"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| wild wide bang :) Kayıt Tarihi: 18-02-2008
| forum imla hataları ve yazım yanlışları
kendim çok çok iyi bir şekilde türkçe kullandığımdan değil ama bizim forumumuzda ve genel olarak internette öyle hatalar var ki bazen ben bile okurken sinir oluyorum nasıl yazılır bu kelime bu kadar da hata yapılmaz dedirtiyor o yüzden konu açma gereği hissettim genellikle yapılan hatalar Herkes yerine yanlış yazılan herkez herkes : grup olarak genel, topluluk manada kullanılır herkez : her seferinde 3 kez 5 kez vb gibi yanlış : doğru değil yalnız : tek başına yanlız : böyle bir kelime yok doğrusu fakat , lakin vb anlamında kullanılan yalnız fiat : otomobil markası fiyat : değer , eder ne kadar ? ağrıza : böyle bişey yok bunu yazmak bile resmen ağrıza ![]() arıza : sorun , problem , çalışmayan eylence , deyer , deyişim vb yumuşak g yerine yazılan y harfi ile olan kelimelerin alayı yanlış eğlence, değer , değişim maalesef yerine malesef yazmak doğrusu maalesef fakat hakikaten malesef yazmak ve söylemek daha kolay olduğundan hani çok büyük bir hata değil diğerleri gibi ama fiatı x lira demek veya şunu yapmaya deyer gibi yazılan hataların yanında doğru bile sayılabilir
__________________ Hayata pause ... Mesajı son düzenleyen gangbang : 22-07-2008 - 14:29 |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
güzel bi konu kuzen , yukardaki yanlış yazım değilde hızlı yazmaktan harflerin yerleri değişiyor, birde türkçe karakter kullanmadığımı fark ettim yazarken
|
| | |
| | #3 |
| anneyi beklerken Kayıt Tarihi: 15-03-2007 Şehir: antalya-ankara Yaş: 21 Otomobil: belki bi gün STI-
Blog Kayıtları: 2 |
yanlız: fakat,lakin ??????? bunu yanlış olduğunu göstermek için mi yazdın yoksa doğru olduğunu mu düşünüyosun?
__________________ 18 Kasım Emre Yurdakul@Hacettepe Üniversitesi |
| | |
| | #4 |
| Senior Member |
Abi neettin ya? ![]() herkez : her seferinde 3 kez 5 kez vb gibi (yok abi böyle bir kelime) yanlız : fakat , lakin (bu da yok)
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
| | #5 |
| a se de Kayıt Tarihi: 11-09-2007 Şehir: Bursa Yaş: 21 Otomobil: -
|
güzel bi konu, birde bunu özellikle yapanlar var "chOk sHeKer" gibi, Allahtan forumumuzda yok (yada pek yok) belkide yanlış yazmak istemiyoruz ama gözümüzden kaçan şeyler oluyo gibi. mesela ben değil yazmıyorumda deil yazıyorum. kaçıyo yani arada |
| | |
| | #6 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
dewam gelmish gdicem falan gibi ne olduğu belli olmayan harf kombinasyonlarını kullananlara feci ayar oluyorum...
__________________ Team VW |
| | |
| | #7 |
| Senior Member |
qanqa, geliorus, gidiorus vs.
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
| | #8 | ||
| a se de Kayıt Tarihi: 11-09-2007 Şehir: Bursa Yaş: 21 Otomobil: -
| Alıntı:
YALnız = YALın, birtane, tek başına bu doğruda YANLIZ = bunda kararsızım YANLIZ o senin bildiğin gibi değil - fakat o senin bildiğin gibi değil.böyle olabilirde ![]() Alıntı:
| ||
| | |
| | #9 | |
| Senior Member | Alıntı:
Buradan bakabilirsin.
__________________ www.OTVYEHAYIR.com | |
| | |
| | #10 |
| anneyi beklerken Kayıt Tarihi: 15-03-2007 Şehir: antalya-ankara Yaş: 21 Otomobil: belki bi gün STI-
Blog Kayıtları: 2 |
yanlız diye bir şey olduğunu sanmıyorum,varsa da bu zamana kadar ders aldığım tüm türkçe öğretmenlerine iyi dileklerimi yolluyorum
__________________ 18 Kasım Emre Yurdakul@Hacettepe Üniversitesi |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| forum, hataları, imla, yanlışları, yazım |
| Konu Seçenekleri | |
|
|