaptık. Oldukça iyi geçti. Bazı yeni parçalar denedik, tur zamanlarına da bakarsak, aracın harika bir dengesi var. Ferrari’nin burada oldukça rekabetçi olacağını düşünüyorum. Yine kazanmak için mücadele edeceğim” dedi.

Raikkonen, Hockenheim’daki yarışa, şampiyona lideri Lewis Hamilton ve takım arkadaşı Felipe Massa ile aynı puana sahip olarak çıkacak.

turkiyef1.com

Eski 16-07-2008, 21:19   #19
MdfyM Team

Hockenheim'da Pazar günü yağış olabilir

Almanya Grand Prix'nin geçileceği Hockenheim'da Pazar günü yağış ihtimali olduğu belirtildi. Son hava durumu raporlarına göre şu anki açık havaya rağmen, yarından itibaren sıcaklıkların düşerek havanın bozacağı ifade edildi.

Meteroloji uzmanları, Cuma günü sıcaklığın 21 derece olacağı ve yağmur çiseleyeceği tahmininde bulunuyor.

Cumartesi günü ise sıcaklık değişmemesine rağmen hava kısmen açacak. Sıralamalar boyunca parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Pazar günü ise sıcaklık 19 dereceye düşecek.

Uzmanlara göre sağnak yağmur yağma ihtimali yüzde 30. Ancak yine de yarış saatinde piste hafif bir yağmur yağabilir. Pazar günü aracın dengesini yakından ilgilendiren bir diğer konu da rüzgar. Uzmanlar, pistte güney batı yönünden saatte 24 kilometre hızda rüzgarın etkili olabileceği tahmininde bulunuyor.

turkiyef1.com

Eski 16-07-2008, 21:28   #20
MdfyM Team

Williams - Almanya GP - Değerlendirme

Williams pilotları Nico Rosberg ve Kazuki Nakajima, Almanya Grand Prix öncesinde basının sorularını cevapladı:

Nico Rosberg: "Herşeyden önce Moskova gezimizden yeni döndük. Organizasyon için harika demek bile az kalır. Zaten şehrin kendisi büyüleyici. Rsu halkı gerçekten bizi çok sıcak karşıladı, bu sporu çok sevdikleri görülüyor."

"Kızıl Meydan'da, Kremlin'in çevresinde sürüş yapmak asla unutamayacağım bir tecrübe oldu. Bu hafta sonu yarışın yapılacağı Hockenheim'da da epey tecrübelerim var. Geçmişteki zaferlerimden birkaçını burada yaşadım. O yüzden tekrar burada yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Almanya GP, kendi evimde mücadele edeceğim bir yarış. Alman taraftarların desteğini almak güzel olacak. Almanlar çoşkulu taraftarlar, herkes için gerçekten harika bir atmosfer sağlıyorlar."

"Ayrıca Hockenheim sevdiğim bir pist. Aracımıza da uygun görünüyor. Fakat orta gruptaki mücadelenin ne kadar zor olduğunu düşünürsek, buradan puan almanın zor olacağı kanaatindeyim. Ancak her zamanki gibi elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

Kazuki Nakajima: "Geçtiğimiz haftaki Hockenheim testleriyle yarışa en iyi şekilde hazırlanma imkanı bulduk. Oldukça kilometre kat ettik, o yüzden yarış için iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Burada daha önce de birkaç kez yarışmıştım. Fakat o zaman F3 serisinde mücadele ediyordum. O yarışlardaki tecrübemi hafta sonunda kullanmam gerekecek. Fakat bu Formula 1'deki ilk yarışım olacak."

"Bununla birlikte son testler piste biraz daha alışmama yardımcı oldu. Hazırlıklar çerçevesinde fabrikadaki simülasyonda da epey avakit geçirdim. Gerçekten harika ve bir o kadar da zorlayıcı bir pist. Biraz Silverstone ve Magny-Cours'a benziyor."

turkiyef1.com

Bookmarks

Etiketler
almanya

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları