Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Serbest Bölge > Atatürk Köşesi

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 18-04-2007, 19:54   #21
Senior Member

volkan_gs - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: Cumhuriyet Yürüyüşünden Yılın Fotoğrafı Olmaya Aday Bir Kare

Gerçekten çok anlamlı,teşekkürler.

volkan_gs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-04-2007, 20:01   #22
ÜyeSizSiniZ

sercedes - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to sercedes

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi no 13 Mesajı Göster
inanbu forumda bile duygulanmayan ve siz manyak mısınız gidip öyle yürüyorsunuz siz mi kurtarcaksınız bu vatanı düşüncesinde insanlar var..
Olmasa Belkide Bu yürüyüşler olmayacaktı...

Eski 18-04-2007, 21:10   #23
İZMİRLİCEM

izmirlicem - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: opel astra sedan enjoy elagance easytronic(nefret ediorum bu sedan kasadan)
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

ben öle insanların ta..... siz anladınız.onlar evde oturup *** büyütsünler.gerekirse bir kurtaracağız.öyle gerizekalılar mı kurtarcak?biz kurtaracağız tabikide

Eski 18-04-2007, 23:32   #24
'^'The Power Of Dreams'^'

r.p.m - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

çok güzel .sağol

r.p.m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 18-04-2007, 23:56   #25
renaultsport

clioGT - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: RS
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

acaip bi kare...

Eski 19-04-2007, 00:55   #26
ÜyeSizSiniZ

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to sercedes

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi izmirlicem Mesajı Göster
ben öle insanların ta..... siz anladınız.onlar evde oturup *** büyütsünler.gerekirse bir kurtaracağız.öyle gerizekalılar mı kurtarcak?biz kurtaracağız tabikide
Anladık anladık ...

Sakin ol...

Eski 19-04-2007, 01:09   #27
Senior Member

ABBA - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Astra

Ağlayan Mehmetçik fotoğrafının öyküsü

14 Nisan mitinginden geriye kalan en ilginç kare, Anıtkabir’de nöbet tutan askerin gözyaşlarını silen emekli resim öğretmeni gösteriyordu. O karede yer alan öğretmen, resmi ortaya çıkan anı anlattı.

14 Nisan’da Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen “Cumhuriyet Mitingi”nin sembol fotoğrafı bir vatandaşın Anıtkabir’de nöbet tutan askerin gözyaşlarını mendille sildiği o kare oldu. Vatan foto muhabiri Burak Kara’nın özel fotoğrafı yüzbinlerce insanın katıldığı mitingin en akılda kalan görüntüsü oldu.

Fotoğraftaki kişi 62 yaşındaki emekli resim öğretmeni Şükrü Ergün’dü. 1970’lerde Türkiye Öğretmen Sendikası (TÖS) ve TÖBDER’in (Türkiye Öğretmen Birliği Derneği) üyesi.

Sürgün edilmiş, hapis cezası almış öğretmenlerden. 30’lu yaşlarda iki çocuğu var. Oğlu Devrim (32) ve kızı Evrensev(31). Eşi Nermiye Hanım da kendisi gibi öğretmen emeklisi. O da TÖBDER’li ve o da 1970’lerin cezalı öğretmenlerinden. Her ikisi de 1970’lerin Türkiye’sinden alışıklar mitinglere, meydanlara. 2007’nin 14 Nisan’ında “Bu ülke için yapacaklarımız henüz bitmedi” diye gitmişler Tandoğan Meydanı’na.

Ergün çifti, mitingin en akılda kalan fotoğrafının öyküsünü şöyle anlattı:

Göz göze geldim...
Anıtkabir’deki duygusal ortam beni çok etkiledi. Sadece ben değil, herkes çok duygusaldı. İnsanların ellerinde Türk bayrakları dalgalanıyor, Atatürk adına sloganlar atılıyor. İnsanlar ağlıyorlardı. Atatürk’e, halkının uyumadığını gösteriyorduk. Onun mirasına sahip çıktığımızı, sessiz kalmadığımızı gösteriyorduk. Ordaki herkesi “Ata’nın Mehmetleri” gibi görüyordum.

Öyle duygusal bir durumda, o Mehmetçikle gözgöze geldim. “Allah güç kuvvet versin asker” dedim. O sırada eşim Nermiye “Ah Şükrü bak ağlıyor, bir mendil ver sileyim gözyaşını” dedi. Hemen elimi cebime attım ve bir kağıt mendil çıkarttım. Ben silerim dedim. Askere yaklaştım ve “Silebilir miyim?” diye sordum. Elbette konuşması yasak olduğu için bir şey söylemedi. Ama bakışlarından onayladığını hissettim. Bu kez gözyaşları daha çok akmaya başladı. İşte o zaman ben de kendimi tutamadım. Bir yandan askerin gözyaşlarını siliyordum, bir yandan ağlıyorduk eşimle birlikte. Daha fazla dayanamadım. O ağır psikoloji nedeniyle yorgun düştüm. Sonra da merdivenlere oturdum.

kaynak: 18.04.2007 tarihli vatan gazetesinden Hilal Öztürk'ün haberi

ABBA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-2007, 01:11   #28
ÜyeSizSiniZ

Thumbs up Re: Cumhuriyet Yürüyüşünden Yılın Fotoğrafı Olmaya Aday Bir Kare

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ABBA Mesajı Göster
Ağlayan Mehmetçik fotoğrafının öyküsü

14 Nisan mitinginden geriye kalan en ilginç kare, Anıtkabir’de nöbet tutan askerin gözyaşlarını silen emekli resim öğretmeni gösteriyordu. O karede yer alan öğretmen, resmi ortaya çıkan anı anlattı.

14 Nisan’da Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen “Cumhuriyet Mitingi”nin sembol fotoğrafı bir vatandaşın Anıtkabir’de nöbet tutan askerin gözyaşlarını mendille sildiği o kare oldu. Vatan foto muhabiri Burak Kara’nın özel fotoğrafı yüzbinlerce insanın katıldığı mitingin en akılda kalan görüntüsü oldu.

Fotoğraftaki kişi 62 yaşındaki emekli resim öğretmeni Şükrü Ergün’dü. 1970’lerde Türkiye Öğretmen Sendikası (TÖS) ve TÖBDER’in (Türkiye Öğretmen Birliği Derneği) üyesi.

Sürgün edilmiş, hapis cezası almış öğretmenlerden. 30’lu yaşlarda iki çocuğu var. Oğlu Devrim (32) ve kızı Evrensev(31). Eşi Nermiye Hanım da kendisi gibi öğretmen emeklisi. O da TÖBDER’li ve o da 1970’lerin cezalı öğretmenlerinden. Her ikisi de 1970’lerin Türkiye’sinden alışıklar mitinglere, meydanlara. 2007’nin 14 Nisan’ında “Bu ülke için yapacaklarımız henüz bitmedi” diye gitmişler Tandoğan Meydanı’na.

Ergün çifti, mitingin en akılda kalan fotoğrafının öyküsünü şöyle anlattı:

Göz göze geldim...
Anıtkabir’deki duygusal ortam beni çok etkiledi. Sadece ben değil, herkes çok duygusaldı. İnsanların ellerinde Türk bayrakları dalgalanıyor, Atatürk adına sloganlar atılıyor. İnsanlar ağlıyorlardı. Atatürk’e, halkının uyumadığını gösteriyorduk. Onun mirasına sahip çıktığımızı, sessiz kalmadığımızı gösteriyorduk. Ordaki herkesi “Ata’nın Mehmetleri” gibi görüyordum.

Öyle duygusal bir durumda, o Mehmetçikle gözgöze geldim. “Allah güç kuvvet versin asker” dedim. O sırada eşim Nermiye “Ah Şükrü bak ağlıyor, bir mendil ver sileyim gözyaşını” dedi. Hemen elimi cebime attım ve bir kağıt mendil çıkarttım. Ben silerim dedim. Askere yaklaştım ve “Silebilir miyim?” diye sordum. Elbette konuşması yasak olduğu için bir şey söylemedi. Ama bakışlarından onayladığını hissettim. Bu kez gözyaşları daha çok akmaya başladı. İşte o zaman ben de kendimi tutamadım. Bir yandan askerin gözyaşlarını siliyordum, bir yandan ağlıyorduk eşimle birlikte. Daha fazla dayanamadım. O ağır psikoloji nedeniyle yorgun düştüm. Sonra da merdivenlere oturdum.

kaynak: 18.04.2007 tarihli vatan gazetesinden Hilal Öztürk'ün haberi
Çok Teşekkürler Paylaşımınız İçin...

Eski 19-04-2007, 01:23   #29
Senior Member

ABBA - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Astra

bu yazıyı sabah radyoda dinledim. nihat sırdar okudu. cidden tüylerim diken diken oldu duyunca..

ABBA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-2007, 01:25   #30
ÜyeSizSiniZ

Gerçekten çok güzel...
Tekrar teşekkürler...

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları