Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Diğer > Serbest Bölge

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 28-08-2008, 16:10   #1
Orhan Baba

godfather - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Bir anı

Alıntı:
Bir ani,
NK

KURANI KERIMI ve DUALARI ILLA ARAPCA'DAN DINLEMEK VE OKUMAK ISTEYENLERE BIR ANLATI !!!

Yillar öncesinde gazetecilik yaptigim dönemlerde yurtdisinda da bulunmustum. Almanya'da tanistigim Arap bir arkadasim olmustu, Ürdünlü Saddik..Ortak dilimiz Almanca'ydi. O Türkçe bilmiyor, ben Arapça bilmiyordum.

Ülkemize geldiginde bir Antalya dönüsü bir petrol istasyonunda dinlenirken 'Bu gün Cuma ben camiye gidecegim' dedi. Oglum, arabim ben sana nerden cami bulayim? derken oradaçalisanlardan biri yakinda bir köy oldugunu yetisebilecegimizi filan söyledi. Hemen gittik abdest alip camiye girdik.

Yaz aylari oldugu için köylü tarlada orda-burda, camide 5-6 kisi var. Imam cemaate dönmüs kuran okuyor, Arabin yaninda bir ihtiyar bastonunu yanina uzatmis hocayi dinliyor bu arada husu için sallanarak gözyasi döküyordu. Bu Saddik'in dikkatini çekti. Gerçi hocanin sesi müthisti koyun gibi dinlesek de o sesten etkilenmemek mümkün degildi.

Arap okunani anladigindan yanindaki ihtiyarin aglamasina bir anlam verememis olacak ki hinzirca gülümsedi ve olumsuz anlamda kafasini sallayinca, ben; 'Was machts du?' dedim. Yani napiyorsun anlaminda. Sesim biraz duyulur gibi olunca camideki kafalar bize döndü.Biz hocayi dinlemeye devam ettik, bu arada cemaat 20 kisi kadar oldu.

Çok geçmedi Arap öylesine bir kahkaha koyverdi ki camide ben bile kizdim.Ibadet yerinde gülmenin ne kadar ayip ya da günah oldugu ögretildiginden o hirsla Saddik'a Almanca verdim veristirdim. .

Vay, sen misin camide Almanca konusan!.. Aglayan ihtiyar yaninda duran bastonunu kaptigi gibi Saddik'in kafasina eklestirdigi gibi baston ortadan bölündü. Elinde kalaniyla Saddik'a vurmaya devam ederken 'Camiyi gâvurlar basti' diye bagiriyordu bir yandan. Eh diger müslümanlar durur mu!

Allah-Lillah askina diyen takunyayi kaptigi gibi ikimize birden hücum ettiler. Arabamiza binip köyün disina çikasiya kadar aynali bir sopa yedik köylülerden. Üstelik arabanin da ne cami kaldi ne çerçevesi.. Araba da bizim gibi nasibini aldi, yamuldu..

Köyün disina çiktigimizda sinirimden Saddik'i bir posta da ben dövecegim de hâlâ gülmesi yok mu beni iyice tav etmisti. Neden güldügünü sordum.

'Sen' dedi, 'Hocanin ne okudugunu biliyor musun?' 'Bilmiyorum' dedim. 'Peki, Nisa nedir onu biliyor musun? dedi, yine 'Hayir' dedim. 'Nisa, kadin demektir Arapça'da' dedi. 'Hoca, Nisa Suresi'nin kadinlarin aybasi dönemi ve o dönemde cinsel iliskiye girmemelerini, temiz olmalarini filan okuyordu. Bunda aglayacak ne var?' dedi.

Dogrusu hakliydi. Ve o günden bu yana Nisa'nin kadin oldugunu hiç unutmadim, Nisa adini ve koyunun kaval dinledigi gibi Kuran okunurken dinleyenleri gördükçe yedigim essek yükü sopa gelir aklima..

Bir Gazeteci Anısı

NOT:

Bu arada Nisa Suresini de okumak isteyenlere

http://www.kuranfihristi.net/suregoster.php?sureno=4

Nisa suresini ilk defa okudum. Kuran, cahilin, dincinin elinde kötü bir silah, temiz yureklinin elinde insan anayasası gibi...

Hidayet Çimen
Dini konu sınıflandırmasına girmeyeceğini düşünerek koydum yanlış düşünüyorsam silersiniz

Mesajı son düzenleyen godfather : 28-08-2008 - 16:15
godfather Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-08-2008, 16:30   #2
wild wide bang :)

gangbang - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

anlatılmak istenen doğrudur da bana kurgu olarak geldi yani fıkra gibi bi fransız bi alman bi japon bide bizim temel gibi başlayan senaryolar hikayeler gibi o kısmına inanmadım

çoğu kişi arapça bilmez bilenlerde harflerin sadece okunuşunu bilir çok çok az kişi okuyup anlatılmak istenileni anlayabilir

ayrıca insanlar enstrümental bi müzikte bile duygu yoğunluğu yaşayıp ağlayabilirler veya gülebilirler

şahsen benimde arapça ve kuran bilmediğim halde o sesten o ortamdan nüanstan etkilenip ağladığım olmuştur.

ney sesinden bile ağlayabilirimde

ayrıca dinimizce oku diye emredilmiştir fakat bu oku da ki emir hikaye kitabı okuma anlamında değil anlamak ve uygulamak için oku denmiştir

ya kalkıp fetva vericek değilim ama bence arap saddık ın yaptığı ayıptır adam anlamasa da imamın dediğinden etkilenmiştir duyguların hakim olamamıştır ki sonuçta gittiği yerde cami kimse camiye oturup kalkmaya vakit geçirmeye gitmez adamın niyeti allaha kulluk görevini yerine getirmek o o camiye girip ruhunu maneviyatını teslim etmiş aklına hiç bişi getirmeden teslim etmiş kendini ve ağlamış

Mesajı son düzenleyen gangbang : 28-08-2008 - 16:33
gangbang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-08-2008, 16:34   #3
Senior Member

BlackEmperor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Corolla HB
cok cok cok güzel bir yazı paylaşım için teşekkürler abi

umut+1

BlackEmperor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-08-2008, 16:37   #4
anneyi beklerken

elysion - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: belki bi gün STI-
Blog Kayıtları: 2
Çok güzel

Eski 28-08-2008, 17:06   #5
Team Lada

gunesinoglu - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 03-samara00-vega
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to gunesinoglu
yaşanan gayet düşündürücü bi olay...

gunesinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-08-2008, 18:05   #6
***Shelby***

Otomobil: CLİOSPORT
evet gerçek olan aslında herkes farklı yorumlayabilir belki arap biliodu ama o ağlayan dayı bilmio ben araba küfür etsem güle güle oda ok der bende ona gülerim

shelbycobra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-08-2008, 14:01   #7
SARMAN

arnawood ömer - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

gazeteci türkçe diyememişmi cemaate ne yapıyorsunuz durun diye artık saddık ne yapmışsa ilk defa gördüm bu cemaat gibi vurun gavurlara camiyi basmışlar vs
şimdi imam Kuran okuyor Kuran Allah cc nun cümleleridir sadece bunu bilerek o huşuya girmek bile insanın aklını başından alabilir yani saddık saçmalamış da diyebilirim ki arabistandada öyle müslümanlar dolu
ramazanda sabah namazları naklen veriliyor namaz kılarken kaşımadıkları bakmadıkları yer yok yani özen göstermeyen fazlalıkta orda

bu arada abi koyduğun anıdaki son cümlelere sonuna kadar katılıyorum
eline sağlık

Eski 30-08-2008, 18:15   #8
w124..Profesyonel Yaya

qurshot02 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Mavi Akbil
araplar tarihte ne zaman adam oldu ki zaten....

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları