"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #31 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
| Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar
Volvo S60 T5 için uyguladığım modifiyeler ise zaten aslında imza kısmında özetlenmiş durumda ama... Kutu içi JR marka hava filtresi taktım. Egzost ve downpipe için çok para istiyorlardı büyük markalar. Ben de Volvo uzmanı BSR firmasının egzost ve downpipe detaylı fotoğraflarını aldım yurt dışında bir Volvocu arkadaştan. Hem downpipe, hem de egzost için. Maslak Sanayi'de Design Egzost' ta Savaş Usta'ya yaptırdım aynısını. Bire bir model ve paslanmaz krom olup komple 76 mm çapında. Orjinalinden tek farkı, onlar emisyon kurallarına uymak için downpipe'ı koyarken katalitik konvertörü komple iptal edemiyorlar, yerine daha geniş petekli sport cat kullanıyorlar. ama ben öyle bir kaygım olmadığı için komple iptal ettim katalitiği. ![]() Superchips'ten de özel bir yazılım getirtti Murat sağolsun. Benzini bol ve avansı az bir program. Bu yüzden belki çıkarabileceği en yüksek gücü çıkarmıyor şu anda ama en azından detonasyon riski yok. steady basınç 1.2 bar. 1.4 bar civarında peak yapıyor. 1.2 ile yürüyor. 6000 rpm' ye doğru 1.1 bara doğru gevşiyor. Maslak Paşaoğlu'nda 277 bhp / 380 Nm verdi. Bu komple Stage 1 ile (bazı modifiyeciler buna Stage2 diyor downpipe özel yazılımı olduğu için) standart halinden sadece +30 bhp kazanmış olduğunu gösteriyor. Gerçi ordaki dinamometre yük dinamometresi değil. Fan da yetersiz. Dolayısıyla turbo beslemeli bir otomobilde tam doğru ölçüm yapıyor olmaları nerdeyse imkansız. Ucuz ve dandik bir dinamometre sonuçta. Fakat neticede elimdeki veriler şimdilik bunlar. Aynı işlemler için bir çok Volvo spesiyalisti modifiye firması en az 300 bhp güç vaat ediyor. Superchips çok başarılı bir yazılım olmasa da, bugün onun yerine bir BSR veya RICA yaptırmış olsaydım gerçekten 300 bhp civarında çıkarabileceğini sanmıyorum. Belki ciddi bir dinamo üstünde, ciddi bir fan ile ölçülse bundan biraz daha yüksek bir tork ve beygir çıkartabilir. grafiği de biraz daha güzel olur. Bunun dışında MilleMiglia Evo-R jantlar ve 225 / 45/ 17 Kumho Ecsta Supra lastikler var üstünde. Yol tutuşu iyi değil. Daha doğrusu haksızlık etmeyeyim, kötü değil ama, agresif kullanmaya kalkarsanız tedirgin eder adamı... Mutlaka en az bir yay istiyor. Ben de yakında Eibach yay getirtmeyi düşünüyorum açıkçası. Bunlar dışında bir işlem yapmadım. Herşeyi standart içinde ve dışında. Peki sürücü koltuğunda hissedilen fark nedir diye sorarsanız, alt devirlerden itibaren daha torklu ve eskisine göre çok daha tepkili bir araba oldu. Son hızında fark var mı bilmiyorum. Zira standart haliyle de kadranın sonuna gidiyordu. Şimdi de gidiyor. Ama eski halinden fark edilir şekilde güçlü her devirde. Hatta standart bir S60 T5 ile denedik, 80 - 140 arası epey fark oldu aramızda. 4-5 araba boyu kadar. Buna karşılık konforu azaldı. Egzost sesi hoş ama bu sınıf bir araba için pek de normal karşılanmıyor. Allahtan eşim birşey demedi!
__________________ RICA Tuning |
| | |
| | #32 |
| ***2.ÇARKÇI*** | Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar
hehe... konuyu gorunce yazasım geldı.. 2006 yılı boyunca acı cekmıs bırı olarak baslayayım hemen 1.senelerın verdıgı aclıkla bır kawasa nınja almak uzereyken baba-anne nın olum rıskını azaltmak ıcın cabaları araba almama karar vermelerıyle sona erdı.. ama ne alacaktım=? ozamanlar hangı araba nası gıder hıcbısey bılmıordum.. zıra arabalarımız hep sw ıdı.. vw variant 72 reno12tsw 89 toros 89 94 97 megane sw 2000 boyleydı ıste dusunun artık gazlama ıhtyacımı hehe.. neyse bız bayag bı araba aradık .. ben ılk 1000cc = 100 bg olayına takıldım hanı muhendısız ya verımlı motor geyıgı vtec lere yazılıodum ama babam o model arabaya o parayı vermmem dedı.. eyw dedım.. e o zaman napcaz bare yenı olsun dıe megane II 1.6 16v dyna aldık.. toyotadan son gun dondum..(syah corolla) daha ılk hafta bır fıber fırmasına bıraktım arabayı.. vampıre bodykıt ıcın adamlar reklamda kullanırız bedava yaparız demıstı.. babamın haberı yok tabı sıra var dıye yapmamıslardı ben de aldım arabayı jantcıya babamla konustum 2kagıda 19krom takıcaktım yıne son dk caydı ve benım salter attı.. al dedım arabanı ben baska bısey alcam.. zaten gıtmıo dıe dellenmıstım bu 2.nyse ben ılk olarak clıo rs ( RS le tanışmak... ) ıstemıstım cunkı pendıkte yaptıgım bır testten sonra hayalım olmustu.. yalnız babam araba 1sn de 3 serıt deıstırınce bunu almada ne alırsan ala dondu.. e napcak netcek tabı gene 0 al temız al olayı.. c2 aldık son fırsat gununde 31aralık... c2 vts bana( operation on c2"VTS" started... )( c2vts"M" (2 be continued...) ) cok guzel gunlerde yasattı (act en guzel cıtroen.. bogazıcı unı de jaguardan ınıp foto cekmıstı hatunun bırı..felan falan) ama cok da aglattı gercekten..apexı olayımı desem.. cıp olayı mı desem... onlarca sey geldı basıma.. nyse serdar usta cıpsız de olsa 144bg cıkarmıstı.. ama cıp olmadıgı ıcın altlar yoktu .. bende dellendım cıkardım coguseyı sattım.. bılmeyen yoktur o yuzden gecıyorum.. 3.en son clıo rs hayatıma gırmesse cıldıracagımı dusundugum ıcın rs le takas ettım arabamı..( ***clio_rs*** ) ck mutluydum.. bastıımmı gaza gurleyen vts ıle yanımdan gecerken hırlayan vteclerle bana ragmen eglenen bır arabam vardı... yetmedı cıp yaptım arabama.. cıldırdı deyım yerındeyse ... ( clio rs & wimmer ) hayat ne guzeldı takı o gune kadar.. bır hata nelere mal oldu.. maddı manevı coktum.. 4.sımdı fındık kadar olsada dogustan turbo bır arabam var
__________________ |
| | |
| | #33 |
| Hamann'a Giren TerLer.. | Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar
vts iidir |
| | |
| | #34 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT
Sende yazsana dodo, motorla baya uğraşmışsın..
|
| | |
| | #35 |
| +200hp club Kayıt Tarihi: 10-07-2004 Şehir: balıkesir,izmir Yaş: 24 Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90
feym peder öleydi bi aralar gerçi onu o hale getirende bendım.. ![]() 94 sfı gt ye bişey yapamadıkya ona yanıorum o zmnlar sektör yenı gelışıyodu mosselman turbo yada başka seylerı peder arabayı bozar die yaptırmadı..
__________________ |
| | |
| | #36 |
| Hamann'a Giren TerLer.. | Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar
bu benim 2.arabam aslında motor olarak üstündekilerle aldım yani yalan olur ne desem ![]() Yakında Halletmem Gereken parçalar var onları takınca görüşlerimi tabiki bildiririm..Arabama yürüyen aksam olarak Koni amartisör taktım..Hamann yayla desteklenince mükemmele yakın sonuçlar aldık..Sadece Motoru yüklemekle biteceğini hiçbir zaman düşünmedim açıkcası,ona göre yürüyen aksam,durma kabiliyeti kısacası her yönüyle sağlıklı modifiye yapma yanlısıyım..Hepimiz illaki başlarda hevesle bir çok yanlış iş yapmışızdır,tecrübe kazanarak en iyileri yapmaya çalışıyorum bende... C2 vts'm var en iyi tecrübeleri onla yaşadım diyebilirim...Teknoloji geliştikçe arabaların her yerine sensör koyuluyor biliyorsunuzdur...İlk hatam katalizörü iptal etmekle oldu...Araba'nın alt devirleri iyileşti,belki 2-3 hp aldım ancak hiç düşünmediğimiz bir şekilde 5-6 ay sonra motor arıza ışığı yandı...Katalizöre takılı olan sensörden dolayı...Yarış koltukları vardı elimde taktırmak istedim..Koltuklarda airbag var sökülünce normal olarak soket sökülecek anlayacağınız ne kadar arıza ışığı varsa yanacak...Baktım olmuyor kendi haline bıraktım c2mi...Birazda şartlarımızı zorlayarak bir cooper s almaya karar verdik..Hele birazda yüklü olsaydı tadından yenmezdi hani Modifiye aşkıyla birleşince daha güzel şeyler çıkarcaz ortaya inşallahh...Eksoz üzerinde çalışmalarım olcak yakında,onun dışında arabanın çok fazla eksiği yok,ilerki zamanlarda arkalarıda brembo yapmak isterim...Tabiki çok pahalı parçalar onun için birazda maddi durum olarak hazırlanıyorum...Ama cooper s'le ilgili analiz olacaksa standardınıda sürdüm gerçekten çok büyük fark var arada...Özellikle kasnaklar(Supercharger)küçültüğünde çok büyük farklar ortaya çıkıyor ve chip ile desteklendiğinde gerçekten oyuncak gibi bir arabanız oluyor.. C2'ye gelirsek,performans olarak 106 ve saxo ile karşılaştıramassınız ama o fiyata o dolulukta binebileceğiniz en iyi arabalardan biri...Normal kullanımda gerçekten az yakan bir araba..Bastığınızda ise Bir çok arabaya kök söktürecek bir araba...Ama niye bir saxo gibi gitmiyor demekte olmaz...Ama herzaman en sağlıklı olan atmosferiktir,sorunsuzdur..Bakımını yaparsınız binersiniz tc ve sc biraz nazikler her dakika yorulmaya gelmezler,ummadığınız sorunlar çıkartabilirler...Ama son zamanlardada sağlıklı turbo uygulamalarıda yapılabilir hale geldi bu olay sevindirici..
Mesajı son düzenleyen DoDo_hamann : 08-03-2007 - 21:25 |
| | |
| | #37 | |
| Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar Alıntı:
yani bu arıza ışığı sorununu gidermek oldukça kolay. dolayısıyla ışık yanabilir korkusuyla katalitik konvertörü iptal etmekten çekinmeyin arkadaşlar. iptal edin. özellikle aşırı besleme kullanan arkadaşlar. supercharger / turbocharger gibi yüksek basınç ve ısı yaratan sistemleri, özellikle de tuning yoluyla basınç arttırdıysanız, katalitik konvertörü üstünde bırakarak kullanmanız aracınıza ve turbonuza son derece zararlıdır.
__________________ RICA Tuning | |
| | |
| | #38 |
| +200hp club Kayıt Tarihi: 10-07-2004 Şehir: balıkesir,izmir Yaş: 24 Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90
svt5 yaklaşık aldığın 30 hp ıle 80 140 arası 4-5 boy az gibi geldi bana ama mesafe artsa acılırdı fark sanırım.. ben çipten sora daha önce 60 170km de 5 boy yedıım araba ıle şimdi kafa kafayayım hatta yarım boy öndeyım.. aldığım guc 10 bg ya vardır ya yoktur... ayrıca sıcak fıltrenın soğuğa dondurmemle yolda 2 boyluk bir fark oluştu ![]() fehmınınde ara boruları değiştirmesı çok etkıledı bizzat sahıdım yaptıımız denemelrde dimi feym
__________________ |
| | |
| | #39 |
| 38 KL 956 | Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar
Şimdi 2003 seat ibiza 1.9 tdi coupe var kankimin onunla ugraşıyoz 6 aydır.. Standart 130 hp Unichip (bu hafta sonu yenı yazılım gelicek üzerindeki yazılım stage1 kkk turbo içindi) VNT17 garret turbo egr iptali orta susturucu iptali araç şuanda 160-170 hp civarında JETTA TSİ 170 hp lige 3 boy attık 3 vitesin sonuna |
| | |
| | #40 | |
| Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar Alıntı:
80 kmh öyle bir yer ki, aslında geartronic modunda değil de Drive modunda olsan, diplediğin zaman kick down yapıyor 2. vitese düşüyor ve çok daha iyi hızlanıyor, sonraki vites geçişini de manuel yaptığından daha iyi yapıyor.. Ama üçüncü viteste kalıp küçültmeden diplediğin zaman, ister istemez biraz daha esneklik denemesi gibi oluyor. bir de tabi ben otomatik vitesim. yarıştığım arabanın düz vites olma ihtimali var ki bu epey farkeder. ha, bir de sağda ilerde bir araba gördüm, o yüzden 2 boy kadar önüne geçtiğim zaman ben de sola kayıp yarıştığım S60' ın şeridine girdim, dolayısıyla onun önüne geçince bir miktar slip-streaming avantajı da vermiş oldum ona istemeden.
__________________ RICA Tuning | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|