"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| T.C. Kayıt Tarihi: 23-08-2004 Şehir: İstanbul Otomobil: Mitsubishi Carisma
Blog Kayıtları: 1 |
Bazi arkadaslarin bildigi gibi ben suan Isvecteyim.Burda bir ailenin yaninda kaliyorum 1 haftadir.Bugun de son gunumdu ailenin yaninda.Yarin ayriliyorum.Gitmeden tum dunya hakkinda genel bir konustuk oyle.En son konu Turk bayragina geldi.Sizin bayraginiz nasildi dedi kadin bende yanimda getirdigim bayragi cikarttim gosterdim. Gosterirken anlamini da anlattim ve anlatirken gercekten cok duygulandim.Kadin da gayet etkilendi..Vay falan dedi gercekten cok etkileyici falan dedi.. Bu gururlanmayla boyle gogsum kabardi.Bir kez de burada hatirlatmak istiyorum bayragimizin anlamini..Hani belki bilmeyenler vardir aramizda diye.. Kurtulus savasinin en kanli gectigi donemlerde (hatirladigim kadariyla canakkale de ama yanlis da olabilir) atiyla devriye gezen bir Turk askeri bir cukurun icinin kanla doldugunu gorur.O sirada kanin uzerine de gokteki hilal ve ay in yansimasi duser..Kipkirmizi sehit kanimizin uzerine dusen ay ve yildiz.. Asker bunu komutanina anlatir ve bunun eger savastan zaferle ayrilirsak bu bizim bayragimiz olsun der.Komutan da bunu Ataturk e iletir.Ataturk un de hosuna gider ve neden olmasin der.. Zaferimizle birlikte ulusal bayragimiz icin fikirler ortaya atilirken ,ay yildiz akillarina gelir ve cok begenilir.. Ve boylece kan kirmizisi uzerine yansiyan ay yildiz bizim bayragimiz olur... Yanlisim varsa duzeltilsn ama benim bildigim boyleydi.Pek bi yanlislik olcaini sanmiorum ama kendi bilgm bu hani biyerden alinti vs deil.Bugun burdakilere anlatinca birde kendi ulkemdekilere hatirlatayim dedim.. |
| | |
| | #2 |
| FA Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 24 Otomobil: .
| Re: Turk Bayraginin Anlami
Hikaye kısmını bilemiyorum ama kırmızının şehit kanı olduğunu, ay ve yıldızın gökyüzünden alındığını biliyorum.
|
| | |
| | #3 | |
| BMW ///M User/BMW Lover Kayıt Tarihi: 04-04-2005 Şehir: Ankara-Malatya Yaş: 20 Otomobil: CoOoOoOoP :)
| Re: Turk Bayraginin Anlami Alıntı:
Bende böyle biliyorum.
__________________ -Kazım... -Efendim abi? -Mal bul Kazım... | |
| | |
| | #4 |
| dArKmAn | Re: Turk Bayraginin Anlami
etkilenmemek mümkünmü hocam şehitlerimizin kanıyla donatılan bir bayrağımız var bundan daha çok gurur verici bişey olamaz.. Elin amerikalısıda k.çına don yapar anca
__________________ |
| | |
| | #5 |
| TURKISH MECH | Re: Turk Bayraginin Anlami
ewet benimde gururla konusdugum konulardan biri, banada sormuslardi turk bayragini anlami ne diye bende demisdim geceleyin sehit dusen askerlerin kanin uzerine ay yildizin yansimasi diye, ozaman bende havalanmisdim ben hatta evin camina koycakdimda izin vermediler o yuzden bende odamin duvarina asdim ama londra bi turk asmisdi bayrak tum cami kapliyodu
|
| | |
| | #6 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 22-07-2005 Yaş: 18
Bir ara merak edip araştırmıştım baya bir sürü farklı kaynak bir sürü farklı bilgi var. Mesela genelde müslüman devletlerin bayraklarında hilal olmasının sebebi arapçada Allah kelimesiyle eşdeğer olmasıymış Hilal kelimesinin.Garip bir hesap yapıp bu iki kelimenin eşdeğer olduğunu yazıyorlardı okuduğum yerde. Başka bir yerde ay-yıldızı ilk önce bizansın kullandığını okumuştum. Ama bize okulda öğretilen al rengin şehitlerimizin kanını temsil ettiği ve ay-yıldızında gökyüzünden alındığıydı. |
| | |
| | #7 | |
| I`m The 6th Element....™ Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 29 Otomobil: Corsa
| Re: Turk Bayraginin Anlami Alıntı:
Heryerdeyiz! ![]() ![]() Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü! işık ışık, dalga dalga bayrağım, senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım. seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım. dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... gölgende bana da, bana da yer ver ! sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar. yurda ay yıldızın ışığı yeter. savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün. kızıllığında ısındık, dağlardan çöllere düşürdüğü gün. gölgene sığındık. ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan; barışın güvercini, savaşın kartalı... yüksek yerlerde açan çiçeğim; senin altında doğdum, senin dibinde öleceğim. tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: yer yüzünde yer beğen ! nereye dikilmek istersen, söyle, seni oraya dikeyim ! Arif Nihat Asyali Nereye istersen soyle..Oraya dikecegim!
__________________ Mesajı son düzenleyen |RA| : 01-07-2007 - 20:37 | |
| | |
| | #10 |
| VİP ÜYE Kayıt Tarihi: 19-03-2007
eline sağlık hatırlamış olduk.. ayrıca yabancı bir ülkede bu yaptığın çok güzel bir hareket tüylerim diken diken oldu.. teşekkür ederim.. yabancılardan bir ailede olsa bayrağımızı ve hikayesini öğrenmiş oldular |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|