"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Gerçekçi OL imkansızıİSTE | ***Kurtuluş Savaşından Birkaç Resim***
Milliyet internetten alıntıdır. ![]() Sarsıcı karenin öyküsü Kitaptaki en çarpıcı fotoğraflardan birisi Türklerin kurşuna dizildiği kare... İngiliz ve Yunan işgal kuvvetleri, kurşuna dizmek için İzmit Tersane bahçesini seçmişler(1920). İzmitli Atıf Kaptan, tersane bahçesinde yaşananları şöyle anlatıyor: "Bir gün memleketin ileri gelenleri, bu arada babamı, Enver Paşa'nın yaverlerinden amcamız Kaymakam Mümtaz Bey'i işgal kuvvetlerinin tutuklayarak hapsettiklerini gördük. Bu tutuklu kişilerin Malta'ya sürülecekleri söyleniyordu. Binbir zorlukla babamı, tutuklu bulunduğu tershanenin yanında hapishane olarak kullandıkları binada ziyarete gittik. Nihayet bazı nafiz dostların tavassutu ile peder, bu Malta yolculuğundan yakayı sıyırabildi. SBu defa evimiz işgalciler tarafından basılmaya başlandı. Silahlar arıyorladı. İki günün biri tershane bahçesined binbir iftira ile bir Türk kurşuna diziliyor ve biz bunları görüyorduk". ![]() |
| | |
| | #4 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 21-06-2004 Şehir: şehir Otomobil: var
| Re: ***Kurtuluş Savaşından Birkaç Resim***
Trenden inen kim..karşılayanlar kim.. ![]() Sağol Naci..
__________________ Darı unundan baklava,incir ağacından oklava olmaz. |
| | |
| | #5 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 22-07-2005 Yaş: 18
Çok teşekkürler abi resimleri ilk kez görüyorum ben şu tempo dergisinde çıkan resimler sanırım bunlar değil mi abi? |
| | |
| | #6 | |
| Gerçekçi OL imkansızıİSTE | Re: ***Kurtuluş Savaşından Birkaç Resim*** Alıntı:
burdan bakabilirsiniz. | |
| | |
| | #7 |
| kırmızının hatrı var... Kayıt Tarihi: 09-04-2006 Şehir: istanbul Yaş: 24 Otomobil: 74 camaro - astra
paylaşım için teşekkürler
|
| | |
| | #8 |
| ...PROF... Kayıt Tarihi: 27-01-2006 Otomobil: LEON
Çok saol Naci abicim...
__________________ ![]() |
| | |
![]() |
| Bookmarks |