Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Toplantılar & Etkinlikler > İzmir

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 22-08-2008, 10:49   #1
Junior Member

Otomobil: SAXO 1.4İ
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Exclamation Acemiye yardım

Ben k.paşada ikamet ediyorum,işyerim urlada,memur olarak çalışıyorum,yaklasık 30 senedir izmirde yasıyorum.
Aracım 98 Model SAXO 1.4i 1 hafta oldu alalı alır-almaz hemen bakımlarını yaptırarak Bursaya yola çıktım yolda 1 defa hararet lambası yandıbir yerde durup rölantide çalıştırdım sonra söndü lamba
Ertesi gün Akhisara kadar durmadan geldim ve lamba yanmadı,Akhisarda mola yerinde suyunu kontrol ettim ve yaklasık 1 su bardağı kadar su ekledim Manisaya girdiğimde hararet lambası yandı,bir kenara çekip,bu işten anlayan birkaç kişiyle baktığımızda aracta hiç su olmadıgını gördük yaklasık 7-8 litre su ekledik az daha motoru ucuruyorduk anlıyacağınız
Hemen ertesi gün sanayiye gittim ve radyatörün tamamen tıkalı oldugunu gördük şişlediler,devirdaim pompa,rulman,triger derken hepsini yenilettim
Ama 2 gündür kontrol ediyorum hergün 15-20 km lik bir yol yapmama rağmen su 250 ml kadar azalıyor sebebi ne olabilir,birde bu araçlarda hararet ibresi yok,takılabiliyormu?
Aklıma gelenler bunlar,ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

novice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-08-2008, 11:03   #2
Orhan Baba

godfather - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4
Kaçak olabilir radyatör içine konulup çatlakları dolduran tamir sıvıları var ne kadar faydalı olur bilemiyorum ama ciddi bir sıkıntı ilgilenmek lazım

Eski 22-08-2008, 11:05   #3
Farkımız Olmalı !

metehandogan - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BmC Megastar
şişletme için bana asla yapma demişlerdi.tahliye hortumlarına bak termostat'a bak hatta ve hatta hararet muşurune bile bak derim eger hala su eksitlme yapıyorsa radyatörcüden radyator alıcan gibime geliyor.hortumlara bak ama öncelikli olarak.sakin gene gidip şişletip mişletme godfather onlar hiçbi işe yaramıyor abi boca ettim içine bnm radyatörün yok banamısın demiyorlar.

135 Hp Desemİnanma Artık 1.4Bar 160 Hp
metehandogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-08-2008, 11:07   #4
Orhan Baba

godfather - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4
Doğrudur hiç kullanmadım ama sağda solda çok reklam yapıyorlar belki diyor insan

Eski 22-08-2008, 12:20   #5
Junior Member

Exclamation teşekkürler

Selamlar;
ilginiz için teşekkürler..
radyatorü soktuklerinde baktım tamamen tıkalıydı temizlik 40 ytl yenisi 195 ytl dediler bende şişlettim,devirdaim pompasıda değişti ama kontrol esnasında fan acılıyor(çift fan var) soğutup tekrar devreden çıkıyor,herşey normal gözüküyorbirtek silindir kapak contası dediler ama onunda problemi motorun çalışmasından belli olur dedi ustalar geriye o zaman sadece hortumlar kalıyor
sanırım bu araclar peugeot 106 ile birebir aynı,sizlerin önerebileceği bir servis varmı acaba İzmirde,sonra sadece hararet lambası var göstergesi yok bunu ekletebiliyormuyum?
yedek anahtar çıkarıym dedim 60-180 ytl arası diyorlar uff valla bunaldım 1 haftada ya,Allahtan arac yakıtta cok cimride ordan yırtıyoruz

Eski 22-08-2008, 12:30   #6
wild wide bang :)

gangbang - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

aracın suyuna motor çalışırken mi bakıyorsunuz çalışmazken mi ?

hararet ibresi takılabiliyor ister tek olarak takarsınız ister ön direğe 3 lü pod içinde takarsınız yanına başka göstergelerde ekleyebilirsiniz

hararet ışığı yandığı zaman aracınız hararet yaptı conta yaktı anlamına gelmiyor zaten sadece suyun sıcaklığı 100 ü geçmiş oluyor ışık yandığı zamanda yapılacak en iyi hareket kaloriferi ısıtma konumuna konuma getirip sıcak suyu devirdaim yaparka soğumasını sağlama bu arada yolda süratli giderseniz daha iyi veya kenara çekip rolantide yine kaloriferi açıp en sıcak konumda çalıştırmak kaloriferi açınca zaten bariz bi şekilde hararet düşer

Mesajı son düzenleyen gangbang : 22-08-2008 - 12:58
gangbang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-08-2008, 12:43   #7
Junior Member

Question

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi gangbang Mesajı Göster
aracın suyuna motor çalışırken mi bakıyorsunuz çalışmazken mi ?

hararet ibresi takılabiliyor ister tek olarak takarsınız ister ön direğe 3 lü pod içinde takarsınız yanına başka göstergelerde ekleyebilirsiniz

hararet ışığı yandığı zaman aracınız hararet yaptı conta yaktı anlamına gelmiyor zaten sadece suyun sıcaklığı 100 ü geçmiş oluyor ışık yandığı zamanda yapılacak en iyi hareket klimanız var ise klimayı sonuna kadar ısıtma konuma getirip sıcak suyu devirdaim yaparka soğumasını sağlama bu arada yolda süratli giderseniz daha iyi veya kenara çekip rolantide yine kaloriferi açıp en sıcak konumda çalıştırmak kaloriferi açınca zaten bariz bi şekilde hararet düşer
*Suyu sabah yola çıkmadan kontrol ediyorum
*ön direk?ön göstergemi demek istediniz kusura bakmayın zaten bu nick'i özellikle sectim acemiliğime bağışlayın lütfen
*Klima ile ısıtma yapabiliyormuyuzsadece soğutma yapmıyormu

Eski 22-08-2008, 12:56   #8
wild wide bang :)

gangbang - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

düzeltiyorum kalorifer yerine klima yazmışım ilk paragrafta ben klima kullanıyormusunuz hani malum havalar sıcak onun etkisi ile radyatör suyu azalır haliyle hararet yükselir yazacaktım ama eksik yazmışım özür dilerim

daha sonra kalorifer yazmışım ama neyse

şimdi arac hararet yaptığı zaman kaloriferi açıp sıcak konuma son üfleme seviyesine getirip aracınızı çalıştırırsanız mevcut ısınmış olan su devirdaim olacağından haliyle soğuyacak ve hararetiniz düşecektir yine uzun yolda diyelim aracınız hararet ışığı yandı arabayı kenara çekip motor kaputunu açın sonra aracın kaloriferinide açıp aracın dışında bekleyin hem kaputu açarak fanın da çalışıp çalışmadığını kontrol edersiniz hararet normale dönünce 80-90 derece ama sizde hararet derecesi olmadığı için göremeyeceksiniz hararet ışığı sönünce diyelim biz ona iyice bekleyin araç normal çalışmasına döndüğü zaman radyatör vanasını açıp su durumuna bakın gerekirse ekleyin

direk dediğim olayda A sütünü şu aşağıdaki resimde bulunan 3 tane alt alta duran gösterge varya o 3 lü pod diye geçer ve takıldığı yerde ön direk yani A sütünu

Eski 22-08-2008, 13:57   #9
Junior Member

Thumbs up

Selamlar;
Hocam valla derslik bir anlatım,çok sağolun bunları hiç bilmiyordum çok makbule gecti inanın
Araç müthiş gözüküyor(demekki benim arabamda bööle olucak yakında )
Birde İzmirde güvenebileceğim bir servis bulabilsem çok iyi olucak,yetkili servise gittiğimde gözümü çok korkuttular ve 2000 ytl civarında bir masraftan bahsettiler,halbuki triger seti ve radyatoru toplam 300 ytl ye hallettim

Eski 22-08-2008, 20:57   #10
Senior Member

g_serkan - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: -_-
bende okudum umut notlarını...bigün inşallah gelmez de başıma gelirse aynen uygularım.eline sağlık...

g_serkan Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları