"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Justin Timberland Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 24
| motor ile ilgili yardım...
arkadaşlar, sonunda ben de motora başlamaya karar verdim bundan önce kendime güvenmeyip yanından geçmiyordum sapıtırım diye, ama artık kesin karar verdim... sakinleştik artık... bir kaç sorum var bilenler yardımcı olursa cok sevinirim... - yaz bittiktten sonra sıfır motor fiyatlarıda iniyormu? yoksa sadece ikinci ellerdemi ufak azalma oluyor? - hyosung 250r almaya niyetlenmiştim, arastırınca hem artık kanuni olmus markası, satın almıs kanuni. hem de krank kırma sorunundan baya sikayetci olanlar var. motor tipi yuzunden 8000 devirden sonra yeterli yaglama yapamıormus, vs.. vss... top geartarzı bir programda da bu motor için bi kaç sene sonra dökülür tarzı konusuolar. böyle olunca bende vazgecer gibi oldum. iyi etmişmiyim bilmiorum? -tip olarak race motor istiorum. ama ilerde 600cc falan almayı düşünmüyorum. alacak olsam simdi alırdım 600 le baslardım ne kadar herkes intihar falanda dese de . ama ben max hyosung250 performansıında bir motor istiyorum.hyosung dısında para- verimlilik konusunda dişe dokunur 250 lik goremedim ve 125 liklere yöneldim... bu konuda kafama en yatan model honca cbr 125r, alıp keyfini çıkarmak. benim burda sormak istedigim, cbr125r alıpta goruntusu guzel, ekonomik, havadar havadar gezerim diye alan birine yetermi? cbr125r alıpta 3-5 sene kullanırmıyım yani? trafikte falan yeterlimidir genel olarak? (130 civarı basıomus) son olarak, direk 600cc ikinci el 4-5 yaş civarı bir motorla baslamak, ben kendimi tutarım diyen biri için, son sürat dısında ne gibi riskler taşıyor? araba konusunda basamakları normal çıkmıştım, sonra geri indim basamakları hehe motorda ogrenene kadar basmayacak, gaza gelmeyecek biri 600cc ile baslayabilirmi?napayım ya bana bi akıl verin |
| | |
| | #2 |
| Member Kayıt Tarihi: 14-09-2005 Şehir: İst Yaş: 24 Otomobil: C350.? ??
|
kendini tutamassin..bosuna kandirma.. ![]() kawasaki ve yamaka 125lik cikardilar.. pahali ama.. cbr gibi bisikletin motorlusu deiller, bildiin motosikletler.. onlari oneririm.. ama yanlis bakiosun.. 600e gecmem onu yapmam falan.. 3 yil boyunca 125lik motor kullanamassin.. mumkun deil. |
| | |
| | #3 |
| AhMeT |
kawasaki ninja 250 r var geliyomu gelicekmi bilmiyorum ayrıca hyo. da 1-2 yıl kullanıp daha sonra 600cc bi ss yada 600cc üzeri naked tarzı motora geçmek için bir motordur bu arada söyliyim kimse knedini kandırmasın 600cc bir race veya 600cc üzeri naked (hornet 600 kawasaki z750 vs vs ) gibi motoralıpda gaz açmayan görmedim görmemde zaten en uslu duran birisi bile gaz çekmeye başlıyor ayrıca bu motorlar zaten gaz çekilsin diye tasarlanmış eğer gaz çekmeden kullanırsan motor fan açar ve buda iyi değildir. sonuç olarak ben gaz çekerim ama yoluna göre durduramayacağım kadarını yapmam dersen 600cc bir motor olabilir burada önemli olan sağ elindir hakim olabilirsen ne ala ama benim tavsiyem paran varsa ve 180-200 arası bir hız istiyorsan kawasaki ninja 250 r lara yönelebilirsin olmazsa hyo gt250r güzel bir motor 1-2 sezon bindikden sonra 600cc race bir motora geçilmelidir diye düşünüyorum ben
__________________ team makara group A.Ş ![]() |
| | |
| | #4 |
| Justin Timberland Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 24
|
ninja 250r gercekten begendigim bir motor ama 5500 euro diyorlar. ben 1-2 milyara acemilik atmak için dandik bişi alıcaktım. iyisi olsun, bu daha iyi diye diye butceyi baya yukselttim. gecis motoruna 11 küsür milyar vermek istemem açıkcası. o paralara cıkacaksam 600cc bişi olması durumunda cıkarım. işin özeti para sorunum hiç olmasa tam ideali o , ama fiyat performans olayı girince ninjayı eliorum... en iyisi ben önce gidip cbr125r a bi oturayım. herkes bisiklet falan diyor ama sonucta hayatımda motorsiklet surmemisim, benim için gayet yeterli gelir belki. aslında cbr125r ın cok artısı var, +resimlerdeki goruntusu istedigim gibi (canlı görmem şart tabi) +sıfır alması bütçeme uygun +acaip ekonomik ulaşım +markanın sağlamlığı biraz daha kilo verirsem tam benlik olacak |
| | |
| | #5 |
| PoWeR Kayıt Tarihi: 27-09-2004 Yaş: 30
|
Merhaba, Bende motora bu yaz başı başladım..Ağzı olan konuşuyor,benimde ağzım var bende kendi düşüncelerimi söyliyim dedim... Bazıları banada aman 250ccden yüksek bişey alma filan dedi..İyiki dinlememişim..Honda CBF500 ile başladım. Gayet sakin karakterli bi motor.Korkmadan acemiliğimi atıyorum bununla..Yukarıda yazan arkadaşların dediği gibi ben basmam filan hikaye..Bende öyle diordum,,biraz kendine güven gelince ve motora alışınca, bakıyım bu max. kaç yapıyormuş olaylarına giriyorsun... Bu makinayı bu sezon kullanırım ve heralde bi aksilik çıkmazsa bidahaki sezon satarım daha güçlü birşeye geçmek için... Hyosungla başlayabilirsin bence..125cc'lere hiç girme derim 2gün sonra sıkılırsın..Gerçi hyosung 250den de 2 hafta sonra sıkılabilme ihtimalin var..Ben honda CBF500 den 2 haftada sıkıldım mesela,,yeteri kadar hızlı gelmedi..Ama sıfır km. motor biraz km yapsın die bekliyoruz bakalım..Şimdiden hayırlı olsun,,kazasız belasız sürüşler dilerim...Not:::Ayrıca küçük bi hatırlatma...Bu motosiklet ekipmanları çok tutuyor..(((Eldiven kask mont sırtlık ayakkabı filan derken 2.000-3.000ytl bunlara gidiyor iyisini alıyım dersen))) Motor almadan bunlara bak derim |
| | |
| | #6 |
| raider |
selam hyosung'u kanuni almadı hyosung dünya genelinde bir marka eski distribitör cinlik yapıp türkiyede hyosung markasını kendi adına tescillettigi için yeni distribütör kanuni hyosung adını kullanamıyor ayrıca kanuni gecmesinin avantajları oldu sonuçta motorlar birebir aynı oldugu için yedek parçayı kanuniden alabilirsin ve fiyatları gayet uygun başlama olayına gelince ben de 650 lik makina ila başladım kullanım olarak race tarzı olan hyosung gt650 r ile 79 hp fazla güçlü aslında başlamak için sürekli şehir içinde falan süreceksen önce daha küçük motor daha iyi olur arkadasın dedigi gibi basmam hikaye her bastıgında biraz daha gidim biraz daha gaz açim diye dürtüyo şeytan sen istedigin kadar ben yapmam de 50 km ile girdigin viraja 1 hafta sonra 60-70 ile girmeye calısıyosun daha cok yatırmaya çalışıyosun sonu gelmiyo cbf 500 başlangıç için benimkinden daha iyi ama büyük motorun bide durma kalmaya alışmakta zorluk cekersin agır oluyolar özet olarak kesinlikle eğitimlere katıl hayat kurtarıcı bilgiler ögreniyosun egitimden sonra motor secmek cok daha mantıklı. Şehir içinde sürekli kullanacaksan naked tarzı daha küçük motor sana kıvraklıgı ögretir ve ufak tefek düşmelerde çok masraf açmaz
__________________ hangimiz daha güzel karar veremedim !!!!! |
| | |
| | #7 | |
| raider | Alıntı:
acemilik atacaksan ve ilerde race kullanacakdsan hyo 250 ideal cbr 125 bisiklet gercekten bide kesin 2. el al sonuçta çok kısa sürede satmak isteyebilirsin ninja güsel ama 5500 avro verip alsan satrken yarı fiyatıdan az bişe fazlaya satarsın
__________________ hangimiz daha güzel karar veremedim !!!!! | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|