Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Serbest Bölge

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 21-08-2008, 12:24   #1
Born in Sant' Agata

MarcelloGandini - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Sinir bozucu bir akşamdı...

İyi günler herkese(bana göre iyi akşamlar)
Bugün sinirimi çok bozan bir olayla karşlılaştım ve sizinle paylaşmak istedim

Kanada nın Vancouver şehrinde yaşıyorum.Bilen varmı bilmiyorum birkaç kez dünyanın en iyi yaşanılabilir şehri falan seçildi(bukadar özgürlük ve güzellik sinir bozucu oluyor bazen yazıda anlatıcağım gibi)
Aylardır zaten kafayı yemek üzereyim bizim "DÖNER"imiz arapların "DONAIR" ı olmuş,bizim "BAKLAVA"mız "BAKLAVA-Traditional Greek Dessert"olmuş,"NARGİLE"miz "ARABIC SMOKE" olmuş,bizim yaprak "DOLMA" Greek restaurantlarında "DOLMADES" olmuş,bizim şiş kebaplar gene Greeklerde "SOUVLAKI" olmuş,kebabı "KEBOP" diye deiştirmişler vs. Aklıma gelmeyen daha bir sürü şey...

bunlar sinirimi acaip bozan şeyler ve insanlara Türk mutfağını,Osmanlı mutfağını binlerce kez anlattım.Ama bizim yemeklerimize sahip çıkma gibi bişeyimiz yok.Veya birine yemekleri anlatmaya çalıştınmı "hayır mediterranean yemekleri" cevabını alıyosun.Bu çok komik ve sinir bozucu.Aynı şekilde Nargile de öyle.Bildiğim en iyi şey Osmanlı alışkanlığı olması ve Osmanlıların kullandığı.Buda bizim olması için yeterli bi sebep.Ama kime sorsan Arap,Yunan hatta ve hatta "Kurdish" deniyo...

Derste işlediğimiz bir konu ise Türkiye de konuşulan 3 ana dil varmış,biri Arapça biri Kürtçe diyeri Türkçe.Ve ismini vermek istemediğim ülkenin haritasıda bizim ülkenin içinde
Biz Türkler olarak okuldaki arkadaşlarımıza hocalarımıza herşeyi anlattık,Türkiyenin şuanki bulunduğu durumu,doğuda çatışma içinde olduğumuzu nedenlerini,ülkenin siyasi pozisyonunu ve şartlarını...

Geçen gün ise yolda reklam amaçlı bikaç ayı ile resim çektiren arkadaşlarımın Türk olduğunu duyan 1 i kız 1 i erkek 2 kişi "Türkler mi?o zaman gidelim..."lafıyla pis bir sırıtışla kaçtılar yanımızdan.Bende arkadan bağırdım "Türk olmanın en güzel yanı da bu,kimseden kaçmak zorunda değiliz diye"
Ve orda onlarca kişi var.herkes bu olayı gözleriyle gördü biz bikaç Türk olarak çok sinirimiz bozuldu.
insanlar o kadar yanlış tanıyo ki ülkemizi çok kötü bi durum...

Ama bu akşam saat 10.30 civarı bardağı taşıran ve bu yazıyı yazmama sebep olan olayı yaşadım...
marketten çıktım yanımda ablam ve bir arkadaşım,önümüzden kırmızı bir araba geçiyo ve arabanın yan tarafında(yani arka teker ile ön teker arası kapı boşluğunda) büyük harflerle "KURDIST.." yazıyodu.Demek istediğimi anladınız ismini vermek istemiyorum olmayan bi ülke için.açık açık yazmak istemiyorum yani.
Ve şok oldum fotoğraf alamadım arabanın peşinden koştum bi süre resim almak için ama alamadım.Ve ülke olarak çok kötü durumda olduğumuzu düşündüm.
Neden?
Çünkü dünyanın dört bi yanından insanlar böyle bir ülke var olduğunu sanıyo.Türkiye nin Kürtçe konuştuğunu ve daha çok Arap kökenli olduğunu biliyolar.
Istanbula gitmiş çok kişi var burda ve çoğu İstanbula aşık.insanlar ben Türkiyeyi böyle bilmiyordum diyor genelde.Ama geri kalan %90 ı hiç iyi şeyler bilmiyo...

Ülkemizin kendini anlatmakla ilgili ne gibi bi problemi var?
Veya bizim sahip olduğumuz şeyleri neden başka insanlar sahipleniyo?
Ve en kötüsü de çok çok hassas olduğumuz bi konuda neden diyer ülkelerde buna izin veriliyo veya özgürlük tanınıyo?

Bişeyler yapmak isterdim o lanet araba için ama ne yapabilirim?Veya kim ne yapabilir arkadaşlar çok sinir bozucu bi olay gerçekten...

Eski 21-08-2008, 12:35   #2
Gerçekçi OL imkansızıİSTE

atomkarınca - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: yok
Blog Kayıtları: 2
Siyasi ve İktisadi olarak o tür yapılanmaya doğru gidiyoruz, Türkiye'nin gelecekteki halini görüyoruz dış ülkelerde.

Eski 21-08-2008, 12:36   #3
White Cars Team

WHİTE_BMW - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Toyota Corolla
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi atomkarınca Mesajı Göster
Siyasi ve İktisadi olarak o tür yapılanmaya doğru gidiyoruz, Türkiye'nin gelecekteki halini görüyoruz dış ülkelerde.
aynen abi....

Eski 21-08-2008, 12:44   #4
samet

sline - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: golfV 1.6
merak etme burdada durum aynı artık geçen gün otocenter a gitmiştk pederle minübüse binelim dedik yüzyılmıdır nedir acayip semtler var minübüste çalan müzik ve insanların konuştuğu dil olmayan ülkenin dili babam bana bakıyor ben babama dedim inelim taksiyle gidelim taksiyle gittik bu bir çözümmü tabiki değil afedersin pazara gidiyosun acayip acayip konuşuyolar bu ülkenin bir dili var öte yandan e5 te gidiyorum köprü girişindeym biliyosundur pkk yanlısı bir parti var buralarda ufacık tefecik hiçbir söz hakkı olmayan konuşmasını bilmeyen insancıklardan oluşan her neyse bu partinin bayrağını sallıyorlar yan arabadan suratlarında nur'un zerresi olmayan 5-6 insancık arkadaşlar diyo inip dövelim arabayı parçalayalım dedim hangi birini dövüceksin bu it sürüsünün.bizimde burda senin gibi içimiz gidiyor yüreklerimiz acıyor...

edit:mekan-greece/mykonos sene 2005 bizim tatlımız diye övündükleri baklavayı tattım bu kadar çirkin olamaz bir baklava becerememişler hiç

sline Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-08-2008, 12:52   #5
Gerçekçi OL imkansızıİSTE

atomkarınca - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: yok
Blog Kayıtları: 2
'Kürdistan'ı destekliyoruz'

AMERİKA Birleşik Devletleri'nin (ABD) Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, ülkesinin Kürtler'e sırtını dönmeyeceğini öne sürdü.

Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı `Kurdistan TV'ye konuşan Büyükelçi Crocker, `Irak'ın özgürleştirilmesi' süreci başlamadan önce ABD'nin, `Kürdistan' olarak nitelendirdiği Kuzey Irak'taki Kürtler'i desteklediğini söyledi. ABD Büyükelçisi, "Amerika geçmişte olduğu gibi gelecekte de, Kürdistan'a yönelik desteğini sürdürecek ve hiçbir şekilde de sırtını dönmeyecektir" dedi.

Eski 21-08-2008, 13:04   #6
Born in Sant' Agata

Geçen gün bütün arkadaşlarımı topladım,Japon olan kız arkadaşım da dahil.
Açtım Wikipedia yı Türkiye ve Mustafa Kemal Atatürk ü ingilizce bir şekilde okuttum...
Bayrağımızın anlamını,Türklerin doğuştan asker,cömert,soylu ve asil kanlı olduğunu anlattım.İnanamazsınız herkes şok oldu ve Türkiye ile ilgili düşünceleri bi takım değişti.Ve çoğu arkadaşım ben dönerken benimle beraber gelmek görmek istiyo İstanbulu.
Boğazın eşsiz görüntüsü,bir şehirde 2 kıtayı yaşamamız,stratejik bölge oluşumuz gerek başka ülkede çalışan iş adamları olsun gerekse başka ülke öğrencileri tarafından ilgiyle dinlendi.Ve diğer gün herkes internette araştırma yapıp Türkiyeyle ilgili gelip bana soru sordu...Ve bişeyler öğretebildiysem ne mutlu bana.
Herkes diyo biz Türkiye nin -Türklerin nasıl insanlar olduğunu öğrettiniz diyo.Ve çok gururlanıyorum.

Mesela burda hiçbir zaman erkekler kadınlara yol vermez veya bi kapıdan geçerken centilmenlik yapmaz.Yani çok göremezsiniz.
Ben insanlara Türkleri anlatırken erkeklerin çok centilmen olduğunu ve bayanların erkekler için çok önemli olduğunu anlatmıştım.Yani herzaman bayanlar bizim için 1.sıradadır tarzı anlattım(ki benim çevrem ve benim yaşamım hep bu şekildir)
Bigün otobüste Brezilyalı bir kızla gidiyoduk.ayaktada bi kız vardı,kimse yerini vermedi bende kalktım ve kıza yer verdim.kız çok şaşırdı teşekkür etti.brezilyalı arkadaşım şu lafları diyince çok çok gururlandım "o Türk,ve Türk kültüründe bayanlar herzaman daha önemlidir"dedi.ve çok çok hoşuma gitti bu laf,ben bişey zorlamadım veya böyledir bunu böyle bilin demedimkızda çok teşekkür etti bikaç konuştuk işte istanbula gitmek istediğini söyledi.arkadaşı şuan istanbuldaymış ve fikrilerinin tamamen değiştiğini söylemiş.Kültür bakımından inanılmaz bir şehir demiş.Bende dedim kesinlikle gitmelisin eğer ilgileniyosan kültür,tarih vs.
yani böyle tanınmalıyız dünyada,ne biliyim ben biri Türkiye diyince göğüsümü geriyorum bi yanlış oldumu ana dilim olmayan ingilizceyle anlatmaya çalışıyorum.

Bu arada Brezilya da bazı yerler kahve falı bakıyomuş.Türk kahvesi falıbildiğimiz bizim fallar yani.Ve bu kişiler arap kültürü olarak tanıtıyomuş...çok çok ilginç yani.
Dünyaya bi açılmamız lazım hızlı şekil.

Gerçe ne kadar gururlanırsam gururlanıyım hep içimde bi burukluk var ülkenin şartlarından dolayı...
En basiti büyük insanlar burda Türkiyenin içinde neler olduğunu neler döndüğünü çok çok iyi biliyolar...

Eski 21-08-2008, 13:08   #7
Born in Sant' Agata

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi atomkarınca Mesajı Göster
'Kürdistan'ı destekliyoruz'

AMERİKA Birleşik Devletleri'nin (ABD) Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, ülkesinin Kürtler'e sırtını dönmeyeceğini öne sürdü.

Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı `Kurdistan TV'ye konuşan Büyükelçi Crocker, `Irak'ın özgürleştirilmesi' süreci başlamadan önce ABD'nin, `Kürdistan' olarak nitelendirdiği Kuzey Irak'taki Kürtler'i desteklediğini söyledi. ABD Büyükelçisi, "Amerika geçmişte olduğu gibi gelecekte de, Kürdistan'a yönelik desteğini sürdürecek ve hiçbir şekilde de sırtını dönmeyecektir" dedi.
İşte ancak böyle haber yaparız Türkiye olarak...
Kim tepki göstericek boşversenize...!
Ülkeyi yönetenler teröre,emekliye,işçiye,işsizliğe vs. çözüm bulamıyo bide bunlarlamı uğraşıcak...Kimse için önemli değil anlaşılan bizim soyumuz kökenimiz asilliğimiz,en önemlisi TÜRK olmamız...
Askerlerimiz savaşıyo yaşamlarını yitirdikleriyle kalıyo.
Ben gidip ülkem için ölsem 1 gün gazetede köşede haber diğer gün kimsenin umrunda olmicam....
Yazık...

Eski 21-08-2008, 13:10   #8
wild wide bang :)

gangbang - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

bi tane adam gibi osmanlı veya türk filmi çekemedik ne kültürel yaşamla ilgili nede savaşlarda elde ettiğimiz zaferler kahramanlıklar ile ilgili

tarihi geçmişi kökeni bile belli olmayan ülkelerin bile yalandan dolandan kahramanlık hikayeleri efsaneleri var bizim ülkemiz neredeyse şehitler gazilar diyarı ama gel gelelim ne dünyada okunan bir kitabımız var ne de filmimiz

zamanında spartalı denilen cingen kabilesine bile kahramanlık filmi çekildi hepsi birer cengaver kahraman gibi gösterildi ya artık denilecek birşey yok

amerikan filmlerine bi bakın çocuklar arka bahçede oynarken bile savaş sırasında göstereceği destansı durum ile ilgili yalandan bi film bile çekilrken bizim tarihimizin yazdığı tüm dünyanın şahit olduğu istemeseler bile seve seve kabul ettikleri ne başarılarımız ne zaferlerimiz var ama ne sinema ne bir kitap hiç birşey yok

turkish delight mış ne delight ı ne turkishi adı lokum onun lokum tadını kabul ettikleri gibi adını da kabul edicekler ama olmaz bizim ihracatcılar illa acındırcak eziktircek ya kendini delight olsun canım ne olcak biz dolara bakarız

gerçi bende boş boş lokumun adından bahsediyorum daha ülkenin adı bile hindi geçio kebaba kebop deseler ne olucak ki

Eski 21-08-2008, 13:15   #9
Born in Sant' Agata

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi gangbang Mesajı Göster

gerçi bende boş boş lokumun adından bahsediyorum daha ülkenin adı bile hindi geçio kebaba kebop deseler ne olucak ki
çok doğru dedin.arkadaşlarımın çok sorduğu sorulardan biri de "hindi ile ne alakanız var neden bi kuş ismi?" diye soruluyo...
Ben ama yabancılar "hangi ülke?" dedi mi Turkey demiyorum inadına Türkiye diyorum...
Neden Türkçe söylediğimi sordukları zaman ise Turkey isminden hoşlanmadığımı açıklıyorum...

Eski 21-08-2008, 13:17   #10
renaultsport

clioGT - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: RS
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
bir diğer ilgincime giden şey de;
açılma açılma diyoruz ya dünyaya. bu açılmayı tek sağlayabileceğimiz yol gırtlaktan mı geçiyor? yani neb iliym bizim yıllardır yapamadığımız siyasi olsun başka türlü olsun tanıtımları aç köpekler türkiye üzerinden yapıyor, ama biz kendimizi tanıtamıyoruz? nasıl iş bu?

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları