"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #51 |
| Boss Kayıt Tarihi: 26-03-2005 Şehir: İstanbul Yaş: 22 Otomobil: CC5
| Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar
valla yed ın en buyuk fıltresı sonra komple, duz boru sonra son susturucu sanayı tıpı gercek krom içi demır tellı kalıtelı bır turk malı bu kADAR yeter daha neleerr aaaa yakında muzık teesısatı ve manıfoldan cıft egsoz ayrımı 2 susturucu var eger araba dayanırsa ![]()
__________________ Ötv'ye hayır değil bu ulkeye ötv'yi getiren cıkarcı adi zihniyete hayr |
| | |
| | #52 |
| Ne Mutlu Türküm Diyene! Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Şehir: İzmir Yaş: 25 Otomobil: 04 Palio Sporting
Jant,lastik,yay üçlüsüyle takılıyorum ![]() Sporting'lerin yol tutuşu iyi değil o kadar biraz olsun düzeltmişti..2004 Ocak ayında aracım 2 haftalıkken takmıştım patlama endişesiyle ![]() Orjinal lastik ölçüsü 185/60/14 tü 195/45/15 yaparak yuvarlanma çapını 21mm düşürdüm böylece..Hızlanması fark etti 5. viteste zart zurt devir kesiciye girmeye başladı..Bir nevi şanzımanı kısaltmak gibi bir etki yapıyor ![]() Yay olarak Eibach Prokit kullanıyorum 3.5cm diye ama 2cm düşürdü ama yol tutuşa etkisi düşürmesinden daha etkili olmuştu.. Kule gergisi takmadım Palio'yaya hiç takmak lazım ama önlü arkalı. Arkalar çok müsait direk kuleler bagajda kapaklı bir şekilde duruyor.
__________________ |
| | |
| | #53 | |
| Hamann'a Giren TerLer.. | Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar Alıntı:
| |
| | |
| | #54 | |
| 38 KL 956 | Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar Alıntı:
Şimdiki Ankaradan geliyor Alman TMC'nin kopyası | |
| | |
| | #55 | |
| Ne Mutlu Türküm Diyene! Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Şehir: İzmir Yaş: 25 Otomobil: 04 Palio Sporting
| Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #56 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
fakat mantık çok basit. biraz uzun olacak ama yine de yazılı bilgi olsun, baştan başlayalım. örneğin şimdi benim arabada 2 tane oxygen sensörü bulunuyor. bunlardan birinci sensör, hemen turbonun çıkışında, downpipe' ın ilk kıvrımının (dirsek) üstünde. bunun görevi egzost gazını ölçerek hava benzin karışımı hakkında beyine bilgi vermek. burdan aldığı sinyale göre elektronik beyin de hava benzin karışımını ve ateşleme avansını ayarlıyor. bu birinci sensör, hem AFR hem de avans/rötar için direkt olarak etkili ve elektronik beyin burdan aldığı bilgiye göre, yanılmıyorsam kimi zaman %25'e varan oranlarda AFR'yi değiştirebiliyor ve ateşlemeyi avansa veya rötara çekebiliyor. bu demektir ki bu sensörün yaptığı ölçümler arabanın çekişini direkt etkiler. hem de çok ciddi şekilde. bu sensör bozulursa, araba resmen yürümez. ikinci sensör ise katalitik konvertörün üstündeki. bunun temel görevi de katalitikten çıkan egzost gazını ölçerek, katalitik konvertör görevini yapıyor mu bunu belirlemek. bunun elektronik beyin üzerindeki yaptırımı daha zayıf. sanırım yanılmıyorsam %5 civarında bir fark yaratabiliyor maximum. çünkü dediğim gibi temel görevi, çevre koruma kanunları doğrultusunda senin egzost gazındaki zehirli gazları convert ettin mi etmedin mi onu ölçmek. eğer katalitiği söker ve de bu ikinci sensörü direkt olarak borunun üstüne monte edersen, bu sensör katalitik konvertörün görevini yapmadığını hemen anlar ve beyine bildirir. beyin de senin arıza ışığını yakar. ve kimi zaman AFR ve ateşelemeyi de bir miktar kısar. dolayısıyla performansın çok farkedilmeyecek kadar da olsa düşer. katalitik konvertör kötü birşeydir. bu katalitik sensörü de kötü bir sensördür. yapmamız gereken, katalitik konvertörü sökmek ve de bu sensörü kandırmaktır. sensörün egzost gazını doğru ölçememesi ve herşeyi normal zannetmesi için, katalitik konvertörün yerine döşediğin egzost borusunun üstüne direkt takılmaması lazımdır. direkt takarsan, egzost gazının içinde duracak sensör ve ölçecek çünkü. onu geri çekmek ve gaz akışının dışında bırakmak lazım ki, doğru ölçüm yapamasın. bunun için yapacağın, egzost borusunun üstüne açtığn deliğe sensörü direkt oturtmak yerine, bu deliğe lehimle küçük bir boru daha monte etmek. egzost borusuna yandan giren iki ucu da açık metal bir tüp veya kanal gibi düşünebilirsin. ve sensörü de bu metal tüpün içine oturtacaksın. elbette bu metal tüpün çıkış tarafı vidalı olacak ki sensörü oraya takabilesin. öyle bir şekil olacak ki yani sonuçta, sensör yine egzost borusunun üstünde ve ön tarafı yine egzost borusunun içine doğru bakıyor olacak, fakat içeriye doğru girik bir şekilde değil, egzostun dışında kalmış olacak. dolayısıyla eksik ölçüm yapacak ve katalitik konvertör görevini yapıyor zannedecek. anlatabildim mi ?
__________________ RICA Tuning | |
| | |
| | #57 |
| Hamann'a Giren TerLer.. | Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar
güzel açıklamanız için çok teşekkür ederim öncelikle...Biz aslında işlemi şöyle yaptık;katalizörün içi açıldı aspes maddesi tamamen boşaltıldı ve boş olarak geri takıldı ve aradan 6 ay gibi uzun bi zaman geçince motor arıza ışığı yandı...Düz boru çekince tork düşer gibi şeyler duymuştum bu yüzden bu olaya pek yanaşmadım...O zaman direk katalizör ü söküyoruz düz boru çekiyoruz bunun içine bir küçük boru daha çekiyoruz ve sensörü vidayla oraya sabitliyoruz Dediğiniz mantığı ben anladım eksozcumda anlayacaktır büyük ihtimalle teşekkür ederim |
| | |
| | #58 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
![]() bu arada sensörü oraya ayrıyeten vidayla sabitlemiyosun. sensörün ucu zaten kendisi vida gibidir. sadece onu o borunun içine vida misali döndürerek sokuyorsun. katalitik konvertör sonuçta egzost sisteminde kısıtlayıcı ve geri basınç yaratıcı bir aparattır. bunu sökmek geri basıncı azaltır ve motoru rahatlatır. egzost sisteminde geri basıncın azalması, yanma odasından egzosta atılan yanmış gazın daha kolay tahliyesini sağlar. tabi bu da, yeni yakılacak taze gazın yanma odasına girişini hızlandırır. buraya kadar güzel. fakat emme sübapları açılıp havayı yeni içeri alırken, egzost sübapları henüz tam kapanmamış halde olduğu için, o yeni giren havayı o anda yanma odasında tutacak ve ateşlemesi henüz gerçekleşmeden bu taze havanın kaybını engelleyecek belirli bir geri basınca motor ihtiyaç duymaktadır. sen bu geri basıncı azaltınca, eğer ateşleme avansını buna göre ayarlamazsan, sen daha ateşlemeyi yapmadan taze havanın minik bir kısmı, atık havayla birlikte egzost sübaplarından kaçacaktır. bu da ateşlemenin şiddetini düşürecek ve özellikle alt devir performansını olumsuz etkileyecektir. orta ve üst devirlerde ise motor devrinin hızı, havanın kaçmasını engelleyecek kadar hızlanmış olacağı ve de egzost gazının tahliyesi daha şiddetli olup, yine bir geri basınç ister istemez yaratacağı için, bu kayıplar olmayacaktır. kısacası bu problem özellikle alt devirlere mahsus bir problemdir. temel olarak teori böyle. turbo beslemeli araçlarda egzost gazının çıkış yolunda zaten turbo sistemi olduğu için, turbo araçlarda bu yukarda dediklerim hemen hemen tamamen geçersizdir. dolayısıyla benim için sorun olmadı. senin araba ise supercharger'lı. senin aşırı beslemenin egzost gazıyla bir ilgisi olmadığı için, belirli bir noktada senin arabanın da bir miktar alt devir kaybına uğrayacağı düşünülebilir. buna emin değilim. çünkü kompresörlü bir arabanın modifiyesine tanık olmadım hiç. yalan söylemiş olmayayım. ama tamamen teorik konuşacak olursak, senin alt devirlerinde zaten gaza dokunduğun anda devrede olan bir kompresör var. dolayısıyla senin arabanın alt devirleri epey güçlüdür diye tahmin ediyorum. ben olsam kesin bunu denerdim... önce söküp yerine bu sistemi taktırırdım. biraz gazlardım. baktım ki memnun kalmadım, sök tekrar tak usta derdim... fakat unutmaman gereken, söküp tekrar taktıktan sonra elektronik beynin bu yeni duruma alışması için birkaç kilometre mutlaka gerekecektir. dolayısıyla 100 metre gidip hemen geri dönme bence. biraz gazla. belki alt devirlerde çok az da olsa bir kayıp hissedeceksin ama mesela orta ve üst devirlerde ciddi bir rahatlama olacak? uzun uzun dene. öyle karar ver derim.... iyi şanslar!
__________________ RICA Tuning Mesajı son düzenleyen SVT5 : 09-03-2007 - 20:01 | |
| | |
| | #59 |
| Hamann'a Giren TerLer.. | Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar
bahsettiğim araç C2 vts..Mini'nin alt devir üst devir mükemmele yakın nitelikte onun eksoz sisteminde şu an için headers ve spor katalizör var,yakında komple eksoz olacak ondanda katalizörü iptal ettireceğim tabi...Dediğim arıza ışığı olayı c2'de oldu...Ayrıca dediğiniz gibi üst devirler iileşti alt devirler öldü..İnşallah arıza ışığı olayında başarılı oluruz...Çünkü satarken bile arabayı adam bincek arabaya bu arıza ışığı ne diye sorcak..pişkin pişkin 'katalizörü iptal ettik'diyemeyiz |
| | |
| | #60 |
| Deli Deliden imam ölüden. Kayıt Tarihi: 25-06-2005 Yaş: 27
arabada komple beyin var (değiştirdik) gidişat çok değişti... şimdi şunu sabırsızlıkla bekliyoruz komple m5 egzos yapılıcak ozaman ne olucak çok merak ediyorum resimleri ve detayları ile koyucam buraya |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|