Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say

Geri   Modifiyem© > Diğer > Serbest Bölge

THY ve PEGASUS ile Yaşanmış Deneyim..

Serbest Bölge icinde THY ve PEGASUS ile Yaşanmış Deneyim.. konusu , [Sadece Üyeler Görebilir. ] Valla okudum hak vermiyorda değilim.. Bazı arkadaşlarımızın da başına bu tür olaylar gelebiliyordur mutlaka......

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 04-06-2009, 13:11   #1
gunesinoglu

gunesinoglu - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 540 İ
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya AIM yolu ile mesaj gönder gunesinoglu Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to gunesinoglu
THY ve PEGASUS ile Yaşanmış Deneyim..

[Sadece Üyeler Görebilir. ]

Valla okudum hak vermiyorda değilim.. Bazı arkadaşlarımızın da başına bu tür olaylar gelebiliyordur mutlaka...

gunesinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-06-2009, 13:22   #2
boosted

hkn017 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 1.4 T
Blog Kayıtları: 4
geçen yaz almanyaya giderken yaşadım ikram olayını şunlu bukada bunlu o kadar diye elinize bir menü veriyorlar ikram(pardon satış ) bittikten sonra uçan duty-free uygulamaları var

Eski 04-06-2009, 13:27   #3
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

E tamamda Pegasusun konsepti ilk günden beri belli, yazıyı yazan kişinin dünyadan haberi yokmuş heralde, internete nasıl yazı yazmış şaştım valla...

Ayrıca aynı fiyatta falan aldım demiş yazan kişi de, sonuçta her seferin fiyatları ayrıdır ve aynı dönüşte uçan THY gidişle aynı para olacak diye bir kural yoktur.

Ki dönüşte Pegasusla uçmuşsa ve giderkenki THY parasını vermişse, aynı dönüşteki THY bileti daha pahalı olacaktır...

Tabi bu dediğim kaba bir genelleme, nasıl oluyorsa bu ucuz havayolları da kimi zaman THY falan fiyatlarında hatta daha pahalı bile uçuyorlar...

Eski 04-06-2009, 13:40   #4
the essence of |ra|cing

Ucuzluk konusuna bir açıklık getirelim. Tüm havayolu biletlerindeki kuralı, iyice erken alındığında güzel işlettiği için ucuzdur Pegasus. Yoksa ben Bodrum'dan İstanbul'a en ucuz olduğu için THY ile döndüğümü de biliyorum, hayır milattan önce değil, PGS Atlas Onur hepsi mevcut iken. Ertesi gün dönüyorum lan dedim küt bilet aldım, en ucuzu da THY çıktı işte ve çok az buz fark değil. 129'a almıştım yanılmıyorsam, diğerlerinde en ucuz 159 falandı. Çok ciddi erken alınırsa, Pegasus inanılmaz ucuzluk yaratabiliyor, buna sahip olduktan sonra da yok ikram niye paralıymış falan demek çok mantıklı değil bence.

Madalyonun öbür yüzü. Nasıl bir alışkanlıktır bilemem, ama ben uçakta sürekli içki içiyorum/içmek istiyorum. Hayır korktuğum falan yok da, hoşuma gidiyor (votka veriyolar ben de kendimi lord zannediyorum ) THY'de ücretsiz kola veriyorlar da ne oluyor? Başka hiç bir şey alamıyorsun resmen. Tercih meselesi, uçuş dediğin 45dk-1sa sürüyor maksimum yurt içinde. Nedir bu izzet ikram hastalığı bizim milletimizde, 45dk otur yerinde kardeşim, birileri sana bedava bir şeyler verince ne diye mutlu oluyorsun ki?

THY'nin daha üst düzey bir havayolu olduğunu tabii ki inkar edecek değilim. Ancak bu blogcu arkadaşımız da.. İlk kez Pegasus kullandığını açık açık yazmış, kaldı ki bindiği uçağın hizmetini de Pegasus değil İzAir vermiş. Buradan nasıl THY'nin (görmediği bir şeyden) daha iyi olduğuna kanaat getirebiliyor? Benim derdim budur. Yoksa, evet THY'nin uçuş öncesi brifingleri LCD ekrandan vermesi gibi hoşlukları da var mesela.
Yurtdışı ile karşılaştırılacaksa da, metal çatal bıçak veren tek havayoludur heralde -economy class.

Haa, hoşlukta güleryüzde yanına yaklaşamaz dediğimiz Lufthansa'da ben kafam bi dünya geziyorken, THY'de yemeğin üstüne bir bardak suyu zor alabildim, yetişemedi adamlar. Buradan şimdi Lufthansa'nın kabin içi hizmeti güzelliği etc THY'den iyi dersem, aforoz ederler beni. =)

Pilotun ağzındaki yuvarlamaya da ne takılmış arkadaş.. Yani şöyle günde milyonlarcası gerçekleşen olayların bi tanesine tanık olup da buradan çıkarım yapmak çok sakıncalı bir şey.

Ben açıkçası, fiyat aynı olursa bile, menü seçenekleri daha geniş olduğundan (ya da THY'nin bir menüsü olmadığından) ve Sabiha Gökçen'de ücretsiz otopark vermesinden ötürü PGS tercih ediyorum, bi sıkıntım da yok kendileriyle. Hiç gereği olmayan iki gıdımlık sandviçe sevineceğine blogcu arkadaşımız, çok daha maliyetli olan otopark hizmetini bir aklına getirseymiş daha güzel olurmuş =)

Eski 04-06-2009, 13:43   #5
gunesinoglu

gunesinoglu - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 540 İ
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya AIM yolu ile mesaj gönder gunesinoglu Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to gunesinoglu
Şimdi bilet fiyatlarını araştırıyorum 2 gündür Ekaterinburg dan İstanbul Ankara veya Antalya ya uçak araştırıyorum ucuz.. Rusların firmaları 500 Dolar istiyorlar Ekaterinburg ANtalya seferine. kiii kriz var diye de nasıl ağlıyorlar... Kardeşim nasıl olur 500 dolar THY 203 Euro istiyor. THY uçakları Rus uçaklarına göre daha konforlu daha kaliteli... Şimdi Bende anlamadım bu işten...

gunesinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 04-06-2009, 13:50   #6
Çaylak Üye

iTsUp2u - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 525D/Golf VI TDI
Blog Kayıtları: 1
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
telefonda bana vergi hariç toplam fiyatı söylemediği için daha 30 dakika önce THY'dan 294 tl para iadesi aldım
bilet başına 49 tl ekstra para almışlardı
ama elimden kurtulamadılar

iTsUp2u Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-06-2009, 13:57   #7
AOVGFG

Ucin - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: uçar gider
Konuyla direk ilgili değil ama Ozan sen bilirsin, 77W dedikleri uçak boeing 777 midir? Bizim Bangkok'a gidiş için için bu uçak yazıyor THY'de. merak ettim

Eski 04-06-2009, 13:58   #8
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

PGS Sabiha'da artık park vermiyor bildiğim kadarıyla...?

Bu arada hayatında görebileceğin en suratsız hostesler Lufthansa'dadır..

Bookmarks

Etiketler
deneyim, ile, pegasus, thy, yasanmis

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları