Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Serbest Bölge > Atatürk Köşesi

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 15-03-2007, 13:48   #1
Orhan Baba

godfather - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Angry Atatürk' ün ölümü

Geçenlerde bi kitap okudum kitapta Atatürk' ün Rusyadan getirilen bi zehirle yavaş öldürüldüğü ve siroz olayının sadece bu zehrin yan etkisi olduğu söyleniyo ve Atatürk' ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözüne rağmen yabancı doktor getirildiğini ve adamın bu işi tezgahlayanların adamı olduğu falan yazıyodu bu konuda bilgisi olan varmı yoksa kitap tamamen komplo teorisimi (Bu konu ile ilgili 3-4 kitap var)

godfather Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-03-2007, 15:27   #2
AOVGFG

Ucin - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: uçar gider
Re: Atatürk' ün ölümü

ben de okudum bu konuda. kesin kanıtlar yok elbet. dışardan birinin apması mümkün değil, ama kendi yakınlarına bulunan bikaç isimle ilgili detaylı araştırma vardı ve bugün bu insanların Ata'ya duygusal yakınlıklarını ve sadakat düzeylerini de ölçemediğimiz için, onları görmezden gelerek ihanet etme ihtimalleri var gibi görünüyor. Sonuçta Türkiye'de ne kadar çok sveni var ise, başka ülkelerde çok daha fazla sevmeyeni olduğu bi gerçek. Haklılar da sevmemekte. Ve uzun yaşamasının kendilerine getireceği zararları da, yaşadığı dönemde yaptıklarından anlamak zor değil. Kaldı ki, hastalığı başlangıcında teşhise fazlaca gecikmeleri ve hastalık belirtilerini karınca ısırmış diyerek köşkü ilaçlamaları da zamanın Türk hekimlerinin marifeti. Bir de Prof. Mim Kemal Öke var ki, kendisi hem Atatürk'ün özel doktoru, hem masonların Türkiye lideri, hem de Ata'nın locaların kapatılması emrini bizzat verdiği kişidir. Aşağıdaki kitapta bu konuda yapılmış detaylı bi araştırma var, dileyen inceleyebilir.

http://www.ideefixe.com/Kitap/tanim....VT8N6NMV5R7IGK

Eski 15-03-2007, 15:46   #3
Gerçek Adım Hip Hop

RaMCHoMaNia® - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya Yahoo yolu ile mesaj gönder

bunların gerçeklik payı varmı peki teoriden ötede bi garip oldum böyle bir oluşum o zamanlarda nasıl olabilir ki varsaki böyle bir şey bu ihanet nasıl ört bas edildi

Eski 15-03-2007, 15:51   #4
Deli Deliden imam ölüden.

güzel bir kitaba benziyor okumak lazım saolun

PROMINENT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-03-2007, 16:16   #5
Orhan Baba

valla arkadaşlar olan bitenin mason localarının kapanışı ile ilgili olduğu yazıyodu hatta Ata' nın ölümünden sonra locaları açtıranında kim olduğu yazıyo ama ben mkasadımı aşmayayım ben sadece akıllarda bi soru işareti oluşmasını istedim merak eden bakar

Mesajı son düzenleyen godfather : 15-03-2007 - 16:30
Eski 15-03-2007, 16:32   #6
Orhan Baba

konu ile ilgili bişey buldum
http://www.madalyon.gen.tr/ataturkun...sirozdan_degil

Reklam
Eski 15-03-2007, 20:24   #7
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

İlginç bir teori gerçekten...

Eski 15-03-2007, 23:23   #8
AOVGFG

Ucin - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: uçar gider

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi orhank Mesajı Göster
valla arkadaşlar olan bitenin mason localarının kapanışı ile ilgili olduğu yazıyodu hatta Ata' nın ölümünden sonra locaları açtıranında kim olduğu yazıyo ama ben mkasadımı aşmayayım ben sadece akıllarda bi soru işareti oluşmasını istedim merak eden bakar
Locaların tekrar açılması dönemin yöneticileri İsmet İnönü ve Celal Bayar'ın onayıyla olmuştur. Bunda maksadı aşacak bişey yok. Yalnız şöyle birşey de var, İnönü'nün Atatürk'ün bir kararını çiğnediği veya tersini yaptığı görülmüş şey değildir. Locaların tekrar açılması, o dönem patlak veren 2. Dünya Savaşı'na Türkiye'nin sokulmaya çalışılması ve İnönü'nün de ülkeyi bu savaşın dışında tutmak adına vermek zorunda kaldığı bazı tavizlerden biridir. Yani bir nevi savaşa girmeme rüşvetlerimizden biridir locaların açılması. Ata'nın ölümüyle masonik örgütlenme arasında bağlantı kurmak da zor değil. Bahsi geçen kitaptaki bilgiler olayı teoriden ileriye götürür nitelikte.

Eski 16-03-2007, 01:01   #9
the essence of racing

Feci meraklandım kitabı aldım az önce IDEefixe'den

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-03-2007, 01:16   #10
Uur

max-ime - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Bende o madalyom.gen.tr sitesindeki bir yorumu okudum şimdi.Buraya yapıştırayım gözden kaçmışta olabilir.

Mim Kemal Öke

Cerrahi profesörü, operatör. 1884 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaöğrenimini Askeri Rüştiye'de ve Tıbbiye İdadisi'nde tamamladıktan sonra Mektebi Tıbbiyei Åžahane'ye (Askeri Tıp Okulu) girdi. Hekim Yüzbaşı rütbesiyle bu okulu bitirdi (1910). Gülhane Hastanesinde (Askeri Tıp Akademisi) stajını tamamladıktan sonra Cerrahi ihtisasına başladı. Türk-İtalyan savaşında gönüllü olarak Derne Cephanesinde görev aldı. Savaş sonuna kadar orada cerrah olarak çalıştı. Dönüşünde Gümüşsuyu Askeri hastanesinde operatör ve röntgen uzmanlığına atandı. Bir ara Çanakkale'de 5. Ordu Sağlık Başkanı yardımcısı ve menzil müfettişliği başhekimi oldu. Savaş sırasında kurulan bulaşıcı hastalıklarla mücadele kuruluna başkanlık etti. Savaş sonunda Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Prof. Dr. Weiting'in yerine cerrahi hocası oldu (1918). Kurtuluş savaşında Ankara Cebeci Merkez Hastanesi binasında görevini sürdüren M. Kemal, Gülhane Askeri Tıp Akademisi 1. hariciye kliniğini yönetti. Sakarya savaşı sırasında Isparta'da ağır yaralılar için Hilaliahmer (Kızılay) Hastanesini kurdu. M. Kemal Öke, Atatürk'ün güvendiği hekimlerdendi. Ölümüne kadar Atatürk'ün sağlığı ile yakından ilgilendi. Cerrahide, özellikle karın cerrahisi alanında yaptığı yeniliklerle (Mim Kemal Usulü) haklı bir ün kazandı. Cerrahi alanında birçok incelemesi ve kitabı bulunan M. Kemal Öke 1955 yılında öldü. Başlıca eserleri: Karın Cerrahisi (1935), Diyabet ve Åžirürji (1939).

Bende duymuştum aAtamızın resmen öldürüldüğünü.Açıkcası gerçeğide hiçbirzaman öğrenemeyecez ama bu kaynakta doktorun güvenilir birisi olduğu yazılıyor.

max-ime Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları