Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Video > Otoban & Cadde & Challange

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 04-03-2008, 09:02   #11
PASHA

Ferhat Yılmaz - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

arab bugattiyi bol bulmuş ipine kuşağına sürmüş ...

Ferhat Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2008, 20:00   #12
Forever MB

Otomobil: 20O6 hdi
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi berkg Mesajı Göster
Arkadaslar soylemek sorundayim ama herkez beni dinlesin. Orda yasamis bir insan olarak(15 sene) gozlemledim bazi seyler bunlar....actim agzimi yudum gozumu

Korfez araplar hakkinda kimse'nin bilmedi bazi gercekler:
Cimrileridir.. kendinlerine para harcamaya sever ama oyle bonkorluk falan yok yani.. Bugattiye biner, yemege alman usulu paylastirir...

Ucuza insan calistirmaya bayiliyorlar...150liraya insaat ameleleri ise aliyorlar. gunde 12 saat 50 derece sicaklarda calistiriyorlar.

hepside gosteris meraklisi... 40yillik araba kredisi kullanan var. Altinda Z06 C6 Corvette'i, elinde Sirocco ama benzin parasi yok, 1 senedir kendisine alisveris yapmayan adam biliyorum.

hepsi sov bunlarin... Kral ve ailesini saymasak. Turkiye'de bunlara bes basacak adamlar var ama bizimkiler hazmetmis adamlar .. boyle seylere gerek yok. Alsa bile garajda durur..kirk yilda bir cikar. Bende zaten "Turkiye'nin en ozel arabasi" konusunu ondan actim. Di$ ceker gibi bilgi almaya calisiyoruz

Herkez cok buyutuyor gozlerinde...
ve
bu araba direk bir seyh'a veya velihat prens'e aittir ve parasi bir bakanligin butcesinden direk atarilmistir.. adamlar ulkeye kendi mali gibi yonetiyor..ki oyle zaten .. hepimiz onlarin misafiri sayiliyoruz...

oooh be rahatladim simdi
hayatlarını iyi incelemişsin böyle zenginliğe tüküreyim ya altında veyron yemeğe git alman usulu tam komedi

fbs44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2008, 20:20   #13
ask; sari lacivert...

ahmet mny - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: passat 3b tdi--pejo 106 d
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Question

berkg, yazdiklarin arap tanimina 1e 1 uyuyor, en ilginci 40 yillik araba kredisi.
ozaman acinacak durumdalar oylemi?

Eski 04-03-2008, 20:33   #14
Üye

SwiTch - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

veyron pur sang diye geçiyor bu. sadece 5 tane var. veyron'dan daha hafif. fabrika çıkışı boya böyle.

SwiTch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2008, 20:54   #15
SARMAN

arnawood ömer - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

gündüz görmek isterdim
bide 100 kg hafifliği hoşuma gitti
alabilirim

arnawood ömer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-03-2008, 01:40   #16
bg

berkg - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ahmet mny Mesajı Göster
berkg, yazdiklarin arap tanimina 1e 1 uyuyor, en ilginci 40 yillik araba kredisi.
ozaman acinacak durumdalar oylemi?
okadarda degilde...heryer gibi zengini var fakiri.. ama iste devletleri sahip cikiyor. vergi almiyor, tesvikler cok.. yani banka memuru 40yillik kredi cekip corvette aliyor ..gosterisli dugun yapiyor fln filan...ama tabi buyuk isadamlari vs'leride yok degil...

Eski 05-03-2008, 02:45   #17
. . . . . . . . . . . . .

erkanayasli - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Cr-v , 407 , Ae86
yeşil peugeot 406 boy boy ayırıyo veyronu

erkanayasli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-03-2008, 02:52   #18
The Economist

barutçu - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Yaris TS VVT-I
Ben ne kadar orada yaşamamış olsamda 3-4ay önce tatil için Dubai gitmiştim. O arada tabi Abu Dhabi vs... gezdim.
Gerçekten çok cimriler. Dubai'de yaşayan ve çalışan nüfusun %60'ı pakistanlı.(Konuştuğum mısırlı taksicinin yalancısıyım+ama bindiğim %90taksi şöförüde pakistanlıydı)
Mısırlı taksicinin dediğine göre ayda 100$ alıyorlarmış orada çalışanlar(pakistanlılar vs..)
1 yıl boyuncada sadece 100$ ile yaşıyorlarmış. Kaldıkları apartmanları dışardan gördüm mülteciler gibi 20kişi aynı evde yaşıyorlar. Araba vs.. hayallerinde bile yok. Zaten 3-4yıl dubai'de çalışıp sonradan pakistana döndüklerinde saray gibi bir ev alacak paraları oluyormuş. Tahmini 1.000$x4=4.000$'a.
Onun dışında kraliyet ailesinden olanları ya da zengin işadamlarını dışarda fazla göremiyorsunuz.
Benim gördüğüm sadece büyük alışveriş merkezlerinin valelerinde araçları duruyordu.
Kral halkına inanılmaz sahip çıkıyor. Gene taksicinin söylediğine göre, evlenen bir erkeğe 100.000$ tarzında bir para veriyor sadece evlendiği için.
Onun dışında sadece gösteriş olduğuna başka bir örnekte Burj El Arap(meşhur otel)
Otelde kalan kişi sayısı çok çok çok az. Hatta hiç yok gibi. Bu otel full olarak çalışsa 40-50yıl içinde kendi parasını çıkarabilecekmiş.
Ama o da imkansız.
Yani sadece gösteriş...

Eski 05-03-2008, 09:14   #19
ask; sari lacivert...

ahmet mny - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: passat 3b tdi--pejo 106 d
Lightbulb

anlattiklarinizdan su sonucu cikarttim;

ARAP'i tersten okursak PARA, PARA'yi tersten okursak ARAP

Eski 05-03-2008, 09:25   #20
bg

berkg - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi barutçu Mesajı Göster
Ben ne kadar orada yaşamamış olsamda 3-4ay önce tatil için Dubai gitmiştim. O arada tabi Abu Dhabi vs... gezdim.
Gerçekten çok cimriler. Dubai'de yaşayan ve çalışan nüfusun %60'ı pakistanlı.(Konuştuğum mısırlı taksicinin yalancısıyım+ama bindiğim %90taksi şöförüde pakistanlıydı)
Mısırlı taksicinin dediğine göre ayda 100$ alıyorlarmış orada çalışanlar(pakistanlılar vs..)
1 yıl boyuncada sadece 100$ ile yaşıyorlarmış. Kaldıkları apartmanları dışardan gördüm mülteciler gibi 20kişi aynı evde yaşıyorlar. Araba vs.. hayallerinde bile yok. Zaten 3-4yıl dubai'de çalışıp sonradan pakistana döndüklerinde saray gibi bir ev alacak paraları oluyormuş. Tahmini 1.000$x4=4.000$'a.
Onun dışında kraliyet ailesinden olanları ya da zengin işadamlarını dışarda fazla göremiyorsunuz.
Benim gördüğüm sadece büyük alışveriş merkezlerinin valelerinde araçları duruyordu.
Kral halkına inanılmaz sahip çıkıyor. Gene taksicinin söylediğine göre, evlenen bir erkeğe 100.000$ tarzında bir para veriyor sadece evlendiği için.
Onun dışında sadece gösteriş olduğuna başka bir örnekte Burj El Arap(meşhur otel)
Otelde kalan kişi sayısı çok çok çok az. Hatta hiç yok gibi. Bu otel full olarak çalışsa 40-50yıl içinde kendi parasını çıkarabilecekmiş.
Ama o da imkansız.
Yani sadece gösteriş...
Benim 15senede gorduklerimi sen kisa tatilde bile fark etmisin ... hakkikaten oyle.

bu arada dubai plakali luks araba gordunmu hemen arap diyip gecmeyen. Bi cok luks arabayada yabancilar biniyor. vergi cenneti oldu icin Ingiliz Rus ve dogu blokdan cok adam gelip sirf ev ve ucuz araba alip tatil yapiyorlar..

hatta bir ukranyali isadami var Burj al arab'da yasiyor. Resimlerde gordumuz bowling pabuc Veyron (pegaso)'dan tut. beyaz SLRlara kadar onundur...

Hatta Mehmet Basaran bir kac tane arabasini Dubaiden alip Istanbul'a yollatiyor.

Her turlu adam cikiyor ordan

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları