"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Senior Member | Atatürk ve Şih
Atatürk Amasya ziyaretinde.Vali konaginda yörenin ileri gelenleri ile sohbette. Bir ara tam karsisinda oturan birine takilir gözleri. Yasi ellinin üzerinde bu adam beline kadar inen sakaliyla Atatürk'ün dikkatini çeker. Ata, yanindaki valinin kulagina egilip sorar; - Kimdir bu? Vali yanit verir; - Efendim kendisi Sih'tir. Yörede çok hatirlisi vardir. Atatürk Sih'i yanina çagirir ve; - Bak baba, imanin ölçüsü sakalin boyunda degildir. Sunu rica etsem de en azindan Peygamber efendimizinki gibi kisaltsan der ve eliyle de boyunalti hizasini gösterir. Sih; - Emrin olur Pasam diyerek yerine çekilir. Aradan zaman geçer, bir aksam Atatürk Amasya'daki Sih'i hatirlar ve Vali'yi telefonla arayip durumu sorar. Vali nasil söyleyecegini bilememekle birlikte, Sih'in sakal boyunda en küçük bir kisalma bile olmadigini aksine kimselere el sürdürmedigini anlatir. Atatürk telefonu kapatir, kagidi kalemi eline alir ve az sonra nazirini çagirip, yazdigi yaziyi Amasya Valiligi'ne teblig etmesini ister. Ertesi gün Amasya'dan bir haber gelir ki Sih Efendi Ata'yi görmek üzere Ankara'ya yola çikmis... Sih gelir, Ata'nin karsisina çikar. Sakal tamamen kesilmis, sinekkaydi bir tiras olunmus, saçlar kisaltilmis, kilik kiyafet bastan sona degistirilmis, bambaska bir görünüme bürünülmüstür. Atatürk'ün mesai arkadaslari bu degisimi anlayamaz ve Ata'ya sorarlar; - Aman Pasam, o Sih ki sakalina el dahi sürdürmezdi, siz ne ettiniz de kökünden kesmesini sagladiniz? Ata gülümser, sonra da yanindakilere dönüp; - Dün aksam Amasya Valiligi'ne bir yazi gönderdim ve Sih'i Afyon'a vali atadigimi bildirdim der. Ardindan da yeni bir yazi hazirlayip nazirina bu yaziyi da Sih'a vermesini söyler. Yazida söyle yazmaktadir; - Inancin ölçüsünün sakalda olmadigini anladigina sevindim. Valilik meselene gelince, bugün koltuk ugruna kirk yillik sakalindan vazgeçebilen yarin baska seyler için milletinden bile vazgeçebilir. Seni böyle bir ikileme mahkum birakmayalim. Kal saglicakla...
__________________ |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 22-07-2005 Yaş: 18
| Re: Atatürk ve Şih
Teşekkürler.
|
| | |
| | #4 |
| artı_caraudio | Re: Atatürk ve Şih
gusel col gusel
__________________ ![]() BENİM İCİN HAYAT 1000 RMS DEN SONRA BASLAR |
| | |
| | #5 |
| Savaşçı Kedi TOTO Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 41
Harbi güzelmiş... O yüzden oda Atatürk ya....
__________________ Ne aradığını bilmeyen, Ne bulduğunu anlayamaz ! |
| | |
| | #7 | |
| Re: Atatürk ve Şih Alıntı:
Walla cin yani... Senin adını keşke cin ali koysalarmış..
__________________ Ne aradığını bilmeyen, Ne bulduğunu anlayamaz ! | |
| | |
| | #8 |
| BOORİS | Re: Atatürk ve Şih ehuheuheuheuheuheu
__________________ beni cekemeyenler anten kullansın |
| | |
| | #9 |
| BOORİS | Re: Atatürk ve Şih
şıhın karizması iyi çzlmiştir
__________________ beni cekemeyenler anten kullansın |
| | |
| | #10 |
Mahmut Sadi'nin bir ogrencilik anisi: >>>'Yil 1923... Istanbul Universitesi' nde ogrenci oldugum siralar. Okul >>>duvarinda bir ilan goruyorum. 'Avrupa'ya talebe yollanacaktir.' >>>'Allah Allah' diyorum, ulke yikik dokuk yil 1923... Avrupa'ya talebe! >>>Luks gibi gelen bir sey, ama bir sansimi denemek istedim. 150 kisi >>>icerisinde 11 kisi secilmisiz. Benim ismimin yanina Ataturk 'Berlin >>>Universitesi' ne gitsin' >>>diye yazmis. Zaman geldi. Sirkeci Gari'ndayim, ama kafam oyle karisIk ki >>> >>>gitsem mi, kalsam mi orada ben unutulur muyum, para yollarlar mi, gurbet >>>ellerde ne yaparim? >>> >>>Bir an gitmemeye karar verdim, dondum. O sirada bir muvezzi ismimi >>>cagirdi: >>>''Mahmut Sadi, Mahmut Sadi, bir telgrafin var.' >>>'Telgrafi actim aynen sunlar yaziyordu: >>>''Sizleri birer kivilcim olarak gonderiyorum; alevler olarak geri >>>donmelisiniz.' >>>'Var mi boyle bir sey? 11 ogrencinin nerede, ne zaman, ne >>>dusunebilecegini hesap edebilen bir lider, dunya lideri olmasin da ne >>>olsun! Yil 1923, biz evimizde bir cocugumuzun huyunu degistiremiyoruz, >>>bir huyunu. Tum ulkenin huyu degisiyor. Bununla ugrasan bir insan, >>>yolladigi 11 ogrencinin nerede, ne zaman, ne dusunebilecegini >>>hissedebiliyor.' >>>Mahmut Sadi devam ediyor: >>>'Gel de simdi gitme, git de orada calisma, don de bu ulke icin canini >>>verme!' Diyor.?
__________________ Ne aradığını bilmeyen, Ne bulduğunu anlayamaz ! |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|