"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #2 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
| Re: VTEC nasıl çalışır??Videolu anlatım
gerçekten mantığın ne olduğunu sezmekte zorlananlar varsa anlatabilirim ![]() ciddiyim gayet güzel mühendisliktir.. saol burak |
| | |
| | #3 |
| need solutions Kayıt Tarihi: 27-06-2006
Ben biraz baktım ama çok da anlamadım. |
| | |
| | #4 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
1600 cc hacminde bir motoru elimizle yavaşça döndürürsek 1.6 litre havayı emer ve boşaltır. ancak araçlar devir altındayken emme supaplarının açık kaldığı süre silindirlerin içine yaklaşık bu miktarda hava girmesine mani olur. buna volumetric efficency (VE) denir. yani 2.0 litre bir motorun VE si %80 ise bu motor yüksek devirlerde 1.6 motor seviyelerinde hava emer. işte honda belli devirden sonra mekanik bir düzenek ile emme supaplarını daha fazla açarak silindirlere daha fazla hava emilmesini sağlar. bir nevi dereceli eksantrik uygulaması gibidir. özetle düşük devirlerde emme supaplarının açık kalma süresi ve açıldığı mesafe (valve lift ) yüksek devirler için yetersiz kaldığından bu soruna hondanın getirdiği çözüm vtec dir. ![]() silindir kapağı portlarının işlenmesi,Turbo vb uygulamalar VE üzerinde oynamak içindir.
__________________ |
| | |
| | #5 |
| '95 | Re: VTEC nasıl çalışır??Videolu anlatım Bence bu video herşei çok daha açık olarak gözler önüne serio..Dahada bşi anlatılmaz sanırım bu videonun üstüne..
__________________ Skyline GT-R |
| | |
| | #6 |
| ! TEAMRIDERS ! | Re: VTEC nasıl çalışır??Videolu anlatım
aynı zaman da; Vtec VTec VTEc VTEC'ler...
__________________ |
| | |
| | #7 |
| need solutions Kayıt Tarihi: 27-06-2006
Sağolun gençler. Şimdi daha iyi anladım. Hepinize rap de verdim |
| | |
| | #9 |
| artı_caraudio | Re: VTEC nasıl çalışır??Videolu anlatım
paylasım ıcın tsk.
__________________ ![]() BENİM İCİN HAYAT 1000 RMS DEN SONRA BASLAR |
| | |