"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 19-04-2008
| ULU Önder Atatürk Ün yüceliği... Namaz kılan subayı gammazlayan vekili, Atatürk trenden indirmiş Mustafa Kemal Atatürk, namaz kılmayı suçmuş gibi gören bir milletvekilinin sonraki seçimlere katılmasını da engellemiş. Mustafa Kemal Atatürk'ün, namaz kılan yüksek rütbeli bir subayı ihbar eden milletvekilinin trenden indirilmesini istediği ortaya çıktı. Atatürk, aynı milletvekilinin tekrar seçilmesini de engellemiş. Bu olayı aktaran Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Atatürk'ün, gammazcı vekil hakkında, "Bu adam namaz kılmayı kendi aklınca suç görüyor." dediğini söylüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı aylık Diyanet dergisinin nisan sayısında 'Atatürk, Din ve Din Adamları' konusu işlendi. Atatürk'ün din konusundaki düşünceleri ve uygulamaları, resmî dairelerde namaz kılanları ve bu kurumlarda mescit bulunduğunu gammazlayanlara en güzel cevabı veriyor. Dosyayı hazırlayan Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Atatürk'ün din ve lâiklik hakkındaki görüşlerinin 'en az bilinen ve en çok istismar edilen' yönü olduğunu söylüyor. Sarıkoyuncu, "Özellikle 'lâiklik' konusunda pek çok çalışma vardır. Fakat bunların çoğu incelendiğinde görülecektir ki, ya Atatürk'ün din ile ilgili sözlerini aktarmakla yetinilmiş ya da onun lâiklik anlayışında din ve din adamlarına yer verilmemiştir." değerlendirmesini yapıyor. Atatürk'ün dini tomlumsal hayattan çıkarmak ya da dinin özüne dokunmak gibi bir amacının olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Mustafa Kemal'in hurafelere ve din istismarına karşı olduğunu şu sözlerle anlatıyor: "Bu da din düşmanlığı değildir; gerçek dindarlıktır. Bu sebeple lâiklik asla dinsizlik olmadığı gibi, Atatürk de dinsiz değildir." Yazıda Atatürk'ün din adamlarına ve dinî vecibelerini yerine getirenlere karşı son derece saygılı olduğu yaşanmış bir örnekle anlatılıyor. Prof. Dr. Sarıkoyuncu'nun anlattığına göre olay şöyle gerçekleşiyor: Atatürk, 1930 yılında Fevzi Çakmak'la birlikte trenle yurt gezisine çıkar. Kompartımanında ülke sorunlarını konuşurlarken bir milletvekili içeri girip, Atatürk'ün kulağına bir şeyler söyler. Atatürk'ün kaşları çatılır, Fevzi Paşa'ya dönerek, "Paşam, lütfen beni takip ediniz, arkadaşlar bir haber getirdi, inceleyelim." der. Hep birlikte diğer vagona geçtiklerinde yüksek rütbeli bir subayın kanepe üzerinde namaz kıldığını görürler. Atatürk, mareşale dönerek şöyle der: "Paşam, bu adamın (gammazcıyı işaret ediyor) biraz evvel kulağıma gizli bir şeyler söylediğini gördünüz. Bu adam muhafız kıtasına mensup yüksek rütbeli bir subayın namaz kıldığını gammazladı. Bu adam namaz kılmayı kendi aklınca suç görüyor. Durumu size göstermek için buraya kadar zahmet ettim." Atatürk ilk istasyonda milletvekilini trenden indirir ve gelecek dönem milletvekili seçilmesini de engeller. Atatürkçü geçinmeye çalışıp ,Mustafa Kemal Atatürkü etiket gibi kullananlara lanet olsun!! |
| | |
| | #2 |
| HKS bluewolf :) Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
paylaşım için teşekkürler
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Pişman Değilim |
diyanet tarafından bu konuya değinilmekte geç kalındığı kanısındayım, insanlara Atatürkçü olmak ile dinini yaşamanın çok ters şeylermiş gibi kabul ettirilmeye çalışıldığı şu dönemde gayet yerinde bi açıklama olmuş, Atatürk'ü her yönüyle daha iyi tanıdıkça konuyu çarpıtmak isteyenlerin işleri bozulacak
__________________ |
| | |
| | #4 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 10-01-2006 Yaş: 24
|
gerçi bunu yücelik diye atfetmek ne derece doğru bilmiyorum... ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN NORMALLİĞİ... olsaydı daha iyi olabilirdi... rezil kepazelere öyle alışmışızki.. normal hareketler bile yücelik oluyor.. |
| | |
| | #6 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 19-04-2008
| Alıntı:
| |
| | |
| | #7 |
| arıza Kayıt Tarihi: 30-12-2007 Yaş: 22
|
din bnce kişiden öteye geçmemeli ve kullanılmamalı...ztn atamızda gerekli olanı yapmış...
__________________ herşeyin bittigi yerde bn başlarım |
| | |
| | #8 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 21-06-2004 Şehir: şehir Otomobil: var
|
Atatürk de her aklı selim insan gibi dine ya da dindarlığa değil yobazlığa, geciliğe ve taikatlara karşıydı.... Yaradanla kul arasına şıh-şeyh-yobaz ve gammazcı girmesin diye çabaladı....
__________________ Darı unundan baklava,incir ağacından oklava olmaz. |
| | |
| | #9 |
| Projektör Kayıt Tarihi: 21-05-2008 Şehir: Bursa Otomobil: 1.4 Clio Hb
|
İnsanlara Atatürkçülüğü öyle bir tanıtılarki sanki Atatürkçü olanlar dinden soyutlanmalı tamamen kendini devrime siyasete vermeli gibi bir hava yaratıldı halbuki Atatürkçüyüm diye geçinip dini bertaraf etmeye çalışanların hepsi aslında Atatürkçü değil A tatürk dinin gerekliliğini vurgulamış bir liderdir. (Mesajımdan aşırı dinci veya dindar biri olduğum anlaşılmasın ben sadece bu konudaki fikrimi söyledim siyasetle pek işim olmaz zaten ama doğrularıda savunmak gereklidir diye düşünüyorum) |
| | |
| | #10 | |
| MdfyM Team | Alıntı:
![]() Atatürk'çü "geçinenlere" lanet ederken, tarikatçılara, yobazlara, gericilere, şıh-şeyh vs...lere de lanet ediyoruz değil mi arkadaşlar...
__________________ www.OTVYEHAYIR.com Mesajı son düzenleyen t1022 : 22-05-2008 - 09:36 | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|